[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 468
27 803
113
Lehet kezdeni tippelni, mekkora napi bírságot fog kivetni az EU Bíróság. :oops:
Az alaptorvényre való hivatkozás nem kifogás ... azt meg lehet változtatni, akár csak bármilyen más EU joggal ellentétes jogszabályt.
Az alaptörvény mindenek fölött áll, mert a szuverén állam alapja. Kábé a lengyelekhez fogunk felzárkózni, mert más nem maradt.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 443
10 379
113
Igen én is azt hiszem ez lenne a vége. Viszont erre az ugrik be amit Mariweczki mondott, hogy kreatív válaszokon gondolkodnak ezzel kapcsolatban. Végülis a nekik járó támogatásokat blokkolják, mi van ha a Lengyelek azt mondják nem fizetünk semmit sem, vonjátok le a nekünk járó pénzekből. Kiváncsi vagyok ez a faszméregetés meddig fog elmenni…
Akkor mi is kreatívak leszünk, és elkezdjük támogatni Haftart :D Mire a koperi kikötő, ha nem erre? :rolleyes:
 
  • Vicces
Reactions: enzo

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 049
54 211
113
Amúgy meg ki kell lépni a **be. Belépni sem lett volna szabad.


Még nem kell kilépni,addig maradni kell amíg jön a zsé,még ez a 7 éves költségvetési ciklus dzsanesz nekünk,ráérünk utána finnyáskodni,és angolosan távozni.
Hagy hisztikézzenek,ez szerintem a só része is,a nagytőkének is nagyon dzsanesz amíg bent vagyunk,az úniós pénzek fele minimum visszakerül hozzájuk,annyira nem érdeke a nyugati nagytőkének a kilépésünk.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 430
4 545
113

Jó kis régi komcsi beidegződés. Persze államférfi...
Ahelyett hogy a jövedéki adót csökkentenék.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 927
13 203
113
Sok mindent fel lehet mérni, de, hogy azt nem tudod megmondani semmilyen "radar" (nem az, de mindegy) felmérésből, hogy mekkora kihozatallal lehet számolni az elég biztos. Azt meglehet mondani, hogy hol érdemes kutatni, ez igaz. Az olajosok tudják, hogy mit keresnek, de ők felszíni alakzatokra mennek, de még ők is csak nagyon óvatosan dobnak fel bármilyen várható adatokat ilyenekből. Ahhoz kell a helyszíni kutatás. Egy olyan területen, ahol az arany pár ppm mennyiségben van jelen egy adott kőzetben, tuti, hogy nem mondod meg semmilyen "radaros" módszerrel azt, hogy mennyi a kitermelhető érc mennyisége. Azt pláne nem, hogy mennyi a gazdaságosan kitermelhető érc mennyisége, azt meg még inkább nem, hogy mennyi a teljes érc vagyon. Pláne nem úgy, hogy van ennyi, meg ennyi arany, meg ugyan annyi ezüst.

Pl. Sávosvasércnél el tudom képzelni, hogy hozzávetőleges becslést ad valaki, olajnál is lehetséges, de, maximum a kutatási terület kiterjedésére, hogy aranynál/ezüstnél nem az tuti. Most nincs időm utána menni, hogy mi volt ennek az alapja, amit ez a fazon állít, de nekem nagyon kamu szaga van az egésznek. (A kisvasutas rész már csak hab a tortán, az teljesen biztosan a kocsmai ötletelés volt a haverokkal, ahol mindenki egyre nagyobbat mond.) Az ásványvagyon amúgy Magyarországon valóban az állam tulajdona, arra lehet kitermelési koncessziót kérni/kapni.
Ha most pár hónap múlva ez a krapek felbukkan, és elkezd befektetőket gyűjteni a "vállalkozásához" akkor tényleg mindenkinek ajánlom, hogy olvasson utána a BRE-X botránynak, mielőtt bármennyi pénzt is áldoz erre.
A fickó jó eséllyel vagy zizi, vagy szélhámos. A sajtó meg a bulvár legalja szinten hozza le az állításait.

"Az először csak hóbortos különcnek hitt vállalkozó akkor történelmi feljegyzésekre és régebbi kutatások anyagaira hivatkozott. A rendelkezésére álló adatokat, valamint újabb földmintákat küldött a világ három, ezzel foglalkozó legjobb független laborjába."
Persze. A világ 3 legjobb laborja neve nincs önjelölt arányásók mintáival foglalkozik. Természetesen ingyen, mert a Hun-Bányászat Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Kft. gyakorlatilag üres cég. Szó szerint annyi pénzt sincs benne, ami egy vacsorára elég (2 ezer Ft pénzeszköz). Ja és a világ 3 legjobb laborja mind abban a Svájcban van, amelynek arany kitermelése nagyítóval sem igazán látszik.

"Teóriája felkeltette három svájci bányászati egyetem figyelmét is"
Van egyáltalán Svájcban 3 "bányászati egyetem"? Na meg hogy mindenki ráugrik aranyásónk elképzelésére, de ezt persze csak az ő állításából lehet tudni.

"amelyek 7 műhold segítségével készített georadar-kutatás során az eddig hitt mennyiség több mint háromszorosát fedezték fel"
Hát hogyne. Futóbolond aranyásók elméletei alapján mindenki műholdidőt vásárol, de nem egy műholdon, hanem valamiért mindjárt 7 db-on. Az pedig nem is lehet kérdés, hogy legalább 7 "georadaros" műhold repked Magyarország felet.

"A műholdak egy 70 négyzetkilométernyi földterületet pásztáztak végig." "Az 500 méteres mélységig végzett előzetes elemzés alapján 3000 tonna aranyat és 3000 tonna ezüstöt rejt a Börzsöny."
A műhold "georadarja" 500 mélységig belelát a földbe és a legkisebb aranyrögöket is felfedezi. Szerencsétlen bányászati cégek pedig sajnos nem tudnak erről a fizikát meghazudtoló, de kétségkívül csalhatatlan eljárásról és maradi módon össze - vissza furkálják a földet és robbantgatva próbálják szeizmikus módszerrel kideríteni hogy mi lehet a mélyben.
Mellesleg a 3000 tonna a világ legnagyobb kitermelőinek, Kínának, Oroszországnak és Ausztráliának egyenként 8-10 éves teljes termelése. A világ legnagyobb kitermelésű aranybányája 50 év alatt termel ekkora mennyiséget. Mindezt egyetlen magyar bányából. Ez lenne a világ 2. legnagyobb egy helyen fellelhető aranybányászati tartaléka. Hát ez aztán eszméletlenül valószínű.

"Varga Istvántól azt is megtudtuk, hogy a teljes termelés, tehát a bányászat és a három fázisú dúsítás is a mélyben történne, és csak a kész aranyrudak kerülnének a felszínre egy elektromosan hajtott kisvasúthálózat segítségével."
Ja hogy ez még ilyen überzöld technológia is lenne, hogy a felszínen semmi nem látszik? Nem ám holmi ciánlúgozás. Nem csak a bányászati technológiát, hanem a komplett finomítást és még kohót is leköltöztetik a felszín alá. Mint a mesében.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 049
54 211
113
Elismered hogy egy kommunista párt a Fidesz? Ennél jobb bizonyíték nem kell.



Ez mitől kommunizmus te szimpatikus fiatalember?
Nyugaton is vészhelyzetben lefoglalhatja az állam a cuccodat,ha kell neki,ideiglenesen,vészhelyzetben,elviheti a rendőr a kocsidat ha éppen üldöznie kell valakit,elviheti a markolómat ha éppen ki kell ásni valakit,elviheti a boltodat,hogy mittomén,körházat alakítson ki benne,stb.
Nyilván 0 benzinkutat fognak lefoglalni,ill átadni olyannak,aki tudja üzemeltetni.
A komcsik államosítottak magánvagyonokat te jóképű,és nem ideiglenesen használatba vették,adták.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 430
4 545
113
Ez mitől kommunizmus te szimpatikus fiatalember?
Nyugaton is vészhelyzetben lefoglalhatja az állam a cuccodat,ha kell neki,ideiglenesen,vészhelyzetben,elviheti a rendőr a kocsidat ha éppen üldöznie kell valakit,elviheti a markolómat ha éppen ki kell ásni valakit,elviheti a boltodat,hogy mittomén,körházat alakítson ki benne,stb.
Nyilván 0 benzinkutat fognak lefoglalni,ill átadni olyannak,aki tudja üzemeltetni.
A komcsik államosítottak magánvagyonokat te jóképű,és nem ideiglenesen használatba vették,adták.
Milyen nyugaton? Egy ilyen után az Egyesült Államokban nem hogy a repik még a demokrata többség is szívbajt kapna és felgyújtanák a Capitoliumot.
Hiába mutogatsz ujjal nyugatra, ott ilyet nem csinálnak, mert kapitalista országok, nem egy kommunista mint a jelenlegi magyar kormány.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Még nem kell kilépni,addig maradni kell amíg jön a zsé,még ez a 7 éves költségvetési ciklus dzsanesz nekünk,...
Valójában már nem jön. Hivatalosan még 3 évig jönne de ugye be vagyunk fagyasztva. Innen már csak kiadási oldalunk van + meg nem valósult bevétel + a pénzügyi politikánk eléggé be van szabályozva + minden agyament hülyeséggel gátolnak minket mint paks 2 blokkolása, ződhülyeség, migráncsok és vuziovik.

Semmi negatív dolog nem érne, ha most távoznánk.
Pl lehetne egy szép üzenet, hogy ha az eu törvényt az alkotmányunk elé helyezik és ezért büntetést szabnak ki, akkor azonnal kilépünk, hardhunxittel. Ez egy olyan üzenet lenne, hogy ez után az EUnak vége.
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 549
5 203
113
Ez mitől kommunizmus te szimpatikus fiatalember?
Nyugaton is vészhelyzetben lefoglalhatja az állam a cuccodat,ha kell neki,ideiglenesen,vészhelyzetben,elviheti a rendőr a kocsidat ha éppen üldöznie kell valakit,elviheti a markolómat ha éppen ki kell ásni valakit,elviheti a boltodat,hogy mittomén,körházat alakítson ki benne,stb.
Nyilván 0 benzinkutat fognak lefoglalni,ill átadni olyannak,aki tudja üzemeltetni.
A komcsik államosítottak magánvagyonokat te jóképű,és nem ideiglenesen használatba vették,adták.
A probléma az, hogy nincs vészhelyzet.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 057
66 679
113
Elismered hogy egy kommunista párt a Fidesz? Ennél jobb bizonyíték nem kell.
Az amugy neked most jo vagy nem jo, ha egy jobboldali kormany baloldali intezkedest hoz?
Eddig azert sirtatok mert draga a benzin, csokkentse az Orban. Mert ki mas, biztos o srofolta fel a vilagban 85 dollarra az olajarat. Na bumm csokkentette nektek 25 forinttal, jo nesze semmi fogd meg jol alapon, most meg ez a baj. Holnap sirjatok azert hogy emelje fel 1000 ft-ra.
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 915
7 620
113

Jó kis régi komcsi beidegződés. Persze államférfi...
Ahelyett hogy a jövedéki adót csökkentenék.
A probléma az, hogy nincs vészhelyzet.

De van ... Vidéken laksz és bezár összes benzinkút a környéken , elbicozol a benzinért 50 km -et ? ...

Amugy csak mondom pontjárvany alatt lett kialakítva protokol ha mondjuk tescok az országban be akarnának zárni akkor állam átveszi az üzemeltetésük , hogy miért ? Mert van 120+ tesco és az ország nagyon nagy részét látja el élelmiszerrel ... Csak a kis helyi boltok nem tudják át venni többszázezer ember ellátását ...

Aztán meg itt menne a sírás hogy üresek a boltok meg be vannak zárva a kutak és nincs benzin ...

Ez igen is vészhelyzet ... csak gondolkodni kell rajta egy ici-picit ... nem böfögni reflexből rá valamit ...
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Az amugy neked most jo vagy nem jo, ha egy jobboldali kormany baloldali intezkedest hoz?
Eddig azert sirtatok mert draga a benzin, csokkentse az Orban. Mert ki mas, biztos o srofolta fel a vilagban 85 dollarra az olajarat. Na bumm csokkentette nektek 25 forinttal, jo nesze semmi fogd meg jol alapon, most meg ez a baj. Holnap sirjatok azert hogy emelje fel 1000 ft-ra.
Nem, senki sem sírt ezért. Illetve, aki ezért sírt, most boldogan tapsol, hogy na a rohadt nyerészkedők.
Az a gond, hogy pártunk, és kormányunk megint más farkincájával veri az urtica dioicát. Avagy neeem az adótartalom csökken 3 hónapig, úgy, hogy 480 fton maradjon a benya, hanem a kisker árrésből kéne ezt kigazdálkodni. Ja, hogy ez nem annyira móka? Hát na.
 
Status
Not open for further replies.