1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Visszajelzések és javaslatok

Diskurzus a(z) 'Tudnivalók és visszajelzések' témában - Jeno által indítva @ 2012. december 23..

 1. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Ez most személyes hangvételű..

  - Az, hogy lehetőséged van valamire, nem jelenti feltétlenül azt, hogy kell is vele élned. Tegyük fel, hogy 3 agysebész beszélget mellettem.. Nem hiszem, hogy belefogok folyni a beszélgetésükbe, független attól, hogy egy agy tulajdonosa vagyok. Végighallgatom, esetleg kérdezek és örülök, ha válaszolnak. Nem fogom kioktatni őket arról, hogy "te figyi mán miért nem így operálsz, hanem..". Nem a területem. Nem tudok értelmes választ adni a kontextusban, így a kérdések szintjéig megyek el.

  - Öreg hiba - nem csak itt, hanem máshol is, hogy vannak emberek, akik rendelkeznek a kirakós egy kisebb darabjával. Nem elvárható, hogy valaki messzemenő mélységekig képben legyen a csapat-légvédelmi dolgokkal (számomra ez kínai. Jah, van egy rakéta, vagy valami, aztán megpróbálunk lelőni valamit, ami meg ezt megpróbálja elkerülni. Nem tudom, hogy mit jelentenek dolgok. Azt mondjuk tudom, hogyan működik a relatív kinematika, meg tudok oldani komplex matek differenciál-egyenleteket, meg tudom mondani, hogy az anyagok hogy viselkednek, aztán ennyi. Ki tudok számolni erőket, terheléseket. A csapat-légvédelem pedig tudtommal nem erről szól, hanem másról...), ellenben elvárható lenne, hogy legyen egy reális képünk a saját tudásunkról, illetve legyen némi fogalmunk arról, hogy a vitapartner esetleg hol állhat. Attól, hogy tudsz ütni egy horgot meg jobb-csapottat meg esetleg láttál 4 bokszmeccset, nem hiszem, hogy odamész okoskodni egy pro szinten lévő MMA-s archoz. Hülye hasonlat, de a szinteket mutatja. Ott ez a fajta objektivitás egyértelmű, valahogy senkiben nem merül fel. Itt (máshol) miért!?

  - Kommunikáció. Jaj. Ez számomra megint egy annyira lerágott csont, hogy lassan már fel sem veszem. Ha a kommunikáció tartalmával van bajod, akkor nem értelek. Nem ismered a témát a mélységig, de bajod van a kapott információval... Sok, kevés, mihez képest?! Bajod van a kommunikáció mikéntjével? Elképzellek - akárkit, ahogy sztoikus arccal áll, ugyanolyan nyugalommal és kedvességet sugalló szavakkal és hanglejtéssel mondja el ugyanarra a kérdésre huszonkettedik alkalommal ugyanazt az a választ, amit a) meg tudnia keresni angolul 2 perc alatt, b) vissza tudna keresni a fórumon 2 perc alatt, c) valószínűleg benne van a HT összefoglalóban. Az az igazság, hogy ezt senkiről sem tudom elképzelni. Jómagam a harmadik alkalommal elküldelek a tarka faszba. Ott van minden előtted. Fogod, elolvasod. Amennyi energiát némelyik fórumozó beleöl a szellemi faszverésbe meg a vég nélküli floodolásba, legalább 3 alkalommal el tudta volna olvasni a tetszőleges fejezeteket. Ez egy haditechnikai fórum. Nem horgász, vagy testépítő fórum. Nézz körbe más fórumon, hogy mikor kapsz ennyire összeszedett irodalmat - ANYANYELVEN. (a hajdani tesztoszteron.hu volt még hasonló, ahol jó cikkek voltak, magyar nyelven..). Szóval, még mindig nyugodtnak kell maradni és n+1 alkalommal is válaszolni!?

  - Még nincs vége, ennyire gyorsan nem szabadulsz. Vegyünk szintén egy tetszőleges fórumozót... Belefeccöl valaki(k) ennyi munkát (kollektív vagy egyes személyben) egy ekkora mélységű írásba!? Nem. Jómagam biztos, hogy nem. Kapok érte pénzt, vagy valamit!? Nem, ellenben a szabadidőm terhére kellene megcsinálni. Te szintén kényesen ügyelsz a szabadidődre, mivel szemlátomást nem olvasod el, illetve n+1 alkalommal kéred a teljes választ, így n+2 alkalommal veszed a másiktól az idejét, majd n+3 alkalommal kapod meg ugyanazt a választ, amibe n+4 alkalommal okoskodik bele a nagy többség.

  Most előre szólok, hogy a demokratikus maszlagot, meg szabadságjogokat ne keverjük ide. Igen, van jogod írni, de jogod van arra is, hogy csendes szemlélője maradj az eseményeknek. Nem leszel kevesebb, hogy félinformációk alapján nem állsz le okoskodni, hanem kérdezel. Néha, ha úgy jön ki valami repülőcsatlakozás vagy vonat, hogy van 2-3 óra üresjáratom. Ilyen mindig olvasok - ha már herótom van munkától vagy a programozástól, akkor rendszerint ez az oldal lesz. Meglepő, hogy egy-egy fórumtémát az elejét átolvasva, egyes fórumozók milyen magabiztosak lettek bizonyos témákban az idő múlásával. Ezzel nem is lenne gond, ha ez a tudás koherens lenne és nem csak egy téma alfejezetének albekezdésének első mondatáig tartó okoskodás lenne. Érdekes olvasmány ebből a szemszögből. Aztán az is érdekes, hogy ki, honnan és milyen gondolatokat tesz a magává, majd azzal megy tovább a szájkarate.

  A szakmai fejlődést sajnos ugyanazok a nevek fémjelzik, ellenben ők egyre magasabb szinten, majd ezt követi 1 hónap átfutási idővel az ehhez a szinthez hozzáigazított, féltudáson alapuló okoskodás, majd ebből a besértődés...
   
  superjet100, Luthero, Celebra and 3 others like this.
 2. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  > /dev/null
   
 3. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  #include <iostream>
  #include <string>
  using namespace std;
  int main()

  {
  string answer;
  string hobagoi = ">/dev/null";
  string answer2 = "ez egy nagyon hulye hozzaszolas volt...";
  string answer3 = "ez egy értelmes hozzaszolas volt, nem pedig adatelnyelo...";

  cout<<"Kerem, irjon egy hozzaszolast: ";
  cin>>answer;

  if (hobagoi==answer)
  {
  cout <<"\n"<<answer2 <<endl;
  }
  else
  {
  cout<<"\n"<<answer3<<endl;
  }
  return 0;
  }
   
  haubagoi, arcas, MuldR and 1 other person like this.
 4. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Nem kéne fórum óráit összehangolni?
   
  fip7 likes this.
 5. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  A stratégiai fegyverek topikban jelzi a fórum,hogy van új hsz,de ha megnézem a topikokat,ott nem jelzi,akkor most ki privatizálta el az új hsz eket?
   
 6. boki

  boki Well-Known Member

  Fölöslegesen lett létrehozva két új topik. Van elég, amiben ki lehet tárgyalni az adott témakört!
   
 7. emel

  emel Well-Known Member

  Az "Astutute-osztály" topik-címe egy kicsit dadogósra sikerült, mintha a szükségesnél eggyel több "tu" lenne!! :D Érdemes lenne kijavítani!
   
  fip7 and notaricon like this.
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Miféle problémája? Hogy forrássokkal alátámasztja tárgyi tévedését egy bejegyzésnek...? [fejvakarás]
   
 9. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Különben mi bajotok volt Shariddal?megbizható zsidó gyerek volt.Vagy az volt vele a probléma,hogy eléggé ismerte Kishazánk viszonyait,hogy lássa a visszásságait,és eléggé volt kivülálló,hogy objektivan rá is tudjon mutatni?Én hiányolom.Nem mindig értettem vele eggyet,de ez más kérdés.
   
 10. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Úgy tudom, senki sem zavarta el hiryu/sharid-ot. Legalábbis másodszorra nem. Időnként eltűnik, aztán újra előkerül. Mondjuk most, hogy belegondolok a legtöbb "oroszgyűlölő" így csinálja. Jönnek, kicsit felkavargatják az állóvizet, aztán hetekre, hónapokra eltűnnek.
  Azért hiryu és az objektivitás kb. olyan messze vannak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől, hogy stílszerű legyek.:)
   
  vilmoci, zeal and fip7 like this.
 11. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Az a nagy helyzet, hogy véletlenül sem azért lett bezárva a 2 topic, mert haubagoi bemószerolt, hanem elsődlegesen azért, mert megvannak a bejáratott biztpol topicok, amikkel redundáns volt. Másodlagosan pedig azért, mert csak személyeskedésbe fajuló viták melegágya egy-egy ilyen meddő téma bedobása. Sok körös tapasztalat.
   
  jani22, arcas, superjet100 and 8 others like this.
 12. Jericho

  Jericho Member

  elfogadom. Most már úgyis tök mindegy!
   
 13. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Tegnap "kissé" el lett rabolva a visszajelzések topic olyan dolgokra, ami nem topicban rendezendő ügyek. Aki akarta, már olvasta ezeket a hozzászólásokat, így most beszántásra kerültek. A szálból 2 hozzászólást, a kiindulási kérdést és a választ meghagytam. Nevezetesen, hogy miért lett lezárva 2 topic a biztpolban.

  Igen nyomatékosan kérném az érintetteket, hogy ne kezdjetek el ismét ezen rugózni. A kérdésre már tegnap megvolt 2 alkalommal is a válasz.
   
  fip7, ozymandias and nyugger like this.
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Technikailag lehetséges olyan topik nyitása, ahol a fejlécben levő szavazást lehet cserélni? Az SG-s nagy szavazó topikot lehet, hogy itt is futtatnám, hogy nőjön a merítése az érdekes kérdések és válaszok témájának.
   
  fapp_supervisor and notaricon like this.
 15. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Jó kérdés, a válasz előtt le kell tesztelnem, hogy utólag szerkeszthető-e a topichoz csatolt szavazás - pláne, ha már érkezett szavazat.
   
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Saját szavazógépet linkelnék be az Easypoll oldalról minden szavazásnál, de ha a csere is megoldható, akkor az sem gond. Max összeadom a két külön szavazást.
  A szavazógép tud olyat, hogy több opcióra szavazás?
   
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 18. zeal

  zeal Well-Known Member

  Tag: Laci1970
  Vétség: ukrán alávaló népség stb. stb.
  Büntetés: 2 HÓNAP KITILTÁS


  @Mackensen
  Jelen politikai helyzetben ez maximum felfuggesztett buntetest er. Ha dicserne oket az durvabb lenne. :rolleyes:
   
  gacsat likes this.
 19. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Politikai helyzettől függő, hogy egy népcsoportot szapulhatunk-e vagy sem? o_O
   
  fishbed, Pocok75, Tcat and 2 others like this.
 20. arcas

  arcas Well-Known Member

  Na igen, írta volna úgy, hogy "az ukrán politikusok", és akkor elment volna...
   
  antigonosz, Tcat and Cifu like this.

Ezen oldal megosztása