Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Na ez egy kiváló elemzés arról, hogyan aberrálódik a "Nyugat" azáltal, hogy "szexuális felvilágosításnak" álcázva ráengedik a buzipropagandát a gyerekeikre!
Kínának, oroszoknak és a muszlimoknak könnyű dolga lesz!
https://888.hu/feher-ferfi/felejtsuk-mar-el-azt-a-dogmat-hogy-melegnek-csak-szuletni-lehet-4276006/
..
A fontosabb részek:
1. A szexualitásunk nem velünk születik, hanem kialakul – A genetika szerepének kérdése
  • Tanulmányok azt mutatták ki, hogy az olyan egypetéjű ikerpároknál, ahol az egyik fél homoszexuális, az esetek többségében a másik ikerpár heteroszexuális.
  • Nagyobb valószínűséggel leszel homoszexuális akkor, ha egy háztartásban nevelkedett testvéred homoszexuális, mint akkor, hogyha más háztartásban nevelkedett egypetéjű ikerpárod az, vagyis a családi körülmények jobban befolyásolják a nemi irányultságokat, mint a genetika.
  • Mindeddig egyetlen genetikai kutatásnak sem sikerült kimutatnia olyan gént, mely a homoszexualitásért felel. Pedig elhihetitek, erősen rajta volt a szféra ennek bizonyításán, több száz ilyen jellegű kutatás született az elmúlt évtizedekben.
Fontos azonban megjegyezni, hogy ne kerüljünk érvelési hiába: ez nem azt jelenti, hogy nincsenek olyanok, akiknél ez valóban született rendellenesség. A mondás itt mindössze az, hogy nem csak, illetve főleg nem a genetikai/születési körülmények határozzák meg a szexuális irányultságot."
..
2. A gyermekkori traumáknak óriási szerepük van a későbbi, felnőttkori szexuális irányultság kialakulásában
  • Több kutatásban is kimutatták, hogy a biszexuálisok jelentős részét, egy 2013-as kutatás szerint 74 százalékát (!) bántalmazták 12 éves koráig.
  • Más kutatások azt mutatták, hogy egyszülős háztartásban, bántalmazó anya mellett felnövő gyermekek jóval nagyobb arányban válnak homo- vagy biszexuálissá.
  • Empirikusan is igazolható, hogy a transzszexuálisok jelentős részénél, majd felénél több olyan egyéb mentális zavart is diagnosztizáltak, ami gyermekkori fizikai vagy érzelmi abúzusra utalhat. Ezek természetesen kialakulhatnak úgy is, hogy a gyermeket fura viselkedése miatt cukkolják kortársai, azonban fontos tudni, hogy ezek a tünetek a legtöbb transzneműnél nemhogy elmúlnak, hanem súlyosbodnak a nemváltás után.
A legnagyobb probléma ezzel kapcsolatban, hogy ilyen jellegű kutatásokat, amelyek a szexuális irányultság kialakulását vizsgálják, szinte egyetlen intézet sem mer finanszírozni a meleglobbitól való félelmében. Eddig az volt a dogma, hogy melegnek csak születni lehet (akkor minek vizsgálni), most pedig az, hogy ez nem egy rendellenesség (akkor meg minek vele foglalkozni).
..
3. Igenis döntő szerepe van a korai szexuális „felvilágosításnak” a szexuális irányultság elferdülésében
És itt jön az igazi feketeleves, a grafikon.
Rövid leszek: Amerikában a szexuális felvilágosításon átesett korosztálynak már csak a 70 százaléka vallja magát heteroszexuálisnak.
..
Ez az arány ráadásul úgy jött ki, hogy a republikánus többségű államokat a jelenség többnyire elkerüli, ahol az LMBTQ-felvilágosítás csak opcionális, nem a kötelező iskolai curriculum része. Ez azt is jelenti, hogy
  • ...vannak tagállamok, ahol már a lányoknak több mint fele tartozik valamelyik szexuális „kisebbségbe”, azaz többen vannak, mint ahányan egészséges „identitásúak” – már amennyiben lehet identitásnak nevezni a heteroszexualitást.
  • ...vannak tagállamok, ahol már minden tizedik tinédzser fiú szeretne nővé válni, vagy már elgondolkozott rajta, hogy valójában rossz testbe született.
  • ...a jelenség nemcsak azokat a tagállamokat kerüli el, ahol nincs iskolai felvilágosításba beépített genderideológia, hanem azokat a generációkat is elkerüli, amelyek még voltak annyira szerencsések, hogy nem kellett átesniük ilyesmin...
..
EjH-RXYXcAADB9c

