Ukrán fegyveres erőkkel kapcsolatos hírek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 328
3 148
113
Anyagcsatának nem lesz vége hamar, de mégis hamar vége lehet.

1. Az ukránnak több lesz a harcjárműve lassan, mint katonája. Elfogy az ukrán emberanyag, az orosz még nagyon nem.

2. Elméletbe nem zárhatjuk ki egy belső orosz hatalmi belháborút, ami esetleg szintén véget vethet a történetnek.

Szerintem ez a két verzió vethet véget a háborúnak, elfogy az ukrán katona és vereséget szenvednek. Vagy Orozsországban valami hatalmi balhé lesz és azért ér véget a háború egy tűzszünettel, vagy kompromisszumos békével.
Szerintem csak szimplán befagy, és kábé ott, ahol jelenleg állunk. Se Ukrajna, se Oroszország nem omlik össze, az lesz az új modus vivendi, hogy Ukrajna keleti egyötödén néha lőnek és időnként megtelik egy-két hullazsák mindkét oldalon. Évtizedekig lehet így farkasszemet nézni.
 
 • Tetszik
Reactions: kw3v865

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
5 260
9 957
113
Szerintem meg tény, hogy az egyik legfejlettebb iparral és (a világon a 4., Európában a legnagyobb) gazdasággal rendelkező ország képes felpörgetni a hadiipari termelését - ha akarja. Az, hogy miért nem tették meg eddig, arról írtam, hogy miért nem teszik meg most, az a talány.

Ez van a GDP alapján.

...ahol István/Gábor/Ákos Győrben gyártja 11,6 €/h fizetésért az évi pár-millió Audi-Volswagen/Skoda-Seat-... motort.

Ennek az értéke háromszorozódik 1-2 hét alatt, amikor Jürgen/Brünhilda/Yelmaz(a török-német :eek: ) ráüti az 5-6 TüV bizonylatot és 8-9 Recycling háromszöget 32,8 €/h fizetésért!
... "röpke összefoglaló" a GDP forrásokra!

Erre a Valóságra gondoltál? :oops:

.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
14 922
33 961
113
z általad említettek eredményességét meg majd meglátjuk, ezen kár előre örömködni, szerintem meg az az alaptalan vágyakozás, hogy ezek tömegével írtják majd a Leopard-okat és az Abrams-okat.

Nézd. Nem nagyon volt még olyan korszaka a harcászatnak, ahol egy harckocsi kibírt volna egy nehéz kategóriába tartozó irányított páncéltörő rakétát.
Lehet hőskölteményeket kitalálni, de egy Kornet ellen nem sok eséllyel indulnak ezek a tankok. Kategória társai ellen szintén.
Persze majd a fronton meglátjuk, de sejthető, hogy ezen a téren mit fogunk látni. :)
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
8 164
18 443
113
Alapból nem tudom mikor néztelek hülyének o_O , de rendben legyen, viszont...
Azt írod sajnálod ,hogy nem tudom értelmezni, ez mi ha nem a másik hülyének nézése??meg ignorálva a másik részt mivel nem válaszoltál arra, hogy mivel durvább egy szaros tank, mint minden más amit eddig kaptak az ukránok?
Nem, nem néztél hülyének, én sem nézlek annak, általánosságban mondtam. Most írtam le azt, amit gondolok erről, nem feltétlenül neked címezve. Néha én is rosszul értelmezek dolgokat, azért kell megbeszélni. Attól, hogy a másiknak azt mondjuk, "nem biztos, hogy jól értelmezi", attól még nem lesz hülye. Ilyen már sokszor megesett ezen a fórumon. De most mindent magadra veszel. Nem kellene. Most erre mit mondjak?
Nem én mondom (mondtam), hogy a nyugati harckocsik szállítása nem lesz, mert ..., meg a vadászgépek se (annak is fog jönni az ideje). Ezt sokan hangoztatták idáig, pl. Biden is. A SzU harckocsik, meg egyebek eddig is mentek, de az egy más szint. Ez egy másik jóval magasabb szint, amit most átléptek. A nyugati légvédelmi rakéta komplexumok szállítása is egy szint volt. Talán lélektani hatása lehet, a média ki is használja. Nem azért mert ezek az eszközök bármit is megfordítanának, hanem mert példa értékűek. Valaminek a végét, valaminek a kezdetét jelentik. Jelenthetik azt, hogy az ukránok kifogytak, nagyobb harcértékű eszközök kellenek, vagy újabb offenzívához szükségese, de lehet akár mind a három. Sok mindent azért nem kell ebbe belelátni. Lesznek itt még szintek lépve, hosszú lesz ez a háború.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
8 164
18 443
113
Nézd. Nem nagyon volt még olyan korszaka a harcászatnak, ahol egy harckocsi kibírt volna egy nehéz kategóriába tartozó irányított páncéltörő rakétát.
Lehet hőskölteményeket kitalálni, de egy Kornet ellen nem sok eséllyel indulnak ezek a tankok. Kategória társai ellen szintén.
Persze majd a fronton meglátjuk, de sejthető, hogy ezen a téren mit fogunk látni. :)
Hozzátenném, hogy több videón is látszik, hogy nem egy találatot kapnak egymás után. Nehéz a harckocsizók élete.
 
Status
Not open for further replies.