1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Visszajelzések és javaslatok

Diskurzus a(z) 'Tudnivalók és visszajelzések' témában - Jeno által indítva @ 2012. december 23..

 1. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Mert kicsit túltolták mostanában az oroszos kollégák. :)
   
  Pocok75 likes this.
 2. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Kedves Pockom,
  azért amiért más híreket a Twitteren keresztül vagy kénytelen megtekinteni. Lehet, hogy fáj a szomszéd tehenének puszta látványa is, de agitálni az állatorvosnál, hogy ugyan tiltsa már el a legeléstől, jobb környékeken nem túl bevett szokás. Neked ettől nem lesz több, sőt kevesebb lesz. Az ottani néhány tartalomgyártó úgy döntött, hogy vagy így hozzák ide vagy sehogy. Vagy elfogadod vagy nem kapod meg azt a tartalmat.
  Történelmileg így alakult. Mellesleg Tcat áldásával jön ide az ottani kontent, szóval itt rivális fórumozni és a dögöljön meg szomszéd tehene mentalitást dobálni elég szerencsétlen húzás. Remélem segítettem átértékelni a helyzetet........
   
 3. omae

  omae Well-Known Member

  Mert ott ők a modik.
   
 4. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Miért kéne itt bárkinek is, akit nem érdekel, bármilyen orosz vagy más témájú topikhozzászólást megnéznie?
  Nálunk itt Magyarországon azt olvasom el, amit akarok, ami érdekel. Ha nem érdekel, nem olvasom el. Ennyi.
  Nálatok ott az ígéret földjén, ahol a benzinkutasok is arany tányérból esznek, nem így van?
   
 5. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  "vagy tényleg bezár a biztpol."

  Nem akartam belefolyni ebbe az itt kialakult kis hirigbe, de ezzel eléggé a lényegre tapinthattál. Mintha itt pár arcnak pont ez lenne a célja (ami a múltkor is már majdnem sikerült), hogy aztán elmondhassák, ők megmondták előre, hogy Tcat-ék meg akarják szüntetni a biztpolt... Pedig én pl. szívesen olvasom, különösen a szír és ukrán topikot ahol, pár lelkes és elhivatott fórumtársnak köszönhetően egy csomó releváns infóhoz juthatok (persze némi hulladék propaganda, Hibinis, megy egyéb konetós faszság mellett).

  What? Már bocs, de ezek után muszáj megkérdeznem, ha ennyire szarba se nézed ezt a z oldalt, akkor miért jársz még ide?
   
  sirdavegd, Tcat, molnibalage and 2 others like this.
 6. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Ja, az első fele természetesen @molnibalage hozzászólására lett volna válasz, csak valamit elbaszcsiztam...
   
 7. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Mert jól esik. Nem szabad? Belépés csak leadott cikkekkel? Akkor kérjetek tagdíjat, inkább fizetek pénzzel, ha ésszerű az ár, mert az én időm drágább annál, hogy csak azért írjak ide "szakmai" kontentot (bár a szakmaiság is csak nézd, pl. ilyen szinten lett definiálva) hogy a nagytiszteletű üzemeltetők és a csudálatos molnibalage úr is megengedjék a létezést itt.

  Mellesleg vagy senkit nem érdekelne, és senki nem értené ha az én HT vonatkozású témáimról írogatnék, vagy semmi értelme nem lenne megírni, mert annyira zanzás, attól függően, hogy mire teszem a hangsúlyt, esetleg eleve elavult téma lenne már. Ismeret terjeszteni felesleges nekem, aki akar utánanéz, kiváló anyagokat találni akár magyarul is az interneten. inkább csak a annyit mondok, hogy a rádióval beszélni lehet, a számítógéppel számolni, pasziánszozni, és 500 oldalas szakmai útmutatókat írni hobbiból. Ja, és persze a kritikus infrastruktúrát támadni.

