[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Átadják Ukrajnát Oroszországnak: az USA véglegesen blokkolja a finanszírozását
Παραδίδουν την Ουκρανία στη Ρωσία: Οι ΗΠΑ έβαλαν οριστικό μπλόκο στη χρηματοδότηση της

A republikánusok szerdán blokkolták a Biden-kormányzat által az ukrajnai háború finanszírozására előterjesztett rendkívüli kiadási törvényt. Lényegében azonban a demokraták adják át Ukrajnát Oroszországnak és Putyinnak.
És ez azért van így, mert a demokratáknak mindössze annyit kellett tenniük, hogy megváltoztatják a határbiztonsági politikát azáltal, hogy blokkolják a Mexikóból az Egyesült Államokba naponta átkelő 10 000 migránst.
A demokraták nem, és most már elmondhatjuk, hogy Ukrajna jövője rendkívül kilátástalan.
A meghiúsult szavazás rávilágított arra, hogy az Egyesült Államokban csökken az ukrán háborús erőfeszítések finanszírozásának támogatása, tekintettel Oroszország megrögzött hatalmára és a sikertelen ukrán ellentámadásra.
Míg a törvénytervezet megingott a bevándorlási politikával kapcsolatos nézeteltérések miatt, a kongresszusban tapasztalt ellenállás a republikánusok csökkenő hajlandóságát tükrözi Ukrajna támogatására, mivel a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy az amerikaiak elvesztik érdeklődését a pénzügyi segítségnyújtás iránt.

A republikánusok blokkolják az új 61 milliárd dolláros katonai csomagot Ukrajnának
Az Egyesült Államok republikánus szenátorai blokkolták az új, 106 milliárd dolláros katonai segélycsomagot Ukrajnának és Izraelnek, elutasítva Joe Biden elnök erre vonatkozó felhívásait, a csomag részeként követelt bevándorlási reformok blokkolása miatti haragjuk közepette.

Biden korábban figyelmeztetett, hogy súlyos következményekkel járhat Kijevre nézve – és „ajándék” lesz Vlagyimir Putyinnak –, ha a Kongresszus nem fogadja el az intézkedést, amely mintegy 61 milliárd dollárt foglal magában, hogy segítse Ukrajnát továbbra is nyomást gyakorolni Oroszországra a téli hónapokban, valamint az Izraelnek nyújtott segélyt. és Gáza.
"Ne tévedés: a mai szavazás sokáig emlékezetes marad, és a történelem szigorúan ítéli meg azokat, akik hátat fordítottak a szabadság ügyének" - mondta Biden úr szerdán a Fehér Házban, órákkal a szavazás előtt.
"Készek Ukrajnát szó szerint térdre kényszeríteni a csatatéren, és ezzel károsítani nemzetbiztonságunkat " - mondta Biden.
A republikánusok kitartottak a 111 milliárd dolláros törvényjavaslat ellen, amely mintegy 50 milliárd dollár biztonsági támogatást nyújtott volna Ukrajnának, többet gazdasági és humanitárius segélyekre, valamint további 14 milliárd dollárt Izrael felszerelésére a Hamász elleni háborúban.
A felsőházban a republikánusok 49 fős kisebbsége a javaslat ellen szavazott, rámutatva arra, hogy a kormány nem intézkedett azzal a nagyjából 10 000 migránssal szemben, akik naponta átkelnek Mexikóból az Egyesült Államokba.
„Mindenki nagyon-nagyon világosan fogalmazott ebben. Itt az ideje” – mondta James Lankford szenátor, a republikánus bevándorlási és határügyi főtárgyaló a Fox Business-nek a szavazás előtt. "Teljesen elvesztettük az ellenőrzést a déli határ felett, és itt az ideje megoldani ezt."
A törvény elfogadásához kilenc republikánus szavazatra volt szükség, mivel 60 szavazatra van szükség. De ha ez meg is történik, akkor sem lesz könnyű csata a képviselőházban.
Mike Johnson, a képviselőház elnöke kijelentette, hogy nem hagyhat jóvá semmilyen segélyt Ukrajnának a határbiztonsági intézkedések beépítése nélkül. Bernie Sanders független szenátor, aki szintén a törvényjavaslat ellen szavazott, fenntartásainak adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a törvényjavaslat milliárdos katonai segélyt is nyújtana Izraelnek az eszkalálódó gázai háború részeként.
"Nem hiszem, hogy 10 milliárd dollárnál többet kellene a háborút szító szélsőjobboldali Netanjahu-kormánynak adnunk" - mondta Sanders, utalva az izraeli miniszterelnök Gázai övezetben folyó kampányára, amely eddig több mint 1000 ember halálát okozta. 17 000 palesztin civil.
Biden korábban könyörgött a republikánusoknak a csomagért, és arra figyelmeztetett, hogy az oroszok győzelme Ukrajnában lehetővé tenné, hogy Moszkva megtámadja a NATO-szövetségeseket is, és háborúba vonja az amerikai csapatokat.
"Ha Putyin átveszi Ukrajnát, nem áll meg itt " - mondta az amerikai elnök, hozzátéve: "Nem hagyhatjuk, hogy Putyin nyerjen".
"Ha a szenátus republikánusai nem veszik komolyan a nemzetbiztonsági csomagot hamarosan, Vlagyimir Putyin egyenesen Ukrajnán keresztül Európába megy" - mondta Chuck Schumer, a képviselőház demokrata vezetője.
A szenátus kudarca gyakorlatilag azt jelenti, hogy Ukrajna nagy valószínűséggel nem tud további amerikai segélyt szerezni az év vége előtt – és valószínűleg azután is.
A Fehér Ház és az ukrán tisztviselők az elmúlt napokban megkongatták a vészharangot, és azt mondták a törvényhozóknak, hogy a fegyverek beáramlása nélkül Kijevnek az év végére kifogynak az erőforrásai, hogy megvédje magát a megszálló orosz hadsereggel szemben.
Biden azzal vádolja a republikánusokat, hogy "szélsőséges, párthatár-politikájukkal túszul tartják Ukrajna finanszírozását

