[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 346
13 869
113
Na akkor itt kicsit mélyedjünk el.
Előrebocsátom, hogy én is szolnoki végzettségű repülőgépmérnök vagyok, Kavas és Óvári Tanár Urak tanítványa, és bár a szavajárásuk szerint leképeztem magam pilótának ( :D ), előtte azért dolgoztam 10+ évet mint EASA B1 szakszós repülőműszaki. Repülőmérnöki tevékenységem zömét az Egyesült Királyságban végeztem.

Szóval ez a csontvázból repülőgépet történet - itt a vicc, hogy lényegében mindenkinek igaza van, attól függően, melyik szabálykönyvet/környezetet vesszük elő. Hurci tökéletesen leírta az állapotokat egy professzionális maintenance organization szemszögéből - amennyiben a gyári CMM/AMM alapján vesszük, egy hosszabb távra fűre kivontatott repülőgép nem alkalmas arra, hogy egy magas szervezettségű és üzemkultúrájú légierőbe visszakerüljön. Egy sima NDT (mag vagy EC) a sárkány nagyrészében ckrack hegyeket találna, de maga a felület is olyan korróziót szenved, hogy kezelés után már nem hozza azokat a szilárdsági mutatókat, ameire szükség van (főleg a szegecseknél megy szét az anyag). Az ilyen gép, amennyiben hatósági pecsétet szeretnének rá rakni és elvárni, hogy hozza azokat a paramétereket, melyet mondjuk egy C/D check után hoznia kell - az kvázi lehetetlen. Lényegében az egész gépet ki kell cserélni, újragyártani.

Viszont... amint írtam, egy "egy magas szervezettségű és üzemkultúrájú légierőbe visszakerüljön". Az érdekes kérdés akkor indul, ha ez nem elvárás. Vagyis ha azt kéri a hadvezetés, hogy repüljön és tudjon kilőni egy rakétát, de ennyi, nem vár el egy hosszabbtávon magas szinten használható valamit. Itt pedig átérünk abba a zónába, amire egy szakszós műszaki (és a helyi légügyi hatóság) elfordítja a fejét. Vagyis mondjuk egy vesztésre álló, kétségbeesett háborús helyzetbe. Mert igen, lehetséges egy fűre kivontatott gépet annyira összekandácsolni, hogy az repképes legyen - de minden létező airworthiness szempontot figyelmen kívül hagyva. Vagyis fel fog szállni (egypár alkalommal, vagy 1 óra repülés/100 óra karbantartás, lásd Iráni Légierő), kiold egy raksit is, ha kell - de az várható, hogy ha 3G-re le van limitálva a sárkány, hogy nem döntheted be 60 foknál jobban, hogy nem használhatsz utánégetőt, de még a gázkart is csak lassan mozgathatod, nincs semmi normálisabb elektronika, stb... hajtóműről már nem is beszélek.
Vagyis kihozhatsz egy szuper lekorlátozott képességű eszközt, belőve egy célfeladatra (pl CM/HARM inditás) - de az a pilótára egy igen veszedelmes eszköz lesz, ami egyben totálisan esélytelen a légvédelem vagy egy ellenséges vadász ellen, hiszen nem működik benne a harcászati elektronika nagyrésze, ahogy a sárkány sem bírja, ha belehúznak. vagy éppen túl sok repült órát vagy leszállást sem.

Na most ezt műszakilag ki lehet hozni - csakhogy ez inkább közelebb áll a restaurátori munkához, mint a valódi base maintenance feladathoz. Itt nem egy hatósági elvárás szerinti közös standardra hozol fel gépeket - hanem egyenként, állapot szerint a maxot kihozod belőle, és alkalmassá teszed amire ésszerően lehet. Radar, bármiféle besugárzásjelző, rádiónavigáció, ILS, stb. minek - rátesznek a műszerfalra egy GPS vevőt, a felpakolt fegyverzetnek egy konzolt, van egy rádió és kalap-kabát. Pl. az említett puhafalú tartály is ugyan utángyártható - de kibaszott sok pénzért és valszeg olyan minőségben, ami amúgy el nem fogadható semmiféle CoA-ban. Betehető, de a franc tudja, hogy fogja bírni a hőmérsékletingadozást, a kerozin korrozív hatását, a mechanikai igénybevételt, stb.
VFR-ben használható, semmivel sem rosszabb a Mad Max Toyotától, vagy a tyúkketreces tankoktól. Embert lehet vele ölni.

Szóval summa annyi, hogy a dolog kivitelezhető - de amit egy USAF/VKS/PLAAF a magas szintje miatt nem engedne meg, azt egy halálán lévő ország fegyveres ereje simán elfogadja, hogy valami robbanóanyagot tudjon az ellenség képébe küldeni, nem törődve annak hatékonyságával és pilótára való veszélyességével. De minden normális, békeidős normát megszegve, annak minden következményét vállalva.

Ok, írtam ezt... erre jön a War Zone és igazolja is fullosban az egészet :D

< flanker-cockpit-tablet

cikk: https://www.twz.com/air/ukrainian-fighter-jets-using-ipads-to-control-western-weapons

Szóval pontosan ugyan azt megerősíti, amit eddig is jól láttam - megy a Mad Max jellegű első fokozattá alakítása a harcászati vadászbombázóknak ukrán oldalon. És működik!!

Kell egy GPS (EHSI ezzel meg egy térképbázissal máris megvan) vevő, egy INS/RNS (benne a gyorsulásmérőkkel), egy jó ADC, amire rákötjük a pitot meg az állásszögadók bejövő jeleit (legyen sebesség kijelzés meg valami a EADI számára), az egészet összedrótozod valami adabusszal (MIl-1553 vagy hasonló), az egész intefacenak megkapja az iPadet... és voila!!
Kaptunk VFRben (jó látási viszonyok között) használható, okos eszközöket (HARM vagy pl. valami GPS bomba) hajigáló első fokozat. Bár nincs benne se radar, se MWS, se semmi, amivel megvédhetné magát (van harcászatilag egy Cessna 150 szintjén) - de elmegy eldobni egy adott pontra egy okos eszközt, ami rárepül a beprogramozott célra.

Ezzel pedig kb. minden ótvar szarból csináltunk egy igenis használható bombázót - pontosan ugyanazon elv mentén, ahogy a drónok is teszik. Olcsóságosan, csak itt a stand-off képesség ad valamennyi túlélőképességet (bár az R-37 meg az S-400 azért eléggé kétes vállalkozássá teszi).

És pont ezért gáncsolták el az oroszok a kazah roncsgépeladást - azokkal lehetett volna egy tucat ilyen szart tovább reptetni. restaurációs maintenance segítségével (ad-hoc helyben utángyártott alkatrészekkel) simán lehetne akár a Kecsói MiG-29-esekből is egy pár gépet ilyen szentségtelen/életveszélyes kandács, de mégis repképes formába hozni. Szerintem a háború után fog kiderülni, hogy valszeg a lengyeleknél sokszáz ilyen roncsból csináltak a helyi nagyjavítók összevonásával repképes sárkányokat. A lengyeleknek ugyanis kőkemény ipari hátterük volt/van ehhez (sok tapasztalt, akár nyugdíjból visszahívott szerelővel) - amerikai pénzel és segítséggel pedig simán képeseknek kell lenniük ilyeneket kitolni.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 514
12 972
113
Ok, írtam ezt... erre jön a War Zone és igazolja is fullosban az egészet :D

< flanker-cockpit-tablet

cikk: https://www.twz.com/air/ukrainian-fighter-jets-using-ipads-to-control-western-weapons

Szóval pontosan ugyan azt megerősíti, amit eddig is jól láttam - megy a Mad Max jellegű első fokozattá alakítása a harcászati vadászbombázóknak ukrán oldalon. És működik!!

Kell egy GPS (EHSI ezzel meg egy térképbázissal máris megvan) vevő, egy INS/RNS (benne a gyorsulásmérőkkel), egy jó ADC, amire rákötjük a pitot meg az állásszögadók bejövő jeleit (legyen sebesség kijelzés meg valami a EADI számára), az egészet összedrótozod valami adabusszal (MIl-1553 vagy hasonló), az egész intefacenak megkapja az iPadet... és voila!!
Kaptunk VFRben (jó látási viszonyok között) használható, okos eszközöket (HARM vagy pl. valami GPS bomba) hajigáló első fokozat. Bár nincs benne se radar, se MWS, se semmi, amivel megvédhetné magát (van harcászatilag egy Cessna 150 szintjén) - de elmegy eldobni egy adott pontra egy okos eszközt, ami rárepül a beprogramozott célra.

Ezzel pedig kb. minden ótvar szarból csináltunk egy igenis használható bombázót - pontosan ugyanazon elv mentén, ahogy a drónok is teszik. Olcsóságosan, csak itt a stand-off képesség ad valamennyi túlélőképességet (bár az R-37 meg az S-400 azért eléggé kétes vállalkozássá teszi).

