1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Visszajelzések és javaslatok

Diskurzus a(z) 'Tudnivalók és visszajelzések' témában - Jeno által indítva @ 2012. december 23..

 1. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Az ilyen sunyi rasszistáskodó megjegyzések, mint obamakizás ebbe tartozik, de egyszer-kétszer még elmegy. Viszont azok akik többször voltak figyelmeztetve, többször voltak kitéve, azok körül a levegő egyre inkább fogy és fogyni fog.
   
 2. zeal

  zeal Well-Known Member

  A vicces megjegyzesek is cenzurazva vannak? Nehogy mar! Azert ez az ujbeszel vilag meg nem jott el!:hadonaszos:
  Tegnap ulippo is ugyanezzel a szarsaggal jott. Tenyleg, o miert van meg itt ennyi provokacio utan?
   
  bartinieffektus, fip7 and arcas like this.
 3. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Nagyon helyes! Támogatom a rasszistáskodó megjegyzések szankcionálását.
  Feltéve, ha ez minden rasszra és minden felhasználóra igaz.
  Ennek fényében jelezném, hogy a miniszterelnököt "vajda"-nak nevezni burkolt cigányozás, vagyis véleményem szerint komolyan kimeríti a "rasszistáskodás" fogalmát. Sőt, a hangulatkeltését és a belpolbűnözését is.
  Végeztem egy kis kutatást a fórumon és a "vajdázás" többször ugyanakkor kevesebb embertől jelent meg a mint az "obamakizás". Mégsem láttam eddig nyomát annak, hogy bárki aki "vajdázott" ki lett volna dobva "rasszistáskodás" miatt.
  Nem szeretnék vádaskodni. pláne nem elítélni senkit, hiszen többször bevallottam, hogy nem érzem magam ideológiailag kellően képzettnek, így a tapasztaltak alapján sem merem állítani, hogy a bennem megfogalmazódó kételyek a moderatúra következetességét és érzelemmentességét tekintve biztosan megalapozhatóak.
   
 4. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Magánvéleményem szerint, ha :) emotikont tesznek elé, mögé, akkor tolerálható az obamaki és a vajda is... Persze "üzemszerű" használatuk kérdéses.... de akkor = mérce!
   
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Semmi rasszistáskodó megjegyzésnek nem szántam-eszembe sem jutott. Egyébként ez a szó, hogy Obamaki sokszor volt használva a biztpol topikokban Obama elnöksége idején. Nem én találtam ki, érdekes akkoriban senki sem volt kitiltva ezért. Hasonlóságuk kifejezése vicces formában.
  Másik dolog, hogy a fórumozók lesznek elvágva friss, érdekes hírektől amik csak hozzám jutnak el.
   
  bartinieffektus, zeal and Ooorky like this.
 6. boki

  boki Well-Known Member

  Ezt hová tegyem?

  Robbanás egy kínai vegyi üzemben.
   
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Beszelgeto
   
 8. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Hát ha leírod, hogy ez pl mennyire kapcsolódik egy haditechnikai oldal profiljához, akkor gondolom a szerkesztők betudják tenni a helyes topikba. De itt megint elértünk ahhoz a kérdéshez, hogy az oldal mennyire technikai vagy biztonság politikai. Pl ez a Kínás hír szerintem semilyen formában nem kapcsolódik az oldal profiljához. De ez csak az én magán véleményem. Én több haditechnikával kapcsolatos hírt szeretnék olvasni, de sajna a legtöbb topik már megint a gonosz nyugat és szent kelet harcába torkollik. Bocs, hogy untattalak benneteket a véleményemmel. :oops:
   
  angelsoul, Nagy Csaba, moreau and 2 others like this.
 9. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Azért ne menjünk el így lazán amellett az aprócska kis tény mellett, hogy nem teljes letiltást kaptál! Pontosan azért kaptál csak biztpol kitiltást, mert hozol bőven olyan tartalmakat, ami iránt van érdeklődés és témában vélhetően elég pontos infóid vannak, stb. Orosz érdekeltségű biztpolból akkor most nem lesznek olyan tájékozottak errefelé, ez van. Majd keresik máshol. Mintha lenne saját oldalatok, ezt a részét majd csináljátok akkor ott ;) Van akit a biztpol letiltás kb. elnémítana, Te sok minden másról is írsz, szóval mi is a probléma? Ha meg arra gondoltál, hogy akkor mostantól nem írsz semmilyen anyagot ide, akkor az is szíved joga természetesen.

  Egyébként ugyanaz a helyzeted, mint Molnival volt anno: a biztpol vonalon túl tudsz lőni dolgokon. Időnként magadtól, időnként provokálásra. Alapvetően eddig mindig ez vezetett a hosszabb-rövidebb banjaidig. Már a múltkor eldöntöttem, és amikor Mack visszaeresztett mondtam is neki, hogy a következő botlásnál ne tegyen ki, hanem besorolunk az eddig úgymond molni exkluzív "Biztpol blocked" csoportba.