  Az oldalt amúgy régen nagyon szerettem, és a közösséget is, meg a diskurzust is. Az utóbbi hónapok során esik egyre nagyobbat a szememben a moderációval kapcsolatos vitákban való megnyilvánulások miatt, illetve III. Szent Molnibalage (ha jól számolom a kitiltásait) szerénységének végtelensége miatt, akihez aki nem ér fel, az nem érdemes a HTKA titkainak megismerésére. De nyomassátok csak tovább, számomra már megöltétek az oldalt, már más nem is érdekel belőle.

  Ezt amúgy korábban is leírtam már, tudhatnád, hsz itt kötelező tudni a 9999999999 oldalas fórum minden lapját úgyis mindenkinek, ha pl. itt valahol elesett egy félmondat valamiről, az törvény erejű. Tiszta angol szokásjog. A fórum motor pedig egy kalap szar.
   
  renascentia likes this.
 8. wolfram

  wolfram Well-Known Member


  Mondtam én olyat, hogy nem szabad? De ha deklaráltan szarba sem nézed őket, akkor a panaszaid csupán nettó trollkodás, élveztetből. Mondjuk ez nem áll távol tőled, ezt tudom, ugyanúgy, mint azt, ami "tudhatnék". :) És kösz azt, hogy "nyomassátok"... Mert eddig marhára benne voltam, nem? :D Tudod, az arroganciádról már beszéltünk úgy három éve. :)
   
 9. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Nem tudom, hogy mit beszéltünk három éve az arroganciámról, rövid a memóriám.
   
 10. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Akkor tekintsd tárgytalannak. Ha valaki engem nem vesz, vett komolyan, akkor ez kölcsönös. :)
   
 11. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Tudhatnék, tudhatnék, mindenki tudhatna, a kubikos is tudna írni a fedezékásás haditechnikai vonatkozásairól... A számítógépben és a rádióban sem varázslat van. Ezekhez értek. Csak szinte senkit nem érdekel. Akit érdekel, annak meg már van elég anyag. Azért nem fogok vagy rosszabbat írni, vagy rengeteget gürcölni egy már eddig is megtalálható anyaggal vetekedő színvonalért, hogy itt jajj de elismerjenek, ahogy plagizálni sem fogok.

  Ha itt csak ez számít, akkor lehúzhatják a redőnyt, mert akkor idővel csak 5-en maradnak a homokozóban, és egymás írásait dicsérgetik, mindenki mást kiutáltok, akinek nincs legalább akkora... homokvára. Nem ártana belátni, hogy ez a kommunikáció ami ezekkel kapcsolatosan zajlik mennyire destruktív a közösségre, és a visszajelzésekre nem csak annyit reagálni, hogy trollkodtok, orosz kémek vagytok, szellemi alsógatyák vagytok, mit írtatok már eddig?!?!?!?!?!

  Az homo economicus döntése raconális, és a legtöbb ember ilyen. Az internetes homokozótok elismerése van akinek nagyon számít, van aki meg ahelyett, hogy nektek írjon tanulmányokat más ér sokat: például kimegy a természetbe a családjával, barátaival. Amíg az ilyen embereket csak lenézitek, azok rászánnak majd heti fél órát hogy ezt az orrotok alá dörgöljék, hátha megértitek. Aztán megunják. Aztán a közömbösökből is kitermelitek ezt az érzést, és maradtok magatok. És a publikációitok magatoknak írjátok. De akkor már lehetne blogba írni róla.

  Az pedig, hogy a szentetek vagy ti mit gondoltok rólam, az engem nem nagyon érdekel, csak a véleményem mondtam el rólatok, mert állítólag lehet.
   
  deze75 and renascentia like this.
 12. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Hú, nem emlékszel egy három évvel ezelőtti dologra amit álnéven mondott valaki valahol. Komolytalan vagy. Nem semmi arc vagy azért te sem... Illesz ide!
   
