[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 779
26 868
113
Vajon ha erre azt válaszolod, hogy elnézést, nem vettem részt, nem amerikai vagyok? :D
Egyszer, régen, egy messzi-messzi galaxisban egy ismerős részt vett egy csoportos USA körúton a '90es évek elején. Akkoriban ezeket a kérdéseket még a helyszínen tették fel, ő pedig nem tudott angolul, úh betanulta a válaszokat. Yes, no, yes, yes, no, no, no. Csakhogy rossz sorrendben tették fel a kérdéseket. A "Van-e Önnél bomba?" kérdésre találd ki, mi jutott... 3 órán át könyörgött az idegenvezető meg a tolmács, h engedjék el, de végül megúszta. :D
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 776
113
Ezt beteszem ide is. Minden oké. :D

https://makronom.mandiner.hu/cikk/20220121_biden_putyin_ukrajna
Biden nincs túl jó formában: még azt is elfelejtette, hogy ő az elnök

Biden elnök a beszélgetés során leginkább a stábja által kiválasztott újságírók kérdéseire válaszolt, a beszéde gyakran botladozott és zavartnak tűnt, sok esetben még értelme sem volt a mondanivalójának

Az amerikai elnök gyakran tett említést a múltról – „bezzeg az én időmben” a kábeltelevíziós hírek és a Republikánus Párt is más volt.

Arra viszont már kevésbé emlékezett, hogy mit mondott egy héttel ezelőtt. Tagadta, hogy a szenátus filibuster-szabályok megszüntetésének ellenzőit Bull Connorhoz és Jefferson Davishez hasonlította volna, percekkel később azonban az előbb említett szenátorokat figyelmeztette, hogy a hírhedt álláspontjuk végigkíséri az életüket.

A beszéd végén Biden bevallotta, hogy azt is elfelejtette, hogy ő egy elnök és már nem „csak” egy szenátor.
Korábban viszont kijelentette hogy ő már most többet ért el, mint bármely más elnök a történelemben. Akkor hogy is van ez?
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Nálunk is rendszeresen dézsmálják a vonatokat. Simán végigvágják a tehervagonokokon szállított kamionok ponyváját, aztán kidobálnak mindent amit elérnek. Ennyire durva mennyiségű kidobott cuccot nem láttam még, de tizesével kidobált kartondobozokat már igen. Egy olyan megállás, ami közel van egy "bűnügyileg fertőzőtt" területhez, hogy az ott lakók akár gyalog ki tudjanak menni tizen-huszan,mindig tartogat ilyen veszélyt. Felmászni a vagonra és tapétavágóval végigvágni egy ponyvát 1-3 méter hosszan, majd kidopbálni minden elérhetőt, hát nem sok idő.
Kamionos logisztikában P0 biztonsági szintű parkoló volt azt hiszem (lehet, hogy a P3 volt? Ez volt a két vége a skálának, a másik a fegyveres őrrel védett bekamerázott zárt terület). Gyakorlatilag üres kamionon kívül semminek nem terveztük ilyen helyre megállót.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Ha Bident életben tudják valahogy tartani, akkor addig alkotmányt módosítanak, hogy 3 vagy inkább 4 ciklust végig tudjanak vele nyomatni. Jó ez így nekik, mert ennél gyengébb elnökük nem is lehetne, aki aztán tényleg nem tud és nem fog semmibe beleszólni.
Ha az angol királynőt életben tudják valahogy tartani, Isten nyugosztalja, akkor Bident is menni fog.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Ez a BLM - Woke olyan mint a retrokomcsi kínai kulturalis forradalom volt. Amerika ma ott tart kukturalisan, ahol Kína 60 éve. A mai kínai vezetők felkészültségben, intelligenciában, stratégiában messze az USA tehetetlen, elöregedett, demens elitje előtt vannak. A fiataloknál is nagy a kobtraszt. USA-ban a hangadók, az alulképzett, demagog, marxista, woke kulturalis forradakmárok, míg a kínai fiatalok elitje, nyitott, high-tech iparra felkészült, tanult, világlátott.

Ez az egész idő kérdése. Kivéve ha a katonai erőfényt nem alkalmazzák. Mert 50 év múlva a transzsereg sem lesz már ütőkéoes. Azt is fertőzi a woke, kontraszelektált idióták lesznek a sereg vezetői az évszázad közepére. Ma még csak miniszterek, allamtitkárok.
Kínában épp most indult a gerontokrata bebetonozádás. :( (vagy nem, nekik valószínűleg rosszabb lesz úgy)
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Szerintem inkább a RAF-ra kezd emlékeztetni, csak itt nem cégvezetőket merényelnek le (vagy gépeket térítenek el), hanem szobrokat buzerálnak.
A tüntetések, egyetemi dolgok kb ugyanazon a szinten vannak.
"Karakter gyilkossággal" sokakat megmerényeltek azért, az akadémiai hatalomátvételük úgy sikerült. Akár meg is ölhették volna őket, bár akkor erősebb ellenérzés lett volna a társadalomban a törekvéseik ellen.

Mások lettek a módszerek,
Finomabbak a gyógyszerek.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Azért nem demokratikus, mert nem szabadna emberek között az alapján különbséget tenni, hogy hol születtek. Márpedig ez a szabály ezt veszi alapul, nem azt, hogy az illető melyik országban lakik.
Ha valaki letette az állampolgári esküt, megkapta az útlevelet, nincs körözés alatt, … és még Magyarországon is lakik, akkor nem mindegy, hogy hol született?
Főleg az USA-nak nem áll ez jól, a bevándorlókat támogató mostani kormányával. Vajon ha valaki azt mondaná, hogy csak annak az amerikainak nem kell vízumot kérnie, amelyik az USA-ba született, akkor mekkora felháborodás lenne a nagy vízen túl?
Statisztika. Az demokratikus, hogy a piros és fekete autók kötelező biztosítása nagyobb? Nem, mert nem egyenlő színfüggetlenül! És az igazságos lenne, ha a te nem ilyen színű autód biztosítása a jelenleginél drágább lenne ezek fokozott kockázatát szétterítendő?

Az demokratikus, hogy egy nukleáris ipari szakember csak külön engedéllyel utazhat az usa-ba (sima vízum nem elég), mert "terrorizmus"?

Egy afganisztáni születésű magyar statisztikailag nagyobb eséllyel lesz iszlámista szélsőséges, mint egy magyarországi magyar. Hány munkaóréányi background checket lehet egy ökölszabállyal megspórolni? Mennyit bukik az egy ember, akit kellemetlenül érint, és mennyi amortizált kockázatot spórol meg az amerikai társadalom? Ezt kell mérlegelniük. És saját polgáraikkal szemben demokratikusan meg is teszik, a saját polgáraikkal.

Az, hogy demoktratikus nem egy pozitív jelző önmagában. Sőt. Én most kényszerből eg yilyen rendszerben kell érvényesüljek, így elvárom, hogy a saját szabályait tartsa be a demokrácia, illetve ha már ez van akkor a lehető legstabilabb formában máködjön a műfaj adottságain belül, még ha nem is azonosulok a modern demokrácia értelmezéssel. Viszont nem érzem dícséretek. Annak a neoliberális óvodás diskurzusnak egy példája, hogy a világ két állapotban létezik: demokrácia és diktatúra.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Azért nem demokratikus, mert nem szabadna emberek között az alapján különbséget tenni, hogy hol születtek. Márpedig ez a szabály ezt veszi alapul, nem azt, hogy az illető melyik országban lakik.
Ha valaki letette az állampolgári esküt, megkapta az útlevelet, nincs körözés alatt, … és még Magyarországon is lakik, akkor nem mindegy, hogy hol született?
Főleg az USA-nak nem áll ez jól, a bevándorlókat támogató mostani kormányával. Vajon ha valaki azt mondaná, hogy csak annak az amerikainak nem kell vízumot kérnie, amelyik az USA-ba született, akkor mekkora felháborodás lenne a nagy vízen túl?
A témán túlmutat, de próbálj elutazni egyszer Izraelbe. Akkor majd meglátod, hogy amit az USA csinál, az ovis szint ebben a témában (bónusz: az izraeli ellenőrzés akkor is nagyon komoly, amikor kiutazol az országból).
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 033
24 590
113
Arnold Schwarzenegger pénteki balesete Brentwoodban, pár kocsi összetört, egy nő sérült meg. A piroson áthajtott.
272326385_5051747424848533_2676929514760534717_n_fit_1240x10000.jpg

 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 822
31 810
113
Két transzlény pereli Arkansast gyerekek nemváltó kezeléséért (persze libsi nyelven "egészségügyi ellátáshoz való hozzáféréséért" - így nevezik az abortuszt is). Csak azok figyelmébe, akik szerint hülyeség ilyesmiről népszavazni.

8gqov4cxund81.png