Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Semmi köze a demokráciához, ahogy mondod. Majd ha mást is rád fognak erőltetni a vírusra hivatkozva, akkor ne csodálkozz.
Pl. meg fogják "állapítani", hogy azért terjed 150%-os ajrópauniós átoltottság mellett a vírus, mert sok olyan személy van, aki csak papíron vette fel az oltást:eek:. Namármost, a számukra nagyon kedves oltottak védelme érdekében el kell kapni az oltatásnak ellenálló eretnekeket. Erre mi más lenne a legjobb megoldás, mint tesznek az oltás mellé - természetesen közkívánatra - egy biometrikus chipet is, aminek a memóriáját minden egyes esedékes oltásnál aktualizálva rögzítik az oltás megtörténtének időpontját.
Én arra számítottam, hogy legkorábban 2023 vége felé kerülhet erre sor, de be kell látnom tévedtem. Jövő ilyenkor már javában menni fog a jelölés.
Minek kell ahhoz biometrikus chip, már most is tudják mikor oltottak be......
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97
W

Wilson

Guest
Semmi köze a demokráciához, ahogy mondod. Majd ha mást is rád fognak erőltetni a vírusra hivatkozva, akkor ne csodálkozz.
Pl. meg fogják "állapítani", hogy azért terjed 150%-os ajrópauniós átoltottság mellett a vírus, mert sok olyan személy van, aki csak papíron vette fel az oltást:eek:. Namármost, a számukra nagyon kedves oltottak védelme érdekében el kell kapni az oltatásnak ellenálló eretnekeket. Erre mi más lenne a legjobb megoldás, mint tesznek az oltás mellé - természetesen közkívánatra - egy biometrikus chipet is, aminek a memóriáját minden egyes esedékes oltásnál aktualizálva rögzítik az oltás megtörténtének időpontját.
Én arra számítottam, hogy legkorábban 2023 vége felé kerülhet erre sor, de be kell látnom tévedtem. Jövő ilyenkor már javában menni fog a jelölés.
150%-os átoltottság mellett (amely szám persze teljesen blőd) nem fognak nagyon foglalkozni a járvánnyal mivel akkor nem okozna problémát az egészségügyben.....
 
W

Wilson

Guest
Tehát most az a stájsz , hogy lehet véd egy olyan mutáns ellen ami amúgy igen gyenge tüneteket produkál - de ha nem véd se derül ki mert enyhe tünetekkel megy át az alanyon - tehát ha nem ront a helyzeten azt már sikerként lehet elkönyvelni ! Aztaqrva furfangos eszüket !
Ha a friss (6 hónapnál nem régebbi) minimum két oltáson (ez ugye oltóanyag függő) átesett emberek nagy számban kerülnek súlyos állapotban kórházba illetve intenzív osztályra, na akkor lehet kijelenteni, hogy az oltások nem védenek az omikron vagy bármilyen covid vírus változat ellen, addig no para az oltások védenek:).
 
  • Tetszik
Reactions: P.A.A and Blitz97

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Vajon az omikron variáns esetén a „hibrid immunitás”, azaz a korábbi fertőzés plusz az oltás nagyobb védelmet nyújt-e, mint bármelyikük külön-külön?
Tegnap felmerült a kérdés, hogy vajon a túlzott ellenanyagszint nem ártalmas-e? Eredetileg erre kezdtem irodalmazni; terhelő adatot nem találtam, de egy rendkívül érdekes dolgot viszont igen.
Megjelent a Nature lap 2021 10. 21-i számában egy rövid kis összefoglaló írás a COVID „szuperimmunitásról”, ami rendkívül figyelemreméltó a kb. 2 héttel később felbukkant omikron vírus variáns tükrében.
Egy kutatás keretében előállítottak egy mesterséges vírus variánst, amelyben a tüskefeférje (ezzel jut be a vírus a sejtbe) 20 változást tartalmazott, és ez teljesen ellenálló volt a korábban vagy koronavírus fertőzésen átesett, vagy oltást kapott emberek többsége által termelt semlegesítő ellenanyagokra.
Ám volt egy csoport, ami kivételt képezett: azok, akik az oltásuk előtti hónapokban koronavírus fertőzésen is átestek. Ők olyan ellenanyagokat is termeltek, amelyek semlegesítették a fenti mutánst, amely az addig megfigyelt természetes vírus variánsoknál sokkal ellenállóbb volt az immunvédelemre. Sőt, ezekn emberek ellenanyagai másféle koronavírusokat is blokkoltak.
Felmerül tehát a kérdés, hogy vajon az omikron variáns esetén az ilyen „hibrid immunitás”, azaz a korábbi fertőzés plusz az oltás nagyobb védelmet nyújt-e, mint bármelyikük külön-külön?
A hibrid immunitás érdekes tulajdonságait már korábban is tanulmányozni kezdték, miután kiderült, hogy a fertőzést követő oltás sokkal magasabb ellenanyagszinteket produkálhat, mint két oltás, és hatásosabban véd olyan variánsok ellen is, amelyek esetében az oltások kevésbé hatásosak.
A legújabb tanulmányok szerint a hibrid immunitás különleges tulajdonságai mögött a memória B-immunsejtek állnak.
A hibrid immunitás esetében az ellenanyagszintek stabilabbak, mint az oltások után. Azonban más adatok szerint a második mRNS oltást 12 hétig követően olyan B-memóriasejtek keletkeznek, amelyek képesek diverzebb koronavírusok felismerésére, köztük olyanokéra is, amelyek náthát okoznak. Felvethető, hogy a harmadik oltás esetleg olyan hatásokat eredményezhet, mint ami a hibrid immunitást jellemzi.
Egy Quatar-ban végzett vizsgálat szerint a fertőzés után Pfizer oltással oltotak kisebb eséllyel adnak pozitív SARS-COV2 tesztet, mint azok, akik nem estek át korábban fertőzésen.
Hivatkozás: https://www.nature.com/articles/d41586-021-02795-x
COVID super-immunity: one of the pandemic’s great puzzles


[URL='https://www.facebook.com/groups/740482753554572/user/100003563780269/?__cft__[0]=AZUlaP2VHvKZWTknlCPnlN4LCUli4hLQbodKAXMJPxvodrduekr84oUNc46qsn0SrBmuDNpDzXilDvZ2aWEjztAj2Duv1-T4XklRwZ5hy_gZ8lDBRurhUjNiMnF6bQvEb_wfFjZEhFtuEEb_CJalElDEADW-iqWbmY4xR6bNNrUJZblcDBu55wc1Qg-gIUsIoqs&[B]tn[/B]=-UC%2CP-R']Szabolcs Dobson

[/URL]
Adminisztrátor
·
T0poe1nagsomanaalp,38 15:e15d1 ·

Az egyéni ellenanyagszint méricskélésekről sokadszorra: lankadatlanul érkeznek a kérdések arról, hogy mindenféle ellenanyagszint esetén kell-e oltani vagy sem, védett-e az illető vagy sem. Ismét jelzem: a Világ egyetlen hatósága, orvosi testülete sem ajánl egyéni ellenanyag méricskélést a „védelem” megállapítása céljából, egyszerűen azért, mert erre nincs bizonyíték és a tesztek nem ezt a célt szolgálják. Bezárással vagy több tízmillió forintos bírsággal kellene büntetni azokat a vállalkozásokat, akik azt hazudják, hogy a tesztek alapján megállapítható a "védelem" mértéke, mert közegészségügyi veszélyt okoznak mocskos szintű anyagi haszonszerzés okán.

A védelem szó pedig eleve nem egyértelmű: védeni lehet a fertőzés ellen (ezt kevésbé teszik a vakcinák), a tünetes fertőzés ellen (ezt jóval inkább) és a súlyos, illetve halálos kimenetel ellen (ezt leginkább).
Lehet, hogy egy kép erről: szöveg



658658

185 hozzászólás
114 megosztás

Tetszik



Hozzászólás


Megosztás
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Izrael: az új fertőzések 9%-a alakult ki háromszor oltottakban a múlt hét kedden diagnosztizáltaknál, de nem világos, hogy a harmadik oltás után mikor (vagyis, még a védelem megerősödése előtt vagy után). Az új esetek 76%-a az oltatlanok közül kerül ki.
Minden esetre Izraelben is az esetszám emelkedik és felmerült a negyedik oltás szükségessége, elkezdtek beszélni az ötödik hullámról. Érdemes Izraelre odafigyelni, mert Európa hatalmas hibát követett el a harmadik oltások ellazsálásával és negligálásával, szemben Izraellel.
Az 5-11 éves gyermekek oltásával kapcsolatban a szülők bizonytalansága viszont jelentős Izraelben.
Hivatkozás:
Health minister suggests fourth vaccine dose amid rising fears of fifth COVID wave
TIMESOFISRAEL.COM
Health minister suggests fourth vaccine dose amid rising fears of fifth COVID wave
Nitzan Horowitz urges parents to vaccinate children as campaign for ages 5-11 gets off to slow start; coronavirus czar says fresh round of infections already starting
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Nem ő volt, csak véletlen egybeesés, hogy annak is sok gyermeke volt mint Pelikánnak. na mindegy is. Elismerés Csányinak, hogy ilyen szép ívet írt le a pályája és a családját nagy valószínűséggel beemelte az új magyar arisztokráciába. Ha csak nem az lesz, mint a magyar mondás szerint, hogy az első generáció megszerzi, a második megtartja a harmadik pedig elpallja.

