1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Világtörténelem

Diskurzus a(z) 'Hadtörténelem' témában - boki által indítva @ 2019. szeptember 19..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  Minden ami történelem
   
 2. boki

  boki Well-Known Member

 3. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A valóság ennek kb. az ellentéte. A britek valahogy fenntartották a rendet. Mint az oroszok Örményországban.
   
 4. Rotten878

  Rotten878 Active Member

  A valóság kb a kettő között van. Minden kormány és birodalom annak nyugati/keleti/északi/déli elhelyezkedésétől függetlenül követett el atrocitásokat az éppen általa megszállt - bocsánat - "felvilágosított" népcsoportok ellen. Ez van sajnos, az ember a legkegyetlenebb a saját fajtájával szemben.
   
  misinator and gacsat like this.
 5. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

 6. boki

  boki Well-Known Member

 7. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

 8. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Kurfürst, gacsat and antigonosz like this.
 9. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Véletlenül, szerencére bukkantam erre az oldalra. Eléggé összeszedett ismeretterjesztő anyag ez is.
   
 10. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Én néha beleolvasok, de nem találok benne túl sokat.
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A fenti szöveggel videót már linkelt valaki. Nettó ökörség az egész. Meg is indoklom.

  Ezért.
  https://forum.htka.hu/threads/beszélgető.489/page-478#post-596179

  Az II. vh-s szándékos éheztetésre is adtam cáfolatot. Nem egyszer.


  Nem kéne tolni az orosz propagandát. Kettőt lehet találni miért az orosz külügy FB oldalán van.

  A videó és az FB poszt annak rendje és módja szerint terjed a balfék turbók által, akinek még a középsulis töri is magas.

  A Holodomorról is ilyen lelkesen posztolnak majd? Amikor saját lakosságát irtotta a Szu politikai alapon? Ja, arról kussolnak.

  Az már külön vicc, hogy a komment hol azon akad fent, hogy Indiát elnyomták a gonosz britek, majd azon, hogy felosztották* és otthagyták, megpróbálva az vallás-etnikai alapon a tomboló nacionalizmus miatt valahogy rendben otthagyni az országot. Reménytelen vállalkozás volt. Már csak azért is, mert fejben kb. a középkorban vannak túl sokan. Lásd itt.
  https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/08/17/100_ember_megserult_az_indiai_kodobalo_fesztivalon/

  * Meg arról is, hogy Ukrajna határát ki is hol húztak meg?

  Az, hogy a komcsik és az oroszok mit hagytak maguk mögött hátra ne firtassuk szerintem, mert elfogna a röhögés. Közben meg játsszák itt az erkölcscsősz szerepét. Röhej.

  Szerintem az ilyen ostobaságok linkelését mellőzni kéne. Mert sajnos az emberek csont nélkül elhisznek ilyen baromságokat.
   
  Bleroka likes this.
 12. boki

  boki Well-Known Member

  Az orosz KM csak az indiaiak által leírt-nyilatkozott dolgokat közölt. Szerintem nem baj, ha több oldal véleménye megjelenik egy-egy történelmi esemény kapcsán. Mindenki vonja le a következtetést saját maga. Ez olyan dolog mint 1956. Forradalom vagy ellenforradalom? Nézőpont kérdése.
   
  zsolti likes this.
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem. Amit leírtak az nem vélemény, hanem hazugság. Tényeket másít meg.
   
  Pocok75 and Bleroka like this.
 14. Bleroka

  Bleroka Active Member

  . Ez olyan dolog mint 1956. Forradalom vagy ellenforradalom? Nézőpont kérdése.[/QUOTE]

  Az országot megszálló,több százezer magyar civilt Szovjetunióba hurcoló,és meggyilkoló kommunista pribékek,és az öket kiszolgáló pufajkás magyar kommunisták valóban ellenforradalomnak tartják pár millió magyar ember pedig a 20-ik századi történelmünk egyik legnagyszerübb pillanatának,azon kevés dolognak amire minden magyar ember (minusz boki) büszke lehet.
   
  AGRESSOR88 likes this.
 15. rudi

  rudi Well-Known Member

  Szerintem rohadtul nem forradalom volt, leg nagyszerűbb pillanat meg különösen nem és - sokakhoz hasonlóan - én sem vagyok büszke rá...legfeljebb mélységesen sajnálom az áldozatokat (az összeset...)
   
 16. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Tudomásom szerint Nagy Imre is ugyanolyan pufajkás volt, mint akik ellen lázadtak...
   
