1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Wargame-széria

Diskurzus a(z) 'Szimulátorok' témában - GrGLy által indítva @ 2014. május 23..

 1. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Stay tuned
   
 2. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Érdekesnek tűnik, majd egyszer ki fogom próbálni.
   
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Pár kép egy 10 v 10 játékból.

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.563273720459351.1073741838.100003301842498&type=1&l=3a78b679a4
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Több magyar játékos is van, érdmes hozzájuk csapódni. A nagy részük minimum középszintű játékosnak tekinthető, de csapatban még annál is jobbnak. Egy részük nickjét posztolhatom, ha van rá igény, fel lehet venni őket barátnak.
   
 5. therob

  therob Active Member

  Ez is unfair mint az Airland Battle rész ahol az ellenség ZSU-23-asa olyan mint a Terminátor és még a Leo 2-t is lazán szétszedi? Az első része nagyon jó volt de a 2. nagyon furcsa.
   
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem, a minimum AP sebzést eltávolították, ha nincs meg a szükséges AP power, akkor nincs sebzés. Az ALB-ben 350 méter alatt aminek volt AP powere az 1-et sebzett mindenképpen. Mondjuk ezzel sem szedett szét semmi LEO 2-őt, még ZSU-57 sem nemhogy ZSU-23, mert annak emlékeim szerint soha nem volt AP powere csak HE sebzése...

  Egy videó tőlem.

  https://www.youtube.com/watch?v=OiOBGKOETIM
   
 7. therob

  therob Active Member

  Már kipróbáltam a Red Dragont és sokkal jobban tetszik ebben még menteni is enged mint az EE. Ez a rész már megérné eredetibe :)
  Az ALB-ben megtörtént, hogy betörtek a szovjetek az egyik szektoromba kinyírták a gyalogosokat az épületben meg a szállítóikat (nem tudom már melyik típus volt) aztán odaküldtem 3 Leo 2-t, hogy majd azok rendet tesznek. Erre hallom, hogy valami lő mint a bolond, jön a sziréna hang és fogynak a tankjaim. Se tüzérség, se repülő nem támadott kizárásos alapon a légvédelem volt a tettes. Megoldottam a helyzetet egy törléssel.
   
 8. ruhakupac

  ruhakupac Active Member

  és reklám-mentesen:
  Wargame: Red-Dragon nyári akciósan harmadáron megvehető az egyik legnagyobb online játék distributornál.
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A replay-t kellett volna visszanézni és akkor talán nem követted volna el azt a hibát, hogy törölsz egy jó játékot...

  Soha senki nem jelentett olyat, hogy légvédelem ölt meg volna tankot, mármint rakétás. Nehéz is lenne, mert még, ha valami csoda folytám egy bug miatt tüzelnnének is, a sebzés modellező rész totális bugos állapota engedném meg azt, hogy egyáltalán 1 HP-t szedjen le rakéta.

  Szóval az én tippem az, hogy gyalogság szedte szét őket vagy akár gyenge tankok egy lövéssel oldalról. Az RD-ben kaptam már szét top tier tankot két lövés és két találattal közelebbről oldalról... Tegnap meg egy T-80UM-et egy lövéssel, mert a balga ellen nem toltatva "fésüzve mozgatta". Egy lövéssel átküldte a M1A2 a másvilágra.

  A ZSU-57-es VHC részénben levő egysége is lehetett oldalról, ha volt ilyan ALB-ben. Gyorstüzelő löveggel az RD-ben 3-as AP power van. Közelről erdőben ezzel oldalról simán ledarálja több a Leo 2 alap változatát, mert 5-ös oldalpáncélja van. Erdőben közelről 350 méter távolság táján +6-7 AP powert kap már a ZSU-57 lövege. Ez 9-10 AP power. Ez találatonként a rosszabb esetben is ((9-5)/2)+1=3 sebzés. Ha több ilyen van és közel, akkor pillanatok alatt szénné szedig a tankodat. Gyalogság oldalról jobb RPG-vel dettó.

  Aki meg recon és support nélkül külni a tankjait csatába, az meg is érdemli... Szóval ne vedd sértésnek, de ez tipikusan egy olyan poszt volt, amit noobok tolnak, akik azt sem értik, hogy mi történt, de a replay-t azért vissza sem nézik.. Én is vesztettem el így egységeket egy csomószor. Visszanéztem a replay-t és tanultam belőle. Vagy legalább a játék végi kill listát megnézhetted volna, hogy mi ölte meg...

  A játék még a leeső repcsik és helik sebzését is modellezi. Pont tegnap volt olyan, hogy a túl közel levő baráti helit leszedték és a saját US Marinejaimra esett rá a felét megölve a bandának. Olyat is posztoltak már, hogy egy lelőtt repcsi pont egy légvédelmi egységre zuhant rá.

  A WG-nek sok hibája van, de ekkora izmos bugok az ALB-ben nem voltak. Ha persze virágbolti változattal toltad, abban lehetett, de azért ez had ne legyen már referencia...
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ja, és még valami. Ha recon nélkül megy a hk., akkor repcsi ki tudja nyírni úgy, hogy nem is látod, ha nincs reconod, legalábbis emlékeim szerint. Tehát, ha éppen nem voltál ott, akkor csak azt látod, hogy volt nincs hk... Velem is volt ilyen repcsivel és helivel is. Az ellenfél képes volt oldalba kapni és egy top tier ATGM vagy AGM-es repcsi egy találattal megfektette a legjobbb hk. Csak 10 másodperce nem voltam elöl, hátol tököltem a supplyval és ennyi idő elég is volt az ellenek.

