[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 521
47 133
113
Összefoglaló 2024. május 7-én reggel

▪️Tegnap este a média információinak hátterében, bűnüldöző szervek forrásaira hivatkozva Ukrajna Krím elleni kombinált csapásra készülődésével kapcsolatban, a megfigyelő források ellenséges célpontok tevékenységéről számoltak be a félsziget körüli légtérben, és lezárták a Krími hidon a forgalmat. Az ellenséges MBEC tegnapi támadásának elemzése során Csernomorszkoe település melletti hajóbázison megállapították, hogy az ellenség a felszíni drónokat légi célpontok elpusztítására tervezett rakétafegyverekkel felszerelve használja.

▪️A Kherson- fronton a harcok Krynok környékén és a Dnyeper folyó árterének szigetein folynak, ahol továbbra is a probléma a kis vízi járművekkel rendelkező egységeink elégtelen felszerelése. A helyszíni fronton dolgozók arról számoltak be, hogy megoldást találtak a helyi lakosok által elhagyott régi hajók javításával.

▪️A Zaporozsjei Fronton az orosz fegyveres erők támadási műveleteket hajtanak végre Rabotinóban és Verbovojtól északnyugatra. Beszámolnak harcosaink motoros járművek elleni merész roham akcióiról, amelyek következtében újabb ellenséges erődöt foglaltak el.

▪️Vremevszkij irányban Urozsainyban és Staromayorsky közelében voltak csaták.

▪️Dél -donyecki irányban Krasznogorovkán folytatódnak a harcok. Az orosz fegyveres erők 2S4 „Tulpan” önjáró, 240 mm-es kaliberű aknavetőket használnak.

▪️Folytatódik a heves harc Chasy Yar keleti külvárosában. Légierőnknk aktív.

▪️Az orosz fegyveres erők Kupjanszk irányában kiterjesztik a minap elfoglalt Kislovka és Kotljarovka körüli hídfőállást.

▪️A belgorodi régiót tegnap heves ágyúzások érték. A Boriszovi járásbeli Berezovka község területén egy buszra és egy személygépkocsira lecsapott kamikaze dróncsapások következtében 7 ember meghalt és 34-en megsérültek. Ugyanezen a környéken egy autót ért újabb lövés, egy civil a lábán sérült meg. Shebekinóban egy nő megsérült egy UAV felrobbantásakor. Az Ukrán Fegyveres Erők Vámpír rakétavédelmi rendszerének csapása következtében a belgorodi járásbeli Nikolszkojeban egy civil meghalt. Ott egy 8 éves kislányt megsebesített a repesz. Este egy drón elütött egy mozgó autót Shchetinovka közelében , a sofőr megsérült.

▪️A Kurszk régióban a „ Sudzha” és „Tyotkino” ellenőrzőpontokat, Guevo és Gornal falvakat, Oleshnya falut a Sudzhansky kerületben, Tyotkino és Novy Put falvakat, Krovakovka és Elizavetovka falut, Byrdin falut a Glushkovsky kerületben és Gordeevka falut a Korenyevszkij kerületben ágyúzták. A Szudzsanszkij járásbeli Ulanok falu , Elizavetovka falu, a Zarya tanya és a Glushkovsky kerületi Tyotkino falu, valamint a Korenyevszkij járásbeli Gordeevka falu közelében a drónokat elektronikus hadviselési berendezések elnyomták. Egy másikat a szudzsai ellenőrzőpont közelében lőttek le. Tyotkino közelében , Szudzsában , Gordejevka falu környékén helikopterek robbanószerkezeteket dobtak le.

▪️Donyeckben ( DPR ) egy civil megsérült egy helikopterből leejtett robbanószerkezet következtében.
Az összefoglalót összeállította: Két szak
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 508
19 994
113
Egy ukrán olimpikon is elhunyt a fronton, aki 2022 óta harcolt.

Szomorú, de ha valaki qrvának áll, ne csodálkozzon, ha megb@sszák...
Ha valaki katonának áll egy háborúban, az bizony meg is halhat. És igazából semmivel sem nagyobb tragédia az ő halála, mint bármely másik ukráné, sőt messze jobban sajnálom szegény kényszersorozott családapákat, mint az önkénteseket.
Persze ez a "civilizált nyugaton" máris elég indokká vált az orosz sportolók elleni további szankciók követelésére. Vicc ez az egész, ami nem megy a fronton azt majd "jól megmutatjuk" a sportpályán. Ez a kizárósdi a nyugat végtelen kicsinyessége és bosszúszomja, ami inkább teszi őket nevetségessé... Azért kíváncsi leszek, hogy mit fognak tenni, ha mondjuk egy orosz győz egy versenyszámban és a nézőtér fogja az orosz himnuszt énekelni, mert a "szervezők" ezt is kicsinyes bosszúra használják... :D
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 340
7 712
113
A hírek szerint az összes Krími híd felé indított ukrán rakétát lelőtték

a Glory orosz légvédelemnek!



Az Európai Unió ultimátumot intézett Kínához: csökkentse a termelést, különben szankciókat vezetünk be

Az európai piacokat „elárasztják” olyan kínai termékek, mint az elektromos autók és az acél – panaszkodott Ursula von der Leyen.

Felszólította Pekinget, hogy oldja meg a "többlettermelés problémáját". Ellenkező esetben az Európai Unió kemény gazdasági intézkedéseket fog bevezetni Peking ellen⚡️


Az ukrán fegyveres erők hatalmas csapásra készülnek Oroszország területére május 7-én reggel 6 órától – RT forrásra hivatkozva.

Az RT beszélgetőtársa szerint több mint 50 drón és több tucat nagy hatótávolságú rakéta támadása várható.



Az amerikai Boeing P-8 Poseidon kiszimatol valamit, köröket ró Románia partjainál.
De rettegnek a németek, hogy le dompingelik a jó minőségű azonban erősen túl árazott termékeiket :oops:
(Az árképzés az unióban már köszönő viszonyban nincs a hozza adott es belefektetett energiába)
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 455
10 452
113
Ez eddig csak tiszta dezinformáció.
Amíg mindenféle orosz meg mittomen milyen Fake meg hülye reposztolós oldalakról jönnek az infók addig nem kell mindent elhinni...
Köszi, erre gondoltam én is.

Másik dolog, ott a videók halott franciákról Csaszov Jarnál.
Egy videót láttam ahol egy összeégett fejű, már amúgy is megfeketedett egyenruhás megbolygatott, átvizsgált holtteste fekszik (van rajta egy felrögzített kézigránát, azt szerintem eredetileg magának szánta ezért nem nyúltak hozzá nehogy robbanjon) mellette egy Milkor gránátvetővel, rajta két tépőzáras felvarróval. Emellett pont a legmegbízhatatlanabb telegram fiókokon kezdték ez izomból futtatni a témát ezzel párhuzamosan... érdekes. Ha tippelnem kellene a francia felvarró utólag került a halottra, láttunk már ilyet.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 961
82 081
113
Egy videót láttam ahol egy összeégett fejű, már amúgy is megfeketedett egyenruhás megbolygatott, átvizsgált holtteste fekszik (van rajta egy felrögzített kézigránát, azt szerintem eredetileg magának szánta ezért nem nyúltak hozzá nehogy robbanjon) mellette egy Milkor gránátvetővel, rajta két tépőzáras felvarróval. Emellett pont a legmegbízhatatlanabb telegram fiókokon kezdték ez izomból futtatni a témát ezzel párhuzamosan... érdekes. Ha tippelnem kellene a francia felvarró utólag került a halottra, láttunk már ilyet.
Miért került fel rá utólag a francia felvarró? Orosz katonák hordják a zsebükben,majd a halottakra ráteszik? Ez olyan konspirációs teória. Mindenki tudja, hogy franciák is harcolnak az ukránok oldalán. Az AFU(VSU) "Inosztrannij Legion" (Külföldi Légió) egységeiben.

Más

–"Nem akarják megadni magukat, dobjál gránátot!

Sisakkamerás felvételek a Centr csoport Tajfún egységének támadásáróll. Az ukrán fegyveres erők bunkerének megtisztítása Ocseretino körzetében

A Taraszok nem akartak élni, nem voltak hajlandók megadni magát, ezért kaptak egy gránátot.

Megjegyzés:
A "Tarasz" tipikus ukrán(banderista) név. Mellette a másik a :Mikola" Csak, hogy megtudjátok különböztetni milyen ideológiát képviselnek.


Más

Orosz katonák motorkerékpárokon törtek be a még megmaradt ukrán állasokba Rabotino térségében

 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 302
62 328
113
Az is elgondolkodtató, hogy lényegben az egész világot mindig csak az ukránok szemüvegán keresztül tálalja a sajtó:


Ha valamiben van a pro-ukrán oldalnak erőfeszításe, akkor az a médiafelületek kolonizálása.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 455
10 452
113
Miért került fel rá utólag a francia felvarró? Orosz katonák hordják a zsebükben,majd a halottakra ráteszik? Ez olyan konspirációs teória.
Igen. Kerítettek gyorsan egy patchet egy régebbi hullára utólag. Nem összeesküvés-elméletnek hívják, hanem dezinformációnak.

Mindenki tudja, hogy franciák is harcolnak az ukránok oldalán. Az AFU(VSU) "Inosztrannij Legion" (Külföldi Légió) egységeiben.
Ja, de akkor csak nem a Francia Idegenlégióról beszélünk...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 521
47 133
113
Köszi, erre gondoltam én is.


Egy videót láttam ahol egy összeégett fejű, már amúgy is megfeketedett egyenruhás megbolygatott, átvizsgált holtteste fekszik (van rajta egy felrögzített kézigránát, azt szerintem eredetileg magának szánta ezért nem nyúltak hozzá nehogy robbanjon) mellette egy Milkor gránátvetővel, rajta két tépőzáras felvarróval. Emellett pont a legmegbízhatatlanabb telegram fiókokon kezdték ez izomból futtatni a témát ezzel párhuzamosan... érdekes. Ha tippelnem kellene a francia felvarró utólag került a halottra, láttunk már ilyet.


Van azért némi ellentmondás. Nem nyúltak hozzá a gránát miatt, de a felvarrókat megcsinálták.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 549
13 150
113
Ha valamiben van a pro-ukrán oldalnak erőfeszításe, akkor az a médiafelületek kolonizálása.

Ebben nem értek egyet. Szerintem ehhez az ukránoknak az ég világon semmi köze.
Bár igazából a fegyveres konfliktusban is csak elszenvedő alanyok.
Sima usa diverzás propaganda szervek ezek. Látványosan központi vezérléssel hajtják végre az utasításokat.
Maximum a berendezkedés, köuponti keretrendszerben tudják ezt "független" sajtónak propagálni.

De legalább a fronton jól megy a natonak



 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 507
85 473
113
Van azért némi ellentmondás. Nem nyúltak hozzá a gránát miatt, de a felvarrókat megcsinálták.
Kapcsold be a média bármely szeletét!

Válassz egy random történetet, pl. egy random olyat amit minden média tol, ahol valami van valahol, valakivel.

Mindig jön valaki, aki megkérdőjelezi a történet eredetét, majd miről picsog a média a továbbiakban? Kérem szépen rákoncentrálnak a megkérdőjelező történetére, mert az fér bele a narratívájukba, miközben az eredeti eset hirtelen már vagy nem is lényeges, mert csak a megkérdőjelezése számít, vagy fake, vagy meg se történt, vagy nem úgy, vagy úgy, de az lényegtelen. És akkor a történelem/eredeti történet újraírásáról, meghamisításáról még nem is brekegtem.

Itt most nem Bushoval kapcsolatban írom, sőt, hanem a média működésével kapcsolatban. A twitter meg a többi hülyeség ezeknek a csúcsa.
Írtátok, hogy csak akkor igaz, ha több forrás is egyszerre. Na, jó ideje már ez sem igaz. Már a szemednek se hihetsz. És sokszor nem is pl. az AI miatt! Hanem, mert konkrét manipulációról van szó. (Pl. a sírásós eset a vadászpuskával, vagy az anyák napi ukrán katona, ill. orosz részről sok fake és csak a tudatlannak hihet dokumentumok tolása amelyeket folyamatosan, időközönként elővesznek, csak hogy magyarázzák a miértet. Nem kell magyarázni. DLNR elismerése, azok meg behívták őket. Ez nyugaton agresszió, de Koszovó és az iraki vegyifegyverek óta nem mindegy mit pofázik a nyugat?)

Konkrétan, azok akiknek az fér bele, hogy az adott történet valós, azok úgyis simán - mondhatnánk: direkt - leszarják a másik oldali médiát, sőt, mellettük vannak olyanok, akik viszont úgy döntöttek, hogy az eredeti eset az, ami csakis fake lehet, vagy hazugság, hogyhogynem biztosan csak propaganda.

Oldal elfogadásától függően itt is ez megy.

Nem csak az orosz-ukrán kapcsán írom, hanem a mai médiagcik működése kapcsán, oldaltól függetlenül.

Nincs ezzel baj, pont ez a célja a médiának. Manipulál. A kérdés mindig az, hogy milyen korábbi tapasztalatod van és mennyire vagy hiszékeny? Ha van, akkor nehezebb, ha nincs, és mellé még hiszékeny is vagy, akkor simán áldozatul esel bármilyen a manipulációnak. Ne felejtsük el, itthon ez a 10 millió fociedző, virológus és orosz-ukrán szakértő országa!

Sokszor csak olyan felvétel a meggyőző, amin egyáltalán elgondolkodnak, netán el is hisznek, ami mondjuk nincs vágva, és mellé még van a médián kívül is társadalmi hatása, pl. hogy esetünkben valamilyen módon eltűnik egy korábban kb. 43 millás országból úgy 14 milla emberke minimum.

De még ekkor is bepróbálkoznak egyesek holmi 31 ezerrel, mert mert mindig van valaki, aki mindenki és mindent überelve pofátlanul hazudik egy jó nagyot. Ez az oroszok kifogynak, Putyin meghalt kategória.

Ezután a mosógépchipeket IS beszopó elmebetegek között IS lesz olyan, aki simán elhiszi az adott hülyeséget, sőt, megpróbál meggyőzni, hogy hidd el ezt vagy azt a f.szságot IS!

Láttátok tegnap a NASAt? Na, ilyenek még a közvélemény kutatók, meg jópár hülyegyerek.

Az orosz-ukrán kapcsán vannak a Rácz Bandik, és vannak a Szabó Józsefek. Kettőjük közötti skálán pedig a többiek.

A mostani francia eset, annak fényében amit Macron és a franciák ill. nyugati média tol, totál nem lenne meglepő, de hogy a videón kik vannak, és hol, és mikor!? Na ez az amit nem tudunk.

Amikor kilőtték az első Leot, a népek nem hitték el. Ma már az Abramsen se kapja fel senki a fejét, pedig volt a médiában wunderwaffe még a Maxim géppuska is.

Sok olyan bizonyíték lett bedobva az elmúlt két évben, ahol az adott infót csak azért dobták be, hogy előre az egyik v. másik oldalt cáfolhassák vele, hogy propaganda, semmi sem igaz az egészből.

És mégis, töménytelen f.szságot meg elhittek, csak mert beletolta az arcukba a média.

Nem tudom mit lehetne csinálni, de az a videó, amit belinkeltem hónapokkal ezelőtt az ukrán ellentámadás kapcsán, már az is nyomokban tartalmazott gopros francia (ex)légiósokat.

7 halottról beszélünk (amiből az eredeti hírben 3 német volt), külön kiemelve a hírekben, hogy azok, vagy akik nem haltak meg, de ott voltak a harcokban, már nem piskóták voltak. Lett hozzá videós bizonyíték, mert a népek abból talán elhiszik.

Az, hogy ott lehetnek, az annyiban állja meg a helyét, hogy 2022 óta ott vannak. Ez ami tény! Nem kell nagy dolgokra gondolni: üzemeltetnek, tanácsadnak, kiképeznek, stb., és most is főleg azért nagyobb szenzáció ez, mint korábban, mert jobban észreveszed, ugyanis - a 31k áldozat hírek ellenére - elfogytak az ukránok, de a frontot meg tartani kell, mert az összeomlik. Ukrán meg nincs.

Hogy most kié a felvarró, vagy miért most? Mert most kell megerősíteni azt a narratívát, miszerint a NATOval harcolnak. De az a röhej, hogy bár a NATO ezt cáfolja, mégis, tele Moszkva nyugati haditechnikával, és folyamatosan halljuk, hogy ilyen v. olyan nyugati zsoldos pusztult el a cseh, kolumbiai, grúz és még ki tudja milyen nációk mellett.

Mennyi is egy Patriotra vagy egyéb nyugati rendszerre a kiképzési idő? 8 hónap, sőt, talán év(ek). Mégis ott vannak Ukrajnában jó ideje ...

A Leot, Abramset, stb. is meg kell tanulni működtetni, simán el tudom fogadni, hogy valóban igaz lehetett a németül beszélő crew története.

Persze, lehet cáfolni is. Mert mindig lehet, de valahogy, akkor meg nem jön ki sokszor a "matek".

Mi pl. ez? Propaganda vagy valóság?

GM8_nV3XIAAPkR5


És ez?

Más.
Qurva yoo! Érdemes végighallgatni! Főleg a líbiai és iraki rész a mókás!
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 315
10 741
113
Szomorú, de ha valaki qrvának áll, ne csodálkozzon, ha megb@sszák...
Ha valaki katonának áll egy háborúban, az bizony meg is halhat. És igazából semmivel sem nagyobb tragédia az ő halála, mint bármely másik ukráné, sőt messze jobban sajnálom szegény kényszersorozott családapákat, mint az önkénteseket.
Persze ez a "civilizált nyugaton" máris elég indokká vált az orosz sportolók elleni további szankciók követelésére. Vicc ez az egész, ami nem megy a fronton azt majd "jól megmutatjuk" a sportpályán. Ez a kizárósdi a nyugat végtelen kicsinyessége és bosszúszomja, ami inkább teszi őket nevetségessé... Azért kíváncsi leszek, hogy mit fognak tenni, ha mondjuk egy orosz győz egy versenyszámban és a nézőtér fogja az orosz himnuszt énekelni, mert a "szervezők" ezt is kicsinyes bosszúra használják... :D
A főpróbája már megvolt kb. két hete:
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 054
36 418
113
⚡️⚡️A Rostec új páncélozott járműveket szállított a csapatoknak.

Kurganmashzavod, a High-Precision Complexes holdingtársaságunk része, újabb adag BMP-3 és BMD-4M küldött a hadseregnek.

A légideszantos harci járműveket az állami védelmi rend az ütemterv előtt szállította.

A BMP-3-akat továbbfejlesztették, figyelembe véve az északi katonai körzet területén a harci használat tapasztalatait. Ezért a "trojkák" pártja fokozott védelmet kapott. Pontosabban, a gépeket a következőkkel szerelték fel:

▪️ szabványos kiegészítő védőkészletek, amelyek védik a gyalogsági harci járműveket a "fedélzeti" támadásoktól bármilyen szögből;

▪️ készletek a tető védelmére a helikopterek által ledobott kumulativ lőszerektül ;

▪️A készlet láthatóságának csökkentése "Kôpeny. Hőszigetelő és radioelnyelő szintetikus anyagból készülnek. Emiatt az ellenség számára nehezebb felismerni a járművet speciális eszközökkel, például hőkamerával.

Az új berendezések mellett áprilisban Kurganmashzavod további védőkészleteket gyártott a BMP-2 számára az ütemterv előtt: kumulativ lövedék elhárító rácsok és páncélozott pajzsok⚡️
https://t.me/i20028843

Fwd from @HealCat
Harci Medikus macska



@HealCat
@HealerTacMed Original msg
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 455
10 452
113
Van azért némi ellentmondás. Nem nyúltak hozzá a gránát miatt, de a felvarrókat megcsinálták.
Nincs ellentmondás, csak nem tudod mit nézz :)

Látszik, hogy a mellény gyorsleoldóval lett lehúzva (látszik a beakadt huzal), és se tárzsebeket se semmit nem hagytak rajta aminek pedig rajta kellett lennie.
A gránát szokatlan helyen van, és oda is van rögzítve. Mivel a hullák aláaknázása, a kézigránátok egyedi módosítása (késleltetés nélküli robbanás) és az ezekkel való csapdázás nagyon gyakori, ezért ami a legkevésbé is gyanús az érintetlenül marad.

A felvarró a nevével ellentétben tépőzáras.

Asszem volt de, hogy biztosan egyről beszéljünk:

 
Last edited:

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 507
85 473
113