És pont ezért gáncsolták el az oroszok a kazah roncsgépeladást - azokkal lehetett volna egy tucat ilyen szart tovább reptetni. restaurációs maintenance segítségével (ad-hoc helyben utángyártott alkatrészekkel) simán lehetne akár a Kecsói MiG-29-esekből is egy pár gépet ilyen szentségtelen/életveszélyes kandács, de mégis repképes formába hozni. Szerintem a háború után fog kiderülni, hogy valszeg a lengyeleknél sokszáz ilyen roncsból csináltak a helyi nagyjavítók összevonásával repképes sárkányokat. A lengyeleknek ugyanis kőkemény ipari hátterük volt/van ehhez (sok tapasztalt, akár nyugdíjból visszahívott szerelővel) - amerikai pénzel és segítséggel pedig simán képeseknek kell lenniük ilyeneket kitolni.

szerintem reálisan nézve senki sem tervez hazaúttal, amikor ukránok kireptetnek egy újabb 29est pl.
Kamikaze modern kori kiadása.

pedig nem április 1 van:



Ha igazak az ilyen számú atacsm elfogások az azért nem semmi.
Erre a nyugatnak képessége sincs.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 431
10 309
113
Kell egy GPS (EHSI ezzel meg egy térképbázissal máris megvan) vevő, egy INS/RNS (benne a gyorsulásmérőkkel), egy jó ADC, amire rákötjük a pitot meg az állásszögadók bejövő jeleit (legyen sebesség kijelzés meg valami a EADI számára), az egészet összedrótozod valami adabusszal (MIl-1553 vagy hasonló), az egész intefacenak megkapja az iPadet... és voila!!
Kaptunk VFRben (jó látási viszonyok között) használható, okos eszközöket (HARM vagy pl. valami GPS bomba) hajigáló első fokozat. Bár nincs benne se radar, se MWS, se semmi, amivel megvédhetné magát (van harcászatilag egy Cessna 150 szintjén) - de elmegy eldobni egy adott pontra egy okos eszközt, ami rárepül a beprogramozott célra.
Kiegészíteném ezeket azzal, hogy a képernyőn valószínűleg nem sima térkép, hanem egy BMS van, ami rádión kaphat komplex helyzetképet is. Elképzelhetőnek tartom, hogy standoff UAV SIGINT támogatást is kapnak ezen keresztül, ami távolról helyettesíthetné az AN/ASQ-213-at úgy,hogy az ember vezette gépek közben takarásban repülhetnek. Azt nem tudom, hogy a rakéta szenzorait igénybe veheti-e a gépen elhelyezett terminál a repülés során, de ha van egy teljes értékű MIL-STD 1553 kiépítve (és erre képes tabletet is kapni, úgyhogy könnyen lehet), akkor szerintem RWR-ként feldobhatja a tabletre a besugárzás irányát és az érzékelt frekvenciát ami alapján kategorizálható a fenyegetés illetve osztható neki a parancs.
Ez épp a Kropyva BMS volt egy légvédelmi rendszerben, ahol szintén a leírt "tabletes" retrofit modernizációval dolgoztak:
0x0.jpg
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
318
1 579
93
Gondolom klórral.
kalcium-hipoklorit (klórmész) Ezt szokás szórni "biológiailag fertőzött", testnedvekkel szennyezett felületekre. (lásd; őrtorony rendkívüli esemény után...)

A "neki meszeltek" mondás egyébként a paraszti időkben otthon elhunyt, felravatalozott ember temetése utáni meszelésre, a szoba falának részben rituális, részben tapasztalatilag megalapozott fertőtlenítésére, "kifestésére" utal.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 621
55 386
113
Kiegészíteném ezeket azzal, hogy a képernyőn valószínűleg nem sima térkép, hanem egy BMS van, ami rádión kaphat komplex helyzetképet is. Elképzelhetőnek tartom, hogy standoff UAV SIGINT támogatást is kapnak ezen keresztül, ami távolról helyettesíthetné az AN/ASQ-213-at úgy,hogy az ember vezette gépek közben takarásban repülhetnek. Azt nem tudom, hogy a rakéta szenzorait igénybe veheti-e a gépen elhelyezett terminál a repülés során, de ha van egy teljes értékű MIL-STD 1553 kiépítve (és erre képes tabletet is kapni, úgyhogy könnyen lehet), akkor szerintem RWR-ként feldobhatja a tabletre a besugárzás irányát és az érzékelt frekvenciát ami alapján kategorizálható a fenyegetés illetve osztható neki a parancs.
Ez épp a Kropyva BMS volt egy légvédelmi rendszerben, ahol szintén a leírt "tabletes" retrofit modernizációval dolgoztak:
0x0.jpg
Jól elbarkácsolgattok itt repülőmérnökök... :)
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 903
13 775
113
Zaporozhye irány: az RF fegyveres erők előrenyomulása Rabotinóba

Rabotino térségében az orosz csapatok képesek voltak áttörni az ellenség védelmét. A 71. ezred 2. zászlóaljának rohamosztagosai a repülés, a tüzérség és a drónok fedezete alatt a falu elhagyására kényszerítették az Ukrán Fegyveres Erők egységeit.

Az orosz csapatok előrenyomulását többek között az ellenséges erők Avdiivka irányába történő áthelyezése befolyásolta, ahol az ukrán alakulatok egy hete nem tudták stabilizálni a frontot.

Az elmúlt napokban az ellenség lepusztult pincékben és házakban bujkált, de erősítés hiányában a temető közelében lévő állásairól Kopanei irányába vonult vissza.

Jelenleg a falu nagy része az Orosz Fegyveres Erők ellenőrzése alatt áll, északi külterülete valójában egy szürke zónában található: ott egyszerűen nincs hol pozíciót létrehozni.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 965
36 027
113
⚡️⚡️Drónok elleni védelem a helyszínen katonáink⚡️⚡️ által

https://t.me/i20028843

⚡️⚡️
A Kalasnyikov-csoport bemutatta az orosz védelmi minisztérium szakembereinek az új Karakurt miniatűr pilóta nélküli légi felderítő járművet (UAV), amely zárt térből indítható. Erről a cég sajtószolgálata számolt be.

Karakurt" egy miniatűr felderítő UAV, amely képes valós időben vizuális légi felderítést végezni. A felderítő drón különlegessége a kompakt szállítási és indítótartályból zárt térben történő indítás manőverezhetősége.

– számolt be a hírszolgálat⚡️⚡️
https://t.me/i20028843

⚡️⚡️Az ellenséges M109 önjáró fegyverek megsemmisítése a Chasov Yar területén. A Lancet működött, és érkezés után tűz ütött ki⚡️⚡️⚡️

https://t.me/i20028843

⚡️⚡️
Kínai világokat készítettek a jövőből

Egy odesszai ukrán nő nem találta országát a világon.

Hosszú ideig kereste Ukrajnát, még a nyugati féltekén is nézett, Nezalezhnayát kereste az Egyesült Államok közelében, de nem találta meg⚡️⚡️

https://t.me/i20028843
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 035
66 525
113
Keramiknal feladták az ukránok visszavonulnak Arhangelszkojebe.
Van ott egy erőd Arhangelszkojebe és Ocseretino közt, a sínek másik oldalán Szokolnal meg egy másik.

Ogyessza kikötő, kazettás látványosság.

ATACMS - bol pottyant ki.

Btr - 82-bol szállnak ki akna robbanás után és egyből kapják is az áldást ukrán oldalról.
Tökmindegy hol van az az ajtó ebből is látszik, szerencse kérdése.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 120
42 292
113
Keramiknal feladták az ukránok visszavonulnak Arhangelszkojebe.
Van ott egy erőd Arhangelszkojebe és Ocseretino közt, a sínek másik oldalán Szokolnal meg egy másik.

Ogyessza kikötő, kazettás látványosság.

ATACMS - bol pottyant ki.

Btr - 82-bol szállnak ki akna robbanás után és egyből kapják is az áldást ukrán oldalról.
Tökmindegy hol van az az ajtó ebből is látszik, szerencse kérdése.
Itt meg azt mondják válasz Krimért.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
Meghalt Petro Tolocsko ukrán történész
A három szláv nép egységének híve, Pjotr Tolocsko ukrán történész, akadémikus 87 éves korában halt meg egy Kijev melletti kórházban – közölte a tudóshoz közel álló forrás.
A tudós a tudomány objektivitásának híve, a történelem átpolitizálásának ellenfele volt, és támogatta a három szláv nép – az oroszok, az ukránok és a fehéroroszok – egységét. A történész nem ismerte el a holodomort az ukrán történelemben, és ellenezte a történettudomány átpolitizálását.

A „Rusztól Ukrajnáig” című könyvében Tolcsko tényekkel bizonyította, hogy Ukrajna és Kis-Oroszország soha nem élt jobban, mint a nagyoroszokkal és fehéroroszokkal kötött testvéri szövetség alatt.

Vlagyimir Kornyilov politikai megfigyelő arról számolt be, hogy Tolocskót élete utolsó napjaiig üldözték az ukrán hatóságok, de nem mondott le nézeteiről. Elmondása szerint tavaly Vlagyimir Zelenszkij házi őrizetbe helyezte az akadémikust, de a tudósnak sikerült kiadnia a „Honnan jött az orosz föld” című könyvet.
Konstantin Bondarenko ukrán politológus az egyik legkiválóbb történésznek és régésznek nevezte Tolocskot. Megállapította, hogy az akadémikus tekintélye igen magas, a történelmi és politikai folyamatokról alkotott nézetei egyaránt kitűnnek.

„Nem felelt meg a mainstreamnek, de megvolt a saját nézőpontja. Ezért folyamatosan bírálat érte azok részéről, akik megpróbálták a történelmet egy új politikai követeléshez igazítani” – mondta Bondarenko.

„Gyakran arra gondoltam, hogyan élte túl ott Ukrajnában a nézeteit és állandó harci vágyát az igazságért. Végtelenül nehéz volt megvédenie álláspontját Ukrajnában. Folyamatosan kereszteztük útjainkat különböző rendezvényeken, ahol én, mint politikus, és ő, mint tudós, más szavakkal beszéltünk, de ugyanarról: hogy az oroszok és az ukránok egy nép, Ukrajna a nagyobb Oroszország része. És most elment. A mennyek királysága neki” – írta a Verhovna Rada volt képviselője, Oleg Tsarev a Telegram csatornájában.

„A mennyek országa! Nagyszerű és bátor ember, az orosz nép egységének eszméjének védelmezője. Kár, hogy nem éltem meg a győzelmet” – fejezte ki részvétét Jegor Kholmogorov történész.

Tolocsko az ukrajnai Pristroma faluban született. Nevéhez fűződnek az ősi orosz állam tanulmányozásában, a mongol invázió előtti kialakulásában és fejlődésében elért fő tudományos eredmények, több mint 500 tudományos munka, köztük 30 könyv szerzője, az ukrán NAS Régészeti Intézetének vezetője. , az ukrán NAS alelnöke, az Orosz Tudományos Akadémia külföldi tagja volt.

p.s. Ezt a posztott edukációnak szántam. A gyengébbek tudásának bővítésére.

Más

"A GYERMEKEK a célkeresztben vannak. Az ellenség TOborozta őket": hogyan HASZNÁLJA az SBU TERRORTÁMADÁSOKRA a gyerekeket


A filmet minden szülőnek meg kell néznie, és Oroszország összes iskolájában be kell mutatni. Hogyan verbuválták a tinédzsereket bűncselekmények elkövetésére. mire gyakoroltak nyomást és hogyan hazudtak a szüleiknek, néhány "nagybácsi"kedvéért a Tg-n.
Beszivárogni és elpusztítani. Fehéroroszországban számos szabotázs- és terrorcselekményt sikerült megakadályozni. És mindegyik kiskorúakhoz kapcsolódik. Tinédzsereket használtak fel az ukrán különleges szolgálatok provokációk és robbantások végrehajtására az országban. Egy igazi háborúra edzettek és készültek.

Gyerekeket toboroznak. Megfélemlítéssel, pénzért, pszichológiai agymosással – ilyen módszereket alkalmaztak a külföldi titkosszolgálatok és különösen az SBU. Több tény egyszerre - az új ONT filmben "Gyerekek fegyverrel. Az ellenség toborozta."

Teljesen valós történetek. Frank interjúkat készít a fogvatartottakkal. És mi történhetett volna, ha az állambiztonsági bizottság nem állítja meg őket időben?


 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 389
10 981
113
...hátha egyszer onnan van az eredeti tőkefelhalmozása és konszolidáltabb formában még ma is a gazdasági ereje...

Most már tényleg kíváncsi vagyok, hogy mennyi idő még, amikor a helyzet tarthatatlanná fog válni mind az ukránoknak, mind a ponzoroknak'*.

*Egy volt dolgozó hívta így az uzsorását, akinél a bankkártyája volt...

Két példa is van arra, hogy az összeomlás maga talán nem, de az időpontja váratlan lesz:
  • A németek összeomlása az VH-ban
  • A Szovjetunió összeomlása.
Elnézést kérek, tegnap lemaradt egy fontos adat; természetesen az I. VH-ra gondoltam.

