1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Volt-e értelme olyan topikot indítani, hogy Erőviszony az USA és Oroszország hadseregei között?

Diskurzus a(z) 'Tudnivalók és visszajelzések' témában - haubagoi által indítva @ 2018. október 7..

?

Volt-e értelme olyan topikot indítani hogy Erőviszony az USA és Oroszország hadseregei között?

 1. Igen, volt

  2 szavazat
  6,7%
 2. Nem, nem volt

  28 szavazat
  93,3%
Thread Status:
Not open for further replies.
 1. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Volt-e értelme olyan topikot indítani, hogy Erőviszony az USA és Oroszország hadseregei között?
   
 2. megazez

  megazez Well-Known Member

  nem, de olvasni jó volt.
   
 3. Jericho

  Jericho Member

  Miért ne lehetne ilyesmiről beszélgetni? Mindenkit érdekel, mindenkinek van véleménye róla! Csak mert néhány tagot zavar és szándékosan szét-trollkodta a felvetést, még lehetett volna érdekes disputa belőle. Miért kell tartani egy ilyen vitától? Új vagyok itt és tényleg nem értem mi ezzel a baj? Ha van is megosztottság a tagok közt egy orosz - amerikai tengely mentén, még lehet még konstruktívan beszélni róla. A világ tőlünk függetlenül a maga saját szabályai szerint működik és benne ma is nagyon sok katonapolitikai elemző foglalkozik vele, az angolszász országoktól a Távol-Keletig. Akkor ITT miért nem lehet ezzel foglalkozni. Az egyetlen hiba részemről talán az volt, hogy nem néztem kellő alapossággal annak utána, hogy van e már ilyen témájú másik topik. Ezt elismerem. De ha ez volt a helyzet, simán ERRE hivatkozva azonnal le lehetett volna állítani a dolgot. EZT megértettem volna. De nem ez történt, hanem az, hogy haubagoi szét-trollkodta a topikot. Folyamatosan a személyemmel foglalkozott, kötekedve és a sok száz hozzászólásából max kettő szólt a témáról (az sem volt túl releváns) Felháborító volt amit csinált. Véleményem szerint kevés dolog akad, amiről ne lehetne nyíltan beszélgetni és nem méltó egy haditechnikai oldal tagságához, ha megúszós módon viszonyul egy nyílt kérdéshez, pláne az, hogy gazember módon intézi el egy topik lezárását. Ha új vagyok itt ha nem ezt el akartam mondani.
   
 4. DEFCON1

  DEFCON1 New Member

  Nem szavazok, mert aztán az lesz, hogy én vagyok a fő támasza az oroszlánok elé önmagát vető gladiátornak. De elismerésem neki, mert EBBEN a közegben az fog kijönni, hogy 628 szavazat szerint persze nem volt értelme a topiknak (naná), és ott marad egyetlen szavazat (gondolom a sajátja) hogy volt értelme. Szuper. Kicsit színjáték, de szuper. Aztán a sok okostóni (aki szerint ennek nincs értelme) ezer más helyen osztja majd az észt, meg vitázik tök ugyanerről. Hiába na, az egyenes emberek országa vagyunk. Nincs még egy ilyen hely. :)))
   
  Jericho likes this.
 5. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  És lám megjött Defcon. Nem is volt kiszámítható, hogy felbukkansz. Mellesleg te is a https://pervenimus.blog.hu -ról érkeztél. Ti ketten estetek neki mindenkinek az új topikotokban, aki nem úgy gondolta, hogy az USA a Number 1. Ezért nem volt értelme az egésznek.
   
  arcas and antigonosz like this.
 6. Jericho

  Jericho Member

  nem mindenkinek, csak neked
   
 7. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

 8. Roni

  Roni Well-Known Member

  Nem bántásból írom de ez a téma inkább a haditechnikához nullát érőnek lett volna érdekes.
  Engem is érdekelt volna a téma ha kb most 14 éves lennék .
  Sőt továbbmegyek ha egy idegen technológia lenne e ruszki kezében amivel nem bírna a jenki hagyományos haderő, akkor a jenki is az atommal fenyegetőzne úgy mint most a ruszki a jenki ellen.
  Az f-35 jobb mint az f-22 (aminek megfelelője még most sincs az oroszoknál pakfa ) és az f-22 -es jobb mint a Szu-35 akkor szerinted hol járhat az orosz technika?
  JHMCS 1/2 és most az f-35 sisakkijelzője!Hol van az orosz sisakkijelző repcsiknél ? SEHOL!
  AESA radarok az oroszoknál hol vannak? Hát a képalkotós aim-9x orosz megfelelője? Célmegjelölő konténerek?
  ABM rombolók ? Repcsi hordozók? Helihordozók? hol vannak az oroszoknál ?
  Hát a csapásmérő drónok?