  És mindezt azért írtam publikusan, mert anno sok-sok éve ugyanígy jártunk el Molni esetében is, akit jópár bant követően saját érdekében tiltottunk le a biztpolról :) (Persze a biztpol blocked nem jelent automatikus védettséget ban ellen.)
   
  fip7, deze75, Pocok75 and 2 others like this.
 10. arcas

  arcas Well-Known Member

  Listázott felhasználók? :rolleyes::)
   
  Tcat likes this.
 11. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Örülök, hogy törekedtek az egyensúlyra és fordítotok plusz energiát arra, hogy személyre szabott megoldásokat találjatok egyes tagok fórumhasználatának "optimalizálására". (elnézést a kifejezésért) Nagyon nem lennék boldog, ha azért lenne szegényebb az oldal információ tekintetében, mert akár moli, akár boki le van tiltva, így az általad bemutatott megoldást csak üdvözölni tudom.

  Ami igazán fáj és bosszant, az a módszer, ahogyan ez elő lett vezetve. Minden józan gondolkodású ember képes belátni azt, hogy az "obamaki" kb annyira ártalmatlan, mint a "trumpli", vagy bármi hasonló vicceskedő/gúnyolódó megjegyzés. Persze mindenki azt lát bele, amit akar, ezért szép a szabadság. (Ahogyan a vajdába is természetesen. Nem godnolom, hogy dudi rasszistább lenne bokinál, mert sokat vajdázik pl.)

  Sokkal elegánsabb lett volna, ha Mack senkit nem néz hülyének és nem egy ilyen mondva csinált indokkal kapcsolja le bokit, hanem közli, amit Te, vagy csak annyit, hogy az oldal üzemeltetőinek érdeke, hogy boki ezentúl csak hadtech infót hozzon.
  Bizonyára mindenki megértette volna, és senkinek nem lenne amiatt rossz érzése, hogy hülyének van kezelve.

  Tudom, hogy voltaképpen meg sem kellene indokolni mit miért tesztek, de ha már egyéb területen a felhasználóktól elvárt a kultúrált, elegáns, nyugatias viselkedés, akkor gondolom, ebből kiindulva logikusan várhatjuk, hogy mint felhasználók partnerként és nem egy óvódás csoportként vagyunk kezelve (bár való igaz, időnként egyes topicokban valóban egy ovis csoport színvonalára esik az intellektuális teljesítmény :D ).
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Akkor sem olvasnám és kommentelném, ha nem lennék kitiltva. Se időm, se erőm az ideológiai hülyeségekre. A technikai topikokban felbukkanó dolgok is sokszor túl időrablóak úgy, hogy n+1-jére vannak elmagyarázva és a HTÖ is ott van.
   
 13. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Bár én rég letiltottam azt az agitróp nicket, de annál nem a szavakkal, hanem az egész szövegkörnyezettel volt mindig baj. Mac meg kiragadott belőle kicsúcsosodó, jobban megfogható részeket és azt írta indokba. Nem vagy hülyének nézve se te, sem más - de ne várd, hogy esszét írjon indoklásnak. A jéghegy csúcsa elég.
  A fórum nyugisabb lesz innentől, főleg, ha a kék-sárga kolegája is követi...
   
 14. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Bárcsak az összes agitrop nick-et bannolnák, te se terhelnéd tovább az ignorált listámat.
   
 15. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  Urak!

  Igen ritkán jelenik meg Magyarországon haditechnikai témában ennyire szép munka, ami egyben forrásként is szolgálhat a továbbiakban a MiG-21-esek nukleáris fegyverzetével, és annak tervezett alkalmazásával kapcsolatban.
  Pár oldalas ízelítő elérhető innen.
  Mivel magánkiadásban jelent meg, megrendeléshez írjatok a szerzőnek, elérhetősége a 6. oldalon.


  Kérdésem, hogy ezt a hírt ki tudnátok rakni a HTKA főoldalára?

  Köszi,
  Hpasp

  ui: semmi közöm sincs a kiadványhoz, véletlenül értesültem megjelenéséről.
   
  arcas, fishbed and molnibalage like this.
 16. misinator

  misinator Well-Known Member

  Ha már Biztpol blocked" csoport, lenne egy ötletem (A kibicnek semmi sem drága:rolleyes:)

  Azt gondolom, hogy a biztpol témában időnként problémás - vagy csak a moderátorok számára problémás - személyek azért tudnak rendre értékes tartalmakat, elgondolkodtató gondolatokat leírni, urambocsá' a biztpol topikokban is.
  Az sem baj, ha netán nincs igazuk, de vannak vitaindító gondolataik, olyan meglátásaik, amelyek az akár ellene adó érvelésnek is teret adnak.
  Attól még, hogy tudom, hogy igazam van:hadonaszos:, még nem árt ha új infókkal is felvilágosulok, amik plusz tudást adnak az érvrendszeremhez.

  Tehát szerintem nem hogy bűn, de hiba ezeket a fórumozókat a biztpolban elnémítani.

  Amióta - különböző okokból - rendre napokkal, hetekkel, netán hónapokkal késésben olvasok egyes topikokat, azóta nyilván kevesebbszer is szólok hozzá, mert:
  1, amit leírnék, azt már mások kifejtették előttem - sokszor okosabban, frappánsabban.
  2, Ha fel is fortyanok, az már automatice lehűl, mert nem fűt a vita heve.
  (Sokszor ez a gond a fórumozókkal)
  Ez még nem törvényszerűen akadályozna meg abban, ha netán elgurulna a gyógyszerem, hogy felszítva a parazsat ne tudnám mégis lángba borítani a topikot - hiába volt már N+1-szer kitárgyalva egy érzékeny téma. Az esélyét a hevesebb vérmérsékletű, vehemensebb fórumozóknál is csökkenti, de meg nem szünteti.
  Tehát egy automatikusan késleltetett hozzászólási lehetőség nem csodaszer.

  Úgyhogy ettől továbbmegyek - természetesen a moderátorok nemzőszervével ajánlanám a csalán csapkodását:D:
  A "Biztpol blocked" kiscsoportba tartozókat nem kéne végleg kitiltani az ominózus topikokból, hanem a biztpolos hozzászólásaik előzetes moderálásra kerülnének egy korrekt elbírálási időszakkal mittomén' mondjuk pár nap - egy hét, hogy korrekt legyen, illetve kontraproduktív legyen túlterheléssel támadni a moderációt...
  A parttalan viták, relativizálások és végeláthatatlan privát üzengetések elkerülése érdekében a kritikus hozzászólások nem szavanként, írásjelekként, emojikként kerülnének kimoderálásra, hanem cakkpakk és indoklás nélkül(!!!) max. egy - nem értek hozzá, de ha lehet, akkor miért ne: egy automatikus - értesítéssel, hogy ez a hozzászólás kimoderálásra került.és fellebbezésnek helye nem lenne!
  A fórumozó gyakorolhatja spontán és szépen az önkritikát, s ha gondolja megírhatja újra, adaptívan fejlődve:D.
  Ha ez már megfelelő, mi többiek látjuk, olvashatjuk, ha nem, akkor nem is tudunk róla.

  Persze ez urambocsá' elméletileg visszaélésekre is lehetőséget ad, szóval ha teszem azt Boki egyszercsak atlantista értékrendet kezdene propagálni azé' az előbb-utóbb gyanús lenne:rolleyes::rolleyes::rolleyes:!

  Várom a véleményeket!
   
  notaricon likes this.
 17. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Engedjétek már el, mert Mac ki*asz mindenkit "moderátor döntésének megkérdőjelezése" okán. Szerintem ne húzzátok az agyát.
   
 18. misinator

  misinator Well-Known Member

  Ez egy normális javaslat, még ha hangulatjelekkel díszítettem is.
  Ha ezért kitilt, akkor az nem engem minősít, hanem őt.
   
 19. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Túlértékelitek a HTKA szerepét a saját életekben,és a saját szerepeteket a HTKA életében.;)
  Felnőtt emberek rendszeresen mennek ovis szintre a jelentéktelen vitákban,hogy helyettük is szégyelem magam...:(
  Ez a fórum a szórakozásról kellene szóljon,és minimális ismeret szerzésről.
  Az igazi katonák,vagy fegyver fejlesztők nem írogatnak ide,és nem innen szereznek ötleteket a fejlesztésekhez,ez kb egy mikro,vagy nano homokozó,ahol a legkockább kiscsávók sütik a homok sütiket,a teljes kiscsávó populációhoz képest,nagyjából annyira értékelhető az itt felhalmozott adatmennyiség egy katonai radar,vagy lr,vagy vadászgép,annak hajtóművét fejlesztő,szerelő embernek,mint amennyit mi tudhatunk ezekről :D .
  Kezeljük magunkat a helyünkön,bánjunk egymással úgy, ahogy szeretnénk,hogy velünk bánjanak.
  A biztpol meg ennek az ezred része max.
  Ugye mindenki érti?
  :)
   
  arcas, Kurfürst, notaricon and 2 others like this.
 20. fapp_supervisor

  fapp_supervisor Well-Known Member

  Elvileg ez a topik védett, elnézve rókaúr kommentjét bár sose lehet tudni.
   

Ezen oldal megosztása