 13. wolfram

  wolfram Well-Known Member


  Legalább annyira, mint te. Ebben ugye nincs nézeteltérés? :D
   
  deze75 likes this.
 14. renascentia

  renascentia Member

  A mindenholi szabályzat azt írja elő, hogy: Ne ülj fel a provokációnak, ne reagálj a provokátor megnyilvánulására.
  Ez annyit jelent, hogy: Ha melléd érkezik egy provokátor, aki igencsak zavarja így az ottlétedet, azzal szemben ne tegyél semmit, mert ráfizetsz, és csak te fizetsz rá! Azaz, vagy eltűröd a szardobálásait, a zaklatásait, a rágalmazásait, vagy elhagyod megfutamodva előle az addigi területedet, így átadva azt a számára! Normáliséknál a provokátort szedik ki, így tisztítva meg tőle az addigi békés és nyugodt környezetet, biztosítva általa a további háborítatlan jelenlét megtehetőségét!
  Itt is, ahogy ez számtalan fórum esetében is tapasztalható lett mára, nem így müxik a rendszer, ami nem véletlen, mert direkt arra lett így megteremtve, hogy a feszkósok uralhassák majd az adott területeket, mert a nyugodtságot szeretőket kényszerítik rá arra, hogy elmenjenek onnan, ha nem akarnak további atrocitásokkal szembesülni ezektől a provokátoroktól. Ahogy a szarkából védett madár lett mára, így a provokátorok is ilyenekké lettek avanzsálva a szabályzatnak köszönhetően! Ráadásul, a legtöbb moderátor képtelen valamilyen oknál fogva időrendi sorrendben olvasni, ahogy erről itt is írt a modink akkor, mikor írta, miként lát hozzá az adott részleg olvasásához, így annak moderálásához, ha szükségeltetik. Ez így nem más, mint a fordított értelmezés megvalósulhatósága! Több helyen és több tagtól olvasható sajnálatosan az, hogy az előzmények ismerete számára értelmetlen tudásanyagnak minősül, mert csak és csakis a következményekkel hajlandó foglalkozni, így a szerint is akar arról vélekedni. Semmi nem képes megvalósulni előzmény nélkül, ami így azt jelenti, hogy maga az előzmény határozza meg annak következményének milyenségi tartalmát!
  Tisztán látható, hogy pár user, miért is ír éppen ott, és éppen azt a tartalmat az adott felé. Nincs más szándéka ezzel, mint az, hogy belekössön abba a tagba, így elérhetővé válhat számára az, ha az reagál a BEtámadásra, hogy szankciózva lesz, így a provokátor elérte célját, uralhatja továbbra is azt a területet, mert sikeresen megszabadíttatta magát az ellenségétől, amit nem máshogy ért el, mint az értelmezés hiányának köszönhető szankciózással!
  Lehet, hogy feltünt a vezetés részéről, hogy a fórum legédesebbnek mondható krémje, azaz Montezuma, elhagyta a HTKA Fórumot, de érdektelen számukra. Hogy miért? Azt csak Ők tudhatják, de leírni soha nem fogják! Azt sem, hogy valójában, miért nem hajlandóak válaszokat adni a felvetett problémákra, amire ha reagálnak is valamit, az nem más, mint egy üres tartalommal megjelenített felelet a részükről. Ez a megállapítás alátámasztható, ha bárki elolvassa az ilyen jellegű beírásokat, amik többségében, Veér István által elindított történésfolyamat.
   