  Érzed mekkora az erőviszony? :)
   
  2ndt and antigonosz like this.
 9. Jericho

  Jericho Member

  Jogos, de az oroszoknál ott a PAK-FA, ott vannak az atomtengeralattjáró fejlesztések, az új típusú interkontinentális rakéták, ... stb. Bizonyos gazdasági javulás után, ha Putyin ellen feloldanák az embargókat és újra évi 80 milliárd fölé emelkedhetne a katonai kiadások büdzséje, sokat változhatna a két nagyhatalom erőviszony százaléka. Most szerintem úgy 65 : 35 az USA javára. De ez csak becslés, mindenfajta forrás nélkül, Tipp.
   
 10. Roni

  Roni Well-Known Member

  Igen ám ! De mikorra is? 2028-előtt nem lesz sorozatban gyártott Pakfa. és akkor a tervek szerint ez még mindig az f-22 szintje.
  Még Kínának is segget csókolhatnak az oroszok légerő terén
   
  2ndt likes this.
 11. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Alapvetően hülye ( már bocsánat a kifejezesert ) maga az elgondolás is hogy ezen országok közti katonai erőviszonyokrol beszéljünk. Több ezer bevetésre váró nukleáris rakéta van mindkettőnél. Használni is fogják előbb utóbb valaki ellen újra minden szivfajdalom nelkul, csak remélem hogy nem egymás ellen és én sem leszek a közelben. Ennélfogva olyan hogy erőviszonyok nem létezik, többszörösen képesek elpusztítani egymást, valamint persze mindenki mást is. Az ilyen témákat többször is leragtok már a különféle topicokban az évek során, szóval hogy bölcsebb legyél olvass vissza pár ezer oldalt utána ott a Nagy sakk tábla topic erre. Az ő viszonylatukban nincs erősebb katonai hatalom, maximum a kis helyi proxi háborúkban elért ilyen olyan sikerek. De az nem mérvadó. Az Észak Koreai vezető, egy két feltételezett teljesitmenyu raketaval elérte hogy komolyan vegyék és kicsit nyugton hagyják. Azóta nem folyik a csapból a kicsi kövér gonosz emberke sztori. Hát ilyen fegyverek ezek, aztán lehet neked hordozod, meg F-35-od, T-90MS tankod, azok csak játékszerek és nem sokat játszanak egy egymás elleni háború esetén.
   
 12. emel

  emel Well-Known Member

  Ha szerinted az első mondatod egy ilyen vitában érvnek számít, akkor inkább egy kicsit még ismerkedned kellene a valós helyzettel, mielőtt ilyen címen új topikot nyitsz. Mielőtt a PAK-FA-t érvnek hozod fel az F-22-vel szembeállítva nézz már utána hány éve van rendszerben a Raptor (már be is fejezték a gyártását!), és mikorra TERVEZIK a Szu-57 rendszerbe állítását az oroszok (ill. mikor tervezik egyáltalán ELKEZDENI a sorozatgyártását)?!
  A 65:35 arány meg lehet hogy stimmel a hagyományos fegyverzetet összehasonlítva, de ezt Szergej is tudja. Nem véletlen hogy a SZu. felbomlása után nyilvánosságra hozott új orosz katonai doktrína szerint ha Oroszországot katonai eszközökkel külső támadás éri és az veszélyezteti állami létüket és az államuk rendeltetésszerű működését, akkor hiába csak hagyományos fegyverekkel éri őket támadás, atomfegyverekkel fognak csapást mérni az ellenségre - akkor pedig tudható mi következik: hamubasült világ a Föld jelentős részén (és ne tessék elfelejteni: nem fognak senki mást megkérdezni mennyire vannak veszélyben, ők fognak dönteni ez ügyben!!). Pont ezért vigyáznak arra a nagyok hogy egymással közvetlenül ne kerüljenek háborús konfliktusba, mert attól kezdve irányíthatatlanná válnak a folyamatok, ezért jobban szeretik a másodlagos hadszíntereken próbálgatni a karmaikat, lásd Korea, Vietnam, Afganisztán, Irak, Szerbia, Líbia, Szíria stb. MacArthur atomfegyvert akart bevetni Koreában: hiába volt nemzeti hős: hazahívták és leállították. Most került nyilvánosságra hogy Vietnamban 68-ban (TET-offenzíva!!) Westmoreland ugyanerre készült: őt is leállították!!
  Az meg hogy a szövetségesek kizárásával mérnéd össze őket egyenesen nevetséges, hiszen pont azért van a NATO, hogy egy európai háború esetén (ahol legvalószínűbb az orosz-amerikai konfliktus) adott esetben ne legyen egyedüli harcoló fél egyik oldalon csak az USA. Szóval ha kicsit jobban meggondolod milyen címet adsz a topikodnak (és főleg kicsit visszaolvasol pl. a Nagy sakktábla topikban), akkor most nem lenne miért panaszkodnod.
   