 17. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ha nincs 56 itt is olyan diktatúra lett volna végig int a románoknál,annak minden "pozitívumával"...
  És igen Nagy is komcsi volt,ő sem akart demokráciát,ő cak simán egy élhető rendszert akart mert ami 56-előtt volt az élhetetlen volt!
   
 18. boki

  boki Well-Known Member

  Sok téves információ kering a holodomor-ról, főleg az ukrán propaganda terjeszti.

  A holodomor célja hogy összemossák a holokauszttal a kommunista rendszereket.A kifejezetten antikommunista európai parlament sem fogadta el a holodomort mint népírtást vagy emberiesség elleni büntetett nem véletlenül.A 30-as evek nagy éhezése nem csak az ukránokat súlytotta hanem kazahokat,oroszokat,belorusszokat is.Az aszályon kívűl az oka sztálin gabonagyűjtési és kollektivizálási módszere volt melynek célja a városi lakosság ellátása gabonával illetve a nemzetközi piacra való árusítás és kollektivizálási programjának végrehajtása volt.Soha egyetlen percre sem merült fel az ukrán nép szándékos kiírtása a szovjet vezetésben.Ilyen döntést sehol sem hoztak.Az áldozatok számát is durván eltúlozzák az ukránok.10 sőt már 20 milliós számokat mondanak ami brutális nagy hazugság.Az európai parlament bizottsága szerint közvetlen az éhezés miatt 2 millió ember halt meg(ukránok,oroszok,belarusszok,kazahok is) míg a járványok elsősorban a tifusz miatt ami épp akkor ütötte fel a fejét 1 millió ember halt meg.


  Holodomor összefoglalva:
  1948 táján, (a kanadai náci) ukrán emigráció köreiben jelent meg ez a kitalált rémtörténet. Négy tény szól ellene.

  1) 1933-ban - a "holodomor" állítólagos évében - az egész Szovjetunióban éhínség volt. A rossz termésen kívül negatív hatással járt az erőszakos kollektivizálás.

  2) Miért éppen 1933-ban kezdték el - és ha elkezdték, miért nem folytatták?

  3) 1935 táján népszámlálás volt - például Ukrajnában. KÉTMILLIÓVAL TÖBB LAKOST SZÁMOLTAK, MINT AMENNYI PÁR ÉVVEL KORÁBBAN VOLT.

  4) 1941-től a német megszállók nagy propagandakampányt folytattak az elfoglalt Ukrajnában, a "bolsevizmus lejáratására". A "BOLSEVIZMUS BŰNEI" KÖZÖTT azonban NEM EMLÍTETTÉK A "HOLODOMORT". Miért nem? Igazán adu ász lehetett volna a kezükben!
   
  vilmoci, fishbed and Nemerson like this.
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ez így igaz is, maradéktalanul én is úgy látom. Viszont azért szerencsére még tudtam beszélni felmenőmmel, aki konkrétan azt mondta hogy Ő jobban félt ahogy fogalmazott a "Pesti suhancoktól" mint a bejövő szovjet kiskatonáktól, mert amikor jeggyel állt sorba sokadmagával hogy a gyerekeinek legyen tej vagy kenyér erre már nem emlékszem, dobtárassal 12 éves kiskölykök lőttek közéjük, kb. poénból! Azt mondta hogy nagy zűrzavar volt, olyan fiatalok, gyerekek, s több rokontól is hallottam hogy köztörvényes kiszabadított bűnözők kezébe is akadt ott fegyver a mi oldalunkon is, akik kezébe nagyon nem kellett volna. Az átlag családos emberek meg szépen behúzódtak, aztán próbáltak valahogy túlélni, nem éhen halni a gyerekeikkel. Megbukott a forradalom/ellenforradalom, és utána ŐK annyit érzetek belőle, hogy végre rend lett megint.

  Ezt hallottam én egybevágóan dédnagyapámtól, dédnagyanyámtól, nagymamámtól és három nagynénémtől. Egyik sem volt érintve fegyveres harcban, nem húzgáltak fel lámpavasra se kommunistákat, se forradalmárokat. Gyári munkások, illetve gyerekek voltak az idő tájt.

  Én senki másnak nem hiszek el semmit, csak azt amit a családomtól hallottam, s így azt gondolom, hogy minden volt az csak legnagyszerűbb pillanat nem!
   
 20. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

Ezen oldal megosztása