  Persze ekkor már mindegy volt, mert pont azért tudta kinyírni, mert az air corridoros szektort ostromoltuk és a behívott csapásmérő gyak. azonnal odaért. Ezért van az, hogy ahogy egy offenzíva halad előre egyre több CAP vadász kell, mert a kilőtt légvédelem helyére lassan ér oda a pótlás, ezen felül oldás előtt a legtöbb gépet nem tudják kinyírni. A CAP meg igen.
   
 11. therob

  therob Active Member

  Azért ne nézz annyira botnak h 3 tankkal akartam végigmenni a pályán. Mint írtam odaküldtem ahol már voltak egyéb egységek... replayre nem emlékszem, hogy lett volna még menteni se engedett. Furcsa, mert az EE és a RD is engedi a mentést.
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Menteni? Hol? Hadjáratban? Ott valóban enged még csata közben is. Ha MI ellen volt, akkor asszem a replay nem megy, mert RD alatt nincs hadjárat csatáról replay, csak skirmishben. Az ALB-re nem emlékszem ezen a téren. Mindenesre aki egy pillanat alatt elveszt három Leo2-őt az nagyon láma... Bocs, ez van... MI ellen meg főleg...
   
 13. therob

  therob Active Member

  Jaj bocs elfelejtettem, hogy te vagy itt aki mindent mindenkinél jobban tud...
   
 14. ruhakupac

  ruhakupac Active Member

  Nem szorul a védelmemre és tény, hogy vannak iszonyú bugok a játékban.
  De az, hogy "ez márpediglen egy fos" felkiáltással letörlöd a játékot, majd panaszkodsz egyet itt anélkül, hogy megpróbálnád kideríteni, hogy mi történt pontosan.
  Nos, nem épp a legkonstruktívabb hozzáállás.

  S igen, én is egy láma vagyok. Tanulóláma, aki talán továbbtanul. :)
   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  WG-ben a játékosok top felső harmadában vagyok kb. szóval igen, elég jól képben vagyok.

  A 15-os front armoros Leo2 lekapásához olyan tűzerő kell, hogy egy pillanat alatt eltűnjön, hogy az iszonyat, ha csak nem erdőben bóklásztak és kapta le egy csoport egy salvoval, ami elég valószínűtlen, meg ezt tagadtad is. Ha MI ellen volt, akkor meg tényleg mosolygok. Az MI-t már újoncként is meg tudtam verni VH szinten 2 hét után annyira debil...

  Tüzérség meg biztosan nem szedte szét, mert mozgó célok ellen ALB-ben sem ért semmit, ezen felül még a 155 milis artyt is körberögöhték már a 10-12-es páncélú tankok még, ha egyhelyben álldogáltak is. RD-ben már 14-15 armor táján van jó morál védelem a közeli 155 mm-es tüzérség ellen, mert felbuffoltak minden HE area effectet. Bomba, tüzérség, egyre megy.


  Mondom, senki nem jelentett ilyen bugot, de biztos a közösségben van a hiba mi...?


  Nem tudok mindent jobban, de WG terén elég komptenes vagyok. A kill listet meg szólóban is meg tudtad volna nézni, de te inkább törölted a játékot és még okoskodsz is mellé. Tudod, ez az amire azt mondom, hogy irritáló troll. De jöhetsz RD-zni és mutast be, hogy mekkora spíler vagy.

  Ha a kepkezlo magához tér, akkor tehetek be pár kill listet, ha érdekel, hogy mire vagyok képes...

  A 10 v 10 játékoknál n+1-szer volt, hogy csak azért volt döntetlen, mert én szereztem egy 20-25k pontos destructionban a killek 25-30%-át úgy, hogy veszteségek 10%-a sem volt az enyém... Volt olyan, hogy én voltam az egyedüli pozitív kill ratio-s és mi győztük, mert én egyedül 3500-4000 pont pluszt lapátoltam össze...

  Még most is 60%-os win ratiom van úgy, hogy eszméletlen mennyiségű draw van statban, mert mostanában a többi magyar srác eltűnt és sajnos vadidegennek tolva sokszor az idegbaj kerülget. Sajnos eszméletlen trógerekkel futottam össze jó sokszor... Amíg csak magyarokkal toltam csapatban, addig 80% közeli győzelmi arányom volt, csak azért volt alatta, mert RD beta alatt szólóban is toltam.

  Mirt van az, hogy egyesek ennyire szeretnek házhoz menni a pofonért...?
   
 16. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Azt hittem,hogy berakom molni videóját, és elporszívózgatok alatta. Hát, előtte ragadtam :) Szép munka. Ahogy meglesz az új gépem beszállok :)
   
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  https://www.youtube.com/watch?v=YQy7rH7vMRE&list=PLDagzYVDVUgIVnteQ_Gk0yR8GkmejHe0V&index=4
   
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az ingyenes DLC kiadása elvileg igen közel van már. A Varsói Szerződés országai kapnak sok új játékszert, de más nemzetek is kapnak vagy kaphatnak 1-2 újdonságot. A teljes játékot újrabalanszolják XP, egységek ára és elérhetőségek fognak változni.
   
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Kint van a DLC.
   
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Kijött a DLC3. 75%-os leárazás. A 3 WG együtt összesen nincs 4k HUF.
   

Ezen oldal megosztása