1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Villamosenergia-termelés, energiagazdálkodás

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Batka által indítva @ 2013. május 4..

 1. drqv

  drqv Well-Known Member

  2ndt likes this.
 2. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  https://index.hu/gazdasag/2018/02/14/dicso_gabor_kontra_magyar_eromucegek/

  Ez a NER tényleg olyan, mint Eric Cartmen. Mondjuk ez is már milyen, hogy levédetsz valamit (mondjuk, nagyon kíváncsi lennék, hogy ez hogy ment át a szabadalmi hivatalon...), majd visszamenōleg pénzt kérsz érte. Valami azt súgja, hogy komoly számok lesznek a végén. Na, így kell burkoltan államosítani. Majd a rezsiszilárd akciózhat itt is.

  Elōre, elvtársak, vár a venezuela-i módszer. Már nem számolom, hányadik sunyi húzás volt ez. Az Alpiq is amúgy egy tipikus történet. 1995-ben gyorsan privatizálni kellett, mert nekünk nem érte meg. Az erōművet elkezdték modernizálni. Most valakiknek hirtelen fontos lett - de szigorúan "a rezsi-csökkentés" miatt.

  Arról persze kuss van, hogy a földgáz ára évek óta összeomlott, de sebaj. Az árak a gonosz multik miatt magasak voltak (véletlenül sem a fix orosz árak meg a kurva magas adó + szektoradók). Sōt, önmagában a gáz ára sem lenne érdekes, de ezt érdemes lenne vásárlóerō-paritáson nézni (itt ugyebár megint bebukna a fideszes szöveg)

  De nem baj, legyen minden állami kézben, ott nem csalnak. 2013-as prompt gáz 26EUR/MWh, most 19EUR/MWh. Mondjuk az is milyen kis cseles, hogy az EUR/MWh-ból a számlán szereplō mértékegység..

  http://m.mfor.hu/cikkek/szemelyes_p...zerint_a_piaci_ar_imperialista_csokeveny.html

  Ezek ennyire hülyének nézik az embereket (bár van rá okok, hiszen hatalmon vannak..)

  P. S. : a kantin-ban írt állami ellenōrzés természetesen nem a jelenlegi politikai palettából gyúrt szargalacsinra vonatkozik..)
   
  molnibalage, fishbed and sirdavegd like this.
 3. zeal

  zeal Well-Known Member

  Jaj, szegeny Veolia! Inkabb ne vedd oket!
  En ott voltam az egyetemen amikor beindult ez a penzszivattyu (Tobb masikkal egyutt. Koszonet a barom Tulassay rektor urnak!) Akkor is az volt a szoveg, hogy fejlesztenek. Ja, pont ugy mint del-amerikaban...
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  1:45-ig kell nézni. A lényeg benne van a cím és téma ellére is. Manapság senki nem gyárt szinte semmit magának. Akkor miért hiszi azt sok megveszekedett ember, hogy a decentralizált egyéni áramtermelésnek (agyontámogatva!) van értelme és bármiféle létjogosultsága...?
   
  fulcrum11 and blitzkrieg like this.
 5. melampo

  melampo Well-Known Member

  Van saját ilyen céllal létrehozott bankjuk több is, de ez a szegmense a bankszektornak eléggé kézi vezérelt, központi irányítású tehát egy ilyen hitel gyakorlatilag állami hitel. Persze garanciák és alkudozási lehetőségek tekintetében rugalmasabb hisz pont ez a célja.
   
  blitzkrieg likes this.
 6. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Viccelsz? Az Apple levédette a lekerekített téglalapot, majd a Samsung perkált érte egy halom pénzt. Még jó, hogy az ovodásokat nem perelték be, ha nem elég szögletes téglalapokat rajzolnak. :)
   
  zeal, fip7 and svajcibeka like this.
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

Ezen oldal megosztása