[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 109
12 127
113
Európai Úniós támogatásoknál egyértelműen rendelkeznek a szerződések/jogszabályok, hogy mikor hogyan kell eljárni, milyen esetekben milyen szankciók alkalmazhatóak csatlakozáskor az eljárási mechanizmust is aláírtuk stb. Jogállamiság fogalom szankció semmilyen céltámogatásban nem szerepel, tavaly év végén az EU úgy függesztett fel kifizetéseket , hogy nem volt semmilyen szabályozás a jogállamiság-kifizetések kapcsolatára mert ez a fogalmi kapcsolat nem létezett . Jelenleg sincs szabályozva, hogy milyen esetek tartoznak a jogállamiság fogalomkörébe nem létezik rá szabályozás végrehajtási mechanizmus de e címen kb fél éve fel van függeszte a kifizetés.
Viktorunk itt egy kapitális hibát vétett.

Sztálin elvtárs szerint addig nem érdekes, hogy ki hány szavazatot kap, ameddig ő számolja össze a szavazatokat.
Hasonlóan, addig nem érdekes, hogy ki milyen egyezséget köt, ameddig az Európai Bíróság értelmezheti megfellebezhetetlenül a szerződéseket.

Nincs más, mint megsemmisíteni az EU ellen történő kémkedést büntető paragrafust és rá kell szállni az EUs tisztviselőkre.
Kurvát, hímringyót, vagy akár kecskét rájuk küldeni és lefilmezni, nincs más.
Erőből kell politizálni, ezek más szóból nem értenek.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 712
14 766
113
Orbán mát tavaly arról beszélt lóvé nem lesz csak 2022 nyarán. Ő egyértelműen számított arra, hogy a bíróság ellenünk dönt, és a konzultáció során kell kiegyezni a bizottsággal. A nagy kérdés az mi lesz ha ehhez 2/3-os törvények kellenek de bukják közben a 2/3-ot.

Hát, azt már többször is bizonyította OV hogy a pénzért/hatalomért adott esetben képes akár hazát is árulni...
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
"A 2021-es csehországi népszámláláson 8.472 állampolgár vallotta magát magyarnak - derült ki azokból a statisztikai kimutatásokból, amelyeket a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) hozott nyilvánosságra honlapján. Tíz évvel ezelőtt, a 2011-es cenzuson, 8.920-an vallották magukat magyar nemzetiségűnek Csehországban. A csökkenés tehát 448 fős.
..
A két népszámlálás közti jelentős eltérés, hogy míg 2011-ben csak egy nemzetiséget és egy anyanyelvet, addig 2022-ben már két nemzetiséget, és ehhez hasonlóan két anyanyelvet lehetett megadni a kérdőívekben. Míg a nemzetiségi rovat kitöltése nem volt kötelező, az anyanyelvi rovaté igen. A statisztikai hivatal egyelőre csak a nemzetiségre vonatkozó első adatokat hozta nyilvánosságra.
..
A nemzetiségi rovat első helyén 5.969 személy jelölte be a magyart mint kizárólagos nemzetiséget, nem adva meg semmilyen másodikat. További 2.503 személy az első helyen lévő magyar mellett még egy második nemzetiséget is bejelölt. Itt 26 nemzetiség jelent meg, a legtöbben az ukrán (1.244), valamint a szlovák (871) nemzetiséget írták be. A más nemzetiségűeknél 2.798 esetben jelent meg második helyen a magyar nemzetiség. Nagy többségben (2.698) az első helyen beírt cseh nemzetiség mellé került a magyar.
..
Regionális szempontból a legtöbb magyar (1.479) Prágában él, amelyet a főváros körül elterülő Közép-Csehország (909), majd Dél-Morvaország (642) és a Morva-sziléziai régió (577) követ. A legkevesebb magyart a Zlíni (117) és a Vysocina (118) régiókban mutatta ki a tavalyi cenzus. A csehországi magyarok száma - ha mind a háromféle megjelenést összeadjuk - tehát 11 270 lenne."
Részletes, településre lebontott népszámlálási adatok a Felvidékről! Sajnos a legtöbb helyen fogyatkoztunk...
---
"Ha a 2021-es népszámlálási adatokat a magyar városok szempontjából vizsgáljuk, megállapítható, hogy a legtöbben csökkent a magyarok aránya. A Pozsony vonzáskörzetéhez tartozó Somorján pedig, ahol 2011-ben még 57 százalékos volt a magyarság aránya, 2021-ben már nem érte el az 50 százalékot."
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 060
2 769
113
Az a ba(aaaaa)j, hogy a narratíva ezeknél az euroatlantista embereknél valahogy így épül fel:
1. Ukrajna szuverén állam, mindig is az volt. Ja és egész Európa éléskamrája (c).
2. Ukrajna európai értékeket vallana, csak a zoroszok mindig visszarángatják őket a középkorba, meg nem engedik őket csatlakozni sehova
3. Minden magyar kisebbségnek a környező országokban kizárólag jót tehet az EU csatlakozás, mert akkor “a határon túliakkal könnyebb kapcsolatot tartani” (c)

1+2+3= Hazánk elemi érdeke, hogy Ukrajna mihamarabb NATO és EU tagállam lehessen, és ezt katonai eszközökkel is elő kell segíteni, a határon túli magyarok miatt és a demokrácia meg a szabadság meg a szabad demokrácia ööö védelmében.
Simán lesz olyan “hazafi”, aki ennek fényében pénzt és időt nem kímélve odarobog Ukrajnába. A többség majd hősiesen haditudósít, de lesz olyan is, aki egyszerűen csak meghal. Valahol sajnálom őket.
Pont rólad nem feltételeztem az "atlantizmust" vagy ukránbarátságot!
Az ukriknak mihamarabb eu taggá kell válnia, aztán sz.opjanak ők is mint mi a tagsággal!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Pont rólad nem feltételeztem az "atlantizmust" vagy ukránbarátságot!
Az ukriknak mihamarabb eu taggá kell válnia, aztán sz.opjanak ők is mint mi a tagsággal!
Nem tettem egyértelművé, de én nem szeretném, hogy amit ma Ukrajnának hívunk, az EU v a NATO tagja legyen, valaha.
Csak az atlantisták narratíváját és végkövetkeztetését írtam le…
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 572
113
Hajaj, hozzáférés a közös piachoz, felzárkóztatási pénzek, könnyebb utazás és munkavállalás! De szar lesz nekik is!
Dehát mit adtak nekünk a rómaiak?
Pont ebbe nem gondolnak sokan bele. A közös piac oda-vissza megy. Szerinted mennyi ukrán fog német terméket venni és mennyi neémet ukránt? A könnyebb utazás annyiból áll Schengenen kívül, hogy útlevél helyett a személyidet kell megmutasd, nem nagy különbseég. A munkavállalással meg tönkrevágják a keleti országok gazdaságát. Sokkal könnyebben tud kint munkát vállalni, így akinek az adminisztrációs baszódás jelentette eddig az akadályt, az az EU-s csatlakozás után könnyen lelép. Ezt szopja minden keleti ország, hogy leléptek a jól képzett emberei milliószámra, otthon meg inics aki építse az országot, mert kint dolgozik hatszor annyit fele annyi pénzért, mint a német. Ha meg kiváncsi vagy, hogy mit adtak nekik a rómaiak, akkor nézd végig a Spartakuszt és pont így néz ki most is a helyzet.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 981
91 892
113
Ennyike...
Micsoda véletlenek: az Orbánt elferdített mondatokkal támadó újságba nemrég vásárolta be magát Soros

A cikket jegyző főszerkesztő-helyettes pedig az ottani Soros Alapítvány, a Stefan Batory Alapítvány Lengyelország-Oroszország Klubjának tagja.


Erről ennyit.