Világtörténelem és kultúra

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 712
113
Oroszország nagy része akik még mindig tisztelik....
2016-ban, csoporttal voltam kint Moszkvában. A vezetőnk ragaszkodott hozzá (Kárpátaljáról származó, de már nem ott élő magyar), hogy nézzük meg a mavzolejt belülről is. Így láttam Lenint. Ami feltűnt, hogy a legendákkal ellentétben nem volt sorban állás. A mi csoportunk ment be egyedül, és a mauzóleum környékén is csak külföldiekkel találkoztunk. Oroszok csak a mauzóleumban szolgálatot teljesítő Elnöki Ezred katonái és a Vörös téren őrjáratozó rendőrök voltak.Azóta ugyan voltam Moszkvában megint, de nem mentem be a mauzóleumba. Egyedül voltam kint, és őszintén szólva nekem nem jött át annyira az érzés, hogy ismét meglátogassam. Moszkva gyönyörű és tiszta város, rengeteg látnivalóval, amiket sokkal szívesebben nézegetek, mint egy halottat.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 828
31 841
113
Mussolinit az angolok pénzelték az I. vh-ban, Hitler rendőrspicli volt, Sztálin szintén.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 571
113
Oroszország nagy része akik még mindig tisztelik....

Idősebb korosztály, főleg a Kommunista párt szimpatizánsai-szavazói, ami kb 10-15%.

Putyin és az Orosz Pravoszláv egyház is már rég eltemetteték volna, de figyelmebe véve a társadalmi hangulatott jegelték a témát a parlamentben. De eljön annak(temetés) is az ideje egyszer.
 
  • Tetszik
Reactions: nyugger
T

Törölt tag 1526

Guest
Abban a fejezetben aminek az a címe, hogy 56-ban zsidók harcoltak zsidókkal és a cionista zsidók akarták elragadni a hatalmat a sztálinista zsidóktól, van két kép ugyanarról a meglincselt kommunistáról, az egyik képaláírás szerint ő egy párttag volt, de a másik szerint már egy kém.
Te mindig megtalálod az agyhalott álhíreket.
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka
M

molnibalage

Guest
Gettysburg két veteránja 1913-ban. Utólag színezett.

main-qimg-e707af7fb5a756669fcfdb886fb870dd


Blythe, California, 1936 a válság idején.

main-qimg-999cfb5c25ed2967ae2837fe58951786


Bevándorlók fotói az Ellis Island-en 1910 táján.

main-qimg-93fde317f1c49ca76f78384d4446a47d
 
M

molnibalage

Guest
A belga rész pontatlan!A német Schliffen terv tartalmazta az első pillanattól Belgium semlegességének megsértését.Azaz ha a franciák nem lépik át a belga határt a németek akkor is megtették volna.Konkrétan az volt Belgiummal kapcsolatban a német vezérkar álláspontja,hogy felszólítják(ultimátum nem kérés!)őket,hogy engedjék az a német hadsereget,ha nemet mondanak akkor ellenségként tekintenek rájuk.
Sikerült a leglényegtelenebb részen kukacoskodnod...
A komment lényege nem ez volt...
Az, hogy egyesek már megint mutogatnak itt másra. Azt fel sem merül, hogy nem balfasz magyar politikai vezetés nem tudom, mikor volt utoljára...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 794
75 848
113
Sikerült a leglényegtelenebb részen kukacoskodnod...
A komment lényege nem ez volt...
Az, hogy egyesek már megint mutogatnak itt másra. Azt fel sem merül, hogy nem balfasz magyar politikai vezetés nem tudom, mikor volt utoljára...

Az I.vh előtt pont a magyar miniszterelnök kardoskodott a háború ellen...
Az pedig nem kukacoskodás volt mert az érve egyik része,hogy a németek Belgium védelmében vonultak be Belgiumba.Ez egész egyszerűen nem igaz.
 
  • Tetszik
Reactions: Galthran

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Ezek szerint Franciaország 2x, a Brit Birodalom meg 5x erősebb volt a Szovjetuniónál.

Mi meg 1200-ig nem is léteztünk.

Nyilván nem tökéletes, viszont szép :) Meg hát eleve mit jelent, hogy "power"? Talán a befolyás alatt álló területek nagysága, vagy épp az érdekérvényesítő képesség?

Én azért bínék egy ilyet a falon...
 
  • Tetszik
Reactions: dudi

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 794
75 848
113
Pont ezt néztem, a szokásos szemléletű térkép, ami mindig mindenből árad, éppencsak a valóság más néhány tekintetben. :rolleyes:

Nem állítom,hogy mi olyan hű de ország voltunk de attól még 1000-től egyseges akkori mércével mérve korszerű berendezkedésű ország voltunk.