[BIZTPOL] Magyarország

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

therob

Active Member
2012. december 26.
905
217
43
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/" rel="nofollow">desertfox</a>

Szerintem nem írtam nevet, de látom magadra vetted. Igaz valóban más dimenzióban vagyunk, le kéne szállni a földre.
 
G

Guest

Guest
annak van valami haszna számunkra, hogy fegyverbeszerzéseink háromszor annyi fegyverbeszerzést generálnak a környező országokban?
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 432
608
113
Szeretném megkérni a társaságot, hogy maradjon meg az ésszerű
haditechnikai és biztonságpolitikai vonalnál ezen a fórumon és a székelyek, valamint a határon túli magyarság vélt vagy valós problémáit ne itt tárgyalja ki, mert ez a fórum nem fog ennek teret biztosítani.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 143
4 997
113
Panoz

"Ha a hazai román etnikum kirakhatja a román zászlót akkor teljesen joga van az erdélyi magyarságnak is kirakni a nemzeti zászlót. Itt a románok a hunyók."

Ez így igaz. Lásd méhkeréki önkormányzat.

http://www.erdelyinaplo.ro/?hir=62

Itt csak az a különbség, hogy a székelyek a székely zászlót rakták ki. A székely zászló eredete: lásd. lexikon. XVI. század.

"Viszont úgy vélem, hogy  a székely zászló nem a magyar nemzet zászlója úgyhogy kifejezett provokáció volt ezt kirakni egy nem létező nép zászlóját."

Hát ez bizony nagy tévedés. Mindenesetre ne nagyon hangoztasd mondjuk Udvarhelyen.

A nép fogalma: az emberiségnek származás, faj, nyelv, erkölcs s műveltség szerint összetartozó része, amely élhet akár másik állam területén is. A történelmi fejlődés szerint az állam nem mindig egy nemzetiség értelmében vett népnek állama.

Másképpen : A nép egy helyütt és azonos életformák között együtt élő, azonos nyelvű embercsoportok világszemléleti közössége. A nemzet egyazon állami szervezet keretei közt élő egyének és csoportok politikai közössége, az államszervező és államfenntartó nép politikai megjelenési formája. És a kettő nem szokta fedni egymást.

 
http://korabelierdely.uw.hu/hargitamegye/csiksomlyo/ember%20vesd%20szivedbe.jpg
 
"Ha a székelyek a magyarságot képviselnék akkor magyar zászlót tűztek volna ki az épületekre illetve a magyar himnuszt játszanák elsősorban és nem székelységként beszélnének magukról hanem romániai magyarságként."
A székelyek egy tömbben élő magyar tudatú népcsoport, amely saját szokásokkal saját önazonossággal rendelkezik. Nem kellene, ill. nem szabad ezt elvitatni tőlük, min ahogy máshol sem szokás - pl. Európában ...
 
"Nem trianonozni akarok, meg a múltbeli diktatúrákat felhánytorgatni. Én a jelenkori mesterséges székely nemzet csinálást ítélem el."
Trianon tárgyilagos megértéséhez az első lépés, a megvitatásához főleg - ezt kellene leginkább tanítani - a szerződés teljes szövegének elolvasása. Nem hosszú annyira, mivel a korabeli újságok lehozták elejétől a végéig.
Sem a múltban, sem a jelenben nem létezik, létezett mesterséges székely nemzet. Csak székely nép, majd nemzet. A nemzet, mint olyan későbbi fejlemény, a nép nemzetként való meghatározása, egyfajta politikai közösség meglétére utal. És itt beszélhetünk politikai értékkapcsolatról, ezért a népből nemzetté válás egy természetes folyamat eredménye.
 
"Ugyan mitől jobb egy székely a palóctól vagy a kalocsaitól hogy csinálnak nekik külön himnuszt és varrnak nekik külön zászlót?"
Nem jobb csak más. És ezt értsd meg. Azt, hogy a honfoglalás óta velünk élnek, és magyar tudatúak, a magyar történelem részei voltak mindig. Hozzánk tartoznak. A kialakult különbségek a távolságban és a kora középkortól eredeztethető eltérő jogaik, szokásaik stb. másságában keresendők.
 
Sokkal kisebb népcsoportok identifikálták már meg magukat, akár úgy is, hogy nem a saját államok területén élnek, sőt, anyaország nélkül akár.
A román helyzettel, "szitu"-val kapcsolatban még: az önrendelkezésre, autonómiára számos példa van a világban, de ezek általában a "nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű és toleránsabb részeken vannak.
Finnországban, a nyugati részeken élő svéd kisebbség nyelvét kötelező jelleggel tanítják a finn gyerekeknek. De említhetném Schleswig-Holsteint, Tirolt, Baszkföldet,  az elzászi németeket stb.
 
üdv.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
A székelyek már a honfoglalás előtt Székelyföldön éltek, gyakorlatilag egy visszamaradt helyőrségként Attila hun király után. Csaba királyfi stb.

Úgy látom itt egyeseknek az általános iskolai történelem is gondot okoz és attól félek direkt teszik, mert rendszeresen visszatér a HTKA olvasótáborának egy jelentős részétől és adminisztrátorok köreiből is.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
14 803
33 282
113
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/" rel="nofollow">doberamann</a>

"Mellesleg meg az magyar aki annak érzi magát, és aki meg meri ezt kérdőjelezni hát nemtudom, lehet nem esne jól neki se ha ezt mondanák róla.

A Kárpát-medencében élők mindig sokszínűek voltak nemzetiségre tekintve, jó lenne ha ez megmaradhatna…"

 

Ez egy nagyon jó meglátás, és történelmi tény. A magyar nem etnikai, hanem kultúrnemzet! Ergo az a magyar aki egy bizonyos elvárt kulturális kritériumot teljesít. A nemzetállami ideológia ezen fejlett szintje csak nem rég jelent meg az agyonsztárolt Nyugat-Európában, ráadásul azonnal ki is fordították az eszmét magából egy "multi-kulti" nevű vadhajtásba. A kultúrnemzet, mint fogalom a Monarhia idejéből származik, mégpedig az a 19. század végéről.
Ehhez az eszméhez a szomszédos országok még nem "nőttek fel", és ez a probléma fő forrása. Egyszer talán majd ők is elérnek erre a szintre... 
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 463
142
63
Elnézést az adminoktól, én is felvettem egy fonalat, nem kellett volna.

Szerencsére kevesek megértették mit akartam mondani, mások rögtön azt hitték a románok mellett vagyok.

Mindenesetre én úgy gondolom hogy Szatmárnémeti, Nagyvárad Arad és Temesvár magyarjai is megérdemlik a képviseletet.

Ha megnézitek a médiában a képeket és a googlén nem látni piros-fehér-zöldet, csak kék-sárgát.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 684
11 563
113
Feltételezem azt meg lehet oldani, hogy lezárjátok a topikot mondjuk két hétig, míg lecsillapodik kicsit a társaság...
 

doberamann

Member
2010. május 1.
566
7
18
"Mert magyarnak lenni nem vér kérdése! Eszme az! Magyarnak lenni felemelt fő, akarat, büszkeség! Dac, és soha fel nem adás! Magyarnak lenni...szélbe emelkedni fedetlen fővel, s pusztító viharnak útját állani! Magyarnak lenni szembeszállni mindennel! " /Vitéz János, esztergomi érsek - Bán Mór: Hunyadi/

Ehhez tartsátok magatok, legyetek büszkék arra hogy magyarok vagytok és legyetek büszkék a többi magyarra ha kiáll magáért...

És itt zárjuk le végre.

 

fip7 a mai globalizált világba sose lehet tudni, van aki dolgozni és gyarapodni jön ide van aki meg nem...
 

amanitin

Member
2011. május 18.
54
0
6
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Szinte védtelen a Magyar Honvédség egy külső támadással szemben
Megkérdezel egy leépítésnek áldozatul esett kollégát, hogy mi a véleménye a leépítésről?

Az interjú alanynak a szájába adsz olyasmit,
- "Szinte védtelen a Magyar Honvédség egy külső támadással szemben"
- "A Magyar Honvédség még arra az időre sem lenne képes megvédeni az országot egy esetleges támadás esetén, amíg a NATO katonai gépezete beindulna – mondta a hvg.hu-nak"

amit nem mondott, és ami csak masszívan fölfelé kerekítve jön ki abból, amit tényleg mondott?

Újságíró-e vagy?
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 965
9
38
Nem tudom hogy emlékeztek-e , de pont ezt írtam mi lenne ha egy volt HM közeli ember, tábornok  elmondaná hogy mennyire romokba van a hadseregünk és a népet fel kell tüzelni, hogy kell hadsereg. Meglátjuk a Tóba dobot kavics most mekkora hullámokat gerjeszt. ( reméljük NAGY) 
Szerintem még kellene pár ilyen cikk. 

<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-2/" rel="nofollow">Kuruc71</a>: Kivéve ha direkt FIDESZ kérte hogy ezt mondja.
 

panzerpityke

New Member
2012. november 20.
2
0
1
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Szinte védtelen a Magyar Honvédség egy külső támadással szemben
amanitin!
Nos én egy leépített katona vagyok, (bocsánat akkor ésszerűsítésnek nevezték), az interjú végén levő vezetői állomány (vízfej) 1204 fős csökkentése okán. Zászlósi rendfokozatban voltam, és valódi munkát végeztem. Ezek után mindenki képzeletére bízom, hogy egy zászlós vajon vezető beosztás e. Inkább mégsem bízom a képzeletre. Úgy zajlik a folyamat, hogy a főnök piros pontot szeretne az ő főnökétől, ezért felajánlja, hogy majd én bevállalok egy kis áldozatot (engem és még pár hasonlóan magas vezetői beosztásban levő kollégát), cserébe ugye ő piros pontot kap és megmarad az íróasztala. Ezután megnézi, hogy ki az akinek nincs ismerőse, nem rokona e valami fejesnek stb., de mivel nem ostoba (ugye a munkát azért el kell végezni utánunk is valakinek), ezért "megkérdezi" az alacsonyabb beosztású, jellemzően őrnagy, alezredes tisztet, hogy elvégzi e, amit addig mi kijelöltek csináltunk, vagy megy ő helyettünk a levesbe. Természetesen elvállalja! És innentől jön a valódi szép történet. Mindenki boldog a vízfejben, mi meg kapunk a kirúgásunk mellé egy "Honvédelemért!" kitüntetést, a kiemelkedő munkánk elismeréseképpen. A többi meg a te dolgod. Ezt hívják a vízfej csökkentésének fent a minisztériumban. Jellemzően ennek a módszernek a következményeképpen a vízfejben a rendfokozati arányok még jobban torzulnak, hiszen alacsony rendfokozatú már nem marad lassan egy sem.