 13. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Ez a témafelvetés pontosan annyira értelmetlen, idő, ideg, energia, karakter és tárhelypazarló mint a "napelemet Paks2 helyett" vita generálása.
  Egyetlen egy célja van, a megosztás,.
  Ne hagyjuk!
   
  superjet100 and molnibalage like this.
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A probléma pont az, hogy "nincs ott" a PAK-FA. A gép lényegében félkész úgy, hogy az eredeti műszaki tartalom közelében sem vannak és 2028-ig ebből a változatból lesz jelen állás szerint 12 db. Ez az "ott van"...? Havonta több F-35A készül már most, "kicsit" magasabb műszaki tartalommal....
   
  superjet100, Nagy Csaba, 2ndt and 2 others like this.
 15. ms07

  ms07 Well-Known Member

  Srácok, hogy van ez, a visszajelzések topikban arról volt szó, hogy felesleges ez a téma, új topik, de azért itt elkezdtétek az adok-kapok-ot :D
   
  silurusglanis likes this.
 16. arcas

  arcas Well-Known Member

  Jericho 1:
  " A HTKA -ról csak annyit, hogy nyitottam ott egy topikot, ami szúrta az egyik nagy eszű, régi tag szemét (haubagoi néven ír ott az a gazember), aztán a szerkesztők passzivitása mellett szét-trollkodta az egészet. Végig azzal foglalkozott, hogy én miért nyitottam a topikot, meg ki vagyok, meg ki lájkolt (és ilyenek). Aztán addig szemétkedett, míg az oldal szerkesztője (egy másik nagy eszű kolléga) lezárt a topikot. Na ennyire gerincesek arrafelé. "

  Ezt a siránkozást kif. imádtam :D
   
  2ndt and silurusglanis like this.
 17. arcas

  arcas Well-Known Member

  Auuu, Fortress tollából:
  "Szánalmas, ha egy honlap és annak "mindent tudó szakértője" abban lelje örömét (és abban élje ki magát) hogy állandóan korrigálja mások írásait, piszlicsáré, apró pontatlanságokra vadászva. Pitiáner dolog!

  Igen, a HTKA nevű fantasztikus és nagyon "nívós" oldalról van szó és annak tévedhetetlen "szakértőjéről" Molnár Balázs (alias molnibalage) nevű haditechnikai "zseniről". Nagyon gáz amekkora az arca. De inkább szánalmas, hogy csak erre képes: mások írásait fikázni."

  Ezek a fazonok nyitogatják a pofonosládát, fórumok közti háborúról nem kellene topikot nyitni? :cool::)
   
 18. Ursa Maior

  Ursa Maior Well-Known Member

  A ket igennel szavazo biztos defcon/jericho.

  Master and servant. Nick es masodnick.
   
 19. arcas

  arcas Well-Known Member

  Utolsóként Pervenimus:
  "Közlemény: 2018.10.08 -án reggel bizonyos pontosításokat hajtottunk végre posztunkban Molnár Balázs (molnibalage) javaslatára (HTKA). ... Az ügyet lezártnak tekintjük és azt javasoljuk a HTKA -nak, hogy feles energiáikat és lelkesedésüket inkább saját tartalmaik frissítésére fordítsák (nagyon rá fér az oldalra). :) "

  Főőő köllll asztakesztyűt venni, mondomééén :D
   
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ja, az a vicces filmblogos hülyegyerek?
   
  arcas likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása