[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 090
53 468
113
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/" rel="nofollow">doberamann</a>

"Mellesleg meg az magyar aki annak érzi magát, és aki meg meri ezt kérdőjelezni hát nemtudom, lehet nem esne jól neki se ha ezt mondanák róla.

A Kárpát-medencében élők mindig sokszínűek voltak nemzetiségre tekintve, jó lenne ha ez megmaradhatna…"

 

Ez egy nagyon jó meglátás, és történelmi tény. A magyar nem etnikai, hanem kultúrnemzet! Ergo az a magyar aki egy bizonyos elvárt kulturális kritériumot teljesít. A nemzetállami ideológia ezen fejlett szintje csak nem rég jelent meg az agyonsztárolt Nyugat-Európában, ráadásul azonnal ki is fordították az eszmét magából egy "multi-kulti" nevű vadhajtásba. A kultúrnemzet, mint fogalom a Monarhia idejéből származik, mégpedig az a 19. század végéről.
Ehhez az eszméhez a szomszédos országok még nem "nőttek fel", és ez a probléma fő forrása. Egyszer talán majd ők is elérnek erre a szintre... 
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Elnézést az adminoktól, én is felvettem egy fonalat, nem kellett volna.

Szerencsére kevesek megértették mit akartam mondani, mások rögtön azt hitték a románok mellett vagyok.

Mindenesetre én úgy gondolom hogy Szatmárnémeti, Nagyvárad Arad és Temesvár magyarjai is megérdemlik a képviseletet.

Ha megnézitek a médiában a képeket és a googlén nem látni piros-fehér-zöldet, csak kék-sárgát.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 157
13 349
113
Feltételezem azt meg lehet oldani, hogy lezárjátok a topikot mondjuk két hétig, míg lecsillapodik kicsit a társaság...
 

doberamann

Member
2010. május 1.
566
7
18
"Mert magyarnak lenni nem vér kérdése! Eszme az! Magyarnak lenni felemelt fő, akarat, büszkeség! Dac, és soha fel nem adás! Magyarnak lenni...szélbe emelkedni fedetlen fővel, s pusztító viharnak útját állani! Magyarnak lenni szembeszállni mindennel! " /Vitéz János, esztergomi érsek - Bán Mór: Hunyadi/

Ehhez tartsátok magatok, legyetek büszkék arra hogy magyarok vagytok és legyetek büszkék a többi magyarra ha kiáll magáért...

És itt zárjuk le végre.

 

fip7 a mai globalizált világba sose lehet tudni, van aki dolgozni és gyarapodni jön ide van aki meg nem...
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 248
71 917
113
@szekely2020: valószínűleg elkerülte a figyelmedet hogy van külön videós topik az ilyen videók számára...

 

http://htka.hu/forum/kepek-videok/magyarorszaggal-kapcsolatos-videok/
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 670
75 495
113
<a title="Profile" rel="nofollow">szekely2020</a>

 

Hidd el,hogy nem!
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
ezeket a videókat 2 kattintással én is megtalálom, ha akarom, sőt valszeg már láttam is mindet, ellenben zavaró, hogy nem rendeltetés szerűen használod a topicot, és a videók totál szétdarabolják az aktuális beszélgetést és annak folyását
 

Jeno

Member
2009. április 27.
105
1
16
szekely2020 által belinkelt videókat áthelyeztem a:

http://htka.hu/forum/kepek-videok/magyarorszaggal-kapcsolatos-videok/

topicba.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 670
75 495
113
<a title="Profile" rel="nofollow">ksspsta</a>

 

Semmit nem változata lényegen csak téves. 25 miért?
 

independence

Active Member
2012. december 28.
385
62
28
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Szinte védtelen a Magyar Honvédség egy külső támadással szemben
Szerkesztő urak !

Nem látom az összes hozzászólást ! Se ebben a témában se másikban a legutolsó oldal karbantartás óta ! Nincsenek sehol "régi és újabb hozzászólások "-ra kattintás lehetőség !

Itt pl nem látom hogy Dudi-nak ki és mit szólt be ?

Ez miért van ? Hiába vagyok bejelentkezve , akkor se ...
 

independence

Active Member
2012. december 28.
385
62
28
Na most hogy vissza jöttem az HTKA-ra , van 1,2,3 oldal ...
sf-frown.gif


 

mind1...
 

