1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Visszajelzések és javaslatok

Diskurzus a(z) 'Tudnivalók és visszajelzések' témában - Jeno által indítva @ 2012. december 23..

 1. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Nem értem, miért nem tudták ignore-ba rakni egymást. Talán tanulnak belőle legközelebbre. :(
   
 2. deze75

  deze75 Well-Known Member

  Azért ,mert az egyik okosabb volt ,de emberileg fórumozás tekintetében sokszor minősíthetetlen arroganciával viselkedett.
  A másik sokkal kevesebbet tudott ,és úgy érezte meg kell védenie a fórumot az ilyenfajta arroganciától.Nos kinek kinek melyik stílus volt vonzóbb......azt sajnálja jobban.
   
 3. Montezuma

  Montezuma New Member

  <b>arrota</b>
  <i>"De tudod, jobb sírni a pszichológusnál, mint kacagni a pszichiátrián."</i>
  Nézőpont kérdése. A kacagó koma a zárt osztályon valszeg sokkal jobban érzi magát.
   
 4. arrota

  arrota New Member

  <b>Montezuma</b>

  Ha be van zárva. De itt, éppen a kirakottak, az ott sem megtűrtek viselkednek. És csak sokasodnak, sokasodnak, mint sz*ron a legyek.
   
 5. akagi

  akagi Well-Known Member

  Balázs magyar hangja:
  Hali.

  A visszajelzések topikba. Nost nem fogok rajtad keresztül üzengetni folyamatosan, csak ezt. Ami felgyűlik a ban alatt, majd azoka akkor válaszolok, mikor visszaengednek, vagy már a HT összefoglalóban (is).


  Gergő még nem mondta meg, hogy meddig tart a ban. Amíg nem kommentelhetek, addig csinálok mást. Van mit...

  @arbalest
  Az ignore asszem csak pm-ekre vonatkozik, attól még látom a kommentjét az ignoráltak. A jövőben lehet, hogy nem fogok zsolti téveszméire reagálni, csak akkor meg fennál az az eset, hogy a téveszmék fognak terjedni fénysebességel, szokás szerint...

  @Montezuma
  Nem "ring" topik kell, hanem az, hogy egyesek eljussanak oda egy vitában, hogy ne érzésekkel meg személyeskedéssel érveljenek, hanem EM diagramokkal, fizikával és műszaki adatokkal és alapvető összefüggések felismerésével és bemutatásával. Sajnos sokan 4-6 év ittlét után sem voltak képesek ide eljutni pedig sokan sok dolgot kommenteltek és ott van a HT összefoglaló és a Gondolatok írás is. Meg HC repszimek. Ehhez képest vagy képe egyeseknek leköpni olyan szimeket, amikről láthatólag halvány gőzük sincs...

  @fip7
  A felvetésekre mindig elfogadható hangnemben reagálok. Akkor szakad el bennem a cérna, mikor fizikával és műszaki dolgok ismeretéebn leírom, hogy miért rossz ötlet. Aztán erre jönnek azok az "érvek", hogy én azért nem szeretem a TVC-t, mert kevesebb jenki gépen van, meg hasonló ökörségek. Most erre mit mondjon az ember? Főleg mikor az elején általánosan értettem és közölte, hogy a TVC-t bármilyen gépen pénzkidobásnak tartom... Vagy pl. Monte azon kommentje, hogy ha 30 éve nem hallani valamiről, akkor biztosan jól megy. Ilyen "logikán" most akkor röhögjön vagy sírjon az ember...? [fejvakarás]

  @zotyek78
  Igen, a stílusom néha olyan amilyen, de valahogy mindig csak az én stílusom van górcső alatt. Cinikus, joker vagy zsolt (és még páran mások...) stílusa még nem tűnt fel senkinek főleg úgy, hogy műszaki tartalom és fizika kommentjeikben nincs lényegében? Nem nagy a kontraszt?

  @deze75
  Ha az neked minősíthetetlen arrogancia, hogy EM diagramokra, adatokra és a fizikára zsolt úgy reagál, hogy én valami fizetett ügynök vagyok és ezért elhajtom a búsba, akkor úgy érzem nem az én készülékemben van a hiba. Zsolt az elmúlt két hónapot lényegében folyamatos személyeskedéssel és képernyő mögötti fotelpszihológus léttel töltötte ahelyett, hogy tanult és figyelt volna. Gergő a fórum szakmaiságának rombolását kérte rajtam számon. Hm... Akkor szerintem most töprengjünk el azon, hogy egyesek által vélt arroganciától vagy a totálisan szakmaiatlan személyeskedő userektől kellene-e védeni a HTKA fórumát...

  Azt is töbsször felhozzák személyeskedő kommentben, hogy képtelen vagyok elismerni, ha tévedek. Ez sem igaz. A múltan számtalanszor elismertem, ahogy a napokban is. Galcom posztolta, hogy 23MF szállítás volt 1981-ben szírek fel, tehát elvileg bevethették a szírek. (Azt nem tudom, hogy R-23R is volt hozzá, de tegyük fel, hogy volt és azt is, hogy 1 év alatt sikerült rendszeresíteni őket.) Tehát elismertem, hogy részben biztosan tévedtem, illetve a szírek maguk is elismerték MF elvesztését, legalábbis valaki linkje szerint. Nem anyáztam, nem küldem el senkit a búsba, mert adott forrást is, ami visszakershető volt. Zsolt mikor adott bármiféle forrást bármire is vagy legalább fizikai modellt vagy bármiféle verifikációt? Ha én érveltem és levezettem, akkor kb. két dolgot mantrázott.

  "az oroszok nem hülyék"
  "nem tudunk úgysem semmit"

  Aha...


  Azért egy pozitív hozadéka azért van az egésznek, illetve kettő.

  1. Hétvégén lesz időm írni a HT összefoglalót.
  2. Újabb apró fejezetekkel fog bővülni az elmúlt napok kommentjei alapján fegyverzet és az aerodinamikai rész is, hogy tisztázzon egyes városi legendákat és téveszméket.

  Kb. ennyi.

  Üdv
  Balázs
   
 6. Montezuma

  Montezuma New Member

  <b>molni</b>

  Ha biztos vagy az igazadban az adott témában, akkor miért veszed magadra azt a keresztet, hogy téveszméket akarsz mindenáron kiírtani mindenki fejéből. Ez így esélytelen, ergo feleslegesen tuningolod magadat és ezzel másokat is és feleslegesen borul a bili is.

  <i>"Akkor szerintem most töprengjünk el azon, hogy egyesek által vélt arroganciától vagy a totálisan szakmaiatlan személyeskedő userektől kellene-e védeni a HTKA fórumát"</i>

  Mindkettőtől, de elsősorban nem a fórumot, hanem saját magunkat. Ez majdnem olyan, mint az Önvédelem, csak Énvédelemnek nevezik.
   
 7. Montezuma

  Montezuma New Member

  Még egy gondolat és tényleg nem akarok tovább unfair lenni azzal, hogy a büntit kijátszva voltaképpen a renitenskedő éltanulóval továbbra is fórumozok, remélem elnézik ezt nekem és ígérem, már be is fejeztem!

  <b>molni</b>

  Sokszor nem vagyok biztos az igazamban, csak abban vagyok biztos, hogy akkor is az a véleményem, ami.
  Amit például nem értek, azzal egyetérteni sem fogok tudni majd, hiszen nem értem.
  Ha nem értem és nem értek egyet, az nem jelenti azt, hogy ne tudnám elfogadni.
  Elfogadhatom két módon: úgy is, mint valós lehetőséget vagy úgy, mint valakinek a szimpla véleményét - és itt a hangsúly nem a két lehetőség közötti választáson, hanem magán az elfogadás szón van.

  Azt gondolom, hogy mindenki annyira hülye, amennyire csak bír és ezt a jogot nem vehetjük el senkitől, még Tőled sem. Félre ne értsd, véletlenül sem a szellemi/mentális/szakmai képességeidre és tudásodra gondoltam most.

  Jelentem befejeztem és bocs mindenki!
   
 8. arrota

  arrota New Member

  <b>MODERÁLVA</b>
   
 9. torsen

  torsen Well-Known Member

  Húúúúúúúú.....ez mi volt? Inkább törlöm a memóriámból!
   
 10. arrota

  arrota New Member

  Tisztelt GrGLy!

  Magyarázat/indok/indoklás a kimoderálásra, esetleg? Érdekelne, mi az, ami miatt kitöröltél egy <b>reagálás</b>t? Semmi másért nem szeretnék választ kapni a kérdésemre, csak azért, hogy tisztában legyek azzal, <b>mit vétettem és hol vétettem</b> azt a szabályzatotok szerint, így tudom majd, hogy legközelebb mi az, amit ne kövessek el azért, hogy ugyan erre a sorsra jusson.

  Remélem, nem marad a kérdésem megválaszolatlanul.
   
 11. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  Kibannoljak, visszajon uj nicken, aztan szamonkeri a modit. Stilus. :)
   
 12. Montezuma

  Montezuma New Member

  Bocs, még egy!
  <i>"Vagy pl. Monte azon kommentje, hogy ha 30 éve nem hallani valamiről, akkor biztosan jól megy."</i>
  Most olvastam csak pontosabban, amit Fip7-nek válaszoltál Molni, hahó, ez tényleg csak egy poén volt!!!
  Inkább röhögni, mint sírni!
   
 13. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  @Adminok:

  "Programajánló" hozzászólásai nem jelennek meg a főoldalon az "Aktív témák" között. Így valószínűleg nem is olvassa senki.

  Ha levennétek a topik kiemelt státuszát, akkor minden új hozzászólásnál megjelenne a topik az Aktív témák / Legfrissebb beszélgetések között?
   
 14. arrota

  arrota New Member

  <b>MODERÁLVA</b>
   
 15. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  <b>MODERÁLVA</b>
   
 16. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Levettem, így már megjelenik.
   
 17. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Ha visszaengedjük az embereket, akkor miért bannoljuk, ha bannoljuk, akkor miért engedjük vissza és kiket?

  Egy fórumon összeveszni még anyázni legalább olyan szakmaiatlan, mint 0 műszaki tudással belekotyogni egy komoly műszaki diskurzusba. Az egyik fél a műszaki tudásának hiánya miatt lehet nevetség tárgya, a másik még a viselkedése miatt lesz.

  Ne legyünk már az inkvizíció tanácsa. Ha hülye és nem ért, az ő dolga. Ez az oldal nem felnőttképzéssel foglalkozik.

  @Molni

  "Lerepül a gépszíj.." Most komolyan, megéri felhúzni magad a másik hülyeségén/tudatlanságán? Én a helyedben örülnék, ha a munka mellett tudsz ide írni, és csak az itteni "hülyéken" repül le az ékszíj, nem a munka miatt. Nem a Te dolgod megtanítani nekik, amit nem tudnak... A szép szóval nem érti még, másképpen még pláne nem...

  Peace
   
 18. arrota

  arrota New Member

  Alsó tagozatos tananyag, hogy mit és mivel szabad összehasonlítani, hogy az abból levont konzekvencia értelmes is legyen. Sikerült összehasonlítást tegyél a zöld alma és a görögdinnye tárgyában, mert mindkettő zöld.
  Okos megállapítás az, hogy nevetség tárgya lesz az IS, aki kiáll az igaza mellett, amit alá is támaszt, olyannal szemben, aki szakmaiatlanságának ad hangot. Mindkét oldal nem lehet negatív jelzővel illethető egy ilyen esetnél!!

  Amit nem cáfolnak meg, azt a tömegemberek elfogadottként fogadják be magukba, amit így, igaznak fognak tartanak! Talán nem szabad hagyni, ha már ekkora piedesztálra helyezted a fórumot, mint információ megosztási felületet, hogy az ilyenek elszaporodjanak.

  Felháborító, hogy valaki kiáll a maga igazáért egy ilyen felületen (is), ahol nem írható le a személyesnél alkalmazható legyintés, amivel ott jól láthatóan és értelmezhetően azt jelzik, hogy a partner hülye? De nem is kitiltással járó az, ha ezt ki is meri ott mondani, ahogy ezt itt leírva azzal párosul, hiszen csak 1 beosztásnál megengedett egy ilyen beírás: bunkó parasztok is járnak ide.
  Nem hagyni kell tovább hülyülni egy ilyen embert, hanem meg kell próbálni tanítani, mert, ha több esetben legyintenek felé, a végén teljesen elhülyül. Ha meg egyre több ember felé legyintenek -sajna, ez történik egyre sűrűbben az életben!-, egy idő elteltével, létrejön az elhülyültek társadalma. Nem szabad elfeledni azt, hogy a XXI. század vívmánya a fórum, és sokan használják is maguk fejlesztésére. Meg számos más olyan felületet, ahol a témát kommentálni lehet, de azt ott nem fórumnak nevezzük, de egy fórumnak nevezetten megegyező történés zajlik azon is.
  Mivel ez is egy sokak által, szabadon látogatható nyílt felület, és megesik, hogy látogatott is, talán nem az a megfelelő hozzáállás, hogy cáfolatlanul marad a marhaság, nem? Ha olyanról olvasol, amiről nincs vagy alig van tudomásod, és tanulni akarsz, és ilyen sorokkal találkozol, amit azt írod, ne cáfolja senki, mert így a hülyét akarja meggyőzni arról, hogy Ő hülye, akkor a hülyétől tanulsz. Szerinted is ez a helyes út, és nem az, ha szakmailag megalapozott cáfolat az, amit magadba vihetsz, mint tudást? Nem beszélve arról, hogy komoly emberek, professzorok sem egy véleményen vannak adott témákról, így köztük is állandó a vita, ha ezt dobják be megbeszélés tárgyának, és nem olyanról cseverésznek, melyről azonos véleménnyel vannak. Mindenféle információ megosztásból tanhoz juthat akár a közvetett, akár a közvetlen szereplő.
   