Zaporozhye irány: az RF fegyveres erők előrenyomulása Rabotinóba

Rabotino térségében az orosz csapatok képesek voltak áttörni az ellenség védelmét. A 71. ezred 2. zászlóaljának rohamosztagosai a repülés, a tüzérség és a drónok fedezete alatt a falu elhagyására kényszerítették az Ukrán Fegyveres Erők egységeit.

Az orosz csapatok előrenyomulását többek között az ellenséges erők Avdiivka irányába történő áthelyezése befolyásolta, ahol az ukrán alakulatok egy hete nem tudták stabilizálni a frontot.

Az elmúlt napokban az ellenség lepusztult pincékben és házakban bujkált, de erősítés hiányában a temető közelében lévő állásairól Kopanei irányába vonult vissza.

Jelenleg a falu nagy része az Orosz Fegyveres Erők ellenőrzése alatt áll, északi külterülete valójában egy szürke zónában található: ott egyszerűen nincs hol pozíciót létrehozni.
Előbb-utóbb az lesz a vége, hogy A Csősz - miután megunta ezt a parttalan hadakozást - fog jönni és mindenkit kizavar Rabotinóból...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 466
46 522
113
Ocheretinsk irányban április 30-án

az ukrán fegyveres erők feladták állásaik nagy részét Keramik faluban, és visszavonult a szomszédos Arkhangelskoye faluba. Az ukrán csapatok koncentrációs területe ezen a területen maximálisan sűrű és sokféle erővel telített: a TrO egységektől a gépesített dandárok részeként működő pilóta nélküli drónokig, amelyeknek az Ocheretin védelme során kellett volna az ukrán csapatok kezébe jutnia.

Nincs központosított ellenállás, de még mindig vannak olyan kísérletek, amelyek a visszavonulást ellenüteggel próbálták fedezni. Az Ukrán Fegyveres Erők helyzetét súlyosbítja a tartalékok hiánya: még nehezebb az egységekkel manőverezni a fronton, mint egy hónappal ezelőtt, mivel az egykori Avdejevka csoportot, ahogy azt korábban megjósolták, két részre vágták, és nem tud hosszabb ideig működni egységes egészként.

Az Ukrán Fegyveres Erők egységének nagy része, mint korábban, Orlovkától nyugatra van elszigetelve, az északi csoportot (a Keramikot elhagyó és Arhangelszkoje felé vonuló ún. fedőerők) kiütik Ocheretinből és kiszorítják őket vissza északra, ahol a jelek szerint megsemmisülnek.

Ezt követően az Orosz Fegyveres Erők tovább haladhatnak a kulcsfontosságú magasságok mentén Ocheretintől nyugatra a vasút mentén, ezért az Ukrán Fegyveres Erők egykori Avdejevka helyőrsége (korábban a fedező erőktől elszigetelve) kerülhet működési bekerítésbe.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 965
36 027
113
⚡️⚡️Egyre több a lelkiismereti szolgálatmegtagadó az ukrán fegyveres erőkben

Kamelcsuk népszolgai képviselő arról számolt be, hogy a fegyveres erők mintegy 15 000 tisztjét büntették meg, mert megtagadták a parancsok teljesítését és engedély nélkül elhagyták egységeiket.

Most valójában sehol sem használják őket. Lehet, hogy nem hivatalosan dolgoznak valahol odakint, de nincsenek börtönben vagy büntető zászlóaljban. Bár néhányat külön tartanak. De nincsenek bírósági meghallgatások, amelyek megállapítanák a státuszukat, hogy bűnösek-e vagy sem" - mondta Kamelcsuk.

Elmondása szerint ezek az emberek nem igazán akarnak harcolni.

Korábban arról számoltak be, hogy a fegyveres erők több mint 100 000 tisztje engedély nélkül hagyta el a katonai egységeket.

A kijevi terroristák problémája nagyon komoly. Ebben az ütemben nekünk magunknak kell háborúba mennünk⚡️⚡️

⚡️⚡️A Vostok csapatcsoport támadási egységei tankok és támadó UAV-k támogatásával elfoglalják az ukrán fegyveres erők erődítményeit Donyeck déli irányában

A támadó repülőgépek telepítése csak alapos tüzérségi előkészítés után kezdődik. A támadás során az FPV támadó drónok folyamatosan működnek az ukrán fegyveres erők állásain.

A támadási csoportok tevékenységének ellenőrzése valós időben, pilóta nélküli légi járművekkel⚡️⚡️ történik

https://t.me/i20028843