..
A buzerancia a partok mentén terjed leginkább, nagyjából egynegyedük minden szövetségi államban gyereket is "nevel"!
https://williamsinstitute.law.ucla.edu/visualization/lgbt-stats/?topic=LGBT&area=6#density
..
"Aki képes megérteni egy ilyen grafikon jelentőségét, az talán most realizálta, hogy jóval vadabb jövőre számíthatunk, mint eddig sejtettük. Ha ez így igaz, a Nyugatot már nem tudja megmenteni néhány Trump-győzelem vagy brexitszavazás. Nekünk a régióban a vasfüggöny nyert még 10-20 év felkészülési időt, amikor csírájában el tudjuk fojtani a kultúrmarxista terjeszkedést, ha most cselekszünk.
..
Háborúban állunk, csak ezt a háborút nem katonákkal vívják, hanem mesekönyvekkel, civil szervezetekkel és újságcikkekkel, és a gyerekeink jövője a tét. És ne hazudja a képembe Brüsszel, hogy gyerekeket nem lehet megrontani transzherceges mesekönyvekkel, mert erre még a szovjetek sem vetemedtek soha."
Franciaország is hamarabb jut iszlám kézre! Íme a "fényességes nyugat":
---
" Az mindenesetre indikatív, hogy míg korábban a vállaltan és nem vállaltan LMBTQ-emberek csak a lakosság 4-10 százalékát tették ki, mára a fiatalok körében ez az arány Nyugaton már közel 35 százalékos, a korábban 0,5 százlékra saccolt transzneműek aránya pedig, mint a francia kutatásból láthattuk, negyvennégyszeresére emelkedett."
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 315
113
Cancel Culture Germoney

Holokausztozva kételkedett a vírusban – kitörölték a német show zsűritagját

Most az okokat hagyjuk. Totál seggfej volt.

Német precizitás.
Úgyhogy a csatorna vezetése lépett, és egy, a rasszizmussal szembeni elkötelezettségüket hangsúlyozó közlemény kíséretében bejelentették, hogy

eltörlik Michael Wendlert. Szó szerint. Teljesen.
Ennek megfelelően a DSDS korábban, 2020 folyamán rögzített, de most adásba kerülő részeit utólag vagy úgy vágják meg, hogy ne látszódjon a képen a slágerénekes, vagy ahol ez nem volt lehetséges, ott felismerhetetlenné teszik a felvételeken. Így Wendler helyén most leginkább csak egy elmosódott paca látszik a felvételeken.

Az énekes összes megszólalását elnémítják, ha valamiért név szerint kerül szóba, akkor kisípolják a nevét, mintha egy szitokszó lenne, a felkonferáló szövegekben „egy zsűritagként” hivatkoznak rá, a reklámblokkok után pedig szerkesztőségi közleményben adják a nézők tudtára, hogy a szóban forgó zsűritagot miért kellett eltávolítaniuk a műsorból.

Az RTL-nél lényegében úgy döntöttek, hogy még Wendler egyéb teljesítményeit is semmissé teszik, így a Wendler-dallal érkező szupersztár-aspiráns produkciója alatt csak a műsor háttérzenéjét hallani, az éneklést nem
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 962
32 246
113
Cancel Culture Germoney

Holokausztozva kételkedett a vírusban – kitörölték a német show zsűritagját

Most az okokat hagyjuk. Totál seggfej volt.

