[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 930
19 182
113
A hasonlat azért sántít, mert az FB-t te "ingyen" használod. Pénzt nem adsz ki érte, ezért ő dönti el, hogy a saját EULA + helyi törvények alapján mi maradhat.
A vízműveknek viszont te fizetsz, szerződés köt össze. Mert csak alapon nem zárhatják el a vizet.

Az FB kvázi egy fórum. A HTKA-ról is, ha megsérted a szabályzatot akkor baszhatnak ki, amikor csak akarnak. Gyak. szinte semmi difi nincs szerintem ezen fórum és az FB között. Az utóbbit többen olvassák és mélyebb a beágyazottsága ingyenessége miatt.

Ez az ára az "ingyenes" felületeknek...
Az amazon nem ingyen adta a gépidőt a Parlernek. A Patreon nem ingyen szolgáltat, hanem jutalékért. A facebook és twitter külön kivételt kaptak amerikában elvileg (203c), hogy ne számítsanak publikációnak, míg az újságok annak számítanak, és az újságokat a felhasználói kommentekért felelősségre is vonhatják, ezért nagyon gyakori, hogy nincs kommentelési lehetőség rajtuk.

A facebook nem csak egy fórum. Hirdetési szolgáltató. Fizetési elszámoló. Számos chat platform tulajdonosa, instagram tulajdonosa. Aktívan dolgozik a Google-hez hasonlóan azon, hogy mindenkit és mindent az akoljába tereeljen, és emgszűnjön a szabad internet, ne lehessen csak rajta keresztül kommunikálni. Persze nem kényszerít, csak épp ha az emberek szinte mindegyikét csak azon át éred el, akkor nem vagy köteles használni... legfeljebb senkivel nem tudsz kommunikálni majd. Aktívan dolgozik a monopóliuma kiépítésén a feltörekvő vetélytársak sorozatos felvásárlásával.

Mindeközben a moderációjuk nem egyenlően mér. Belenéz a privát üzeneteidbe. Nem csak az elküldöttekbe, a komponálás közben visszatöröltekbe is. "Véletlen szoftverhiba" miatt lehallgat, és mindent ami a telefonod mellett elhangzik elküld az adatközpontjukba... Ezek így együtt nagyon aggasztóak. Vagy az, hogy a Google vezetői használhatnak egy olyan repteret, amit amúgy rajtuk kívül csak a NASA és a CIA használ.

Miközben az országot szétverték a tüntetők minden rohadt cég kirakta, hogy blacklifesmatter, és senkit nem tiltottak le érte. Embereket akartak kirángatni az autójukból lincselni, és senki nem lépett fel ellene a hatalom, vagy a nagy cégek irányából. Egy ellentétes előjelű tüntetés van, és egyből mindent fel kell számolni. Trump helyében minden titkosított szart feloldanák, ami kicsit is terhelő a kormányzatra, főleg amiket a saját polgárai ellenében tett, hogy boruljon az egész emberellenes fos. Csak ugye ha nincs hol közzétenni mindezt... Ja és megkegyelmeznék Asange-nak és Snowdennek.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 550
113
Ok, te így látod. Én nem hiszem, hogy érdemi változást hozna a Biden adminisztráció, pláne nem, hogy "mindenáron el kell pusztítaniuk"
Túlértékelitek Orbán, és Magyarország jelentőségét.
A demokrata elit legfelsőbb rétegei emlegetnek minket naponta! Ez itt már egyértelmű, hogy nem az lesz, ami volt régen, hogy a külügyminisztériumuk valamelyik elhagyatottabb főosztálya neheztelt ránk, hanem az, hogy az egyetlen szuperhatalom szemében ellenség vagyunk.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 930
19 182
113
Amúgy a Trump tweetek amik miatt a balhé van:

5223613b42d04c60683af07384764c8afb8f8663.png

5a79264b0a29ba74fd0573d2489682022c30868d.png


Állítja, hogy ő nyert, és békés elvonulást kér a híveitől.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány
T

Törölt tag 2361

Guest
Ok, te így látod. Én nem hiszem, hogy érdemi változást hozna a Biden adminisztráció, pláne nem, hogy "mindenáron el kell pusztítaniuk"
Túlértékelitek Orbán, és Magyarország jelentőségét.
igy men ez nalunk is szerbiaban..

mar 30 eve (djindjic idoszaka kivul) azt nezzem a mediaban hogy a kormany mindig be akarja mutatni hogy ok hu de milyen fontosak wazzeg...fel vilag toluk retteg. wazze tudjatok ti hogy retteg angela meg fel eu meg amerika amikor vucic vagy anno milosevic odabasztak az asztalra :D ???

es mindenki a szaros nyugaton mihast felkel, mar csak arra gondol egesz nap hogy is basszunk ki ma a szerbekkel.
semmi mas dolguk nincs az embereknek nyugaton, kiveve a balkani orszagok basztatasan.

en mar imunis lettem az ilyen kretensegekre, de lattom most nalatok magyarba ideje megtanulni egy ket dolgot a media es a politikusok mukodeserol.
 
T

Törölt tag 008

Guest
igy men ez nalunk is szerbiaban..

mar 30 eve (djindjic idoszaka kivul) azt nezzem a mediaban hogy a kormany mindig be akarja mutatni hogy ok hu de milyen fontosak wazzeg...fel vilag toluk retteg. wazze tudjatok ti hogy retteg angela meg fel eu meg amerika amikor vucic vagy anno milosevic odabasztak az asztalra :D ???

es mindenki a szaros nyugaton mihast felkel, mar csak arra gondol egesz nap hogy is basszunk ki ma a szerbekkel.
semmi mas dolguk nincs az embereknek nyugaton, kiveve a balkani orszagok basztatasan.

en mar imunis lettem az ilyen kretensegekre, de lattom most nalatok magyarba ideje megtanulni egy ket dolgot a media es a politikusok mukodeserol.
Sem bidé sem a leendő hordája egyszer sem említette meg szerbiát, de belorusz, lengyel magyar többször is mint eltaposandó illiberális autokratikus diktatúra jelent meg náluk.

És ne felejtsük, hogy ukrajna a bidé család saját kiskertje. :(

ahol olvasom bekaszliztak...
biztos orulni fog amikor valami igazi bivaly nigga elkapja tussolas kozzben a bortonbe :D
Nem fogják. Pelosi pajti beépített ember. Holnap kint lesz.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Nos, én nem tudok róla, hogy a kurdokkal az ISIS elleni harcon kívül bármi más szövetség lett volna kötve az USA részéről. Azt meg sokadjára írom le, hogy a kurdoknak SENKI MÁS nem nyújtott 2014-ben katonai támogatást az USA-n (és a koalíción kívül). És nekik nem 2015-ben, vagy utána lett volna szükségük a támogatásra, hanem minél hamarabb. Tehát nem jó, hanem az egyetlen szövetségesük volt az USA akkor és ott.
Arról sem tudok, hogy '56-ban bármiféle szövetségben lettünk volna az USA-val. És különben is, nem akartak kockáztatni egy (világ)háborút az oroszokkal. :rolleyes:
Szóval a hangzatos szólamai, mint a demokrácia védelme, a "gonosz elleni kiállás", stb. ellenére az USA (vagyis az éppen aktuális vezetőik) is a saját közvetlenebb érdekeit nézi (mint minden állam) és nem feltétlenül áll bele a számára gazdaságilag, vagy egyéb módon túlzottan hátrányosnak vélt helyzetekbe. Igen, ez morálisan erősen gázos dolog és sajna bizony tényleg ők sem a szabadság-egyenlőség-testvériség mindig szűziesen tiszta nemzetközi zászlóhordozói annak ellenére, hogy gyakran próbálják ezzel a marketinggel eladni még a szimpla befolyásszerzési tevékenységüket is. Viszont "szövetségesi kötelezettséget" egyik esetben sem sértett.


