1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Zumwalt-osztály

Diskurzus a(z) 'Rombolók' témában - boki által indítva @ 2013. október 29..

 1. emel

  emel Well-Known Member

  Valamit csak kell nekik kezdeni azokkal a rohadt drága, de majdnem fegyverzet nélküli hajókkal! Karibi körutaztatással az életbe nem jönne vissza az ára ... :D:p
   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Tegyenek bele egy rakás VLS-t és csá meg akkor rakéta póthajtásos 155 mm-es lövget és csá.
   
  endre likes this.
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Állítólag nagyon sok rendszere nem kompatibilis a többi hajóval így hiába a sok VLS nem tudod integrálni egy hordozócsoportba.
   
 4. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 5. fishbed

  fishbed Well-Known Member

  Z mint Zorro!
   
  aquarell likes this.
 6. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Szivesen látnák egy kis filmet, hogyan viselkedik ez a testkialakitâs egy komoly viharban. Csak kivâncsisâgból.
   
 7. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  A makett tesztek számítanak?

   
  fishbed, fip7 and aquarell like this.
 8. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A világ vezető hadihajóinak néha pocsék volt a tengerállósága. Némelyiket polgári hajóként ki sem engedtek volna a kikötőből.
  A Mary Rosetól kezdve a Vasán át a Nelsonig.
   
 9. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  Ez erdekes info, nem gondoltam volna, hogy ilyen kompromisszumokat is bevallalnak. Amugy ez miert alakult igy, hogy kisebb celpont legyen, vagy rossz sulyeloszlas agyuk miatt, vagy feszitett tervezesi-, epitesi tempo stb.?
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Erre azért kérnék forrást. Mert Zoli elég hosszan írt a Nelson osztályról és szó nem volt pocsék tengerállóságról.
   
  endre likes this.
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az all or nothing hajókra szokták mondani mert a fedélzeti páncél magasan van ráadásul nehéz is de valóban nem volt rosszabb mint bármelyik korabeli hajónak.
   
  aquarell likes this.
 12. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Köszi a videót a makett kisèrletekröl. !
  Nem túlságosan bizalomkeltö, szerintem.
   
 13. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Soxor meglepően rossz konstrukciók kerültek hadrendbe. Volt olyan XIX századi páncélos hajó, amelyiknek a fedélzete fél méterrel volt a vízszint felett, holott sorhajónak szánták. A Monitor ugye partvédelmi páncélos volt. Volt amelyik össze-vissza csavarodott, és 130 t merevítést kellett utólag belevarrni. A Nelsont meg építés közben érte a Washingtoni Szerződés, És egyszerűen lehagyták a hátsó lövegtornyot a hajófart meg megrövidítették. Ettől persze úgy elromlott az iránytartása, hogy nem lehetett vele egyenesen menni, se rendesen célozni. A Bismarckot lövető tengernagy így fakadt ki: előbb találnám el, ha hozzávágnám a távcsövemet!
  A páncélosok meg mindig a határon egyensúlyoztak. Mindig túlsúlyosak lettek.
   
  aquarell and yangwenli like this.
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Forrás...?
  Itt van a Nelsonról egy hosszabb szösszenet. Magyarul.
  http://www.mediafire.com/folder/712jt3pqzu28z/Zoli_Hajoi


  Itt simán elferdítettél egy kijelentést. A britek nagy távolságon olyan pontatlanul lőttek és annyira nem akart elsüllyedni a B, hogy ez a teljes RN teljesítményének szólt. Nem Rhodney-nak.

  Ez is egy buta általánosító komment. Akkor hogyan lehetséges, hogy pl. a Biscmark elérte a tervezett sebességet és a Scharhorst meg a világ leggyorsabb csatahajó (szerűsége) volt...? Ok, kb. félúton volt brutálerős csatahajók és a csatacirkálók között. Összevissza hívja mindennek a szakirodalom.
   
  fip7, Rotten878, endre and 1 other person like this.
 15. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  A wiki gyenge manöverezökèpességröl ir. A hajótipusnak a wiki szerint ezen túlmenöen egy sor konstrukciós hibâja is volt.
   