Jeno

Member
2009. április 27.
105
1
16
mrteddy

Nekem simán betölti a kérdéses fórumot, egyébként a hivatkozott fórum:

Forum/Képek & videók/Magyarországgal kapcsolatos videók

 

Visszalapozás: a fórum neve fölött, illetve az oldal alján találod az oldallapozót
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
<a title="Profile" rel="nofollow">independence</a>

 

Ha a konkrét cikkre kattintok, akkor nekem is csak az utolsó pár hozzászólás jelenik meg. Viszont, ha az "új kommentek/az elmúlt 24 óra aktivitása" alól, vagy közvetlenül a fórumból lépek az adott témához, akkor megjelenik az összes hozzászólás, illetve, ha több oldalnyi van, akkor az oldalak száma is.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
Peti nem tudom ezen mért vagy kiakadva. 20 éve megy ez a fura játék. Még hogy a középkor volt sötét. Ez a liberális világrend a legkártékonyabb. Szerencséjére még nagyobb krízissel nem találkozott.

 

Mi lenne  a normális és mi a valóság az két külön dolog. Nézd meg az HAHA agymenését olyan diákok tüntetnek aki órákra ünnepnapokon járnak, olyan dolog miatt ami őket nem érinti. Egy szociológus, politológus, bölcsész hallgató nem fog kimenni külföldre mivel kutyának se kell.

Azok akik hallgatói szerződés ellenére is kifognak menni: a mérnök és orvos és természetudos egyrész kicsengeti  a hallgató szerződésbe foglalt összeget. Másrészt annak nincs se kedve se energiája tüntetni. Mivel az ilyen ember a csendbe a lábával szavaz.

 hazánk

Peti nem tudom ezen mért vagy kiakadva. 20 éve megy ez a fura játék. Még hogy a középkor volt sötét. Ez a liberális világrend a legkártékonyabb. Szerencséjére még nagyobb krízissel nem találkozott.

 

Mi lenne  a normális és mi a valóság az két külön dolog. Nézd meg az HAHA agymenését olyan diákok tüntetnek aki órákra ünnepnapokon járnak olyan dolog miatt ami őket nem érinti. Egy szociológus, politológus, bölcsész hallgató nem fok kimenni külföldre mivel kutyának se kell.

Azok akik hallgatói szerződés ellenére is kifognak menni: a mérnök és orvos és természetudos egyrész kicsengeti  a hallgató szerződésbe foglalt összeget. Másrészt annak nincs se kedve se energiája tüntetni. Mivel az ilyen ember a csendbe a lábával szavaz.

Hazánkba  felső oktatásába a kiadott diplomák 8% a természettudományos/ mérnökia

torz felső oktatásába a kiadott diplomák 8% a természettudományos/ mérnöki.

100-ból 8 egyetemista az aki iparszámára termelési területen értékes. Valamint aki mozgósitáskor altiszté és tiszté képezhető gyorstalpalón, de 8 természetudosból/mérnökből kit hagyol a hátországba gyárakba és ki küldesz a frontra már nehéz kérdés.

 

Ilyen szempontól sajnos a felső oktatásunk pazarló. Valamint ilyen arányok mellett ki hiányszakma már most a természettudományos középiskolai tanár. Mivel iparban tanár szakosakat is felszívja ha nincs ló jó a szamár is elv alapján. Akkor ki fog tanitani. 1 lehetőség aránytalanúl megemeljük eze tanárok fizetését a többiekhez képest, de ez nem járható út. 2 lehetőség egyre kevesebb természetudományos óra. Ami egyre hülyébb embereket eredményes aki elszaval egy verset de egy tégla lap területeté fejbe nem képes kiszámolni.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 090
53 468
113
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-3/" rel="nofollow">peti7788</a>

 

Teljesen igazad van. Az államnak 3 alapvető feladata van:
1. Külbiztonság. (hadsereg, diplomácia, stb..)
2. Belbiztonság. (rendőrség, bíróság, tűzoltóság, stb..)
3. Gazdasági biztonság. (versenyhivatal, nemzeti bank, gazdasági törvények, stb..)
Minden más ezekből következik. Ha ezt egy állam nem látja el elveszti létezésének az értelmét. Sajnos ma az állam az úgynevezett "szociális biztonságot" (magyarul szavazatvásárlás a pártomnak) tartja szem előtt, miközben a szociális biztonságnak az előző három eredményes alkalmazásából kéne fakadnia! 
(nem gyilkol le az ellenség, nem rabolnak ki az utcán, jól működő gazdaságunkban van lehetőségem dolgozni stb...)