[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 788
30 565
113
Szegény srác.

4ae67404-257b-47e1-aebd-f64f528f532e.jpg
Kb kinyitotta volna a kaput, elmondta volna, hogy ő nem határőr, csak épp erre járt, az AK nem tudja hogy kerűlt a kezébe, de tessék odaadja, mert úgysem kell neki, Kijev meg arra van.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Naszóval, most lekussoltatott mindenkit a Fehér Ház. ;)

Ned Price a következő megkérdőjelezhetetlen tényeket közölte ezekben a percekben:

1. Oroszország hazugságokat terjeszt, hamisan állítja a kelet-ukrajnai népirtást - csak támadási indokot keres
2. Különösen aggasztó e fenti kijelentése Putyinnak.
3. Több orosz erő van és nem kevesebb az ukrajnai határon, és harcállásba helyezkednek
4. Blinken Németországba utazik, a müncheni biztonsági konferenciára, az Oroszország által Ukrajnával szembeni bla, bla, bla

Ez jelenleg a U.S. Deparment of States hivatalos álláspontja.
Hoppá, gyors voltam.

Kiegészítés:
Az orosz inváziós ablak nyitva van, hamis casus belli gyártása folyamatban.
 
W

Wilson

Guest
The Telegraph: Putyin leleplezte a Nyugat gyengeségeit....

Putyin geopolitikai győzelmet aratott az Egyesült Államok és Európa felett

Vlagyimir Putyin orosz elnök geopolitikai győzelmet aratott az Egyesült Államok és Európa felett. Ezt a következtetést a The Telegraph brit kiadásának vezércikkje ismerteti .

Megfigyelők szerint az orosz vezető leleplezte a nyugati világ gyengeségeit. Brüsszel fontos szerepet akart vállalni a külpolitikai arénában, de kiderült, hogy az állítások nem igazán indokoltak – jegyzik meg a kiadvány szerzői.

Az európai államférfiak úgy döntöttek, hogy nem lépnek fel egységes frontként Moszkva ellen, míg az Egyesült Államok csak harcos retorikára szorítkozott – panaszkodnak az újságírók.

„Kijev látta, hogy szövetségesei milyen keveset voltak hajlandók érte tenni” – áll a cikkben.

Azt is megjegyezték. hogy az orosz fél nyert: Ukrajna nagy valószínűséggel nem lesz NATO-tag, az Északi Áramlat 2 gázvezeték pedig már megépült és készen áll Európa gázellátására

https://www.kp.ru/online/news/4632566/
 

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 416
3 699
113
Költői kérdés:
Forte11 miért látszik a flightradar24-en és miért nem látszik az adsbexchange-en? (homer31 látszott) Csak nem PsyOps?

Az adsbexchange lefedettsége sokkal kevesebb, mint a flightradaré, nem látja el annyi vevő adatokkal.

Az ADS-B-vel felszerelt gépeket elég, ha csak egy vevő látja (mert ezek a gépek küldik a saját pozíciójukat az üzenetekben), viszont az ADS-B-vel nem felszerelt gépek helyzete csak multilaterálással határozható meg, ahhoz viszont 3-4 vevőnek kell egyszerre venni az adott gép jeleit. Így előfordulhat, hogy egy kevésbé lefedett területen az adsbexchange csak az ADS-B-s gépeket mutatja, míg a flightradar az "összeset" (azért az idézőjel, mert a flightradar azért továbbra sem mutat mindent, továbbra is van amit direkt kiszűr).
 

Vindicare

Well-Known Member
2022. február 1.
262
1 399
93
A tömeghisztéria már kezd Washington számára kontraproduktívvá válni.Mai nap legvicessebb híre amit olvastam hogy Izrael arra kérte Moszkvát hogy invázió esetén garantálja az ottani zsidók biztonságát.Óriási legitimitásveszteség Ukrajnának.Értitek,az "agresszor"tól kérik hogy szavatolja polgáraik,nemzetiségeik biztonságát.Én Putyin helyébe már azt is felvetném hogy mivel a Nyugat szerint úgyis megszállja Ukrajnát,a neki szánt segélyeket küldjék csak a Kreml bankszámlájára:D.A média,az OSINT "szakértők",a hírszerzés 0-24 nyomja az óriási,fejlett orosz hadsereg mitoszát.Andropov elvtárs nem kérhetett volna hasznossabb idiótákat:).Szerintem stratégiai hiba(volt) egyesével a főeurópai vezetőket küldeni Moszkvába könyörögni Putyinnak mit tegyen vagy mit ne tegyen.Ott nincsen semilyen amcsi diplomata aki megmondja,mit kell mondaniuk Putyinnak négyszemközt.Utána meg magyarázkodniuk kell Joenak hogy mit mondtak vagy mit nem mondtak a telefonba.A közös front látszata elveszett.Putyin meg beléjük táplálta a félelmet hogy ők a felelősök,ha nem helyeznek nyomást Ukrajnára.

OFF a magyar kormány és honvédség helyében megragadnám az alkalmat egy kis olcsó propagandára a választások előtt.Összevissza mutogatnám azt a kevés csillogó-villogó új felszereléseket,"komoly" katonákat,technikát.Megszólaltnám a honvédség szóvivőjét,vezérkarifőnökét,honvédelmi minisztert.Elmondatnám a szokásos dumát hogy a honvédség mindenesetre felkészült,meg "teljesíteni fogja kötelességét".Néhány odaszúrást is tennék az ellenzéknek hogy őket totál"felkészületlenül" érte volna,meg alattuk már "külföldiek" vigyáztak volna ránk,mint Izlandon. ON
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Ebben a képben annyi minden benne van.
Az ideiglenesen oda kibiggyesztett ukrán zászló.
A komoly védelmi szereppel bíró egy szál drótkerítés.
Ukrajna felől behajtani tilos, bezzeg Oroszország felől nyitva a sorompó.
Az ukrán katona, aki lehet, hogy épp orosz nemzetiségű és ukránul sem tud.
A katona magánya, ahogy reménykedve tekint a távolba, várva az oroszokat; hogy hozzák már azt a kurva papírt, amin aláírja, hogy át áll és továbbiakban nem ebben a kócerájban kell szolgálnia.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 888
113
Én is biztos voltam egyébként az orosz támadást illetően. Azonban úgy tűnik ez nem következett be és lehet nem is fog. Az esetben, egy hatalmas ukrán-amerikai paródia lesz a vége. Egyik oldala a dolognak. Lehet az is persze, hogy tényleg akarták a háborút az oroszok, de a naponta megjelenő támadási dátumok miatt, elgondolkodtak, mennyit tudhatnak a terveikről az amerikaiak. Aztán túl kockázatosnak vélték a dolgot és lefújták. Erre van kisebb esély, de ez sem lehetetlen. Nem volt az véletlen, hogy naponta teleharsogták a világmédiát a támadási dátumokkal, tervekkel, különféle országok szolgálatai, egymástól függetlenül is. Azért ennyire nem nem hülyék a NATO államok hírszerző szervezetei, mint ahogy ma azt sokan gondolják. Tény, most lehet rajtuk gúnyolódni, mert az oroszok nem tudtak ebből sehogy rosszul kijönni, az ukrán amerikai páros, pedig nem tudott sehogy jól kijönni. Tehát a kommunikációs háborút az oroszok megnyerték. A jövő még bizonytalan. De már raszputyica van, ebből az okból sem hinném már a háborút tavaszig.
Az a bibi ezzel hogy Putyin mar tobbszor is elmondta hogy nem fog orosz az orosz ellen harcolni senki kedveert. Csak ezt nem harsogta a media. Tovabba tobb ukran katona van az orosz hatarok mellett es foleg a donbasszi hataron mont orosz katona a hadgyakorlaton. 100000 orosz egy akkora hatarszakaszon, mig 150000 ukran van annak 10%-an. Valamint egyaltalan nem tamadashoz voltak felsorakozva. Az a helyzet hogy nyugaton a retteges onjarova valt, addig nyafogtakak az ukranok mig elindult az amit aztan mar ok se akartak. Hogy az oroszok erre mennyire jatszottak ra, hat biztosan kicsinkent, megtehettek vegulis rajtuk mulott tamadnak-e, ok iranyitottak. Jovore viszlat ugyanitt.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Az a bibi ezzel hogy Putyin mar tobbszor is elmondta hogy nem fog orosz az orosz ellen harcolni senki kedveert. Csak ezt nem harsogta a media. Tovabba tobb ukran katona van az orosz hatarok mellett es foleg a donbasszi hataron mont orosz katona a hadgyakorlaton. 100000 orosz egy akkora hatarszakaszon, mig 150000 ukran van annak 10%-an. Valamint egyaltalan nem tamadashoz voltak felsorakozva. Az a helyzet hogy nyugaton a retteges onjarova valt, addig nyafogtakak az ukranok mig elindult az amit aztan mar ok se akartak. Hogy az oroszok erre mennyire jatszottak ra, hat biztosan kicsinkent, megtehettek vegulis rajtuk mulott tamadnak-e, ok iranyitottak. Jovore viszlat ugyanitt.
Kiváncsiságból a CNN-re kapcsoltam.
Tegnap éjjel +7000 katona érkezett, a katonák támadó állásokban sorakoznak.

Azon röhögök, hogy ezt addig nyomják ameddig Putyin úgy támadhat, hogy már elfoglalta Kijevet, amikor a városiak még mindíg azt mondják, hogy megint hazudnak és farkast kiárlanak, megyek munkába és kikapcsolja a tévét.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 230
67 165
113

Váratlanul bejelentette pár órája a Kreml, hogy elkezdik kivonni az orosz csapatokat Ukrajna térségéből. Az oroszbarát hangok úgy értelmezik a döntést, hogy ezzel már biztosan elmarad az amerikai politikusok szerint holnapra tervezett invázió, míg a nyugati vezetők és Ukrajna továbbra is szkeptikusak - írja a portfolio.hu.

Eközben az orosz parlament a szakadár ukrán területek elismerésére kéri Vlagyimir Putyint. Lesz holnap háború? Bendarzsevszkij Antont, a Danube Institute kutatási igazgatóját kérdeztük.

Váratlanul... :D :D :D :D :D :D
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 208
61 242
113
Na ugye. Szép új világ.
Hírszerzési információk? Az csak valami ósdi, huszadik századi trükk. Ma már közösségi média és információ túltengés folyik. A bőség zavara visszavág.
A CNN és társai, akik a huszadik század utolsó két évtizedében azzal váltak ismerté, hogy "futószalagon gyártják a híreket", tehát gyakorlatilag ipari szinten elhivatottak az azonnali és teljeskörű informálás iránt, felállították az úgynevezett híripar standardjait, mára már lényegében tényleg csak gyártják a híreket. Igény szerint. Tőzsdei igény szerint. Háborúkat vizionálnak, karaktereket gyilkolnak, ideológiákat hirdetnek.

Támadási tervek? Szerinted azok hol készültek? CIA, Langley? Nem, hanem CNN, Atlanta!
Konvoj videók, műholdképek, inforgrafikák, direkt erre kitalált applikáción gyártott támadási tervek és a tűzsde szempontjából optimalizált dátumok.
Napjainkra már totál mindegy, hogy a még mindig létező valódi hírszerzés mit lát, mit elemez és mit jelent.
Az elnökök twitter üzenetben kommunkálnak, impulzusokkal operálnak, a tanácsadók az imázshoz gyártatják le a hírnek valót, ezek határozzák meg a tényleges politikai lépésket.
Gondolod, hogy Afganisztánból azért vonultak ki, mert a hírszerzés jelentéseből erre következtettek? Nem. Azért vonultak ki, mert a tanácsadók úgy látták jónak, ha egy gyors, impulzus szerű kivonulással aktuálisan pozitív képeket mutathatnak az elnökről a médián keresztül.
Aztán ez balul sült el.
Az ukrán konfliktust is a média fújja és a médiának szól, holott a katonák és a hírszerzés nem osztotta ezt a narratívát sose.
Hozzá kell még tegyem az 1976-os Hálózat című filmet, amiben mindez, amit leírtam egy az egyben van bemutatva.
És az 1976-ban volt. A világ semmit se változott azóta!
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
A Krím előtt forgolódot eddig egy Rivet Joint, most indul vissza (valószínleg megy vissza Krétára, ahonnan jött), de jön helyette egy nato E-3 Sentry, nemrég hagyta el Gyöngyöst Románia irányában (Geilenkirchenből jön).
Tegnap este láttam egy brazil katonai Embraert jönni Budapest fele, ma már kint voltak a hídon a brazil zászlók, utolsó simítások az adásvételen?
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Tegnap este láttam egy brazil katonai Embraert jönni Budapest fele, ma már kint voltak a hídon a brazil zászlók, utolsó simítások az adásvételen?
Ah biztos az előörs volt Bolsonaronak... már Szlovákia fölött tart a gépe visszafele Moszkvából