Vought F4U Corsair

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 520
6 477
113
Csillagmotoros vadászrepülőgép volt, amely a második világháborúban és a koreai háborúban is szerepet kapott, mint haditengerészeti repülőgép.
 

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 520
6 477
113
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 080
15 001
113
Több olyan világháborús pilóta adott a gépről jellemzést, akik egyaránt repültek a Hellcattal és a Corsairral is. William "Buck" Hanner szerint minden más általa repült géphez képest a Corsair úgy viszonyult, mint a Ford T-hez képest egy Cadillac, a Hellcatban meg olyan hintaszék-érzése volt. Jefferson Dorroh alezredes és Richard Harmer is azon a véleményen voltak, hogy a Hellcat a frissen kiképzett, átlagos képességű pilóták számára is egyszerűen és könnyen vezethető volt, méltán becsülték pilótái. De tisztán a teljesítményt figyelembe véve nem volt párja az erőtől duzzadó ("powerful") Corsairnek egy jól kiképzett, gyakorlott és sokat tapasztalt profi pilóta ("precision aviator") kezében.