1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Visszajelzések és javaslatok

Diskurzus a(z) 'Tudnivalók és visszajelzések' témában - Jeno által indítva @ 2012. december 23..

 1. Jeno

  Jeno Member

 2. Jeno

  Jeno Member

  E témába várunk minden akár az oldallal, akár a fórummal kapcsolatos észrevételt, javaslatot, amelyekre igyekszünk reagálni is.

  Az oldal jövőbeli fejlesztése, alakítgatása során azonban mindig figyelemmel leszünk az e témába érkezett hozzászólásokra.
   
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  A  "Legújabb válaszok" nevű szövegdobozban lesz olyan opció,hogy issza lehessen tekerni a hozzászólásokat?
   
 4. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Lássuk, ha ide írok, hol jelenik meg  a fórumban?
   
 5. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Rendben, működik.

  Most az lenne a kérdésem, hogy a fórummal kapcsolatban meddig várjunk? Feltételezem, hogy beteszitek a régebbi cikkeket és típusismertetőket a komentekkel együtt. Mert akkor nem biztos, hogy jó lenne, ha elkezdenénk sorra nyitni a topikokat.
   
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Picit tényleg gyorsabb lett már. A kereső beüzemelése mikorra várható? A régebbi hírekben is tud majd keresni vagy csak "tag" alapján?
   
 7. dalost

  dalost Active Member

  Így tabon is gyorsabb lett és könnyeben is kezelhető. Alakul. :)
   
 8. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Másik kérdés. Vannak ugyebár visszatérő témák, pl egy típus: F-35, su-35 stb. Ha ezekről jelenik meg egy új hír, az autómatikusan új topikot jelent, vagy a hozzászólások  folytatólagosan mennek az eredeti topikhoz?

  Szerintem ez utóbbi kéne
   
 9. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Utóbbival az a baj, hogy egy idő után kezelhetetlen nagyságúra duzzadna az adott topik, ha az azonos témájú hírek hsz.-ei is oda mennek. A szerkesztőségi álláspont ebben az ügyben az, hogy minden hír topikjába, csak a konkrét hírhez tartozó kommentek kerüljenek, általános F-35 (Szu-35, stb.) topik meg úgyis lesz a fórum általános haditech részében (már ha valaki létrehozza) :)
   
 10. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Hogyhogy kezelhetetlen nagyságúra duzzadna?  Nem pont ez a lényeg?

  Pont ellenkezőleg, szerintem így válik kezelhetettlenné, ha egy adott témakört szétforgácsolsz.

  Ha van pl su-35 topik, akkor minden róla vonatkozó hír és hsz oda kerülne, és nem 5 helyen lenne szétszórva.
   
 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Én még mindig nem értem azt hogy mi gátolja majd meg / mi téríti majd el a hozzászólót  attól hogy pl. az ausztrál C-27 hírhez ne linkeljen be egy orosz tengeralattjárós hírt.  A visszakereshetőségnek szerintem eddig ez volt az egyik  legnagyobb problémája.
   
 12. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  2012. December 23. Sunday-19:38

  Nem az lenne erre a jó megoldás hogy a hírek alatt nem lehetne hozzászólni, hanem lenne egy link  hogy "Szólj hozzá"  (mellette mutatná hogy hány hozzászólás van már) és elvinne a fórum kezdőoldalra? Ott pedig már remélhetőleg inkább belemegy a Haditengerészet alfórumba és oda írja be valahová, nem a repülős részbe.

   
   
 13. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nem az a baj, ha valaki belinkel valami nem odaillőt. Azért vannak a moderátorok, hogy az ilyesmit kiszűrjék.

  A lényeg az, hogy lesz egy C-27 topik és minden róla megjelenő infó, hír újdonság egy helyen lesz és nem több helyen szétszórva.
   
 14. dalost

  dalost Active Member

  Csak szerintem a csoportosításnál is lehet zavar. A C-27-ről szóló cikk lehet típus is, de lehet egy ismertető az ausztrál légierő beszerzéseiről is. Akkor miért nem egy kengurus topikba fog kerülni? Szerintem a túlzott csoportosítás se igazán jó, mert akkor se tuti, hogy meg lehet majd találni a keresett infót.
   
 15. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Szerintem ez témája válogatja majd. Lehet Su-35 és külön kínai Su-35 eladás, mint ahogy valszeg lesz külön egy rakás más repülőnek és lesz külön a brazil beszerzésnek.

  Aminek viszont semmi értelmét nem látom, az, hogy legyen egy topik egy típusnak és aztán állandóan nyíljon egy új, ha valamilyen hír megjelenik róla.
   
 16. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Mackensen:

  Technikailag meg lehet oldani, de egyszerűen túl sok munka lenne nekünk ezt a hírírásnál nyomon követni. Számtalan típusra kéne topikot csinálni és ahhoz manuálisan hozzákapcsolni az adott hírt, egy idő után egyszerűen nem tudnánk eligazodni a topikok között, túl könnyen fordulhatnának elő tévedések (pl. lenne alap T-72 topik, ahova az összes 72-es variáns cucc menne, de valaki létrehoz egy T-72M topikot, mi meg véletlenül odalinkelgetünk híreket, akkor máris kezdődik a kavarodás). Meg ugye kérdés mi alapján határozzuk meg a topikokat: csak típus, típusváltozat, ország, ország haderőneme, stb, egyáltalán mi az a szint, ami felett már külön egységes topik kell. Megy ugye ott a Hírhalom, meg egyéb vegyes hírek problémája. Jelenleg az a szerkesztői álláspont, hogy a hírekhez csak a hírhez kapcsolódó hsz.-ek kerüljenek, általános eszmefuttatásokra meg ott a fórum ált. haditech része. Ez a döntés még nem végleges, de nagy valószínűséggel így marad, szóval kénytelenek lesztek alkalmazkodni.

  Terminator:

  Az össze-vissza linkelgetést egyszerűen meg fogjuk oldani: szimplán megtiltjuk. Ez kicsit most keményen hangzik, de már régóta célunk megregulázni az Off-topik hsz.-eket, csak eddig nem volt konkrét Off-topik része az oldalnak ugye. Most van (Kantin), ezért minden off-topik cuccot egyszerűen átterelünk oda, vagy a megfelelő helyére.
   
 17. dalost

  dalost Active Member

  Idézés

  Szerintem is ez lesz a jó megoldás.
   
 18. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nem engeditek meg, hogy valaki T-72M topikot hozzon létre. Ennyi.

  De ha jól értem, akkor mondjuk lesz egy T-72 topik. Aztán mondjuk valaki ír egy cikket a T-72 közelkeleti szerepléséről az Arab Izraeli háborúk idején. Arról is megjelenik egy topik. Aztán lesz valami hír a mostani szíriai szereplésről. Arról is lesz egy külön topik. Évente mondjuk fog keletkezni 5 topik amely a T-72 köthető.

  De akkor mégis mire jó a fórum? Ugyanoda jutunk ahonnan elindultunk. Eddig is a hozzászólások az adott cikkhez kapcsolódtak és a cikkek elején voltak kulcsszavak,  melyek a hasonló tartalmú cikkekhez küldött. Két, három év múlva előfordúlhat, hogy lesz vagy 20 közel azonos tartalmú topik a fórumon szétszórva típusonként.

  Valaki belegondolt, hogy ez mit is jelent?

  A fórumnak az a hatalmas előnye, hogy kellő mederben tartja a témaköröket és nem engedi felaprózni őlet.
   
 19. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  CímlapForumsHírsarokHírek a katonai repülés világából › HTKA Block 5 Increment 1.1   A kígyó a saját farkába harapott. :)


  Észrevételek:

  1.Belassult az oldal.

  2.Az oldal félig angol nyelvű lett, kéretik kárpátibbá tenni :D

  3.A fórumnál nekem nem enged pl. a kantinban kommentelni, bejelentkezési hiányt észlel, pedig mint látjátok itt vagyok.

  4. Többek között a főoldalon javasolnám erős kontúrral rendelkező vonalazás felvitelét,  hogy jobban elkülönüljenek a dobozok.

  5.További hibák a hiperhivatkozásokban, még jelentkezem.
   
 20. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Három helyen bejelentkeztem, de mégsem tudok írni a Helikopterbeszerzés témához.

  (Arról már nem is beszélve hogy két napja én indítottam a témát, de a fórum újjászületése miatt elvesztek a hozzászólásaim.)
   

Ezen oldal megosztása