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Minden eszköznek van konstrukciós hibája.
  A világ nem látott még olyat, hogy egy komplex fegyverrendszer hibamentes legyen.
   
  fip7 and aquarell like this.
 17. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  [​IMG]
  Forrás: HTMF csoport
   
  Tcat, misinator, Wilson and 11 others like this.
 18. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Az amerikai haditengerészet arra készül, hogy "felülvizsgálatra" küldje a Zumwalt osztály lopakodó rombolóit: nem elégedettek a radarokkal


  [​IMG]

  Bejelentették,hogy az amerikai parancsnokság készen áll a legújabb Zumwalt-osztályú rombolók "felülvizsgálatra" küldésére.

  Az amerikai sajtó beszámolóiban ezeket a rombolókat ismét problematikusnak nevezték, mivel felfedték a fedélzeti rendszerek "elégtelen jellemzőit", amelyek szükségesek a modern harci feladatok végrehajtásához. Többek között a Raytheon AN / SPY-3 radarokkal kapcsolatos problémákat nevezik meg.

  Kiderült,hogy az amerikai haditengerészet három lopakodó rombolójánál a radarok cseréjének lehetőségét vizsgálja. Megvizsgáljuk azokat a radarokat is, amelyek helyettesíthetik őket.

  Vannak információk, amelyek szerint ugyanazon cég - a Raytheon - radarjai lehetnek azok amelyekre lecserélik a jelenlegi radarokat,ezek hasonlóak a jelenleg felszerelt radarokhoz de azoktól eltérő paraméterekkel és jellemzőkkel rendelkeznek. Ennek a technikának a nómenklatúráját az EASR (Enterprise Air Surveillance Radar) jelöli. Hasonló radarokat terveznek felszerelni a Ford osztály legújabb (ígéretes) repülőgép-hordozóira, valamint a korábban FFG (X) néven ismert Constellation osztályú fregattokra is.

  Maga Raytheon azt mondja, hogy ezek erősebb radarok, amelyek kibővíthetik a Zumwalt rombolók képességeit.

  A bejegyzésből:

  A projekt számára elkülönített pénzeszközök csökkenése miatt a rombolók több éven át jelentősen meggyengültek funkcionalitásukban.

  A Zumwalt osztályú lopakodó rombolók radarjainak pótlásáról annak további finanszírozásról a közeljövőben döntenek.

  Az első romboló - az USS Zumwalt - már rendelkezik egy Raytheon AN / SPY-3 radarral, és ebbe az osztályba tartozó második és harmadik hajó (az USS Michael Monsoor és az USS Lyndon B. Johnson) "építés alatt vagy felszerelés alatt áll".

  [​IMG]

  Az eredetileg kifejlesztett Zumwalt osztályú rombolóknak kettős hatótávolságú radarral (DBR) kellett volna rendelkezniük. Ennek két különálló radarrendszert kellett összekapcsolnia, az AN / SPY-3, X-band AFAR és a Lockheed Martin berendezéseit - AN / SPY-4 (S-band radar). Légi- és rakétavédelmi forgatókönyv szerint az volt az elképzelés, hogy AN / SPY-3-t használnák a pontos célkövetésre a fegyverek célzására és a támadásra, míg az AN / SPY-4-t hosszú távú keresésre, nyomkövetésre,és a ballisztikus rakéták felderítésére használták volna.

  Ezt követően azonban úgy döntöttek, hogy felhagynak az ilyen párosított felhasználással az Egyesült Államokban, valamint lemondtak magukról az AN / SPY-4 radarokról is. Most mégis úgy döntöttek, hogy egy AN / SPY-3 nem biztosítja a szükséges tulajdonságokat.

  Az AN SPY-6V radar, amely a Zumwalt rombolókra kerülhet  Ugyanakkor az Egyesült Államok kormányzata kérdéseket tesz fel azzal kapcsolatban,hogy miért nem volt lehetséges azonnal kielemezni az AN / SPY-3 radarok jellemzőit, hogy még a beszerelésük előtt kiderüljön "jellemzőik elégtelensége a modern harci feladatok végrehajtásához".
   
  pöcshuszár likes this.
 19. boki

  boki Well-Known Member

  Első Standard SM-2 indítás október 13-án
   
  fishbed and arbalest like this.

Ezen oldal megosztása