Energiagazdálkodás, energiabiztonság, villamosenergia-termelés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
A 4-ből 3 cső megrongálódott:


Csak nehogy a Turk Stream is megrongálódjon a fekete tenger alatt…
Ráadásul a Turk Stream mélytengeri szakasszal is rendelkezik. Ha azt felrobbantják két-háromezer méter mélységben, akkor végképp nem lesz, aki megcsinálja!
 
K

Kopi2000

Guest
Teljesen hihető.
Jogszabályt nem véleményeztetnek, az már az elfogadott, végleges szöveg.
Legfeljebb normaszöveg-tervezetről lehet szó ahol még van helye a véleményezésnek, de ez sem jellemző, mert a szakmai rész összeállítása és lektorálása még a normaszöveg-tervezet összeállítása előtt megtörténik.
Ha külön felhívnak telefonon, hogy nem keresnek meg többet az két dolgot jelent: vagy akkora sületlenségeket hordtál össze, hogy röhögve mutogatták egymásnak a lektorok meg a jogászok, vagy jó szokásodhoz híven nem bírtad ki, hogy az elvárt tárgyilagosság keretein belül maradj és csak sikerült belecsempészned a szövegbe egy jó adag egyéni véleményt is.
Kötelező NER-ezés is megvolt látom, jól van :)buksisimi:)

És melyik civil szervezet vagy ún. szakmai csoport (bármi is legyen ez) véleménye mérvadó? Mi fogja alátámasztani egy civil szervezet vagy szakmai csoport véleményének komolyságát, súlyát? Legyen egy olyan Blauschein, hogy Társadalmi Vitára Alkalmas Szervezet?
Ki fogja eldönteni, hogy ki kaphat ilyet? Vagy legyen erről is társadalmi vita? :D
A valaszodban annyi igazsag van, hogy termeszetesen kicsit leegyszerusitve irtam le a folyamatot. Termeszetesen tervezetet kell velemenyezni, megpedig ugy, hogy mi lesz az eredmenye, ha ez es az megmarad benne. Ennek a valos menete a kovetkezo. A jogalkoto felker egy szakmai szervezetet, a tervezet velemenyezesere, ott felkernek olyan tagot, akinek ez a szakteruletebe esik majd o megirja a velemenyet es az igy atnezett anyag visszakerul a jogalkotohoz. Aki vagy beleepit a javaslatbol valamit a jogszabaly szovegebe vagy sem. Egyebkent regen, ez megtisztelo feladat volt, mert nem az iskolabol eppen kiesetteket vontak be erre a celra. 2010 utan az volt a baj, hogy ugyanugy mint elotte, komolyan ramutattam a hibak kovetkezmenyeire. Ezt nem szeretik a fiuk, szerintem mar le is szoktak errol az aktusrol. A jogszabalyaink osszecsapottak, az elmult 10 evben nagyon sokat esett a jogszabaly alkotas szinvonala...
 
  • Tetszik
Reactions: bel
K

Kopi2000

Guest
De ez nem társadalmi vita. Ez szakmai véleményezés, szakértői vizsgálat. Legalábbis szerintem, bár ebben sem vagyok szakértő.
Igazad van, de ez is a tarsadalmi vita egyik fajtaja. Mondjuk nem eleg Paks ugyben egy nemzeti konzultaciot inditani, mert az csak a megcsufolasa az emberek velemenye, felelmei megismeresenek. A lenyeg az lenne, hogy a kormanytol fuggetlen szervezetek becsatornazzak a Mari nenik felelmeit, amire a kormanyzati szereploknak lenyegesen reagalniuk kellene. Csak MO-on ez nehezen menne nert a kormanyzat nem fogadja el egyenrangu felnek az emberek kerdeseit artikulalo szervezeteket, .ert azok netto hazaarulok. Viszont az emberek felelos tajekoztatasat is leepitette a kormanyzat, mert ahol a "nincs itt semmi latnivalo" meg " Boldog karacsonyt!" relevans valasz lehet a torvenyhozasbanfeltett kerdesekre, ott pld. A kormany nem veszi komolyan a tarsadalom tajekoztatasat sem.....
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 116
45 433
113
"Valaki" nagyon nem akarja, hogy újra elinduljon az a gázszállítás... o_O
Az oroszoknak semmi érdekük nincs abban, hogy megsérüljön a vezeték.
Ha nem akarnának rajta gázt szállítani, akkor nem fognak. Jelenleg is áll. A szárazföldön is sokkal könnyebben szabotálható lenne, ha már mindenképpen el akarnák kerülni a politikai konfliktust.
Itt most az volt a cél, hogy megszünjön ez az opció. Ki volt aki azonnal mindenkit szankciózni akart?
Szóval vagy az amerikaiak a hunyók vagy egy olyan 3rd party ország, aki rájuk akarja kenni.
Az oroszok csak akkor dobnák be a lovak közé a gyeplőt, ha azt látnák, hogy 5-8 éven belül nincs esély a szállítás újraindítására.
 
K

Kopi2000

Guest
Ez van, ezért választottuk meg a politikusokat. Hogy meghozzák az alaposan megfontolt szakértőkkel megtámogatott szakmai döntést a nem hozzáértő társadalom helyett. Ha nem így tesznek, akkor korrupt gazembereket sikerült megválasztani társadalmi döntéssel...
A tarsadalmi vita az mindig kontroll a demokraciakban a politikusok hatalma folott. Es mint ilyen a jogallamisag egyik eleme. Nem azert valasztunk politokusokat, hogy 4 evig azt csinaljanak, amit akarnak....
 
  • Tetszik
Reactions: bel and Shadow

trojaiak

Active Member
2022. március 16.
254
232
43
Ezt a társadalmi vita bullshitet jó lenne már elengedni. Főleg szakpolitikai kérdésekben. Az egész egy komolytalan szemfényvesztés. Vitázni csak az tud érdemben akinek a vita tárgyáról érvényes tudása van, anélkül pedig az egész értelmetlen fasság. Politikai eszköz. Arra jó, hogy egyes kényes kérdésekben a politikusok helyett a választókra tolja a felelősséget, de szakmai előrelépésre nem alkalmas. A választó meg elhiszi, hogy ő aztán kib@szott okos meg fontos, mert a politikusok is őt kérdezik meg, holott pont az ellenkezője az igaz, a saját butaságától nem látja, hogy a társadalmi vitának nevezett felelősségáthárítás és annak az eredménye is az ő bőrére fog menni.

Társadalmi vitát lehet kezdeményezni arról, hogy mi legyen a vacsora, de - hacsak nem mindenki gyakorló szakember a családban - a bojlerszerelésről nem célszerű, mert tucatnyi módon lehet rossz vége és csak egyféleképpen lesz jó.

Egyik matektanárom mondta mindig, hogy a dolgozatban sokan leírták a véleményüket a feladat eredményével kapcsolatban. Sajnos azonban amíg a vélemények nem lesznek osztály szinten egyhangúak ő ezt nem tudja elfogadni. :D
Lehet, hogy bojlert szerelni egy féle keppen lehet. De az hogy egy házba hogyan lesz meleg elég sok féle éppen megoldható.

Az hogy milyen ipart csábítsz az országba szintén eléggé sokféle lehet.

Azért érzed a különbséget a mongol meg a pakisztáni gyári melóssal működő gyár és egy pegazus hasonlót fejlesztő magyar cég között vagy mindegy?
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 661
12 353
113
A tarsadalmi vita az mindig kontroll a demokraciakban a politikusok hatalma folott. Es mint ilyen a jogallamisag egyik eleme. Nem azert valasztunk politokusokat, hogy 4 evig azt csinaljanak, amit akarnak....
Javaslom erről megkérdezni Annalena Baerbock német külügyminisztert "Nem számít, mit gondolnak a német választóim, de én teljesíteni akarom az ígéretet az ukrán népnek".
Vagy ha magyar példát szeretnél, akkor a 2010 előtt (figyeled: előtt) regnáló kormány kedves miniszterét (Kóka) aki a reformokkal kapcsolatos társadalmi kritikára ezt találta mondani: "A mocsár lecsapolásáról nem a békákat szokták megkérdezni."

Ennyit a társadalom véleményének relevanciájáról a NER-en kívüli világban, illetve a fényes, fejlett nyugaton.

Értsd már meg, hogy amit kergetsz az illúzió.
Ha a kormány nem kezdeményez valamiről társadalmi vitát, akkor sérül a jogállamiság. Ha kezdeményez, de nem egy bizonyos politikai oldal akaratát tükrözi a vita eredménye, akkor a kormány csak formalitásként folytatta le, hogy látszólag ne sérüljön a jogállamiság. Ha a társadalmi vita eredménye egy bizonyos politikai oldalnak kedvező, akkor az szakmailag csakis megalapozott lehet és a kormánynak azt kell végrehajtania, akkor is, ha kiderül, hogy fasság. De így már jogállam.

Példa: NATO radar a Zengőn. Civil nyomásra elvetették. Szakmailag jó döntést eredményezett? Nem.
NATO radar a Tubesen. Civilek nyomására elvetették. Szakmailag jó döntést eredményezett? Igen.
Fentiek hatására a NATO radar megépült Medinán. Szakmailag az első elképzeléshez képest egy fasság született, de a civilek legalább kiélhették magukat. Volt bőségesen társadalmi vita, csak éppen a gyereket is kiöntötték a fürdővízzel együtt. Miért? Mert már a legelején olyanba ütötték a civilek az orrukat, amihez lövésük sem volt.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Ezeken van valami szelep, amit elhelyeznek X méterenként, hogy ha sérül a cső, akkor ne follyon be a víz hanem az lezárja? Miért nincs az iluensmi elásva legalább pár méter mélyen?
Gondolom nem lent fogják megtaknyolni, hanem kiemeli egy olyan hajó, mint ami letette, kivágják a sérült szakaszt, betesznek ugyanannyi csövet s visszaengedik. Kérdés ehez ki kell-e engedni az összes gázt belőle, mert a flex + lángvágó + hegesztő nemigazán kompatibilis vele, utána meg újra feltölteni.
Jah és ha megvan a tettes az simán egy háborút kockáztat, attól függ mennyire bassza ez most fel az oroszokat, de szerintem nagyon.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
A tarsadalmi vita az mindig kontroll a demokraciakban a politikusok hatalma folott. Es mint ilyen a jogallamisag egyik eleme. Nem azert valasztunk politokusokat, hogy 4 evig azt csinaljanak, amit akarnak....
Nem, azért, hogy azt csinálják, ami miatt megválasztottuk őket. Hogy sáfárkodjanak az adóforintjainkkal a mi javunkra. A baj ott van, hogy annyira nem lehet megbízni bennük, hogy társadalmi vitával kéne felügyelni őket. Amit jelenleg nagyon ügyesen a javukra tudnak fordítani. Úgyhogy hm...
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
A tarsadalmi vita az mindig kontroll a demokraciakban a politikusok hatalma folott. Es mint ilyen a jogallamisag egyik eleme. Nem azert valasztunk politokusokat, hogy 4 evig azt csinaljanak, amit akarnak....
Ezt mondd el a német külügyérnek is, aki nyilvánosan jelentette ki, hogy kurvára leszarja mit akarnak a választói, úgyis azt csinál 4 évig amit akar.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 691
90 786
113
"Valaki" nagyon nem akarja, hogy újra elinduljon az a gázszállítás... o_O
Az oroszoknak semmi érdekük nincs abban, hogy megsérüljön a vezeték.
Ha nem akarnának rajta gázt szállítani, akkor nem fognak. Jelenleg is áll. A szárazföldön is sokkal könnyebben szabotálható lenne, ha már mindenképpen el akarnák kerülni a politikai konfliktust.
Itt most az volt a cél, hogy megszünjön ez az opció. Ki volt aki azonnal mindenkit szankciózni akart?
Szóval vagy az amerikaiak a hunyók vagy egy olyan 3rd party ország, aki rájuk akarja kenni.
Az oroszok csak akkor dobnák be a lovak közé a gyeplőt, ha azt látnák, hogy 5-8 éven belül nincs esély a szállítás újraindítására.
 
  • Vicces
Reactions: enzo
K

Kopi2000

Guest
Javaslom erről megkérdezni Annalena Baerbock német külügyminisztert "Nem számít, mit gondolnak a német választóim, de én teljesíteni akarom az ígéretet az ukrán népnek".
Vagy ha magyar példát szeretnél, akkor a 2010 előtt (figyeled: előtt) regnáló kormány kedves miniszterét (Kóka) aki a reformokkal kapcsolatos társadalmi kritikára ezt találta mondani: "A mocsár lecsapolásáról nem a békákat szokták megkérdezni."

Ennyit a társadalom véleményének relevanciájáról a NER-en kívüli világban, illetve a fényes, fejlett nyugaton.

Értsd már meg, hogy amit kergetsz az illúzió.
Ha a kormány nem kezdeményez valamiről társadalmi vitát, akkor sérül a jogállamiság. Ha kezdeményez, de nem egy bizonyos politikai oldal akaratát tükrözi a vita eredménye, akkor a kormány csak formalitásként folytatta le, hogy látszólag ne sérüljön a jogállamiság. Ha a társadalmi vita eredménye egy bizonyos politikai oldalnak kedvező, akkor az szakmailag csakis megalapozott lehet és a kormánynak azt kell végrehajtania, akkor is, ha kiderül, hogy fasság. De így már jogállam.

Példa: NATO radar a Zengőn. Civil nyomásra elvetették. Szakmailag jó döntést eredményezett? Nem.
NATO radar a Tubesen. Civilek nyomására elvetették. Szakmailag jó döntést eredményezett? Igen.
Fentiek hatására a NATO radar megépült Medinán. Szakmailag az első elképzeléshez képest egy fasság született, de a civilek legalább kiélhették magukat. Volt bőségesen társadalmi vita, csak éppen a gyereket is kiöntötték a fürdővízzel együtt. Miért? Mert már a legelején olyanba ütötték a civilek az orrukat, amihez lövésük sem volt.
Nem kergetek semmit, nem illuzio, amirol irtam. Hulye politikusok mindig voltak es lesznek is. Meg fiatal koromban reszt vettem fel evig egy nagy hulladeklerako telepitesenek az elokesziteseben. Ugy csibaltuk, hogy felmertuk a lakossag valos felelneit, kidolgoztuk ra a valaszokat, meg a kompenzacios fejleszteseket, amikre lett is volna penz. Latszolag minden a sinrn volt, megterveztuk az egesz tarsadalmi vitanam a moderalt lebonyolitasat. Magam keszitettem fel a MJ varos polgarmesteret a lakossagot leginkabb erdeklo kerdesekre, meg az ezekre adando valaszokra. Megvolt a nagy nap, legalabb 100 embert erdekelt a tema. Az elso kerdes utan a hulye polgi az aszfal kozepere csinalt, mert azt mondta, hogy neki dolga van, siet es ha a fene fenet eszom, akkor is ott lesz a lerako, ahol a varos kitalalta. Ez ugy felboszitette az embereket, hogy futva menekultunk hogy meg ne verjenek a helyiek. Mondanom srm kell, nem is epult meg ott a lerako. De egy jol felepitett akciot a hulye politikus, akikbol egyre tobb van, par perc alatt teljeseb tonkre tudja tenni.... mi lenne a tanulsag, nem komplett hulyeket megvalasztani. De attol meg rosszabbul aludnek, ha az ilyen hulye politikusok dontenenek pillanatnyi szeszelybol az emberek feje felett. Ezt remelem Joker is olvassa, bar nen ideztem be...
 
  • Tetszik
Reactions: FilcTroll
K

Kopi2000

Guest
Nem, azért, hogy azt csinálják, ami miatt megválasztottuk őket. Hogy sáfárkodjanak az adóforintjainkkal a mi javunkra. A baj ott van, hogy annyira nem lehet megbízni bennük, hogy társadalmi vitával kéne felügyelni őket. Amit jelenleg nagyon ügyesen a javukra tudnak fordítani. Úgyhogy hm...
Fejen talaltad a szoget...
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
530
4 783
93
Javaslom erről megkérdezni Annalena Baerbock német külügyminisztert "Nem számít, mit gondolnak a német választóim, de én teljesíteni akarom az ígéretet az ukrán népnek".
Vagy ha magyar példát szeretnél, akkor a 2010 előtt (figyeled: előtt) regnáló kormány kedves miniszterét (Kóka) aki a reformokkal kapcsolatos társadalmi kritikára ezt találta mondani: "A mocsár lecsapolásáról nem a békákat szokták megkérdezni."

Ennyit a társadalom véleményének relevanciájáról a NER-en kívüli világban, illetve a fényes, fejlett nyugaton.

Értsd már meg, hogy amit kergetsz az illúzió.
Ha a kormány nem kezdeményez valamiről társadalmi vitát, akkor sérül a jogállamiság. Ha kezdeményez, de nem egy bizonyos politikai oldal akaratát tükrözi a vita eredménye, akkor a kormány csak formalitásként folytatta le, hogy látszólag ne sérüljön a jogállamiság. Ha a társadalmi vita eredménye egy bizonyos politikai oldalnak kedvező, akkor az szakmailag csakis megalapozott lehet és a kormánynak azt kell végrehajtania, akkor is, ha kiderül, hogy fasság. De így már jogállam.

Példa: NATO radar a Zengőn. Civil nyomásra elvetették. Szakmailag jó döntést eredményezett? Nem.
NATO radar a Tubesen. Civilek nyomására elvetették. Szakmailag jó döntést eredményezett? Igen.
Fentiek hatására a NATO radar megépült Medinán. Szakmailag az első elképzeléshez képest egy fasság született, de a civilek legalább kiélhették magukat. Volt bőségesen társadalmi vita, csak éppen a gyereket is kiöntötték a fürdővízzel együtt. Miért? Mert már a legelején olyanba ütötték a civilek az orrukat, amihez lövésük sem volt.
"Példa: NATO radar a Zengőn. Civil nyomásra elvetették. Szakmailag jó döntést eredményezett? Nem.
NATO radar a Tubesen. Civilek nyomására elvetették. Szakmailag jó döntést eredményezett? Igen."

Példa: Vízerőmű a Dunán. Civil nyomásra elvetették. Szakmailag jó döntést eredményezett? Nem.

Azóta is vásároljuk a szlovákoktól és az osztrákoktól a villamosenergiát. Az osztrákoktól valami jóvátétel fejében.

A civil "akaratnál" erősen játszik a politika is.

Szélerőmű létesítése. Minden terv, minden engedély rendben. Kivitelezés startol illetve startolna. Egy madárvédelmi civil szervezet óvást nyújtott be. Az engedélyeknél ott volt az állatvédők beleegyezése. Igen, de az a szervezet nem vette figyelembe, hogy ~10 évenként 2 hétig valamilyen vándormadár abban a sávban repül.

Projekt megbukott.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
A 4-ből 3 cső megrongálódott:


Csak nehogy a Turk Stream is megrongálódjon a fekete tenger alatt…

Ráadásul a Turk Stream mélytengeri szakasszal is rendelkezik. Ha azt felrobbantják két-háromezer méter mélységben, akkor végképp nem lesz, aki megcsinálja!

Dinnyeárus így is dülöngél, gyakorlatilag azért nem omlott össze az országa, mert nato blokkolásért cserébe relatív olcsón kap nyersanyagot az oroszoktól.

Ha kiütik a vezetéket holnap már kínai katonai bázis lesz a bulgár határnál.
 
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: cirqle and enzo

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 779
30 560
113
Nem, azért, hogy azt csinálják, ami miatt megválasztottuk őket. Hogy sáfárkodjanak az adóforintjainkkal a mi javunkra. A baj ott van, hogy annyira nem lehet megbízni bennük, hogy társadalmi vitával kéne felügyelni őket. Amit jelenleg nagyon ügyesen a javukra tudnak fordítani. Úgyhogy hm...
Erre a hatalmi ágak szétválasztása szolgálna.Nálunk ez a bolsevik államszervezet miatt nem működik-önkényuralom van.Ilyen esetben a társadalmi vita sem ér semmit,a hatalmat nem korlátozza semmiben.
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: fishbed and enzo

rm40

Well-Known Member
2013. február 23.
1 600
3 236
113

"Mindenesetre az MTI szerint Szijjártó a szerda reggeli reptéri videóban arról beszélt, hogy

  • a paksi atomerőmű működése, így Magyarország energiaellátása továbbra is biztosított, reggel megérkezett Paksra a második szeptemberi nukleáris fűtőelem-szállítmány is; „ezúttal kicsit hosszabb útvonalon, kerülőúton, a balti és az észak-európai légtér használatával”;
  • Paks a mi saját energiaforrásunk, ezért fontos, hogy mindig legyen nukleáris fűtőelemünk;
  • a válságos energiaellátási helyzet miatt fontos az új partnerek keresése, ezért szerdán Kazahsztánban a Türk Államok Szervezetének energiaminiszteri tanácsülésén vesz részt;
  • a szervezetnek olyan országok is a tagjai, amelyek komoly energiaforrásokkal rendelkeznek, mint például Azerbajdzsán vagy Kazahsztán, és olyan országok is, amelyek fontos szállítási útvonalat jelentenek, így például Törökország;
  • a kazah és az azeri kollégájával külön is tárgyal új, a kaukázusi térségből vagy a közép-ázsiai térségből származó energiaforrásokról;
  • Kazahsztánból Thaiföldre utazik egy ENSZ-rendezvényre és kétoldalú tárgyalásokra."
 
  • Tetszik
Reactions: DTheo, Nber and bel