Olyan bankszámlát kell kérni, amire a főszámlákról rakod vagy rakatpd át a pénzt, és arról fizetsz internetes vásárláskor. Most mondhatnád, de hát arra is interneten teszed át a pénzt, így kileshetik a neten a kapcsolatot, tehát nem biztonságos.
Nem feltétlenül. Ugyanis pld. a Unicreditnél van telefonos "telebank" rendszer is, ahol azt felhívva majd beazonosítva magadat SZÓBAN megadva a tranzakciókat egy operátor végzi el a megadott banki műveleteket, ami gyakorlatilag lehet bármilyen tranzakció amire TE megbízást adsz. Persze mindig egyeztetnek miután lediktáltál egy tranzakciót pld. egy más számlájára való átutalást, víz villany stb. számla fizetés átutalást vagy bármit. Én 12 éve használom a rendszert ha kell. Amikor még 10-12 éve még nagyon döcögős gyermekcipőben járt az online tranzakciózás, kevés és macerás volt az online banki tranzakciózás, én akkor is ha akartam egy hegycsúcsról éjjel kettőkor is egy szál sima telefonnal olyan banki műveletet kértem ami nekem tetszett vagy szerettem volna. Mindezt bagóért, semmi extra költség. Nem kellett drága telefon sem internet kapcsolat hozzá, csupán egy megbízható mobil vagy vezetékes telefonkapcsolat, ami nem szakad meg.
Aki akarja próbálja ki. Én ma is náluk vagyok ügyfél, a netes okosmobilos hozzáféréseken kívül ma is működik náluk a telebank egy szál sima telefonvonalról.
Egyébként valószínűleg az összes fizetési rendszert ismerem a világon és használtam is már őket, némelyiket sokat. De ugye ez itt nem téma, ezért soha nem is írtam róla. Most IS csak
@Negan -nak segítendő írtam le mi a stájasz, ha érdekli. Persze bárki más is használja az infokat ha érdekli a dolog. (pld. direkt internetes vásárlásra fenntartott számlaszámról vásárlás, hogy a főszámlád / számláidat mindig biztonságban tudd az internetes csalóktól - több bank is kínál pluszban már ilyen számlákat a főszámlához)