A globális politika már csak ilyen szürke és mocskos. Viszont van pár egyszerű szabály. Az egyik ilyen pl. hogy nem mindig annak van igaza, aki a leghangosabban ordít. Értem ez alatt, hogy ha bármilyen hülyeség futótűzként kezd terjedni és a végén már szinte mindenki azt fújja, attól az még nem válik igazsággá.


Asszad (és apparátusa) nagyjából egyenlő a Szír Állammal. Mint ahogy Szaddam Huszein idején az Iraki Állam is egyenlő volt vele és a sleppjével.
Bár Szíriában mostanra kicsit ez változott, mivel ugye gyakorlatilag az oroszok mentették meg Asszadot és rendszerét és ők állnak mellette, ezért nyilván lett némi beleszólásuk az ottani dolgokba. És az iráni támogatásnak is nyilván van ára Asszad számára.


Ezt én is kb. így látom. Csak ugye, ha moralizálunk, akkor bizony nem volt szép dolog Trumptól ez a lépés. Meg, mint Mattis rá is mutatott, hosszabb távon a potenciális szövetségesek körében az USA reputációjának bizony eléggé alá is vágott ezzel.

A NATO-tagok közül erősen kétlem, hogy bárki más képes lenne és merne beleállni a törökökbe az USA-n kívül ott, rögtön a törökök határánál (mert ez elsősorban erről szólt és csak másodsorban Asszadékról) katonailag és politikailag. Arról nem is beszélve, hogy Rojavának nincs tengeri kijárata. Csakis más ottani országokon keresztül érhető el a terület és csak az USA-nak van akkora ereje, befolyása, hogy ezt meg tudja oldani.


De nem is ez a lényeg pláne nem itt és nem már most. Ezeket csak a háttérnek szántam Trump és Mattis döntéseinek, terveinek és ezáltal a személyiségeiknek az összehasonlításához és főleg a Trumpról alkotott véleményem alátámasztásához.
Ha egy célért harcol A és B, ha A. támogatja B-t, akkor bizony A és B szövetségesek.
Mikor amerika a 80-as években támogatta a krudokat, akkor is az iraki kurdok jártak rosszul.

56-b ann sem voltunk szövetségesek, de mégis majd egy évtizedig azt hangoztatták, hogy kiállnak a felszabadulásunk mellett. Aztán mikor részben erre is apellálva szembeszálltunk a szovjetekkel, akkor meg még azoknak is meg lett tiltva a segítségnyújtás, akik tényleg jöttek volna. Oké, ez nekik egy tök olcsó politika, csak ez a más faszával a csalánt szituációja.

Szíriai kurdok meg első lépésben nyugodtan összeállhattak volna a szír állammal, hisz talán még ott volt a legkevésbé üldözött a sorsuk. Meg hát az első években még a törökök nem voltak deklaráltan jelen. A szír állam pedig az oroszokkal van szerződéses viszonyban. Tehát az amerikaiaknak és a NATO-nak semmi keresnivalója nem volt és jelenleg sincs Szíriában. Az meg nem nagy segítség, hogy az ISIS-hez dobálják az utánpótlást, meg olyanokat szponzorálnak -nyilván teljesen filantróp módon, akik egyszer kicsit lázadók, aztán a világos zöldből átmennek sötét zöldbe, majd feketébe és gyakják a kurdokat. Lehet, hogy kevesebb áldozat lett volna és hamarabb lezárul a konfliktus, ha USA és kis barátai nem vesznek részt benne.

Szépen hangzik, és nem mondom, hogy nincs benne igazség, hogy az oroszok mentették meg Asszadot, de nem szabad elfelejteni, hogy Irán is igen sokat tett hozzá, valamint a Hezbollah.

Miért, az USÁ-nak a szövetségesei körében eddig volt reputációja? :D
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
430
478
63
Sem bidé sem a leendő hordája egyszer sem említette meg szerbiát, de belorusz, lengyel magyar többször is mint eltaposandó illiberális autokratikus diktatúra jelent meg náluk.

És ne felejtsük, hogy ukrajna a bidé család saját kiskertje. :(


Nem fogják. Pelosi pajti beépített ember. Holnap kint lesz.
Szerbia csak nem aktuális, meg kisebb a kötődés, választások alatt, vagy egy esedékes eu csatlakozás során egyből szóba kerülne.
Mi is csak azért jövünk szóba a lengyelekkel, mert a kormányfőink tesznek azért, hogy napi téma legyünk, ami nem jelenti, hogy hibát követnek el, de attól még így van.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 164
60 911
113
Ott fog eldőlni a dolog, hogy Biden mivel kezd.
Ha belpolitikával, akkor Orbánnak lesz ideje evolválódni, mire sorra kerülne. Obama idején még jóval erősebb volt az USA, mégse fúrták meg Orbánt, igaz, azóta rakódott az akkori helyzetre némi történelmi tapasztalat.
Így aztán könnyen lehet, hogy külpolitikai relációban kezdi meg a tisztogatást Biden és akkor az Orbán rendszere elleni látványössztűz lesz a legkézenfekvőbb belépő. Amolyan névjegy a továbbiakra nézve, akkor is, ha nem lesz több folytatás.
Ebben az esetben az a kérdés, hogy ebbe a románokat, ukránokat bevonja-e. Kiadja-e nekik, helyi alvállalkozóknak a piszkos munkát?
Minden esetre a költséghatékony demokrata narratíva alapján, ukrán és román külpolitikai presszióra és hazai, ellenzéki tüntetéshullámokra lehet számítani.
Ez utóbbi esetben természetesen a kierőszakolt előrehozott választásokig is el lehet vinni a dolgot, amely esetben még csak azt se kell megvárni, hogy beérjen az ellenzéki összefogás.
Habár az érdemi választási szerepléshez jelöltekre is szükség van. Az eredmény azután már lehet irányított.

Tehát, ha a Biden-adminisztráció egy esetleges Orbán-ellenes manőverrel indítana (Erdogán ellen nem nagyon tud, mert az egy komolyabb falat, van ott minden az iszlámtól a hadiiparon, haderőn és a helyi bázisokon keresztül a geopolitikai faktorig minden), akkor az egy könnyű menet lenne nekik.
Ebben az esetben gyanítom, hogy nem egy szimpla megregulázásról, hanem komplett kormányváltásról lesz szó.

Az pedig a mi esetünkben a NER struktúra összeomlasztásával visszahozná a kilencvenes-kétezres évekbeli állapotokat.
Az új hazai vezetés pedig egyből hitelt venne fel. A haderőfejlesztés meg megy a kukába, kb hat évvel azelőtt, hogy egyátalán beért volna.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 930
19 182
113
A probléma:

Nem kötelező ezt használni, el lehet menni. Elmennek, erre kihúzzák az internetet, szerver hostingot, pénzügyi szolgáltatásokat az alól, aki elmegy, és mindezt nem bírói hatályos ítélet alapján, hanem szolgáltató csinovnyikok döntése alapján.

Nem kötelező ott vásárolni, menj máshova, ha nem tetszik, szabad a piac, van elég más szolgáltató... És akkor mi van a cukrásszal, aki azt mondta a meleg házaspárnak, hogy ő nem akar nekik tortét sütni, van még sok cukrász a környéken, csináltassanak inkább másnál, és meghurcolták ezért?
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
A műveltség része a nyelvismeret is. Külünösen egy kül- és biztonságpolitikai topikban abszolút elvárható. Ahogy nem illik leállni vitatkozni a haditechnikai topikokban sem nulla fizika-ismerettel, úgy itt pedig a nyelvtudás lenne alapkövetelmény. Mégis milyen világ-ismerete lehet egy olyan személynek, akinek folyton fordítani kell? Mégis milyen mélységű megértést nyújtana az a közvetlen megértés helyett, ha komplett videókat 1-2 mondatban foglalnék össze?
Aha, szóval akkor aki nem beszél angolul, az műveletlen tudatlan bunkó a szemedben.

Persze, hát mondjuk az angol tudással is meg lehet álmodni a Szovjetunió 2.0-át, ami teljes mértékben realizmus és mélyműveltség...

Egyébként, aki minálisan kommunikál angolul, az mennyire valós képet kap mondjuk a Kazah politikáról, az Olasz mozgalmi életről, A Kínai kultúráról, A Finn-Orosz viszonyról, a A Vallon politikatörténetről, német kultúról, a Francia kisebbségek helyzetéről, vagy az identitárius mozgalom gyökereiről, nem beszélve az dél-amerikai, arab és afrikai dolgokról.
Vagy csak egy szűk anglomán szemüvegen keresztül tájékozódik a világról?
Aki valamennyire ugat angolul, annak vajon meg van-e az a kellő mélységű nyelv és kultúrismerete, hogy elmondhassa, hogy legalább a Nagy-Britannia, vagy USA politikai, gazdasági stb. mély kultúráját is ismerje?
Vagy nem is ismeri, csak ismerni véli?
Tehát az angol nyelv ismerete önmagában ad e tudást, vagy csak tudálékosságot?
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Aha, szóval akkor aki nem beszél angolul, az műveletlen tudatlan bunkó a szemedben.

Persze, hát mondjuk az angol tudással is meg lehet álmodni a Szovjetunió 2.0-át, ami teljes mértékben realizmus és mélyműveltség...

Egyébként, aki minálisan kommunikál angolul, az mennyire valós képet kap mondjuk a Kazah politikáról, az Olasz mozgalmi életről, A Kínai kultúráról, A Finn-Orosz viszonyról, a A Vallon politikatörténetről, német kultúról, a Francia kisebbségek helyzetéről, vagy az identitárius mozgalom gyökereiről, nem beszélve az dél-amerikai, arab és afrikai dolgokról.
Vagy csak egy szűk anglomán szemüvegen keresztül tájékozódik a világról?
Aki valamennyire ugat angolul, annak vajon meg van-e az a kellő mélységű nyelv és kultúrismerete, hogy elmondhassa, hogy legalább a Nagy-Britannia, vagy USA politikai, gazdasági stb. mély kultúráját is ismerje?
Vagy nem is ismeri, csak ismerni véli?
Tehát az angol nyelv ismerete önmagában ad e tudást, vagy csak tudálékosságot?

Jaj ne lássál már bele semmit az angol nyelv kapcsán. Angolul ma, illik tudni. Jellemzően ugyanaz a kör sír, hogy oroszul sem tud, németül sem tud, aki azért sír, hogy angolul sem tud.
 
  • Tetszik
Reactions: ms07

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Ott fog eldőlni a dolog, hogy Biden mivel kezd.
Ha belpolitikával, akkor Orbánnak lesz ideje evolválódni, mire sorra kerülne. Obama idején még jóval erősebb volt az USA, mégse fúrták meg Orbánt, igaz, azóta rakódott az akkori helyzetre némi történelmi tapasztalat.
Így aztán könnyen lehet, hogy külpolitikai relációban kezdi meg a tisztogatást Biden és akkor az Orbán rendszere elleni látványössztűz lesz a legkézenfekvőbb belépő. Amolyan névjegy a továbbiakra nézve, akkor is, ha nem lesz több folytatás.
Ebben az esetben az a kérdés, hogy ebbe a románokat, ukránokat bevonja-e. Kiadja-e nekik, helyi alvállalkozóknak a piszkos munkát?
Minden esetre a költséghatékony demokrata narratíva alapján, ukrán és román külpolitikai presszióra és hazai, ellenzéki tüntetéshullámokra lehet számítani.
Ez utóbbi esetben természetesen a kierőszakolt előrehozott választásokig is el lehet vinni a dolgot, amely esetben még csak azt se kell megvárni, hogy beérjen az ellenzéki összefogás.
Habár az érdemi választási szerepléshez jelöltekre is szükség van. Az eredmény azután már lehet irányított.

Tehát, ha a Biden-adminisztráció egy esetleges Orbán-ellenes manőverrel indítana (Erdogán ellen nem nagyon tud, mert az egy komolyabb falat, van ott minden az iszlámtól a hadiiparon, haderőn és a helyi bázisokon keresztül a geopolitikai faktorig minden), akkor az egy könnyű menet lenne nekik.
Ebben az esetben gyanítom, hogy nem egy szimpla megregulázásról, hanem komplett kormányváltásról lesz szó.

Az pedig a mi esetünkben a NER struktúra összeomlasztásával visszahozná a kilencvenes-kétezres évekbeli állapotokat.
Az új hazai vezetés pedig egyből hitelt venne fel. A haderőfejlesztés meg megy a kukába, kb hat évvel azelőtt, hogy egyátalán beért volna.
Én is attól tartok egyébként, hogy a felsorolt országok közül pont mi vagyunk azok, akikkel lényegében következmények nélkül lehet "játszani". NATO tagok vagyunk, az említett két ország "segítsége" én úgy gondolom inkább hozna egy polgárháborút magával mint egy szimpla kormányváltást. Nem nagyon szeretnek a szomszédok és mi sem őket, hiába a politikai lózungok. Külső segítség nem nagyon fog jönni sehonnan, jelen állapotában sajnos a haderőfejlesztés még csecsemő állapotban van, ami van az meg nem elég nagy az Orbáni politikához. Szóval, Orbánék szerintem vették már a lapot, kérdés mit tudnak majd felmutatni.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113

A videóból annyit emelnék ki talán lényegként, hogy állítólag megszerezték a Capitoliumban Pelosi laptopját (most itt gondolnám Nancy Pelosi-ra gondol), aki nem túl boldog emiatt. Ugye ha így van, ő az a Nancy Pelosi aki kezdeményezni akarja Trump alkalmatlanság miatti felfüggesztését. Említést tesz még arról, hogy a zűrzavarban a Vatikán is részt vett. Hát, nem tudom.
Hát erre én is azt mondom, hogy nem tudom...
Őszintén, mi az a húsbavágó, ami egy sima hivatali laptopon lehet, túl a futó adminisztrációs ügyeken?
..
A Leonardo távközlési műholdról keringenek az elméletek, de ellenőrizhetetlen.
A tegnapi nagy pakisztáni áramkimaradás mellett, állítólag a Vatikán is elsötétült egy időre. Ez igaz, vagy hoax?
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 550
113
Ott fog eldőlni a dolog, hogy Biden mivel kezd.
Ha belpolitikával, akkor Orbánnak lesz ideje evolválódni, mire sorra kerülne. Obama idején még jóval erősebb volt az USA, mégse fúrták meg Orbánt, igaz, azóta rakódott az akkori helyzetre némi történelmi tapasztalat.
Így aztán könnyen lehet, hogy külpolitikai relációban kezdi meg a tisztogatást Biden és akkor az Orbán rendszere elleni látványössztűz lesz a legkézenfekvőbb belépő. Amolyan névjegy a továbbiakra nézve, akkor is, ha nem lesz több folytatás.
Ebben az esetben az a kérdés, hogy ebbe a románokat, ukránokat bevonja-e. Kiadja-e nekik, helyi alvállalkozóknak a piszkos munkát?
Minden esetre a költséghatékony demokrata narratíva alapján, ukrán és román külpolitikai presszióra és hazai, ellenzéki tüntetéshullámokra lehet számítani.
Ez utóbbi esetben természetesen a kierőszakolt előrehozott választásokig is el lehet vinni a dolgot, amely esetben még csak azt se kell megvárni, hogy beérjen az ellenzéki összefogás.
Habár az érdemi választási szerepléshez jelöltekre is szükség van. Az eredmény azután már lehet irányított.

Tehát, ha a Biden-adminisztráció egy esetleges Orbán-ellenes manőverrel indítana (Erdogán ellen nem nagyon tud, mert az egy komolyabb falat, van ott minden az iszlámtól a hadiiparon, haderőn és a helyi bázisokon keresztül a geopolitikai faktorig minden), akkor az egy könnyű menet lenne nekik.
Ebben az esetben gyanítom, hogy nem egy szimpla megregulázásról, hanem komplett kormányváltásról lesz szó.

Az pedig a mi esetünkben a NER struktúra összeomlasztásával visszahozná a kilencvenes-kétezres évekbeli állapotokat.
Az új hazai vezetés pedig egyből hitelt venne fel. A haderőfejlesztés meg megy a kukába, kb hat évvel azelőtt, hogy egyátalán beért volna.
De most azt nézd meg, hogy mivel fut neki az Orbán-rendszer az ellene irányuló rezsimváltásnak!

  • 150-170 ezer Forint nettót hazavivő rendőrök, akiket másfélmillió nettós tábornokokkal is provokáltak, nekik meg kerek-perec megmondták, hogy ne is álmodjanak semmiről, annak ellenére, hogy a járványügyi védekezésben, akárcsak a határszolgálatban élen járnak. Ezeknek már nem szúrod ki a szemét semmilyen évekre adagolt pitiáner emelésekkel! Igazából az idén decemberi pofáncsapásuk után semmivel.
  • kiéheztetett kisértelmiségi rétegek (tanárok, közigazgatásban dolgozók), akik reményt se látnak arra, hogy ettől a rezsimtől, tisztességes fizetést kapjanak, miközben látják, hogy mennyivel fontosabbak náluk az adófizetők TAO pénzén milliókat kereső félanalfabéta focisták például. Ezek az értelmes kisemberek minden sikeres mozgalom alapjai.
  • liberális szellemben nevelt fiatalság, mivel az korrupt rezsim nemcsak a tanárok fizetésére, de a tantervre se fordított vagy tíz évig figyelmet, így izgága fiatalok tömegei állnak készenen, ráadásul a sikertelen járványügyi-rezsim miatt még lefoglalni se tudják magukat. Hát őket éppen bulira kész állapotban találja az utca.
  • ez a sikertelen járványügyi-rezsim, ami jelenleg végtelen korlátozó intézkedésekkel provokálja a lakosságot, mert se megelőzni nem tudta ezt a második hullámot, se oltani nem tud most és disztingválni se az oltottak és oltatlanok között. A lakosság java egyszerűen csak belefáradt, egy másik része meg egyre dühösebb, mert nem látja a végét, a kormány hülyéit, akik végtelen szopással fenyegetik, miközben a saját dolgukat nem tudták elvégezni.
  • jelentős gazdasági nehézségek, pont Budapesten a hazai liberalizmus fő fészkében több százezer -korábban a turizmusban és szórakoztatóiparban jól kereső- fiatal és középkorú máról-holnapra él és a járványügyi védekezés kudarca miatt esélye sincs arra, hogy a számára végtelenített szopóroller egyszer véget érjen, meg pont ez a réteg amúgy se volt nagy Fidesz szavazó!

Ha csak ennyi lenne, de sorolhatnám még végtelen, hogy ásta alá a saját hatalmát az a kormányzat, ami most az egyetlen szuperhatalom részéről akár erőszakos rezsimváltási kísérlettel is szembe kell nézzen! Innen már győzni nem is lehet szerintem, csak sikerrel elmenekülni majd egy olyan baráti rezsimbe, ahol nem csinált az USA színes forradalmat!
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Jaj ne lássál már bele semmit az angol nyelv kapcsán. Angolul ma, illik tudni. Jellemzően ugyanaz a kör sír, hogy oroszul sem tud, németül sem tud, aki azért sír, hogy angolul sem tud.
Látom sikerült értelmese reagálnod. Nem sírás, hanem baromság amit írsz.
Én nagyon jól megvagyok a magyar nyelvvel. Az sír, akinek hiányzik valami.