Német precizitás.
Úgyhogy a csatorna vezetése lépett, és egy, a rasszizmussal szembeni elkötelezettségüket hangsúlyozó közlemény kíséretében bejelentették, hogy

eltörlik Michael Wendlert. Szó szerint. Teljesen.
Ennek megfelelően a DSDS korábban, 2020 folyamán rögzített, de most adásba kerülő részeit utólag vagy úgy vágják meg, hogy ne látszódjon a képen a slágerénekes, vagy ahol ez nem volt lehetséges, ott felismerhetetlenné teszik a felvételeken. Így Wendler helyén most leginkább csak egy elmosódott paca látszik a felvételeken.

Az énekes összes megszólalását elnémítják, ha valamiért név szerint kerül szóba, akkor kisípolják a nevét, mintha egy szitokszó lenne, a felkonferáló szövegekben „egy zsűritagként” hivatkoznak rá, a reklámblokkok után pedig szerkesztőségi közleményben adják a nézők tudtára, hogy a szóban forgó zsűritagot miért kellett eltávolítaniuk a műsorból.

Az RTL-nél lényegében úgy döntöttek, hogy még Wendler egyéb teljesítményeit is semmissé teszik, így a Wendler-dallal érkező szupersztár-aspiráns produkciója alatt csak a műsor háttérzenéjét hallani, az éneklést nem

Hát legalább nem lövik szét légvédelmi gépágyúval, majd hamvasztják el lángszóróval a maradványait.
 
  • Tetszik
Reactions: blogen

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Franciaország is hamarabb jut iszlám kézre! Íme a "fényességes nyugat":
---
" Az mindenesetre indikatív, hogy míg korábban a vállaltan és nem vállaltan LMBTQ-emberek csak a lakosság 4-10 százalékát tették ki, mára a fiatalok körében ez az arány Nyugaton már közel 35 százalékos, a korábban 0,5 százlékra saccolt transzneműek aránya pedig, mint a francia kutatásból láthattuk, negyvennégyszeresére emelkedett."
Nem ez egy nem kiváló elemzés, hanem egy állami pénzből kitömott szennyoldal uszítása. Kezdjük azzal, hogy nem állami, hanem magáncég, amely jórészt politikai pároknak, szervezeteknek végez közvéleménykutatásokat.

a vadbarmok oldala bedob egy linekt, amin bejön egy oldal: rákeresve erre, mert ugye meg nem nyílik -milyen meglepő kijön egy 1006 fős csoporttal végzett közvéleménykutatás:


https://www.ifop.com/wp-content/uploads/2020/11/117735-Résulats-Marianne.pdf


mivel az úgynevezett híroldal. nem adott pontosabb infot, az utolsó ilyen felmérésüket vettem elő, ahol átfutva még ilyen kérdés se szerepel.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Nem ez egy nem kiváló elemzés, hanem egy állami pénzből kitömott szennyoldal uszítása. Kezdjük azzal, hogy nem állami, hanem magáncég, amely jórészt politikai pároknak, szervezeteknek végez közvéleménykutatásokat.

a vadbarmok oldala bedob egy linekt, amin bejön egy oldal: rákeresve erre, mert ugye meg nem nyílik -milyen meglepő kijön egy 1006 fős csoporttal végzett közvéleménykutatás:


https://www.ifop.com/wp-content/uploads/2020/11/117735-Résulats-Marianne.pdf


mivel az úgynevezett híroldal. nem adott pontosabb infot, az utolsó ilyen felmérésüket vettem elő, ahol átfutva még ilyen kérdés se szerepel.
arról a baszott apróságról nem is beszélve, hogy mióta tennl közre a cég a felmérés eredményét, és annak is csak a a címlapját egy .ph -(Fülöp szigetek) kiterjesztésű oldalon.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
megj: a hashtag valóban létezik, felkapott dolog volt fotózgatni, miután anno az egyik francia első osztályú focicsapat egy tagja is felszállt főleg marketing miatt a vonatra.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 082
10 239
113
Cancel Culture Germoney

Holokausztozva kételkedett a vírusban – kitörölték a német show zsűritagját

Most az okokat hagyjuk. Totál seggfej volt.