Az Egyesült Államok a bevezetett szankciók ellenére közvetlenül vásárol olajat Oroszországtól


Az orosz olajjal szemben bevezetett szankciók nem érvényesek, azokat a nyugati országok, amelyek bevezették ezeket a korlátozásokat, maguk is megkerülik.
Ez vonatkozik az Egyesült Államokra is, amely közvetlenül Oroszországtól vásárol olajat, anélkül, hogy ezt titkolná. Az ukrán TG „Мілітарний” csatorna ír erről.
Ukrajna felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikaiak nem közvetítőkön keresztül, hanem közvetlenül vásároltak orosz olajat. A múlt hónapban a tankhajó 50 ezer tonna orosz olajtermékkel hagyta el Novorosszijszkot, és közvetlen járattal indult az amerikai haditengerészet norfolki bázisára. Ezt megerősítik a tengeri hajók mozgását nyomon követő megfigyelő erőforrásokból származó adatok.
Mint megjegyeztük, bár a tartályhajó Libéria zászlaja alatt repül, a német Chemikalien Seetransport GmbH (CST) szállítmányozó vállalathoz tartozik.
Az AVENCA tartályhajó november 13-án 13 óra 38 perckor indult el Novorosszijszkból és december 7-én 02 óra 40 perckor érkezett meg Norfolkba.
Emlékezzünk vissza, hogy 2023 február 5-én a nyugati országok embargót vezettek be az orosz olajtermékekre - írja a TG csatorna, emlékeztetve arra, hogy az Európai Unió megtiltotta az orosz olaj felvásárlását tagországai számára, valamint az olaj szállítását tankhajóival.
Tegyük hozzá, hogy a bevezetett szankciók és az orosz olaj árplafonja kezdettől fogva nem működött, a Nyugat nem tudta korlátozni az olajértékesítést. És miután a nyugati vállalatok óriási veszteségeket kezdtek el szenvedni, a Nyugat saját tilalmait megkerülve orosz olajat kezdett vásárolni. A naiv ukránok pedig továbbra is azt gondolják, hogy „az egész világ velük van”.
És ezután eladják az EU-nak háromszorannyiért. Az üzlet az üzlet, a szivatás meg szivatás, csak úgy baráti alapon.
Az ökörről és a Jupiterről szóló mondást pedig nem szabad elfelejteni itt Ojrópában.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 456
120 870
113
Első körben a VDV meg a tengerészgyalogosok kapják. Nekem nagyon “nyugatias” sajna :(
Nem tudom mit sajnálkozol ezen. Mivel az anatómia mindenhol ugyan olyan ezért ha elkezded a katonáid véleményét és tapasztalatait komolyan figyelembe venni ugyan azokhoz a dijáznokhoz fogsz kilyukadni. A ratnikban lévő cuccok kialakítása kb 15-10 évvel ezelőtti elvek szerint lett összerakva (egy gyűjtő barátomnál ki is próbáltam egyébként mert viszonylag olcsón most is beszerezhetők). De mivel elég sok katona a kis orosz taktikai gyártóktól vett magának inkább mellényt meg kiegészítőket ha volt rá lehetősége inkább elengedték és az igényekhez igazították a dizájnt.
Azért ha ezt tényleg bevezetik úgy istenigazából akkor hatalmas előrelépés lesz a lövészkatonáiknak ergonómiai szempontból.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 689
15 448
113