 19. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Alsó tagozatos tananyag, hogy mit és mivel szabad összehasonlítani, hogy az abból levont konzekvencia értelmes is legyen. Sikerült összehasonlítást tegyél a zöld alma és a görögdinnye tárgyában, mert mindkettő zöld.
  Okos megállapítás az, hogy nevetség tárgya lesz az IS, aki kiáll az igaza mellett, amit alá is támaszt, olyannal szemben, aki szakmaiatlanságának ad hangot. Mindkét oldal nem lehet negatív jelzővel illethető egy ilyen esetnél!!

  Amit nem cáfolnak meg, azt a tömegemberek elfogadottként fogadják be magukba, amit így, igaznak fognak tartanak! Talán nem szabad hagyni, ha már ekkora piedesztálra helyezted a fórumot, mint információ megosztási felületet, hogy az ilyenek elszaporodjanak.

  Felháborító, hogy valaki kiáll a maga igazáért egy ilyen felületen (is), ahol nem írható le a személyesnél alkalmazható legyintés, amivel ott jól láthatóan és értelmezhetően azt jelzik, hogy a partner hülye? De nem is kitiltással járó az, ha ezt ki is meri ott mondani, ahogy ezt itt leírva azzal párosul, hiszen csak 1 beosztásnál megengedett egy ilyen beírás: bunkó parasztok is járnak ide.
  Nem hagyni kell tovább hülyülni egy ilyen embert, hanem meg kell próbálni tanítani, mert, ha több esetben legyintenek felé, a végén teljesen elhülyül. Ha meg egyre több ember felé legyintenek -sajna, ez történik egyre sűrűbben az életben!-, egy idő elteltével, létrejön az elhülyültek társadalma. Nem szabad elfeledni azt, hogy a XXI. század vívmánya a fórum, és sokan használják is maguk fejlesztésére. Meg számos más olyan felületet, ahol a témát kommentálni lehet, de azt ott nem fórumnak nevezzük, de egy fórumnak nevezetten megegyező történés zajlik azon is.
  Mivel ez is egy sokak által, szabadon látogatható nyílt felület, és megesik, hogy látogatott is, talán nem az a megfelelő hozzáállás, hogy cáfolatlanul marad a marhaság, nem? Ha olyanról olvasol, amiről nincs vagy alig van tudomásod, és tanulni akarsz, és ilyen sorokkal találkozol, amit azt írod, ne cáfolja senki, mert így a hülyét akarja meggyőzni arról, hogy Ő hülye, akkor a hülyétől tanulsz. Szerinted is ez a helyes út, és nem az, ha szakmailag megalapozott cáfolat az, amit magadba vihetsz, mint tudást? Nem beszélve arról, hogy komoly emberek, professzorok sem egy véleményen vannak adott témákról, így köztük is állandó a vita, ha ezt dobják be megbeszélés tárgyának, és nem olyanról cseverésznek, melyről azonos véleménnyel vannak. Mindenféle információ megosztásból tanhoz juthat akár a közvetett, akár a közvetlen szereplő.


  </blockquote>

  @arrota

  Hát neki sem tudok már válaszolni.

  Amúgy mi van a zemberekkel, hogy ilyen gyorsan bannolódnak?
   
 20. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Youtube videót hogyan tudok úgy belinkelni, hogy látszódjon maga a videó, és ne csak a link? :)
   

Ezen oldal megosztása