[HUN] Honvédségi rakétakomplexumok / rakétatüzérség beszerzése

Az előbb volt az M1-es Híradón is. Véletlenül beleakadtam. Gondolom, nemsokára tölthető az is.

Én még felvetnék egy olyan opciót is, hogy a beszerzés csak a PrSM rakéta blokkokra lesz érvényes. És esetleg megvesszünk pár kivont MARS-ot (modernizáció után) a németektől alá. Ugyanis a németek összesen valami 252db-bal rendelkeztek fénykorukban. Jelenleg meg valami 32db van aktív használatban (összesen 4 üteg).
Ráadásul a Diehl aktívan fejleszti is a német platformot, akár kisebb rakétákkal is.

A koreai szerintem jobb.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A Himars csak 6 rakétát tud a "cumó" meg 12dbot.
6x6 vs. 8x8
A "cumó" 2 különböző rakétakonténert tud kezelni akár...
Jó de Biden papa egyre jobban ráncolja a szemöldökét (már amikor ébren van), meg amerikai csapatokat se engedünk ide úgyhogy valamivel vezekelni kell...!

Sztem lesz a HIMARShoz magyar védelmi ipari hozzáadott érték.

Ez egy novekedes.hu cikkből.

Ezek az önjáró eszközök rendkívüli pusztításra képesek és többféle rakétával is üzemelnek, melyek közül a legmodernebb M30-as már GPS vezérléssel rendelkezik, emellett ráadásul a HIMARS saját tűzfelderítő radarokkal is bír, tehát képes az ellenséges gránátok, rakéták, tüzérségi lövedékek röppályája alapján bemérni hová kell az ellencsapást irányozni.

Ezt meg a héten nyilatkozta Maróth.

A kormánybiztos a találkozó után azt mondta: a koronavírus-járvány következtében kialakult chiphiány súlyosan érinti a hadiipart, azon belül is a GPS-alapú helymeghatározó eszközök gyártását, amely minden haditechnikai eszköz lelkét jelenti.
Próbáltunk összerakni egy közös stratégiát, hogyan lehet iparfejlesztéssel ellensúlyozni a kínai függést a NATO szövetségi keretein belül.

Ezek az önjáró eszközök rendkívüli pusztításra képesek és többféle rakétával is üzemelnek, melyek közül a legmodernebb M30-as már GPS vezérléssel rendelkezik, emellett ráadásul a HIMARS saját tűzfelderítő radarokkal is bír, tehát képes az ellenséges gránátok, rakéták, tüzérségi lövedékek röppályája alapján bemérni hová kell az ellencsapást irányozni.

A kormánybiztos a találkozó után azt mondta: a koronavírus-járvány következtében kialakult chiphiány súlyosan érinti a hadiipart, azon belül is a GPS-alapú helymeghatározó eszközök gyártását, amely minden haditechnikai eszköz lelkét jelenti.
Próbáltunk összerakni egy közös stratégiát, hogyan lehet iparfejlesztéssel ellensúlyozni a kínai függést a NATO szövetségi keretein belül.
Koreai nyitással a kínai függés ellen. D-Koreával amúgyis jók a kapcsolatok.

• Tetszik
Reactions: Szittya

Cshipszeket gyártanánk az amcsiknak?

Az előbb volt az M1-es Híradón is. Véletlenül beleakadtam. Gondolom, nemsokára tölthető az is.

Én még felvetnék egy olyan opciót is, hogy a beszerzés csak a PrSM rakéta blokkokra lesz érvényes. És esetleg megvesszünk pár kivont MARS-ot (modernizáció után) a németektől alá. Ugyanis a németek összesen valami 252db-bal rendelkeztek fénykorukban. Jelenleg meg valami 32db van aktív használatban (összesen 4 üteg).
Ráadásul a Diehl aktívan fejleszti is a német platformot, akár kisebb rakétákkal is.
Azt mondod ez lehetne a Rába használt német haditechnika modernizációs progija? o_O

• Tetszik
Reactions: Pogány
Maróth Gáspár védelmi beszerzésekért felelős kormánybiztos arról beszélt, hogy az Egyesült Államokban részt vettek egy tüzérségi rakétavető rendszer éles bemutatóján. Hozzátette: a magyar haderőfejlesztési elképzelések között szerepel „ennek a képességnek” a megteremtése, egyelőre több „jelölt” is van,

a megtekintett amerikai eszköz az egyik, egy közép- és hosszú távú rakéta-sorozatvető egység,
amely fejlesztés alatt áll.

Költői kérdés: kit érdekel a szemöldöke?
Hát hogyha az a szemöldök ráncolva van akkor ki kell nyitni a bukszát valamennyire...!

Hát csalódnék MG-ben ha nem lenne benne valami csavar...!

Akár egy ezred is lehet a miénk, ha 24+24 db-ban gondolkodunk, 2 osztályba szervezve. Ez mindenképp önálló alakulat lesz, nem hinném hogy hozzárakják valamelyik dandárhoz.
Szerintem is önálló tüzérezredben gondolkodunk. Biztosra vehető a kerekes önjáró tarack beszerzés is. Az ezrednek így lehetne HX3 kerekes önjáró tarack, HIMARS meg 120 mm-es AV osztálya.