Jó kérdés mennyi katona kéne hogy kiegészitse szárazfőldön az Ukrán haderőt egy védekező háborúban.Légifölény biztositásához megvannak az eszközeik.Természetesen erre válaszul támadhatna Nato támaszpontokat Oroszország amire valoszínűleg menne a "válasz".Azt én kétlem hogy védekezésen kívül segítenének az Ukránoknak az amerikaiak annélkül hogy hajlandóak lennének lezárni a konfliktust területi veszteség nélkül.De egyenlőre ennek semmi realitása csak Biden "papa"mondott valamit ami ütősnek hangzik de nincs tartama.Mindenesetre hosszabb távon Ukrajna bukó nem fognak megállni ott ahol vannak az Oroszok ahoz hogy megálljanak erőt kell Ukrajnában szembe állitani velük.Mindenesetre a jelenlegi állás az Oroszoknak nyerő mégha fennmarad a nyugati támogatás is mert előbb utóbb emberben fogynak el az Ukránok.És nem is nagyon fognak "kompromisszumot kötni hacsak nen történik valami "rendkívüli" ami ezt a nekik most "kényelmes" helyzetet megváltoztatná és nem kell mindent "egy lapra" tenniük.
Mondjuk az Északi Áramlat kapcsán is mondta Biden és más tisztségviselők is, hogy ha támadnak az oroszok, akkor majd üzemen kívül lesz helyezve... És úgy is lett...
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 473
10 714
113
Nem tudom mit sajnálkozol ezen. Mivel az anatómia mindenhol ugyan olyan ezért ha elkezded a katonáid véleményét és tapasztalatait komolyan figyelembe venni ugyan azokhoz a dijáznokhoz fogsz kilyukadni. A ratnikban lévő cuccok kialakítása kb 15-10 évvel ezelőtti elvek szerint lett összerakva (egy gyűjtő barátomnál ki is próbáltam egyébként mert viszonylag olcsón most is beszerezhetők). De mivel elég sok katona a kis orosz taktikai gyártóktól vett magának inkább mellényt meg kiegészítőket ha volt rá lehetősége inkább elengedték és az igényekhez igazították a dizájnt.
Azért ha ezt tényleg bevezetik úgy istenigazából akkor hatalmas előrelépés lesz a lövészkatonáiknak ergonómiai szempontból.
Milyen volt ratnikba bújni? Használható?
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113

Az USA hamarosan kimeríti az Ukrajnának nyújtott segítség lehetőségét - közölte a Fehér Ház​


Kirby: Az USA heteken belül kimeríti az Ukrajnának nyújtott katonai segély lehetőségét - állítja a Fehér Ház.

https://t.me/stranaua/134575

Az Egyesült Államok néhány héten belül kifogy az Ukrajnának nyújtandó segítségre szánt forrásokból - közölte újságírókkal John Kirby, a Fehér Ház stratégiai kommunikációs koordinátora.

"Nyilvánvalóan nagyon aggódunk emiatt a kérdés miatt. Még van néhány hetünk"
- mondta.

A tisztviselő szerint ezután az Egyesült Államok nem fog tudni többé katonai segítséget nyújtani Ukrajnának.

Megjegyezte azt is, hogy Washington a Kongresszus álláspontja miatt nem tud garanciát adni a volt szovjet köztársaságnak a további támogatásra.

Joe Biden amerikai elnök ősszel mintegy 106 milliárd dollárt kért Ukrajna és Izrael megsegítésére, valamint az ázsiai-csendes-óceáni térségben való fellépésre, de nem kapott egyértelmű támogatást a kongresszusban.
A kérést mindkét kamarának jóvá kell hagynia. A republikánusok ugyanakkor közölték, hogy addig nem támogatják a kijevi hatóságoknak szánt összegek kiutalását, amíg a Fehér Ház nem változtat az amerikai határvédelemmel kapcsolatos hozzáállásán.

Nagyon sajnálatos. :)
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 007
1 598
113
Átadják Ukrajnát Oroszországnak: az USA véglegesen blokkolja a finanszírozását
Παραδίδουν την Ουκρανία στη Ρωσία: Οι ΗΠΑ έβαλαν οριστικό μπλόκο στη χρηματοδότηση της


A republikánusok szerdán blokkolták a Biden-kormányzat által az ukrajnai háború finanszírozására előterjesztett rendkívüli kiadási törvényt. Lényegében azonban a demokraták adják át Ukrajnát Oroszországnak és Putyinnak.
És ez azért van így, mert a demokratáknak mindössze annyit kellett tenniük, hogy megváltoztatják a határbiztonsági politikát azáltal, hogy blokkolják a Mexikóból az Egyesült Államokba naponta átkelő 10 000 migránst.
A demokraták nem, és most már elmondhatjuk, hogy Ukrajna jövője rendkívül kilátástalan.
A meghiúsult szavazás rávilágított arra, hogy az Egyesült Államokban csökken az ukrán háborús erőfeszítések finanszírozásának támogatása, tekintettel Oroszország megrögzött hatalmára és a sikertelen ukrán ellentámadásra.
Míg a törvénytervezet megingott a bevándorlási politikával kapcsolatos nézeteltérések miatt, a kongresszusban tapasztalt ellenállás a republikánusok csökkenő hajlandóságát tükrözi Ukrajna támogatására, mivel a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy az amerikaiak elvesztik érdeklődését a pénzügyi segítségnyújtás iránt.

A republikánusok blokkolják az új 61 milliárd dolláros katonai csomagot Ukrajnának
Az Egyesült Államok republikánus szenátorai blokkolták az új, 106 milliárd dolláros katonai segélycsomagot Ukrajnának és Izraelnek, elutasítva Joe Biden elnök erre vonatkozó felhívásait, a csomag részeként követelt bevándorlási reformok blokkolása miatti haragjuk közepette.

Biden korábban figyelmeztetett, hogy súlyos következményekkel járhat Kijevre nézve – és „ajándék” lesz Vlagyimir Putyinnak –, ha a Kongresszus nem fogadja el az intézkedést, amely mintegy 61 milliárd dollárt foglal magában, hogy segítse Ukrajnát továbbra is nyomást gyakorolni Oroszországra a téli hónapokban, valamint az Izraelnek nyújtott segélyt. és Gáza.
"Ne tévedés: a mai szavazás sokáig emlékezetes marad, és a történelem szigorúan ítéli meg azokat, akik hátat fordítottak a szabadság ügyének" - mondta Biden úr szerdán a Fehér Házban, órákkal a szavazás előtt.
"Készek Ukrajnát szó szerint térdre kényszeríteni a csatatéren, és ezzel károsítani nemzetbiztonságunkat " - mondta Biden.
A republikánusok kitartottak a 111 milliárd dolláros törvényjavaslat ellen, amely mintegy 50 milliárd dollár biztonsági támogatást nyújtott volna Ukrajnának, többet gazdasági és humanitárius segélyekre, valamint további 14 milliárd dollárt Izrael felszerelésére a Hamász elleni háborúban.
A felsőházban a republikánusok 49 fős kisebbsége a javaslat ellen szavazott, rámutatva arra, hogy a kormány nem intézkedett azzal a nagyjából 10 000 migránssal szemben, akik naponta átkelnek Mexikóból az Egyesült Államokba.
„Mindenki nagyon-nagyon világosan fogalmazott ebben. Itt az ideje” – mondta James Lankford szenátor, a republikánus bevándorlási és határügyi főtárgyaló a Fox Business-nek a szavazás előtt. "Teljesen elvesztettük az ellenőrzést a déli határ felett, és itt az ideje megoldani ezt."
A törvény elfogadásához kilenc republikánus szavazatra volt szükség, mivel 60 szavazatra van szükség. De ha ez meg is történik, akkor sem lesz könnyű csata a képviselőházban.
Mike Johnson, a képviselőház elnöke kijelentette, hogy nem hagyhat jóvá semmilyen segélyt Ukrajnának a határbiztonsági intézkedések beépítése nélkül. Bernie Sanders független szenátor, aki szintén a törvényjavaslat ellen szavazott, fenntartásainak adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a törvényjavaslat milliárdos katonai segélyt is nyújtana Izraelnek az eszkalálódó gázai háború részeként.
"Nem hiszem, hogy 10 milliárd dollárnál többet kellene a háborút szító szélsőjobboldali Netanjahu-kormánynak adnunk" - mondta Sanders, utalva az izraeli miniszterelnök Gázai övezetben folyó kampányára, amely eddig több mint 1000 ember halálát okozta. 17 000 palesztin civil.
Biden korábban könyörgött a republikánusoknak a csomagért, és arra figyelmeztetett, hogy az oroszok győzelme Ukrajnában lehetővé tenné, hogy Moszkva megtámadja a NATO-szövetségeseket is, és háborúba vonja az amerikai csapatokat.
"Ha Putyin átveszi Ukrajnát, nem áll meg itt " - mondta az amerikai elnök, hozzátéve: "Nem hagyhatjuk, hogy Putyin nyerjen".
"Ha a szenátus republikánusai nem veszik komolyan a nemzetbiztonsági csomagot hamarosan, Vlagyimir Putyin egyenesen Ukrajnán keresztül Európába megy" - mondta Chuck Schumer, a képviselőház demokrata vezetője.
A szenátus kudarca gyakorlatilag azt jelenti, hogy Ukrajna nagy valószínűséggel nem tud további amerikai segélyt szerezni az év vége előtt – és valószínűleg azután is.
A Fehér Ház és az ukrán tisztviselők az elmúlt napokban megkongatták a vészharangot, és azt mondták a törvényhozóknak, hogy a fegyverek beáramlása nélkül Kijevnek az év végére kifogynak az erőforrásai, hogy megvédje magát a megszálló orosz hadsereggel szemben.
Biden azzal vádolja a republikánusokat, hogy "szélsőséges, párthatár-politikájukkal túszul tartják Ukrajna finanszírozását

Az Egyesült Államok a bevezetett szankciók ellenére közvetlenül vásárol olajat Oroszországtól

Az orosz olajjal szemben bevezetett szankciók nem érvényesek, azokat a nyugati országok, amelyek bevezették ezeket a korlátozásokat, maguk is megkerülik.
Ez vonatkozik az Egyesült Államokra is, amely közvetlenül Oroszországtól vásárol olajat, anélkül, hogy ezt titkolná. Az ukrán TG „Мілітарний” csatorna ír erről.
Ukrajna felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikaiak nem közvetítőkön keresztül, hanem közvetlenül vásároltak orosz olajat. A múlt hónapban a tankhajó 50 ezer tonna orosz olajtermékkel hagyta el Novorosszijszkot, és közvetlen járattal indult az amerikai haditengerészet norfolki bázisára. Ezt megerősítik a tengeri hajók mozgását nyomon követő megfigyelő erőforrásokból származó adatok.
Mint megjegyeztük, bár a tartályhajó Libéria zászlaja alatt repül, a német Chemikalien Seetransport GmbH (CST) szállítmányozó vállalathoz tartozik.
Az AVENCA tartályhajó november 13-án 13 óra 38 perckor indult el Novorosszijszkból és december 7-én 02 óra 40 perckor érkezett meg Norfolkba.
Emlékezzünk vissza, hogy 2023 február 5-én a nyugati országok embargót vezettek be az orosz olajtermékekre - írja a TG csatorna, emlékeztetve arra, hogy az Európai Unió megtiltotta az orosz olaj felvásárlását tagországai számára, valamint az olaj szállítását tankhajóival.
Tegyük hozzá, hogy a bevezetett szankciók és az orosz olaj árplafonja kezdettől fogva nem működött, a Nyugat nem tudta korlátozni az olajértékesítést. És miután a nyugati vállalatok óriási veszteségeket kezdtek el szenvedni, a Nyugat saját tilalmait megkerülve orosz olajat kezdett vásárolni. A naiv ukránok pedig továbbra is azt gondolják, hogy „az egész világ velük van”.
És ezután eladják az EU-nak háromszorannyiért. Az üzlet az üzlet, a szivatás meg szivatás, csak úgy baráti alapon.
Az ökörről és a Jupiterről szóló mondást pedig nem szabad elfelejteni itt Ojrópában.
Tulajdonképpen ez egy win-win helyzet USA szempontból. Amerika szépen kislaszézik az ukrán konfliktusból. Erre hivatkozva Európa is. Az USA ban a demokraták a republikánusokat fogják vádolni Ukrajna elestéért, a republikánusok a demokratákat, hogy egy csomó pénzt amire amerikai polgároknak is szüksége lenne azt meg elszórták Ukrajnára. Mindkét oldal majd jó nagy beszédeket tart, a választók java meg azt sem tudja merre van Ukrajna.
Ukrajna meg benne marad a lekvárban. Legjobb esetben úgy jár mint Csecsenföld és Orosz presztízs projekt lesz, rosszabb esetben meg egy polgárháborús tűzfészek ahol hadurak ölik majd egymást :(
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 708
8 800
113
Tulajdonképpen ez egy win-win helyzet USA szempontból. Amerika szépen kislaszézik az ukrán konfliktusból. Erre hivatkozva Európa is. Az USA ban a demokraták a republikánusokat fogják vádolni Ukrajna elestéért, a republikánusok a demokratákat, hogy egy csomó pénzt amire amerikai polgároknak is szüksége lenne azt meg elszórták Ukrajnára. Mindkét oldal majd jó nagy beszédeket tart, a választók java meg azt sem tudja merre van Ukrajna.
Ukrajna meg benne marad a lekvárban. Legjobb esetben úgy jár mint Csecsenföld és Orosz presztízs projekt lesz, rosszabb esetben meg egy polgárháborús tűzfészek ahol hadurak ölik majd egymást :(
Vagy csak ugyanaz a látszatbalhé megy most is mint az államadósság plafon körül szokott lenni. A végén úgyis megegyeznek. A republikánusok egyáltalán nem hülyék, pontosan tudják milyen jó ez a helyzet az USA számára.
 
  • Hűha
Reactions: endre

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 859
14 875
113
Vagy csak ugyanaz a látszatbalhé megy most is mint az államadósság plafon körül szokott lenni. A végén úgyis megegyeznek. A republikánusok egyáltalán nem hülyék, pontosan tudják milyen jó ez a helyzet az USA számára.
Ebben egyetértek, hiszen ha kezd unalmassá válni a F.O.S média mutatvány, és a közember nem kíván többet adakozni a saját zsebéből (költségvetési pénz az adójából), akkor valamivel megint hisztiztetni kell a tömeget, hogy nyissa ki a bukszáját.. Most a slágerszöveg, hogy az "Oroszok már a spájzban vannak" (Tizedes és a többiek), és utána ti (Európa) következik.. Meglátjuk hogy ezzel a műbalhéval mennyit sikerül még összetarhálni Ukrajna mankójául. "Kitartás!" üzenik stílusosan a tengerentúlról Ukrajnának, de a múltra való tekintettel Nekem rossz szájízem van ettől a jelmondattól..
Elvileg még igen messze vagyunk a konfliktus végétől, a tervezett és még el nem égetett segélyeket és a beígért de le nem tesztelt fegyverrendszereket tekintve..
Ez a konfliktus tudjuk miért jó az USA számára - is.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 758
48 017
113
Nem tudom mit sajnálkozol ezen. Mivel az anatómia mindenhol ugyan olyan ezért ha elkezded a katonáid véleményét és tapasztalatait komolyan figyelembe venni ugyan azokhoz a dijáznokhoz fogsz kilyukadni. A ratnikban lévő cuccok kialakítása kb 15-10 évvel ezelőtti elvek szerint lett összerakva (egy gyűjtő barátomnál ki is próbáltam egyébként mert viszonylag olcsón most is beszerezhetők). De mivel elég sok katona a kis orosz taktikai gyártóktól vett magának inkább mellényt meg kiegészítőket ha volt rá lehetősége inkább elengedték és az igényekhez igazították a dizájnt.
Azért ha ezt tényleg bevezetik úgy istenigazából akkor hatalmas előrelépés lesz a lövészkatonáiknak ergonómiai szempontból.
A szabásával semmilyen gondom nincs, a terepminta fáj elsősorban. Miért nem ATACS, miért nem gorka-szerű sziluettmegtörős valami, miért pont multicam?
Na mindegy, nem én fogom hordani, én majd larpolok a gorkámban itt, az erdőben ;)

Más:
Orosz csapatok visszafoglalták a 215.7-es magaslatot Kliscsejevka mellett. A videó tartalmaz pár újrahasznosított elemet (pár FPV csapás képében), de attól még jó:
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 880
78 112
113
Első körben a VDV meg a tengerészgyalogosok kapják. Nekem nagyon “nyugatias” sajna :(
Eszedbe sem jut, hogy nem a divatolás volt a céljuk, hanem az elmúlt több mint 650 nap tapasztalata az ami arra kényszerítette őket, hogy elhagyják a saját oroszos szabásukat és áttérjenek a nyugati szabásra? Aki ezt megtervezte és megrendelte az azzal a céllal tette, hogy a katona olyan ruházatot és harcászati felszerelést kapjon ami segíti a harcban és (nem érdekelte, hogy emiatt úgy néz ki mint egy nyugati tovább megyek NATO katona) nem pedig olyat ami nem annyira segíti de legalább oroszos szabású. Mert azt elhiszem, hogy te a fotelből simán ráaggatnád bárkire az oroszos szabású ám kevésbé hatékony harcászati felszerelést a katonára csak azért, mert képtelen vagy levetkőzni a szemellenződet és leszarod, hogy emiatt katonák halnak meg, de úgy látszik, hogy az oroszoknak nálad azért sokkal több eszük van.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 309
10 656
113
Artyemovszk / Bahmut déli szárnyán Klescsejevkában és környékén kezdenek komolyan gondban lenni az ukránok, az oroszok visszafoglalták a község mellett lévő magaslatot. Ha nem a település felé fordulnak, hanem mennek tovább délnek, az ukránoknak futás lesz, ha nem akarnak zsákba kerülni. Emellett Avgyejevka déli és északi részén is kisebb előrehaladást értek el az oroszok:

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Ebben egyetértek, hiszen ha kezd unalmassá válni a F.O.S média mutatvány, és a közember nem kíván többet adakozni a saját zsebéből (költségvetési pénz az adójából), akkor valamivel megint hisztiztetni kell a tömeget, hogy nyissa ki a bukszáját.. Most a slágerszöveg, hogy az "Oroszok már a spájzban vannak" (Tizedes és a többiek), és utána ti (Európa) következik.. Meglátjuk hogy ezzel a műbalhéval mennyit sikerül még összetarhálni Ukrajna mankójául. "Kitartás!" üzenik stílusosan a tengerentúlról Ukrajnának, de a múltra való tekintettel Nekem rossz szájízem van ettől a jelmondattól..
Elvileg még igen messze vagyunk a konfliktus végétől, a tervezett és még el nem égetett segélyeket és a beígért de le nem tesztelt fegyverrendszereket tekintve..
Ez a konfliktus tudjuk miért jó az USA számára - is.
Mi van a héjákkal? Az amerikai milliárdosok nem dobják össze ezt a kicsi pénzt?

*******************************************************

Az orosz partraszálló csapatok támadócsoportjai áttörték az ukrán fegyveres erők védelmét Veszjoloje falu közelében, a Szoledar régióban


Az orosz csapatok fokozott nyomást gyakoroltak az ukrán fegyveres erők állásaira a teljes harci érintkezési vonal mentén, és arra kényszerítették az ellenséget, hogy tartalékokat helyezzen át egyik irányból a másikba. Mivel nincs elég tartalék, egyes területeken az ellenség védelme „leereszkedik”, amit a mieink kihasználnak. Jó ma hír Artyomovszk irányából jött.

Az Artyomovszk melletti Hromovo elfoglalása után az orosz csapatok előrenyomultak mind az északi szárnyon, a Berhovszki-tározó területén, mind pedig délen, Klescsejevka és Andrejevka térségében. Ma a 119. gárda légi rohamezred rohamcsoportjai közel kerültek az ukrán fegyveres erők fő támaszához, és elkezdték kiütni az ellenséget. Ha ez sikerül, akkor a magasság mögöttünk lesz, és a tűzvezetést a Csasov Jar felé vezető út felett alakítják ki.

Második áttörésünk Szoledar térségében történt, ahol az 51. gárda ejtőernyős ezred ejtőernyőseinek nem csak Veszjoloje közelében sikerült csaknem 2 km-t előrenyomulniuk, hanem az ukrán fegyveres erők mintegy tíz támogató csapatát is átvették az irányításuk alá. Így a mieink le tudják vágni a párkányt ugyanazon Veszjoloje környékén.

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 306
84 413
113
Összeomlás előtt hergel az amerikai védelmi ipar: