• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Tárgyalások az IDF további bázisainak kiürítéséről

Az IDF több bázisának kiürítéséről szóló korábbi cikkünk folytatásaként: Amir Eshel vezérőrnagy, a Védelmi Minisztérium főigazgatója és Yankee Cohent, az Izraeli Földügyi Hatóság igazgatója megállapodtak abban, hogy gyors ütemű tárgyalásokat folytatnak az IDF több más bázisának kiürítéséről. A cél az, hogy a nagy keresletű területeken felszabaduljanak a földterületek a lakásépítés és a kereskedelmi, turisztikai és ipari projektek számára, másrészt pedig az IDF bázisok infrastruktúrájának korszerűsítése az ország északi és déli részére történő áthelyezésükkel.

ShowImage.ashx


Az elkövetkező napokban a védelmi minisztérium Emun igazgatóságán belül működő METWE egység vezetője, Alon Ifrah és az Izraeli Földügyi Hatóság fejlesztési és infrastrukturális igazgatóságának igazgatója, Omri Vardik vezetésével munkacsoportok kezdik meg az ülések maratoni sorozatát. A cél a szerződések véglegesítése és aláírása még az év vége előtt.

A kiürítendő bázisok között:


A Karbantartó és Javító Központ (MASHA) bázisainak egyetlen telephelyen történő összpontosítása és a régi MASHA-bázisok fokozatos kiürítése Haifában, Tzrifinben és Tel-a-Shomerben. Ez mintegy 9000 lakás építését teszi lehetővé a központi keresletű területeken.

Poliklinikák és a légierő bázisai Tzrifinből. Ez mintegy 4000 lakás építését teszi lehetővé.

"Mahane 80 Pardes Khanban. Körülbelül 1140 lakóegység, a tervet már jóváhagyták.

A ramlai "Mahane Rehavam" tömörítése. Körülbelül 2000 lakóegység, a tervet 2022 elején hagyják jóvá.

A haditengerészeti kiképzőbázis ("BAAD Heil a-Yam") a haifai Bat Galimban. Körülbelül 1350 lakóegység, 250 szállodai szoba, 20 000 négyzetméter kereskedelmi és ipari terület.

Nesher üzemanyagbázis. Körülbelül 72 000 négyzetméter kiskereskedelmi és ipari terület.

Az Eilati Haditengerészeti Bázis kiürítésére vonatkozó szerződés azonnali kiegészítése. Körülbelül 660 lakóegység és 330 szállodai szoba.

Egyéb bázisok: katonai főiskolai bázis Glilotban, "Mahane Nathan" Be'er Sheva-ban, "Mahane Yishai" Maale Adumim közelében, Tira és mások.

A haifai Bat Galim fejlesztési terve.

1031354.jpg



 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 785
113
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Izraelben fellázadtak a nemzetbiztonsági okokból elítélt, úgynevezett biztonsági palesztin foglyok a hétfői hatos rabszökés után bevezetett szigorítások, más börtönökbe és szárnyakba történő átköltöztetéseik miatt - jelentette a helyi média szerdán.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/233387/
 
W

Wilson

Guest

2934255_900.jpg


Alekszej Shneider alezredes tegnap meghalt egy IED-robbantásban egy Kamaz-5350-es teherautóban Homsz tartományban 45 éves volt. Tekintettel a 2012 és 2018 közötti kelet-homszi harcok időtartamára és intenzitására, ott még mindig aknák vannak, emellett az ISIS harcosai által az utak mentén elhelyezett IED-k és aknák is előfordulhatnak, amelyekkel még mindig veszélyt jelentenek Kelet-Homszban.

2934489_900.jpg

2934715_900.jpg

2934983_900.jpg

E-62pYzWUBoaymI


Colonelcassad
 
  • Szomorú
Reactions: fip7 and fishbed
W

Wilson

Guest
Robbanás al-Bab közelében....

Egy kurd alagútbomba robbanásának utóhatása Al Bab közelében.

E-85u1AXsAIPvwL


A kurdok robbantása 22 áldozatot követeltek - 12 török katonát és 10 SNA harcost, valamint több páncélozott járművet megsemmisítettek. A törökök eddig 1 halottat és 4 sebesültet jelentettek. A londoni székhelyű SOHR szerint 5 halott van. A közzétett felvételekből ítélve a kurdok jól "kitettek magukért". Hamarosan nagy török válaszcsapásra kell számítanunk, ami szokás szerint a kurd állások 155 mm-es ágyúkkal való lövöldözésben fog tetőzni, ami a leggyakoribb török válasz a veszteségeikre, bár természetesen a törököknek nem kell sok ürügy arra, hogy a kurdokra lőjenek. Ezt valószínüleg további kurd támadások követik Aleppó északi részén és gerillatámadások Afrinban.

E-85uTcX0AIB2GU


Három megsemmisült/megrongálódott harckocsit és két Kirpi páncélozott járművet jelentettek be. A tank mellett egy eltemetett buldózer is áll ott. Videó a robbanásról




Ez a robbanás tovább eszkalálja a törökök és a kurdok közötti lassú háborút Észak-Szíriában, ahol mindkét fél kisebb, de meglehetősen rendszeres veszteségeket szenved. Mivel a front ott még mindig statikus, ez még jó ideig folytatódhat.

Colonelcassad
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Három hónapig tartó szünet után folytatódott hétfőn Benjamin Netanjahu volt izraeli miniszterelnök, a jobboldali Likud párt elnöke, a parlamenti ellenzék vezetője korrupciós perének tárgyalása - jelentette az izraeli média.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/233578/
 
W

Wilson

Guest

Páncélozott iraki KrAZ-6322​

4821607_original.jpg


Egy ukrán gyártású KrAZ-6322 összkerék-hajtású teherautó,. a helyi "mesterek" által páncélozva, egyedi motorháztető konfigurációval, a "Modern kiberbiztonsági rendszerek-terrorizmus elleni" kiállításon és konferencián kiállítva, amely ezekben a napokban zajlik az iraki fővárosban Bagdadban.



Colonelcassad...

@Pogány figyelmébe ajánlva:)...

Amúgy itt a híradásban említett Kraz....

unnamed.jpg
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113

Páncélozott iraki KrAZ-6322​

4821607_original.jpg


Egy ukrán gyártású KrAZ-6322 összkerék-hajtású teherautó,. a helyi "mesterek" által páncélozva, egyedi motorháztető konfigurációval, a "Modern kiberbiztonsági rendszerek-terrorizmus elleni" kiállításon és konferencián kiállítva, amely ezekben a napokban zajlik az iraki fővárosban Bagdadban.



Colonelcassad...

@Pogány figyelmébe ajánlva:)...

Amúgy itt a híradásban említett Kraz....

unnamed.jpg
Elég jó. Kár, hogy becsődölt a gyár.