[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Vlagyimir Volfovics az USA széthullását jósolja. Nem igazán bírom PJW-t, de ez érdekesség.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Meghalt Florida állam egykori kabinetfőnöke egy közúti baleset miatt kitort lovoldozesben

220114113326-los-angeles-train-theft-full-169.jpg

Mit? Hogy kifosztják a tehervonatokat a pályaudvaron ilyen szinten? Más országokban ez alkalmilag fordul elő és a hatóságok gyorsan lépnek!
Az hogy lopnak a szállítmányokból, az mindenhol gond. Magyarországon a 90-es években egy komplett tehervonat tűnt el, ami orosz alumíniumot szállított. Arra nem emlékszem, hogy végül meglettek-e a tolvajok.

Ez megint egy olyan információ, amiről rajtad kívűl senki sem tud? :eek:
A 90-es években volt ez az ügy. Akkoriban az újságokan többször is szerpelt. Én is csak azért jegyeztem meg, mert az egyik egyetemi évfolyam társam szerint a másik évfolyam társamnak köze volt hozzá. Nem voltak jóban, úgyhogy nem biztos hogy igaz.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Ennyire durva állapotokkal nálunk hol lehet találkozni? Tényleg érdekelne, ha tudsz ilyen környékről.
Nálunk is rendszeresen dézsmálják a vonatokat. Simán végigvágják a tehervagonokokon szállított kamionok ponyváját, aztán kidobálnak mindent amit elérnek. Ennyire durva mennyiségű kidobott cuccot nem láttam még, de tizesével kidobált kartondobozokat már igen. Egy olyan megállás, ami közel van egy "bűnügyileg fertőzőtt" területhez, hogy az ott lakók akár gyalog ki tudjanak menni tizen-huszan,mindig tartogat ilyen veszélyt. Felmászni a vagonra és tapétavágóval végigvágni egy ponyvát 1-3 méter hosszan, majd kidopbálni minden elérhetőt, hát nem sok idő.

Szerencsére mostanában nem járok ilyen környékeken. A 90-es években az egyik barátom a VIII kerületben lakott. Ott azért voltak érdekes dolgok.
Igen a kilencvenes években, a szabad rablások idején. Mióta megszilárdult az állam, nem látsz ilyet itthon. A volt szoci blokk országaiban is csak talán Romániában.

Nálunk is rendszeresen dézsmálják a vonatokat. Simán végigvágják a tehervagonokokon szállított kamionok ponyváját, aztán kidobálnak mindent amit elérnek. Ennyire durva mennyiségű kidobott cuccot nem láttam még, de tizesével kidobált kartondobozokat már igen. Egy olyan megállás, ami közel van egy "bűnügyileg fertőzőtt" területhez, hogy az ott lakók akár gyalog ki tudjanak menni tizen-huszan,mindig tartogat ilyen veszélyt. Felmászni a vagonra és tapétavágóval végigvágni egy ponyvát 1-3 méter hosszan, majd kidopbálni minden elérhetőt, hát nem sok idő.
Ok, értem. Tényleges helyszínt tudnál mondani, ahol ilyen történik? Melyik MÁV pályaudvarra gondolsz?