• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
11 732
25 738
113
A kiégett Bonhomme Richard helikopterhordozó több matróza is gyanúsított a gyújtogatással kapcsolatban.

Egyikük ellen már vádat is emeltek (személyi adatait a nyomozók még visszatartják) azzal, hogy szándékosan vagy akaratlanul (a vádiratból nem derül ki, hogy szándékosság vagy gondatlanság volt-e) kartont és rongyokat gyújtott fel a hajó egyik raktérében.

Ennek következtében a tűz átterjedt a szellőzőcsatornákon a hajó több részére is, és elérte az üzemanyagtartályokat is, ami robbanássorozathoz vezetett, és ténylegesen megsemmisítette a hajót, amely több napig égett, majd a helyreállítási munkálatok túlzott költségei miatt (egyszerűbb volt egy új helikopterhordozót rendelni, mint a Bonhomme Richardot helyreállítani) leírták.

A hajót most bontják szét Texasban. A teljes kár körülbelül 1 milliárd dollár volt. A hajó kigyulladásával kapcsolatos nyomozás már több mint egy éve tart.

Ha a muksóra vagy a muksókra ráverik azt az 1 milliárd dollárt azt pár évszázadig még az utódaik is fizetik:):)
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed