Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

teglasi80

Active Member
2020. július 17.
57
114
33
Dr. Eörsi Dániel háziorvos oldaláról https://www.facebook.com/dreorsidaniel/

"Így néz ki egy hivatalos helyzetjelentés Hollandiában.
https://www.rivm.nl/en/news/4-in-5-covid-19-patients-in-icu-are-not-vaccinated
Világos, életkorra illesztett adatok alapján látszik, hogy a súlyos állapotú betegek hogyan oszlanak meg oltottság alapján.
Mivel a vírus és az oltás is ugyanaz nálunk, nagyon fontosak nekünk ezek az adatok. A 75 év felettiek körében az oltatlanok 10x nagyobb valószínűséggel kerülnek súlyos állapotba, mint az oltottak.
(Matek: az intenzív osztályon ápoltak 80%-a oltatlan, 20%-a oltott, de ez nem azt jelenti, hogy a kockázat 4:1 arányban oszlik meg, mert az idős populációban sokkal több oltott van, mint oltatlan. Ezért fontos a 100 000 lakosra vetített arányok oszlopdiagrammban történő ábrázolása, így jön ki a tízszeres kockázat, mely a hollandok szerint közérdekű adat.)
Az már csak hab a tortán, hogy szépen szerkesztett, dekoratív jelentést készítettek az ottani 'NNK' munkatársai.


"Újdonságok a járvány kapcsán röviden
1. A harmadik oltást most már mindenkinek javaslom -- de főleg a 60 felettieknek, a krónikus betegeknek és az eü dolgozóknak. Szerintem szinte minden korábbi oltásra Pfizer v Moderna v Astra Zeneca esetleg Janssen javasolt.
2. Antigén gyorsteszttel ki lehet zárni a COVID-ot akkor, ha a légúti tünetek hátterében nem elsősorban COVID merül fel. Pl torokfájás, produktív köhögés elsősorban valószínűleg nem COVID.
Száraz köhögés, diffúz izom- és ízületi fájdalmak továbbra is COVID-ra utalnak, ebben az esetben negatív antigén gyorsteszt esetén PCR-t kell csinálni. Orvos dönti el, hogy mikor fogadható el az antigén gyorsteszt negatív eredménye.
3. Emiatt vizsgálunk a rendelőben légúti tüneteseket is, de kizárólag előzetes egyeztetés alapján, elkülönítve. Továbbra se jöjjenek ide hívatlanul, légúti tünetekkel.
4. A tünetmentessé vált COVID-os felszabadítható negatív antigén gyorsteszttel, ez logikus.
5. Nyalókás ill. nyál alapú antigén gyorsteszt (gyerekek körében javasolják) még nem teljesen tekinthető megbízható tesztnek.
6. A COVID-fertőzöttek egyharmada tünetmentes. Ezért mindenki tekinthető COVID-gyanúsnak.
7. Az oltottak körében az enyhe COVID elég gyakori. A súlyos COVID ellen elég jó hatékonysággal véd az oltás.
A járvány extrém felszálló ágba került. Nem csak az esetszám, hanem a kórházi kezelések, lélegeztetett betegek száma is, sajnos a halálozásoké is újra ki fog lőni. Az egyéni tragédiák mellett az ellátórendszer túlterhelődésének kérdése is újra napirendre fog kerülni november végére. A már idézett holland adatok alapján úgy tűnik, hogy egészséges 60 év alatti oltott emberek körében igen ritka a súlyos COVID. Az idősekre, krónikus betegekre azonban oltottság esetén is vigyáznunk kell.
Kérjük, mindenki mindent tegyen meg a járvány visszaszorításáért. Közösségben, zárt térben csak maszkban legyünk, állandóan mossunk kezet."
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Volt említés rá emberektől a visszajelzések topicban hogy sokan távoztak ebből a topicból anno 1- 1,5 éve, akik oszlopos tagok voltak. Hát én is. :) Amennyiben tényleg változik a környezet, lehet hogy én is időnként visszatérek és újra postolok fontos híreket. Nem olyan nagy elannal ahogy régebben dolgoztam ezen a témán, csak olyan "lightosan".:D

Egyébként abszolute nem zavar hogy anno ki lettem tiltva az itteni postjaim miatt 2 hónapra, mert meg merészeltem írni előre a sötét jövőt, hogy Orbánék akkor (2020 szeptember) elbacták alaposan a járvány-kezelést, és hamarosan úgy fognak hullani az emberek mint a legyek ősszel. Pontosan igazam lett, ahogy a mutánsokat is előre megmondtam, a védekezés súlyos hibáit, hogy gyógyszerek és vakcina nélkül öngyilkosság volt a lazítás, és később nem nem lehet megállítani majd az eszkalációt semmilyen eszközzel. Az hogy ezekért a ROSSZ előzetes hírekért kitiltásra kerültem ? "Baráti tűz volt", megesik az ilyen máshol is. Hadgyakorlaton is lehetséges pár százalék halálozás, ez egy katonai fórum, én meg Leonidas volnék vagy mi... :D:D:hadonaszos: Persze, kicsit zabos lettem, de aztán hidegen hagyott. Mondom úgy is rájön mindenki hogy én mondtam az igazat és úgy is lesz, ahogy már sokszor megtörtént hogy én szóltam időben.

Párszor írtam az elmúlt 1év alatt is, de azonnal belém kötöttek páran. Pld. hogy többször lettem covidos és ezáltal immunizált (még a vakcinák előtt), MERT HOGY AZ LEHETETLEN !!! Mára ez amit állítottak KÖZRÖHELY TÁRGYA HA VALAKI ILYET ÁLLÍT ! :D:D Igen, sokszor jóval előrébb jártam a legtöbb embernél a témában, nem értették, ezért céltáblára kerültem. Persze mindig igazam lett, csak ez túl korai volt hogy a legtöbben megértsék, elhiggyék nekem. Sosem akartam rosszat vagy ilyesztgetni, csak időben figyelmeztetni, de mivel előzetesen ezek hihetetlennek tűntek, mintha egy holdról jött volna állítana valamit, így állandóan ment az ekézésem. (mély tiszteletem a kivételeknek :))

Mindegy elmúlt, engem nem zavar, nincsenek tüskék bennem, mert a személyiségem elég masszív az ilyenek kezelésére, nem vagyok az a kényes fajta. Amit meg mondtam azok visszaellenőrizhetőek a topicban. :)

Remélem most már élhetőbb lesz ez a topic. Mégis úgy lett ahogy korábban ezt kértem Tcat-től többször is, még ebben is igazam lett... :) Szóval legyen béke, nyugalom, meg egy kis szigor, hogy NE léphessen újra önmagát gerjesztő eszkalációs spirálba a társalgás a témáról. (de sokszor inkább ezek késhegyre menő csaták voltak :rolleyes::D)
 
K

kamm

Guest
a személyiségem elég masszív az ilyenek kezelésére,

Clearly.

Volt említés rá emberektől a visszajelzések topicban hogy sokan távoztak ebből a topicból anno 1- 1,5 éve, akik oszlopos tagok voltak. Hát én is. :) Amennyiben tényleg változik a környezet, lehet hogy én is időnként visszatérek és újra postolok fontos híreket. Nem olyan nagy elannal ahogy régebben dolgoztam ezen a témán, csak olyan "lightosan".:D

Egyébként abszolute nem zavar hogy anno ki lettem tiltva az itteni postjaim miatt 2 hónapra, mert meg merészeltem írni előre a sötét jövőt, hogy Orbánék akkor (2020 szeptember) elbacták alaposan a járvány-kezelést, és hamarosan úgy fognak hullani az emberek mint a legyek ősszel. Pontosan igazam lett, ahogy a mutánsokat is előre megmondtam, a védekezés súlyos hibáit, hogy gyógyszerek és vakcina nélkül öngyilkosság volt a lazítás, és később nem nem lehet megállítani majd az eszkalációt semmilyen eszközzel. Az hogy ezekért a ROSSZ előzetes hírekért kitiltásra kerültem ? "Baráti tűz volt", megesik az ilyen máshol is. Hadgyakorlaton is lehetséges pár százalék halálozás, ez egy katonai fórum, én meg Leonidas volnék vagy mi... :D:D:hadonaszos: Persze, kicsit zabos lettem, de aztán hidegen hagyott. Mondom úgy is rájön mindenki hogy én mondtam az igazat és úgy is lesz, ahogy már sokszor megtörtént hogy én szóltam időben.

Párszor írtam az elmúlt 1év alatt is, de azonnal belém kötöttek páran. Pld. hogy többször lettem covidos és ezáltal immunizált (még a vakcinák előtt), MERT HOGY AZ LEHETETLEN !!! Mára ez amit állítottak KÖZRÖHELY TÁRGYA HA VALAKI ILYET ÁLLÍT ! :D:D Igen, sokszor jóval előrébb jártam a legtöbb embernél a témában, nem értették, ezért céltáblára kerültem. Persze mindig igazam lett, csak ez túl korai volt hogy a legtöbben megértsék, elhiggyék nekem. Sosem akartam rosszat vagy ilyesztgetni, csak időben figyelmeztetni, de mivel előzetesen ezek hihetetlennek tűntek, mintha egy holdról jött volna állítana valamit, így állandóan ment az ekézésem. (mély tiszteletem a kivételeknek :))

Mindegy elmúlt, engem nem zavar, nincsenek tüskék bennem, mert a személyiségem elég masszív az ilyenek kezelésére, nem vagyok az a kényes fajta. Amit meg mondtam azok visszaellenőrizhetőek a topicban. :)

Remélem most már élhetőbb lesz ez a topic. Mégis úgy lett ahogy korábban ezt kértem Tcat-től többször is, még ebben is igazam lett... :) Szóval legyen béke, nyugalom, meg egy kis szigor, hogy NE léphessen újra önmagát gerjesztő eszkalációs spirálba a társalgás a témáról. (de sokszor inkább ezek késhegyre menő csaták voltak :rolleyes::D)
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
@Tcat ! Szerintem most kell innen kivágni még melegében de iziben, amíg nem kezdi el megint aláásni a topicot. Csak jótanács... :D:D

Mellesleg engem basztat már minden topicban, pld. tegnap is a visszajelzésekben. Ha engem kérdezel én most azonnal kibacnám egy hónapra a fórumról, mert egy rohadt aljas kötekedő, szemeteli a témákat ilyenekkel, de tucatszám és sok topicot. Lassan hajlok már arra hogy szeretnék kérni egy banhammert, akkor rövid idő alatt megszűnne az ilyen szabályzat folyamatos tiprása széles mosollyal a szájukon az ilyen beépült bomlasztó elemektől. :D Nem kap semmilyen szankciót soha, így még egyre nagyobb arccal folytatja újra és újra. Most éppen egy szigorított fegyelmezésű témába rottyant bele frissen mindjárt a közepébe, miután tegnap dörgölőzött egyet a kivételes pozíciója megerősítésére. :D

De... megvárhatjuk ebben is hogy később minden kétséget kizáróan nekem legyen igazam. Az idő úgy is nekem dolgozik. :)
 
  • Vicces
Reactions: tindalos

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 960
18 473
113
Köszi. Pont ezért akartam róla pár szót váltani a megfelelő topikban, mert nekem az IgG S értékem 1861,0 U/ml volt... 2 Pfizer után...
(Annyit adtak meg, hogy >0,8 U/ml az már pozitív eredmény, azaz van elég ellenanyagom.)

Egész pontosan ez áll benne.:

"------------------------------------------------------------------------------------------------ SARS-CoV-2 S1 RBD specifikus IgG (ADVIA Centaur) 53,14 U/ml Valid Az eredmény minõsítése: Valid POZITÍV minõsítésû SARS-CoV-2 IgG vizsgálati eredmény. Az igénylõ szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag jelen van. -------------------------------------------------"
 
  • Tetszik
Reactions: arcas
K

kamm

Guest
Itt egy igen jo kis osszefoglalo, hogyan is nez ki jelenleg a most mar rendkivul gyanusan valoszinunek tuno lab leak theory:


Csak a lenyegesebb pontok:

1, Elismertek, hogy az amerikai NIH (Fauci intezete) bezony 2014 ota finanszirozott egy EcoHealth Alliance nevu ceget es annak gain-of-function kutatasi programjat:

"A letter from Lawrence Tabak, the National Institutes of Health’s principal deputy director, to Kentucky congressman James Comer confirms that the NIH funded research at the WIV during 2018–2019 that manipulated a bat coronavirus called WIV1. Researchers at the institute grafted spike proteins from other coronaviruses onto WIV1 to see if the modified virus was capable of binding in a mouse that possessed the ACE2 receptors found in humans—the same receptor to which SARS-CoV-2 binds. The modified virus reproduced more rapidly and made infected humanized mice sicker than the unmodified virus.

Starting in 2014, the NIH’s National Institute of Allergy and Infectious Diseases, headed by Anthony Fauci, funded the New York-based research nonprofit EcoHealth Alliance with annual grants through 2020 for “Understanding the Risk of Bat Coronavirus Emergence.” Total funding was $3,748,715. More than $600,000 of that went to the WIV. Three other Chinese institutions received funding as well. The principal investigator was EcoHealth Alliance president Peter Daszak, who, from the onset of the pandemic, has consistently campaigned in public and behind the scenes to convince people that SARS-CoV-2 did not come from the WIV but evolved naturally from animal-to-human transmission.

Tabak’s letter asserts that the modified virus’s becoming more virulent “was an unexpected result” and not “something that the researchers set out to do”—an odd claim, considering that the whole point of manipulating the virus was to investigate things that could make it more virulent “was an unexpected result” and not “something that the researchers set out to do”—an odd claim, considering that the whole point of manipulating the virus was to investigate things that could make it more virulent."


2. Irgalmatlan pressure utan elismertek ugyan, hogy eddig nem mondtak errol igazat vegig, de egyreszt a ceget hibaztattak, masreszt valtig allitjak, "az nem ez" a virus (mikozben vilagos, hogy nem egyetlen tenyeszet es kiserlet ment):

"After explaining why NIH didn’t review the proposal under its guidelines, Tabak’s letter claims that EcoHealth violated the terms of its grant stipulating that it had to report if its research increased the viral growth of a pathogen by tenfold—terms that NIH inserted “out of an abundance of caution and as an added layer of oversight.” But the letter never explains why this stipulation was necessary. This blame-shifting is not only unseemly but also may be untrue: EcoHealth maintains that it reported the results in its April 2018, year-four report.

The main point of the letter seems to be that any deficiencies in NIH’s grant-review and oversight processes didn’t make a difference. Tabak repeatedly assures Congressman Comer that the viruses being studied “were genetically very distant from SARS-CoV-2,” so they “are not and could not have become SARS-CoV-2.” Whether this particular virus evolved into SARS-CoV-2 is beside the point: WIV was engaged in this type of research, with U.S. government support, and this makes it more, not less, likely that the Covid-19 pandemic is a manmade catastrophe. Another WIV project, other than the specific one in the Tabak letter, could have created SARS-CoV-2."


3. A ketsegbeesett mellebeszeles, hogy ez nem lehetett ember altal keszitett virus, egyre gyengebb es egyre inkabb szanalmasnak latszik a sorban elokerulo tenyek fenyeben - peldaul az is kiderult, meg mindig senki nem talalt egyetlen forraskent szolgalo denever populaciot, sem a virust nem talaltak semmifele kozbulso fajon, amely hidkent szolgalhatott volna ember es denever kozott, avagy barmifele Wuhan elotti letezesere vonatkozo bizonyitekot. Mindekozben a virus felepitese olyan modon specifikus, ami semmilyen rokon koronavirusnal nem talalhato meg, raadasul kifejezetten specialis RNA felepitessel:

"In previous animal-to-human viral transmissions such as the 2003 SARS outbreak in China, researchers ascertained intermediate animal hosts and serologic signs of infections in animal traders within months of the outbreaks. Despite intensive efforts over the past two years, no one has found a bat-source population, SARS-CoV-2 circulating in an intermediate species that functioned as a viral conduit between bats and humans, or evidence that SARS-CoV-2 was present anywhere else before it emerged in Wuhan.

Consider, too, the unique furin cleavage site between the S1 and S2 subunits of the SARS-CoV-2 spike protein. Furin is an enzyme expressed by human cells that separates the spike protein subunits at the cleavage site, enabling the virus to bind more efficiently to human cells and release its genetic material into them. It is an important reason that SARS-CoV-2 is so easily transmissible.

The furin cleavage site is found nowhere else in the entire genus of SARS-related betacoronaviruses. SARS-CoV-2 is the only one that has it. This fact alone suggests that it did not arise naturally in SARS-CoV-2. In addition, while other, more distant coronaviruses do have furin cleavage sites, the protein components (amino acids) in the SARS-CoV-2 furin cleavage site are coded for by a unique set of nucleotides in its RNA, not found in the other viruses, making natural recombination between the viruses unlikely."


4. Az igazan hajmereszto, hogy az is kiderult az EcoHealth Alliencerol, hogy 2018-ban a DARPAhoz (kb az amerikai kulonleges vedelmi kutatasi ugynokseg, lasd internet letrejotte) adott be egy palyazatot, amelyben a wuhani labbal kozosen ajanlkoztak kutatas-fejlesztesre: a SARS-szeru denever koronavirusokba valoz az elozo pontban (#3) emlitett specifikus enzim/protein manipulaciok kifejlesztesere. A dolog annyira veszelyesnek tunt, hogy meg a DARPA is elutasitotta, mondvan semmit nem irtak a gain-of-function kutatas veszelyeirol, hogyan kezelnek azokat:

"It’s particularly concerning that in 2018 the EcoHealth Alliance reportedly submitted a proposal to the Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) to partner with the WIV in constructing SARS-related bat coronaviruses by inserting such cleavage sites into their spike proteins. DARPA rejected the proposal because it failed to address the risks of gain-of-function research. EcoHealth’s president, Peter Daszak, did not dispute details of the reporting.

In other words: there are many indications that SARS-CoV-2 could have been created in a lab, specifically the WIV, which was conducting gain-of-function-type research with coronaviruses, some of it funded by the NIH. While the particular experiments revealed in Tabak’s letter may not have created SARS-CoV-2, other research at WIV, including research that EcoHealth sought to fund with U.S. grants, could have done so."


5. Ezek utan mar csak en teszem hozza, hogy a fenti teljesen hajmereszto tenyek ellenere az amerikai Fauci-vezette NIH pont azt az EcoHealth Alliance vezetot, Daszakot kuldte "kinyomozni" a jarvany kitorese utan az okot, aki ma mar egyertelmuen a legfobb felelose ennek az egesz oruletnek - azaz Fauci teljes nyugalommal nyomta a propagandat a teveben, mikozben Daszak meg mindent megtett, hogy sose derulhessen ki az igazsag, nem is mentek helyszinre, a kinaiaktol vartak mindent stb (ha a fenti esemenysor mind igaz, akkor nagyon valoszinu, hogy szandekosan adtak idot nekik, hogy mindent letorolhessenek, ez mind Daszak, mind az NIH, mind a kinaiak erdekes is volt.)
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 595
113
Itt egy igen jo kis osszefoglalo, hogyan is nez ki jelenleg a most mar rendkivul gyanusan valoszinunek tuno lab leak theory:


Csak a lenyegesebb pontok:

1, Elismertek, hogy az amerikai NIH (Fauci intezete) bezony 2014 ota finanszirozott egy EcoHealth Alliance nevu ceget es annak gain-of-function kutatasi programjat:

"A letter from Lawrence Tabak, the National Institutes of Health’s principal deputy director, to Kentucky congressman James Comer confirms that the NIH funded research at the WIV during 2018–2019 that manipulated a bat coronavirus called WIV1. Researchers at the institute grafted spike proteins from other coronaviruses onto WIV1 to see if the modified virus was capable of binding in a mouse that possessed the ACE2 receptors found in humans—the same receptor to which SARS-CoV-2 binds. The modified virus reproduced more rapidly and made infected humanized mice sicker than the unmodified virus.

Starting in 2014, the NIH’s National Institute of Allergy and Infectious Diseases, headed by Anthony Fauci, funded the New York-based research nonprofit EcoHealth Alliance with annual grants through 2020 for “Understanding the Risk of Bat Coronavirus Emergence.” Total funding was $3,748,715. More than $600,000 of that went to the WIV. Three other Chinese institutions received funding as well. The principal investigator was EcoHealth Alliance president Peter Daszak, who, from the onset of the pandemic, has consistently campaigned in public and behind the scenes to convince people that SARS-CoV-2 did not come from the WIV but evolved naturally from animal-to-human transmission.

Tabak’s letter asserts that the modified virus’s becoming more virulent “was an unexpected result” and not “something that the researchers set out to do”—an odd claim, considering that the whole point of manipulating the virus was to investigate things that could make it more virulent “was an unexpected result” and not “something that the researchers set out to do”—an odd claim, considering that the whole point of manipulating the virus was to investigate things that could make it more virulent."


2. Irgalmatlan pressure utan elismertek ugyan, hogy eddig nem mondtak errol igazat vegig, de egyreszt a ceget hibaztattak, masreszt valtig allitjak, "az nem ez" a virus (mikozben vilagos, hogy nem egyetlen tenyeszet es kiserlet ment):

"After explaining why NIH didn’t review the proposal under its guidelines, Tabak’s letter claims that EcoHealth violated the terms of its grant stipulating that it had to report if its research increased the viral growth of a pathogen by tenfold—terms that NIH inserted “out of an abundance of caution and as an added layer of oversight.” But the letter never explains why this stipulation was necessary. This blame-shifting is not only unseemly but also may be untrue: EcoHealth maintains that it reported the results in its April 2018, year-four report.

The main point of the letter seems to be that any deficiencies in NIH’s grant-review and oversight processes didn’t make a difference. Tabak repeatedly assures Congressman Comer that the viruses being studied “were genetically very distant from SARS-CoV-2,” so they “are not and could not have become SARS-CoV-2.” Whether this particular virus evolved into SARS-CoV-2 is beside the point: WIV was engaged in this type of research, with U.S. government support, and this makes it more, not less, likely that the Covid-19 pandemic is a manmade catastrophe. Another WIV project, other than the specific one in the Tabak letter, could have created SARS-CoV-2."


3. A ketsegbeesett mellebeszeles, hogy ez nem lehetett ember altal keszitett virus, egyre gyengebb es egyre inkabb szanalmasnak latszik a sorban elokerulo tenyek fenyeben - peldaul az is kiderult, meg mindig senki nem talalt egyetlen forraskent szolgalo denever populaciot, sem a virust nem talaltak semmifele kozbulso fajon, amely hidkent szolgalhatott volna ember es denever kozott, avagy barmifele Wuhan elotti letezesere vonatkozo bizonyitekot. Mindekozben a virus felepitese olyan modon specifikus, ami semmilyen rokon koronavirusnal nem talalhato meg, raadasul kifejezetten specialis RNA felepitessel:

"In previous animal-to-human viral transmissions such as the 2003 SARS outbreak in China, researchers ascertained intermediate animal hosts and serologic signs of infections in animal traders within months of the outbreaks. Despite intensive efforts over the past two years, no one has found a bat-source population, SARS-CoV-2 circulating in an intermediate species that functioned as a viral conduit between bats and humans, or evidence that SARS-CoV-2 was present anywhere else before it emerged in Wuhan.

Consider, too, the unique furin cleavage site between the S1 and S2 subunits of the SARS-CoV-2 spike protein. Furin is an enzyme expressed by human cells that separates the spike protein subunits at the cleavage site, enabling the virus to bind more efficiently to human cells and release its genetic material into them. It is an important reason that SARS-CoV-2 is so easily transmissible.

The furin cleavage site is found nowhere else in the entire genus of SARS-related betacoronaviruses. SARS-CoV-2 is the only one that has it. This fact alone suggests that it did not arise naturally in SARS-CoV-2. In addition, while other, more distant coronaviruses do have furin cleavage sites, the protein components (amino acids) in the SARS-CoV-2 furin cleavage site are coded for by a unique set of nucleotides in its RNA, not found in the other viruses, making natural recombination between the viruses unlikely."


4. Az igazan hajmereszto, hogy az is kiderult az EcoHealth Alliencerol, hogy 2018-ban a DARPAhoz (kb az amerikai kulonleges vedelmi kutatasi ugynokseg, lasd internet letrejotte) adott be egy palyazatot, amelyben a wuhani labbal kozosen ajanlkoztak kutatas-fejlesztesre: a SARS-szeru denever koronavirusokba valoz az elozo pontban (#3) emlitett specifikus enzim/protein manipulaciok kifejlesztesere. A dolog annyira veszelyesnek tunt, hogy meg a DARPA is elutasitotta, mondvan semmit nem irtak a gain-of-function kutatas veszelyeirol, hogyan kezelnek azokat:

"It’s particularly concerning that in 2018 the EcoHealth Alliance reportedly submitted a proposal to the Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) to partner with the WIV in constructing SARS-related bat coronaviruses by inserting such cleavage sites into their spike proteins. DARPA rejected the proposal because it failed to address the risks of gain-of-function research. EcoHealth’s president, Peter Daszak, did not dispute details of the reporting.

In other words: there are many indications that SARS-CoV-2 could have been created in a lab, specifically the WIV, which was conducting gain-of-function-type research with coronaviruses, some of it funded by the NIH. While the particular experiments revealed in Tabak’s letter may not have created SARS-CoV-2, other research at WIV, including research that EcoHealth sought to fund with U.S. grants, could have done so."


5. Ezek utan mar csak en teszem hozza, hogy a fenti teljesen hajmereszto tenyek ellenere az amerikai Fauci-vezette NIH pont azt az EcoHealth Alliance vezetot, Daszakot kuldte "kinyomozni" a jarvany kitorese utan az okot, aki ma mar egyertelmuen a legfobb felelose ennek az egesz oruletnek - azaz Fauci teljes nyugalommal nyomta a propagandat a teveben, mikozben Daszak meg mindent megtett, hogy sose derulhessen ki az igazsag, nem is mentek helyszinre, a kinaiaktol vartak mindent stb (ha a fenti esemenysor mind igaz, akkor nagyon valoszinu, hogy szandekosan adtak idot nekik, hogy mindent letorolhessenek, ez mind Daszak, mind az NIH, mind a kinaiak erdekes is volt.)
Ez egyébként alapvetően simán hihető szcenárió. Ezzel viszont az amerikaiak kezdenek beégni elég csúnyán, főleg azt figyelembe véve, hogy folyamatosan csak a kínaiakat hibáztatták mindenért. Persze maga a baleset, az, hogy kijutott a laborból a vírus, logikusan a kínaiak sara, mert az ottani kutatók hibáztak, de a továbbiak minimum akkora blama / aljasság tőlük, mint anno az Öböl-háborút megalapozó "vegyi fegyver fiola", amiről később kiderült, hogy semmi sem volt.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Ez egyébként alapvetően simán hihető szcenárió. Ezzel viszont az amerikaiak kezdenek beégni elég csúnyán, főleg azt figyelembe véve, hogy folyamatosan csak a kínaiakat hibáztatták mindenért. Persze maga a baleset, az, hogy kijutott a laborból a vírus, logikusan a kínaiak sara, mert az ottani kutatók hibáztak, de a továbbiak minimum akkora blama / aljasság tőlük, mint anno az Öböl-háborút megalapozó "vegyi fegyver fiola", amiről később kiderült, hogy semmi sem volt.
És ha kiderül, okosabbak leszünk? Netán elítélik a főkolonpos személyeket, ill. az USA-t szankciók alá vetik? Vagy megszűnik a járvány?
Attól, hogy mi prüszkölünk, hogy büdös usa meg kína mit tett a COV ügyben, attól semmi sem fog változni és nem is lesz következménye a disznóságaiknak. Éppen úgy ahogyan az Irak elleni hamis bizonyítékok előállításának és elfogadásának sem.
A nagy többsége a polgároknak már nem is emlékszik erre. Jobb eseteben valami összeesküvés elmélet dereng fel nekik az ügyben, hogy aszongy: szegény angolszászokra ráfogták, hogy hamisított bizonyítékok alapján támadtak, holott nem.
Végül is miért csodálkozunk ezen? Nem ez ment a médiában addig amíg végül a Blair bácsi be nem vallotta, hogy biza koholt vádak alapján támadták meg Szadámot. Persze az "összeesküvés hívők" továbbra is hülyéknek vannak kikiáltva.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
879.092 fertőzött (+2.595)
3.172 kórházban (+333)
350 lélegeztetőgépen (+38)
46.408 aktív eset (+1.627)
801.690 gyógyult (+894)
30.994 elhunyt (+74)
5.958.890 (5.740.424) kapott oltást (+3.640,+3.972)
7.477.324 mintavétel (+12.837)
19.192 hatósági házi karanténban (+1.643)
bbade2f2f8192a9e0a3bf43621ad35f3.png
885.360 fertőzött (+6.268)
3.366 kórházban (+194)
349 lélegeztetőgépen (-1)
51.108 aktív eset (+4.700)
803.151 gyógyult (+1.461)
31.101 elhunyt (+107)
5.962.878 (5.744.219) kapott oltást (+3.988,+3.795)
7.498.823 mintavétel (+21.499)
22.587 hatósági házi karanténban (+3.395)
0ac8426aec3c55424d23f1c5908535a6.png
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
A tegnapi őrületből kimaradtam hála az Istennek !

Az Covid oltások általános kötelezővé tételét úgy látszik egyik kormány se meri bevállalni , valszeg a felelősség vállalás miatt ! A héten kijött és ebből komoly vita is kerekedett , hogy felruházzák a munkáltatókat a kötelezővé tehetőség fegyverével ! Úgy látszik ez hamvába fog halni mert már a szakszervezetek is rácuppantak a témára elsőként a PDSZ , pedig hát pont a tanárok is bele tartoznak a kiemelten veszélyeztetett körbe !


Pedig ezek állítólag diplomás tehát nem 1bites emberek !
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
És ha kiderül, okosabbak leszünk? Netán elítélik a főkolonpos személyeket, ill. az USA-t szankciók alá vetik? Vagy megszűnik a járvány?
Attól, hogy mi prüszkölünk, hogy büdös usa meg kína mit tett a COV ügyben, attól semmi sem fog változni és nem is lesz következménye a disznóságaiknak. Éppen úgy ahogyan az Irak elleni hamis bizonyítékok előállításának és elfogadásának sem.
A nagy többsége a polgároknak már nem is emlékszik erre. Jobb eseteben valami összeesküvés elmélet dereng fel nekik az ügyben, hogy aszongy: szegény angolszászokra ráfogták, hogy hamisított bizonyítékok alapján támadtak, holott nem.
Végül is miért csodálkozunk ezen? Nem ez ment a médiában addig amíg végül a Blair bácsi be nem vallotta, hogy biza koholt vádak alapján támadták meg Szadámot. Persze az "összeesküvés hívők" továbbra is hülyéknek vannak kikiáltva.
Maxi igazad van !
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and merleg

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
885.360 fertőzött (+6.268)
3.366 kórházban (+194)
349 lélegeztetőgépen (-1)
51.108 aktív eset (+4.700)
803.151 gyógyult (+1.461)
31.101 elhunyt (+107)
5.962.878 (5.744.219) kapott oltást (+3.988,+3.795)
7.498.823 mintavétel (+21.499)
22.587 hatósági házi karanténban (+3.395)
0ac8426aec3c55424d23f1c5908535a6.png
Látod csak nem maradsz munka nélkül ! LOL

A tiéd a legáttekinthetőbb táblázat ! Köszöntem már a munkádat de ismét megteszem ! KÖSZI !
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 595
113
És ha kiderül, okosabbak leszünk? Netán elítélik a főkolonpos személyeket, ill. az USA-t szankciók alá vetik? Vagy megszűnik a járvány?
Attól, hogy mi prüszkölünk, hogy büdös usa meg kína mit tett a COV ügyben, attól semmi sem fog változni és nem is lesz következménye a disznóságaiknak. Éppen úgy ahogyan az Irak elleni hamis bizonyítékok előállításának és elfogadásának sem.
A nagy többsége a polgároknak már nem is emlékszik erre. Jobb eseteben valami összeesküvés elmélet dereng fel nekik az ügyben, hogy aszongy: szegény angolszászokra ráfogták, hogy hamisított bizonyítékok alapján támadtak, holott nem.
Végül is miért csodálkozunk ezen? Nem ez ment a médiában addig amíg végül a Blair bácsi be nem vallotta, hogy biza koholt vádak alapján támadták meg Szadámot. Persze az "összeesküvés hívők" továbbra is hülyéknek vannak kikiáltva.
Okosabbak leszünk, következmények nem lesznek, ahogy írod. Ilyen szempontból mindegy, hogy mi derül ki, a járvány elleni küzdelmen fikarcnyit sem módosít, ezt már korábban is írtam. Más kérdés, hogy én nem számítottam arra, hogy bárki fog bizonyítékot szolgáltatni bárki ellen az ügyben, én arra számítottam, hogy egy ideig dobálják egymást ürülékkel, aztán elsikkad az egész, amivel mindenki elégedett.
 
  • Tetszik
Reactions: kétkedő

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
A tegnapi őrületből kimaradtam hála az Istennek !

Az Covid oltások általános kötelezővé tételét úgy látszik egyik kormány se meri bevállalni , valszeg a felelősség vállalás miatt ! A héten kijött és ebből komoly vita is kerekedett , hogy felruházzák a munkáltatókat a kötelezővé tehetőség fegyverével ! Úgy látszik ez hamvába fog halni mert már a szakszervezetek is rácuppantak a témára elsőként a PDSZ , pedig hát pont a tanárok is bele tartoznak a kiemelten veszélyeztetett körbe !


Pedig ezek állítólag diplomás tehát nem 1bites emberek !
Sajnálom, de hülyeséget beszélsz. Y plusz egy kormány bevállalta, Helyesen.
Itt viszpnt rátolták a munkáltatókra, mert ugye válastási év lesz,... most megy a pingpong, az emberek meg meg halnak,esetsám ot art mint egy éve , oltás előtt...
LAkosság harmada oltatlan, legalább 15 százaláékának fél éven túli

Darwin díjar az országnak.