OgretankHU, egy személyes kérdésem lenne.
Mi a véleményed, hogy már lassan a gyermekeinket is kötelezően oltani akarják azzal a Pajszerrel?
Az enyémet nem fogják az tuti , ő se akarja és mi se ! Így lezárva !
 
W

Wilson

Guest

Januártól újabb európai ország vezeti be a kötelező oltást​

2021. NOVEMBER 30.
A járványhelyzet miatt a görögök már eddig is korlátozásokat írtak elő az oltatlanoknak, a 60 felettieknek januártól a kormány előírja az oltás felvételét.

A görög kormányülésen döntés született arról, hogy január 16-tól előírják a 60 év felettieknek a koronavírus elleni vakcina felvételét, aki ezt elmulasztja, 100 eurós bírságot kaphat – írja a BBC.

A 11 milliós országban 63 százalék a teljesen beoltott, ez elmarad az EU-s átlagtól.

 
  • Tetszik
Reactions: BJani and Blitz97

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Sógorom meséli Münchenből, hogy elég nagy a fejetlenség a németeknél: egyrészt terítéken van a kötelező oltás és az újabb kemény lockdown is, amitől eléggé forrong a közbeszéd. A vendéglátósok pl. sokezer eurós befektetésekkel lettek kovid-biztosak, erre most újra zárjanak be. A duplaoltás már nem elég, most a tripla a minimálisan elvárt, de csak protekcióval lehet harmadikat szerezni, mert nincs elég, ezért elosztási viták vannak. Közben ugye megy a kormányváltás. Az előző kovid-cár hat hete már majdnem bejelentette, hogy megszűnt a járvány, de most megint ide-oda hurcolják a betegeket, mert betelnek a kórházi helyek. A hírek szerint jellemzően oltatlanok kerülnek kórházba, ez legalább világos. A németek elsősorban a Pfizer oltásban hisznek, és viszonylag nagy oltási kedv volt pár hete, de ez megtorpant, amikor kiderült, hogy csak Modernát rendelt a kormány, Pfizert meg nem. Szóval elég nagy a kavarás, sógi úgy foglalta össze, hogy "úgy tűnik, hogy ezek semmit nem tanultak az elmúlt két évben". Kampány azért van, pl. pirossal világítják ki azokat a kórházi ablakokat, ahol kovidos betegek fekszenek. Kérdeztem, hogy ég-e már a Reichstag: elég komoly ellenállás van a kötelező oltás és a lockdown ellen is, de egyelőre jogi csatározás megy, Alkotmánybíróság stb. Tanulságos, és hozzájuk képest mi egy elég összeszedett és fegyelmezett ország benyomását keltjük.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Az az igazság, hogy most össze - vissza beszélnek a virológusok. A mai napig az ellenanyagszint volt az Isten!!! A Sinot pont azért tamadták, mert nem emelte az egekbe az ellenanyagszintet és a sejtes védelemre koncentrált. Merkely aki ez utóbbi fontosságát hangoztatta rendesen betámadták.

Most meg, mit mond Karikó, Kemenesi???

A védelem első síkja az antitestes, amelyet a legegyszerűbb mérni, és ebből kiindulva ez is a leggyakrabban használt a tanulmányokban, a mindennapokban is. Az antitestes védelem az első komponense a védelmi rendszerünknek, egyből leköti, semlegesíti a behatolót. A második sík a sejtes immunitás, ami képes mediálni a már bejutott vírusok elleni védekezést és azok legyőzését. Nagyon leegyszerűsítve: az antitestek felelnek azért, hogy a vírus lepattanjon a szervezetről, illetve nagyon hamar hatástalanításra kerüljön, a sejtes immunitás pedig már abban játszik szerepet, milyen jól, milyen hamar gyűrjük le a bejutott kórokozót, hogyan viseljük a betegséget. Hosszú távon az utóbbi az igazán hatékony, ez véd a súlyos betegség és a halálozás ellen. Nehéz azonban mérni, így kevesebbet is beszélünk róla.

Nah, menjetek a picsába, ezt most mondják először!!

Felhívta a figyelmet: a köztudatba rosszul ivódott be, nemcsak az antitestek száma számít a védettség esetében. Ezek, nagyon leegyszerűsítve abban segítenek, hogy a fertőzés meg se történhessen.

Hát ezt a köztudatot épp ti alakítottátok igy, sorry!! Sajnos azt kell mondjam, valószínűleg a nyugati gyógyszerlobbi hatására.

Tehát szükség van az oltasra, magas ellenanyagra, hogy a járványt megfékezzük, a fertőzések számát csökkentsük, de aki benyalta ott egyénileg elsősorban a sejtes immunitás segít, amit gyakorlatilag eddig kevesen mérték, mert nehéz, nem üzlet.

Vagy elvitt az indulat és vmit félreértettem??