[BIZTPOL] Magyarország

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

G

Guest

Guest
annó lemaradtam a grúz-oroszról, mostanában viszont megnéztem egy ruszki propagandafilmet a történtekről, amiben konkrétan említik Magyarországot mint aki hozzájárult a grúz staffírunghoz.
http://hvg.hu/vilag/20080813_magyarorszag_fegyverek_gruzia

Az utolsó mondatot hagyjuk. Politikailag eléggé egységesen grúzpártiak voltunk. Gondoljátok, hogy Putyinék azóta is neheztelnek ránk?

 
 
 • Tetszik
Reactions: Gyurma

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
15 696
39 023
113
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/" rel="nofollow">fotelmarsall</a>

 

Utolsó mondat minősíti a helyzet jelentőségét. "Gondoljátok, hogy Putyinék azóta is neheztelnek ránk?"

Lehet, de a politikusok nem érzelmi alapon döntenek. Oroszországnak jó az, ha Magyarországot be tudja vonni az érdekszférájába, ez viszont is igaz. Ez egy tipikus "mindenki nyer" szituáció, ezt nem hiszem, hogy befolyásolja ez a Grúz balhé. 
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 965
9
38
Szerintem se neheztelnek, pont az hogy tényleg beakarnak vonni az érdekszférájukba.
Magyarországhoz tartozik és biztonságpolitika is szerintem , észre vettétek hogy hecceljük a Románokat a székelyzászlós dologgal ?  ? Szerintem nem reagálnak túl erősen , ami szerintem tovább fog menni a dolog. ( feszegetjük a határokat, kóstolgatjuk őket )
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
15 696
39 023
113
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/" rel="nofollow">desertfox</a>

 

Hát elég sokszor kóstolgattak már ők minket, szóval kicsit adjunk vissza is, de szerintem megmarad az egész a "média" szintjén. Maximum a diplomáciában lehetne következménye, de hát se egy diplomáciai jegyzék, se egy követ kiutasítás nem született meg eddig. Azon se csodálkoznék ha a két kormány a háttérben "össze beszélt" volna. Jól jön nekik ez a külpolitikai figyelemelterelés, a belpolitikai problémákról.  
 

Pela

Member
2013. január 9.
126
0
16
Szerintem most nagyon jó helyzetben vagyunk a románokkal szemben. Az oroszok most hatalmas nagy bizniszt láthatnak,mert akár elismerjük akár nem, Paks, helikopterek,energia.. stb. A továbbiakban is szállíthatnának harceszközöket (BMP,T-* ..stb). Sőt én lehet elmennék arrafelé is -ha a NATO szabály nem tiltja,hogy orosz előrejelző radar épüljön itthon, mert azért ugye fizetnek,hogy itt lehessen. De egyuttal amerikai rakétákat vagy radart is engedélyezném. Az ország két végébe,bár ebből hatalmas nagy felhajtás lenne.
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Ezt a zászlós mizériát nem értem minek lihegi túl a 2 oldal. Ha a hazai román etnikum kirakhatja a román zászlót akkor teljesen joga van az erdélyi magyarságnak is kirakni a nemzeti zászlót. Itt a románok a hunyók.

Viszont úgy vélem, hogy  a székely zászló nem a magyar nemzet zászlója úgyhogy kifejezett provokáció volt ezt kirakni egy nem létező nép zászlóját. Engem szabolcsiként irritál hogy megkülönbözetik magukat vagy belülről a székelyek vagy kívülről politikai nyomásra a székelyek nevében tetszelgők. Mint valami kiválasztott nép(csoport) lennének, pedig ugye a romániai magyarság nem csak székelyekből áll.

A magyar önrendelkezést magyar zászlóval kell kinyilvánítani, nem egy korlátozott néprajzi csoport zászlójával.
 
 • Tetszik
Reactions: Xtreeem and honved
G

Guest

Guest
Románia egységes nemzetállam, az összenőtt szemöldökű emberek nemzetállama. Ennyi a lényeg. Ja és a szövetségesünk. Nem akarok nagyon beleszólni hogy miről essen szó, ez egy aktuális téma, ami nagyjából arról szól, hogy a székelyeket továbbra is lehúzhassa a román állam és cserébe még azt sem engedi meg, hogy kitegyenek egy zászlót. Biztonságpolitikailag szempontból messze előrébb járnak a szlovákok, ha érted mire célzok.
 

Pela

Member
2013. január 9.
126
0
16
panoz: Elég erős érzelmek szabadultak fel bennem,mikor elolvastam azt a világpolgári leírásod. Elsősorban tanultál te történelmet? Az államalapítás óta tartja magát Székelyföld, sajnos Erdély már nem,mivel a román anyák teleszülték... DE! Minden ami a magyar nép/ország történelméhez vagy jelenéhez köthető, az magyar! Mellesleg a leghülyébb dolog azt mondani,hogy "magyar" ilyen szempontból... bár ha igaz amit olvastam,akkor Szent István királyunk meghatározta,hogy mi az,hogy magyar: (vallás,viselkedés..stb). De tekintve a történelmünket és a néprajzot, nem lehet egyértelműen kijelenteni,hogy valaki magyar. Mivel a magyar szó több nép/nemzet összességét jelenti. (Jász,Kun,Kuruc,Hajdú..stb, a cigány nem! Még mielőtt rasszistának neveznétek, felvállalom,hogy igen! Nem szeretem őket! Viszont a magyar ember fehér(ha a származását tekintjük) illetve a felfogás és az életmódja is jelentősen eltér. Nos ebbe a csoportba szintúgy sorolhatóak a székelyek,akárcsak a Vajdáságiak,Kárpátaljaiak..stb. Szóval a "nem létező nép" kijelentésedért én olyan két parasztlengőt veretnék le pár székely emberrel.. A provokációról pedig annyit,hogy nem most rakták ki a székely zászlókat, hanem már régóta kint voltak a címeres MAGYAR zászlóval is. Ha nem magyar nép, akkor miért nem asszimilálódnak? Miért nevezik magukat magyarnak? Miért tartják fenn a kultúrát? (Ami meglepő módon az anyahonban erőteljesebb) és még sorolhatnám az indokokat. Megkülönböztetik magukat,ezt kérlek kifejtenéd? De ha így is van, szerintem van nekik miért..

 

Ez pedig nem a MAGYAR önrendelkezésről hanem a székely autonómiáról szól.

 

Mellesleg a szlovákok is szemétkednek de legalább "tisztességesen" hagyják a magyar embereket élni,nem terrorizálják. DE attól függetlenül szerintem minden elrabolt terület jogszerűen Magyarországé.

 

De akkor egy kis figyelem felhívás a békével kapcsolatban. 

Vesztesek voltunk,mint OMM (Ausztria,Magyarország,Csehország) akkor mégis,hogy magyar területet Ausztria és Cseh(szlovákia)ország? Ha hivatalosan a vesztes oldalán álltak?! A Csehszlovák légiót kéretik mellőzni ugyanis nem hiszem,hogy mint cseh hadsereget tartották volna számon.
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Pela: Kösz, hogy rögtön levilágpolgároztál... Bár igazából egy percet nem gondolkodnék ha szabadulhatnék egy jobb élet felé az országból.

Mint mondod a székelyek magyarok, és a magyarságot képviselik ott egy szilárd tömbként.

Ez nem így van. A székelyek a székely zászlóval és a székely himnusszal és a felsőbbrendű megkülönböztetéssel csak a székelyeket képviselik. Mintegy külön nemzetként a magyaroktól.

Ha a székelyek a magyarságot képviselnék akkor magyar zászlót tűztek volna ki az épületekre illetve a magyar himnuszt játszanák elsősorban és nem székelységként beszélnének magukról hanem romániai magyarságként.

Nem trianonozni akarok, meg a múltbeli diktatúrákat felhánytorgatni. Én a jelenkori mesterséges székely nemzet csinálást ítélem el.

Ugyan mitől jobb egy székely a palóctól vagy a kalocsaitól hogy csinálnak nekik külön himnuszt és varrnak nekik külön zászlót?
 

doberamann

Member
2010. május 1.
566
7
18
Nna most sürgősen vegye elő mindenki a törikönyveket és tessék átolvasni, majd gyorsan elfelejteni..

A honfoglaló törzsek és a székelyek magyarul beszéltek már akkor is mások nem nagyon, (a hunokról meg a többi rokon népről most inkább ne beszéljünk, meg főleg arról nem hogy mikor volt a honfoglalás), főleg nem a kunok, a jászok, - kurucok meg a hajdúk... hm ezek honnan kerültek ide? A lényeg hogy a székelyek és most már a jászok és akár a kalocsaiak ugyanúgy nevezhetik magyarnak magukat. Pl a németek, 1 bajor vagy 1 szász ugyanúgy német kifelé, befelé meg regionálisan elkülöníti magát, kicsit lokálpatrióták és ... Mellesleg meg az magyar aki annak érzi magát, és aki meg meri ezt kérdőjelezni hát nemtudom, lehet nem esne jól neki se ha ezt mondanák róla.

A Kárpát-medencében élők mindig sokszínűek voltak nemzetiségre tekintve, jó lenne ha ez megmaradhatna...
 
 • Tetszik
Reactions: dragonette

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 965
9
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/" rel="nofollow">panoz</a>: Ki tart vissza ? Menj ! Talán a szerencsétlen életed ? Nem hiszem hogy máshol másképpen csinálnád. Világ polgár!
Elfelejtik a híradások közölni hogy Angliába meg a többi országba sem rózsás az élet,  mindig a jót mutatták , ez is pont bomlasztás egyik része. Kicsit , de csak kicsit kéne gondolkozni és nem a helyetted " gondokozó" híradásokat nézni.

Az élet azért adta az Agyad hogy használd , nem azért hogy a TV-ből érzékeld. ( látás , hallás ) = érzékelés

Az hogy a politikai lépéseket nem látod át azzal, hogy először székely zászló és az ottani magyarság összefogása kell , amit szétforgácsoltak az évek folyamán és utána lehet Magyar zászló tűzdelni stb.... Az hogy nem látod a fokozatokat , az a Te szegénységi bizonyítványod.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 965
9
38
Én kb. már 20-25 Országba voltam  és sehol sincs kolbászból a kerítés , mert a TV-ben látod.... A Csillagok Háborúját is ott láttam először és ésszel felfogtam hogy nem valóság :D Egyedül Svédország és Svájc ahol , magas az élet színvonal és kb. reális a magas kereset, de Svájcban is 4.000 frank a minimálbér , de pl. 3-4 Frank egy legegyszerűbb joghurt. ( 700-1000 Ft ) . Ajánlom neked a " Lopott idő" c. filmet ott megérted talán hogy működik a világ.
 
 • Tetszik
Reactions: honved and phaidros

therob

Active Member
2012. december 26.
905
217
43
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/" rel="nofollow">panoz</a>

Én egyetértek azzal amit írtál, és szerintem többen is így vannak ezzel csak nem kívánnak vitázni olyanokkal akik annyit tudnak válaszolni, hogy akkor költözz el, meg nem vagy magyar. Egyszer talán kinövik.
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
161
8
16
Kárpáti Piroska verse: 1920-ban a románok e vers miatt felakasztották,
Üzent az Olt, Maros, Szamos,
Minden hullámuk vértől zavaros,
Halljátok, ott túl a Tiszán,
Mit zúg a szél a Hargitán?
Mit visszhangoznak a Csíki hegyek,
Erdély hegyein sűrű fellegek?

Ez itt magyar föld és az is marad,
Tiporják bár most idegen hadak,
Csaba mondája új erőre kél,
Segít a vihar és segít a szél,
Segít a tűz, a víz, a csillagok,
S mi nem leszünk mások, csak magyarok!

Ha szól a kürt, egy szálig felkelünk!
Halott vitézek lelke jár velünk.
Előttünk száll az ős Turul-madár,
Nem is lesz gát, és nem lesz akadály!
Ember lakol, ki ellenünk szegül,
A székely állja, rendületlenül!

Üzenik a gyergyói havasok:
Megvannak még a régi fokosok!
Elő velük, jertek, segítsetek!
Székely anya küld egy üzenetet:
Hollók, keselyűk tépik a szívünket,
Rablóhordák szívják a vérünket!

Ha nem harcoltok vélünk, elveszünk!
E végső harcban: egyedül leszünk!
És a honszerző hősök hantja vár,
Ha odavész az ősmagyar határ!
És ha rablóknak kedvez a világ,
Mutassunk akkor egy új, nagy csodát!

Megmozdulnak mind a Csíki hegyek,
Székelyföld nem terem több kenyeret,
Elhervad minden illatos virág,
Mérget terem minden gyümölcsfaág.
Vizek háta nem ringat csónakot,
Székely anya nem szül több magzatot!

Vadon, puszta lesz az egész vidék,
S végezetül, ha ez sem lesz elég,
A föld megindul, a mennybolt leszakad,
De Erdély földje csak magyar marad!
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 965
9
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/" rel="nofollow">therob</a>: Mondtam olyat hogy nem Magyar?  Nem a kurucifo-n vagyunk és egyszer talán kinövik mondodadhoz :) Szerintem nem vagyunk egy értelmi dimenzióban, nem hogy síkon. Talán , talán egyszer ,de nem hiszek a csodákba megérted a dolgokat. :) Ez egy bonyolult sakk játszma.
És ne haragudj , de <a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/" rel="nofollow">panoz</a> írta: Bár igazából egy percet nem gondolkodnék ha szabadulhatnék egy jobb élet felé az országból.
Mit kéne írni , erre ? JAJ NE menj , maradj itt és siránkozz tovább? 
 
 • Tetszik
Reactions: dragonette

Pela

Member
2013. január 9.
126
0
16
panoz: EU-n belül bárhová mehetsz,mert jogod van hozzá. Nem így van? A magyar címeres zászlót is kitűzték a székely és a román zászló mellé, fenntartják a kultúrát,elég régóta és elég sokat tettek a történelmünk során a hazáért.. áhh mocskos hazaárulók. Miért látom azt,hogy Erdélyben,Felvidéken,Vajdaságban és Kárpátalján még megvannak a magyarok és magyarul beszélnek..stb. Elmondanád mi bajod a székely zászlóval és a székely himnusszal? Mellesleg ha jól tudom mind a kettőt kíséri a magyar zászló és a magyar himnusz.

<a title="Profile" rel="nofollow">doberamann: Igaz,hogy nem a honfoglalásnál kerültek ide, de elég régen és a hazáért azért tettek,nem pedig elmentek,mikor sz*rban voltunk.... </a>

az elmegyek,mert ott jobb az élet... felfogás soha sem fogja előre rendíteni az országot.

 

Mellesleg igen,minden országnak megvannak az előnyei és a hátrányai, több ismerősöm is kiment, de nem mondom,hogy nem magyarok. De azt hozzátenném,hogy nem tagja le és nem támadja azokat akik a magyarság fennmaradásában jelentősen részt vettek és az országot sem szidják. De külföldön elég drága az élet.. a cigi,pia .. stb lehet,hogy élhetőbb de van ugyan úgy hátulütője.