Német precizitás.
Úgyhogy a csatorna vezetése lépett, és egy, a rasszizmussal szembeni elkötelezettségüket hangsúlyozó közlemény kíséretében bejelentették, hogy

eltörlik Michael Wendlert. Szó szerint. Teljesen.
Ennek megfelelően a DSDS korábban, 2020 folyamán rögzített, de most adásba kerülő részeit utólag vagy úgy vágják meg, hogy ne látszódjon a képen a slágerénekes, vagy ahol ez nem volt lehetséges, ott felismerhetetlenné teszik a felvételeken. Így Wendler helyén most leginkább csak egy elmosódott paca látszik a felvételeken.

Az énekes összes megszólalását elnémítják, ha valamiért név szerint kerül szóba, akkor kisípolják a nevét, mintha egy szitokszó lenne, a felkonferáló szövegekben „egy zsűritagként” hivatkoznak rá, a reklámblokkok után pedig szerkesztőségi közleményben adják a nézők tudtára, hogy a szóban forgó zsűritagot miért kellett eltávolítaniuk a műsorból.

Az RTL-nél lényegében úgy döntöttek, hogy még Wendler egyéb teljesítményeit is semmissé teszik, így a Wendler-dallal érkező szupersztár-aspiráns produkciója alatt csak a műsor háttérzenéjét hallani, az éneklést nem


nemszemély
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 809
7 186
113
Cancel Culture Germoney

Holokausztozva kételkedett a vírusban – kitörölték a német show zsűritagját

Most az okokat hagyjuk. Totál seggfej volt.

Német precizitás.
Úgyhogy a csatorna vezetése lépett, és egy, a rasszizmussal szembeni elkötelezettségüket hangsúlyozó közlemény kíséretében bejelentették, hogy

eltörlik Michael Wendlert. Szó szerint. Teljesen.
Ennek megfelelően a DSDS korábban, 2020 folyamán rögzített, de most adásba kerülő részeit utólag vagy úgy vágják meg, hogy ne látszódjon a képen a slágerénekes, vagy ahol ez nem volt lehetséges, ott felismerhetetlenné teszik a felvételeken. Így Wendler helyén most leginkább csak egy elmosódott paca látszik a felvételeken.

Az énekes összes megszólalását elnémítják, ha valamiért név szerint kerül szóba, akkor kisípolják a nevét, mintha egy szitokszó lenne, a felkonferáló szövegekben „egy zsűritagként” hivatkoznak rá, a reklámblokkok után pedig szerkesztőségi közleményben adják a nézők tudtára, hogy a szóban forgó zsűritagot miért kellett eltávolítaniuk a műsorból.

Az RTL-nél lényegében úgy döntöttek, hogy még Wendler egyéb teljesítményeit is semmissé teszik, így a Wendler-dallal érkező szupersztár-aspiráns produkciója alatt csak a műsor háttérzenéjét hallani, az éneklést nem

The-Commissar-Vanishes-July-2017.jpg
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 918
13 898
113
A libberfasizmus egy újabb undorító jelensége: doxxing
https://www.vadhajtasok.hu/2021/01/...rrektseg-a-kozepkorba-repit-vissza-bennunket/
..
"Rowan Atkinson a Radio Times magazinnak adott interjújában elmondta, hogy számára egymás online lejáratása – rajtuk a végletekig kifacsart politikai korrektséget számon kérve – gyakorlatilag egyenlő a középkori lincselésekkel.
..
A színész arra a „doxxing” nevű gyakorlatra utalt, ami nálunk szerencsére még nem jelent meg. A kifejezés azt takarja, amikor egy csoport baloldali aktivista az interneten kideríti egy-egy konzervatív kommentelő minden adatát (lakcím, rokonok elérhetősége, munkahely), és lényegében az egész életét megpróbálják tönkretenni: írnak a munkáltatójának, hogy „fasisztát” alkalmaz, kamuüzeneteket küldenek a feleségének/férjének a szerető nevében, feljelentik a gyámügynél gyermekbántalmazás miatt, megpróbálják elérni a főbérlőjénél, hogy tegye ki őt az utcára, stb."


A konzervatív ügyvéd-rajok ilyenkor hol vannak.
Hiéna-ügyvédeket is meg lehet fizetni. Ehhez pusztán pénz is elég, meg persze elhatározás, ami kitartással párosul.

A másik oldal mintha lebénult volna, olyan tehetetlen. Tétova, összehangolatlan ellenlépéseket tesz.
Legalább 4-5 alternatív közösségi szolgáltatót meg lehetett volna venni, gombokért órák-napok alatt.
Mail-szolgáltatókat, 1-2 szerver-farmos céget. Ezek összesen pár millió. Semmi a téthez képest.
Ha van egy szervező, koordináló erő, percek alatt megvan.
Nekem érthetetlen a másik(nevezzük jobb --inkább konzervatívnak--) oldal viselkedése.
A parler-be is órák alatt lehetne elég pénz tolni, hogy az elérhetősége megmaradjon.

Lefagytak ????


U.i: ...és akkor még a kutyaharapást szőrével klasszikus és hatékony módszererét nem is említettem.

...mert bizony az eddigi hír-morzsák szerint a az új-bal-lib oldal közkatonáinak-zsoldosainak van vaj a füle mögött rendesen !!!
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Nem ez egy nem kiváló elemzés, hanem egy állami pénzből kitömott szennyoldal uszítása. Kezdjük azzal, hogy nem állami, hanem magáncég, amely jórészt politikai pároknak, szervezeteknek végez közvéleménykutatásokat.

a vadbarmok oldala bedob egy linekt, amin bejön egy oldal: rákeresve erre, mert ugye meg nem nyílik -milyen meglepő kijön egy 1006 fős csoporttal végzett közvéleménykutatás:


https://www.ifop.com/wp-content/uploads/2020/11/117735-Résulats-Marianne.pdf


mivel az úgynevezett híroldal. nem adott pontosabb infot, az utolsó ilyen felmérésüket vettem elő, ahol átfutva még ilyen kérdés se szerepel.
Nézd, nekem egyáltalán nem fáj, hogy a franciák erkölcsileg leépülnek és egyre jobban aberrálódnak. Tegyék!
Reklámozzák csak a fajtalankodást a gyerekeiknek! Nekünk magyaroknak amúgy sem sok jót küldtek a történelem folyamán. Úgyhogy hajrá, előre a lejtőn!
..
Legfeljebb gróf Apponyi Albert jövendölését hamarabb láthatjuk beteljesedni... Amely valahogy így hangzik:
'Önök megásták itt (Trianonban) Magyarország sírját, de Magyarország ott lesz a temetésén mindazon országoknak, amelyek ezt tették.'
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 949
30 816
113
Nézd, nekem egyáltalán nem fáj, hogy a franciák erkölcsileg leépülnek és egyre jobban aberrálódnak. Tegyék!
Reklámozzák csak a fajtalankodást a gyerekeiknek! Nekünk magyaroknak amúgy sem sok jót küldtek a történelem folyamán. Úgyhogy hajrá, előre a lejtőn!
..
Legfeljebb gróf Apponyi Albert jövendölését hamarabb láthatjuk beteljesedni... Amely valahogy így hangzik:
'Önök megásták itt (Trianonban) Magyarország sírját, de Magyarország ott lesz a temetésén mindazon országoknak, amelyek ezt tették.'
Egy államnak nincsenek barátai,csak érdekei
Richelieu
Rosszul gondolod,hogy a franciák zsigerból ellenségesek volnának irántunk.Személyes tapasztalatom,hogy NYE-ban a magyarságnak jobb az ázsiója,mint az oláhoknak vagy az ukránoknak.
Szimpla sratégiai érdek alapján támogatnak,avagy nem minket.A történelem folyamán többször is voltak szövetségeseink és támogatóink.Érdekeik alapján döntöttek-és ez nemcsak rájuk jellemző,hanem másokra is,ami azt illeti,ránk is.
Az USA sem ellenséges Mo-gal szemben,mint országgal,vagy a magyarsággal,mint néppel szemben.Sőt,ők kivonultak a trianoni tárgyalásokrol,nem vettek részt benne,mert igazságtalan és rossz békediktátumnak tartották,ami csak új háborut hoz-és igazuk lett.A II.vh-ban elsöre nem fogadták el a hadüzenetünket,mondván,hogy Magyarország és az Egyesült Államok között nincs olyan vitás kérdés vagy ellentét,ami indokolná a hadiállapotot.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Egy államnak nincsenek barátai,csak érdekei
Richelieu
Rosszul gondolod,hogy a franciák zsigerból ellenségesek volnának irántunk.Személyes tapasztalatom,hogy NYE-ban a magyarságnak jobb az ázsiója,mint az oláhoknak vagy az ukránoknak.
Szimpla sratégiai érdek alapján támogatnak,avagy nem minket.A történelem folyamán többször is voltak szövetségeseink és támogatóink.Érdekeik alapján döntöttek-és ez nemcsak rájuk jellemző,hanem másokra is,ami azt illeti,ránk is.
Az USA sem ellenséges Mo-gal szemben,mint országgal,vagy a magyarsággal,mint néppel szemben.Sőt,ők kivonultak a trianoni tárgyalásokrol,nem vettek részt benne,mert igazságtalan és rossz békediktátumnak tartották,ami csak új háborut hoz-és igazuk lett.A II.vh-ban elsöre nem fogadták el a hadüzenetünket,mondván,hogy Magyarország és az Egyesült Államok között nincs olyan vitás kérdés vagy ellentét,ami indokolná a hadiállapotot.
Ebben biztos vagyok. Az átlag franciával nincs is bajom, ezzel csak annyit akartam mondani, hogy riasztó, ami ott megy, de csinálják csak, majd viselik a következményét. Mi legfeljebb nem nagyon sajnáljuk őket emiatt.
Mivel abban azért meg biztos vagyok, hogy a muszlim családokban nem fogják hagyni a gyerekek agymosását és buzeranciára nevelését! Legutóbb tartott is az egyik egyén egy kis "bemutatót" arról, hogy mit szabad egy tanárnak és mit nem. Ha jól emlékszem az utcán gurult a levágott feje...:(
..
Azért a francia kultúra elveszése, felhígulása veszteség lesz a világ számára. Nyilván itt még bőven nem tartunk, de 20 év múlva térjünk vissza a kérdésre...
..
Van az a francia származású újságíró is, aki néha szerepel itt-ott, most nem ugrik be a neve, ő is pozitívan nyilatkozik Magyarországról. Meg mint látható taktikai okokból(?) még Emmanuel Macron is képes normális hangot megütni velünk kapcsolatban...
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
242
1 255
93
Egy kérdésem van az egybegyűltekhez, amire talán valaki tud választ vagy valamilyen teóriát.
Személyes véleményem alapján a un. "bal-liberális" erők kb. 90%-os média fölénnyel rendelkeznek. Gondolok itt a Facebook, Twitter gyakorlatára, vagy pl. Oscar-díj új szabályzatára, vagy akár arra, hogy bármelyik játékprogramban/sorozatban kötelező elem meleg vagy fekete szereplő. Lásd pl. Witcher sorozat afro-ameriaki elfjét és nilfgaardi varázslóját, vagy a Star Wars Squadrons meleg ázsiai birodalmi századparancsnokát.. Amennyiben ez a túlsúly létezik, és nem csak az én konteókkal terhelt agyam szüleménye, akkor mi volt ennek túlsúly kialakulásának az oka és folyamata? Hogy jutott el ide pl. az Egyesült Államok a 60-as évektől idáig? Vagy Magyarország a 80-as évektől?
Mellesleg ezt a bal-liberális megnevezést kissé furcsának érzem, mert a liberalizmus, ami a legtávolabb áll tőlük, például a szólásszabadságot zsigerből elutasítják: cancel-culture, safe space, eltávolítanak a közösségi oldalról, stb.
Ötlet, vélemény?
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Shektor11

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Hogy jutott el ide pl. az Egyesült Államok a 60-as évektől idáig?
Kitartó, szívós munkával.

Mellesleg ezt a bal-liberális megnevezést kissé furcsának érzem, mert a liberalizmus, ami a legtávolabb áll tőlük
Valóban. Helyesebb lenne a kommunista kifejezés. De ugye annak a világ számos részén, nem túl meglepő módon negatív felhangja van.