  akagi and vilmoci like this.
 15. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Egyiket sem.Úgy értem,hogy szükségtelen a mindenáron való hajszolása,bebizonyítása a magunk igazának,egymás pocskondiázása,sértegetése,nekem van egy határ,amíg szerintem belefér,ha a vitapartner ezt nem érti,érzékeli,akkor részemről vége a vitának.
  Gyakran idézitek a "aki nincs velem,az ellnem" mondást,ami pont ide illik,persze nem úgy,ahogy a derék kereszténység tanítja,mert ugye véletlenül lefelejtették a végét,így szól,"aki nincs velem,az ellenem,aki ellenem,azt elengedem az ő útján" ,vagyis nem óhajtom őt meggyőzni,sehogy sem,legyen neki fényesség. :D
  Mellesleg sokkal több humort/humorérzéket-a fórumtársak között- elbírna a biztpol topik,egészségtelen,ha túl komolyan veszi az ember magát,próbáltam ezt már ecsetelni a Kukorica,és Closed fórumtársaknak is ,ők napi rutinnal találják meg egymást,de majd valamelyikük elengedi a másikukat az ő útján,egyszer....:rolleyes:
  Egyébiránt szerintem nem kell a modinak megindokolnia semmit,tudni kell társaságban viselkedni,és kész.Ez egy minoritás fóruma,szerintem kikapcsolódásért,szórakozásért olvasnak itt a fórumozók,némi technikai tudásért,nem anyázásért,hisztizésért,meg napi fidesz-jobbik iszapbirkózásért.
  Mázlimra azért nem moderálnak,mert valaki hülyeségeket kérdez/mond a technikai topikokban,így,csak én tévedhetek.
  No,megyek nézek pár T90 videót,szép napot mindenkinek.

  [​IMG]

  [​IMG]

  :)
   
 16. grigorij3

  grigorij3 Well-Known Member

  Hát ez hatalmas! Ezt a topicot eddig csak elvétve olvastam, de mostantól ez lesz az egyik kedvenc! :D
  Komolyan srácok, ez olyan, mint a homokozó az oviban. Micsoda rejtett frusztrációk szabadulnak itt el! :D
  Érdemes lenne egy HTKA közönségtalálkozót tartani egy zárható helyen, aztán aki élve kijön, az a győztes! :D
  Ott mindenki kiélhetné a "kinek a farka nagyobb" játékokat, orosz és nem orosz oldalon egyaránt. (Mondjuk Mac is beszállhatna, mert ő olyan mint az OSCE Ukrajnában: látszólag semleges, de a háttérből azért erősen részrehajlóan értelmezi a demokráciát...) Mindegy, megszoktuk, Uli miatt már nem is szólok, mert felesleges. Tcat is ráharapott, hogy az "orosz oldal kissé túltolta magát", mindezt persze annak tudatában, hogy a topic jelentős részét néha Uli ukránsimogató floodja tölti ki. :D
  A technikai részekhez meg csak annyit, hogy tetszik az amatőr hadmérnökök munkája, legalább érdekli őket a dolog. (Az igazsághoz tartozik, hogy néha egészen jó munkák is születnek ezen a területen, bár egyszer-egyszer már túlmegy a plagizálás a tűréshatáron. De hát kérdem én, amatőr szinten melyik technikai munka nem plágium? Ugye Molni? :D )
  Szóval szerintem hagyjuk ezt a "torokra ember!" hozzáállást, meg azt, hogy elhitetjük magunkkal, hogy a HTKA egy nemzetközi szinten is komolyan vett megmondófórum. Itt egyszerűen véleményt cserélünk valamiről és ennyi. Nem több, nem kevesebb... A világpolitikának jó esetben is csak csak megfigyelői vagyunk, a politikacsinálás egészen más szinteken mozog. Legyünk bölcsek, dőljünk hátra és mosolyogjunk. A többi megy magától... :D
   
  misinator, szegcsab, haubagoi and 8 others like this.
 17. emel

  emel Well-Known Member

  Egyvalamire azért felhívnám a figyelmet: a plagizálás csak addig számít plagizálásnak, amíg valaki mellé nem írja a forrást, ezt pedig itt elsősorban Molni szokta megtenni, rajta kívül elég kevesen! A Haditechnikában is azért nem plagizálnak, mert a cikkek végén ott vannak a források felsorolva. :D
   
  sirdavegd and fip7 like this.
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Hát első körben ezt nézbe be nagyon a kollega, másodszor meg a forrásokból levezehető sehol le nem írt dolgok azok mióta számítanak plágiumnak...?
   
 19. renascentia

  renascentia Member

  Bakker, ha egyiket sem tekinted okosnak, akkor mindkét felet szamárnak nevezed és nézed/tekinted. Azaz, nem lesz/lehet olyan, aki enged közülük, mert mindegyik szamár, és csak az okos enged. Ráadásul, írtam, hogy a nézetnek itt is két oldala van, amin, valamilyen oknál fogva átléptél, így azt nem is értelmezted le.
  Pocskondiázás is más, meg a releváns jelzőzés is. De a tudáshiány miatt, a személyeskedésnek egyáltalán nem nevezhetőt is annak tartják mára az emberek hatalmas része. Miért? Mert jellemtelenek, így képtelenség megértetni velük azt, hogy mi is valójában a jellem és annak ábrázolása, megfogalmazása, maga a jellemábrázolás. Azaz, a releváns jelzőzés, ami így a viselkedésük által fogalmazható meg róluk, és mondható is ki róluk, és mindez jogosan történhet meg.

  Nézzük a modi szerepét:
  Az itteni moderátor (is) egy egyszemélyes diktatúra, ahol maga a modi a diktátor, aki még ezen kívül, számos pozíciót is betölt egyazon székben ülve. Maga a vádló is, mikor megvádol valakit az általa látott/vélt cselekménnyel. De egyben, maga a bíró is, mikor e felett, és csaki ennek az oldalnak a nézete szerint ítélkezik. Ezek után, egyben a végrehajtó erő is, mikor a büntetésre ítélttel szemben el is jár!
  A vádló kötelessége a vádirat megírása és annak beadása, hogy a bíró ennek ismeretében, valamint a vádlott is ennek ismeretében tudjon cselekedni. A vádlottnak jár a védekezés joga, mielőtt a büntetése ki lenne rá szabva! A bíró kötelessége mindkét fél meghallgatása, majd az általa hozott határozat magyarázata, mert annak tartalma az, amiben leíródott az, hogy mit követett el a vádlott, azaz, az elítélt.
  Itt sem engednek teret a védekezésre, és ráadásul azt, minősíthetetlen módon, megkérdőjelezés-nek éli meg a vádló, aki egyben maga a bíró is, meg maga a végrehajtó erőszak-karhatalom is!
  Ha az életben bebizonyosodik, hogy az elítéltet jogtalanul tartották fogva, kártérítésért folyamodhat. Ha az életben bebizonyosodik az, hogy a vádló hazug vádakat adott be a bíróságra, a megvádoltnak joga és lehetősége van arra, hogy a vele szemben viselkedő ellen, eljárást indítson! Természetesen, ez fajsúlytól függő. Itt, van bármilyen lehetősége is a vádlottnak, azaz az elítéltnek, vagy nincs? Hát, nincs! SŐT!!, még a védelemre összeálltak is fenyegetésben részesülhetnek, ha a diktátor úgy akarja, mert tisztában van azzal, hogy az általa betöltött, elfoglalt pozíciókkal a félelemben-tartást érheti el, így az ellen, még a jogosan is fellépőket, képes kiiktatni vagy elhallgattatni.
  Nick, azaz névválasztás. Ugye, mindegyikünknek van utóneve, aminek jelentése is van, azaz, hogy milyen magatartással, mentalitással is rendelkezhet az ilyen nevet viselő. Ezt a nevet a szüleinktől kapjuk, de itt a nicket mi választjuk ki magunknak, amivel felhívhatjuk a környezetünk figyelmét az előbb írtakra! Na, akkor mindenki gondolja ezt így tovább, és alkossa meg belőle a maga nézetét. Ja, és az sem mindegy, hogy milyen mottót is választ az egyén magának az általa választott, használt nick mellé.
   
  notaricon and Veér István like this.
 20. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Azta!
  Ja,nyertél.
  :D
   
  sirdavegd likes this.

Ezen oldal megosztása