[HUN] Honvédségi rakétakomplexumok / rakétatüzérség beszerzése

Analysis: M270A1 IAC and M142 HIMARS are able to fire a wide range of rockets and missiles

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Még egy kis HIMARS! :rolleyes:

Hanwha Defense K239 Chunmoo
South-Korean_Chunmoo_K239_MLRS_rockets-missile_launcher_to_enter_in_service_with_UAE_925_001.jpg

https://defence-point.com/2021/04/13/uae-receives-south-korean-k239-chunmoo-k-mlrs/
Ha van eszünk, ezt választjuk. Dupla konténer, 3 űrméret, akár felemásan. Valószínű tech transzfer. Én ennek szurkolok. A HIMARS gyenge ehhez képest.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Sőt, univerzális indítóplatform ezért ott van benne a fejlesztési lehetőség. Bármely ország rakétái integrálhatók, ha belefér a szabvány konténerbe, így csökkentve a függést egy-egy országtól. Tényleg tökéletes lenne.
Teljesen komolyan kérdezem, hogy ha eltekintünk a rakétáktól, akkor mi az a rendszerben ami komolyabb technológia annál amit bármelyik autoipari hépgyártó összeheggeszt?

• Tetszik
Reactions: Nber and enzo
Ez integráció kérdése
Az meg pénzért van - jobb készet venni. :)
Várhatóan még évekig csak piackutatunk szóval bármi lehet...

Egyébként ha nagyon szeretnénk kutatni-fejlesztni akkor egy drónt/loitering ammot kijuttató rakétát vagy harci részt kellene kifejleszteni. Abból még nem telített a piac...

Az meg pénzért van - jobb készet venni. :)
Várhatóan még évekig csak piackutatunk szóval bármi lehet...

Egyébként ha nagyon szeretnénk kutatni-fejlesztni akkor egy drónt/loitering ammot kijuttató rakétát vagy harci részt kellene kifejleszteni. Abból még nem telített a piac...
Amennyiben képes a szabvány kazettákat befogadni (márpedig ez a koreai cucc képes),akkor bármit ki tud lőni,ami abban a szabvány kazettában benne van.A tűzvezető rendszert kell hozzá "megtanitani",hogy tudja kezelni.Ez sima szoftveres illesztés,semmi extra.A rakéta a kazettából indul,tulajdonképpen tökmindegy,hogy a kazetta melyik kazettakompatibilis sorozatvető rendszerben van.
Igazábol ez az a tűzeszköz,amit kifejleszthetnénk saját magunk is.

A vélasztásokig semmiféle nagyobb bejelentés szerintem nem lesz. (Ha lenne is szándéknyilakozat azt is titkolnák).
Egyébként a MARSII koncept amelyet látok, és a sötét web-en lett rákeresre, ahhoz annyit, hogy hasonlót láttam valószínűleg a Diehl Defence-től, az egyik Bundeswehr napon Meppenben. De még makett sem volt csak ilyen vázlatrajz szerűség. Ezért nem fotóztam le. Ja meg persze volt ott MARS I dinamikus és a MLRS statikusan bemutató.

https://military-technology.blog.hu/admin/post/edit/15986284

• Tetszik
Reactions: fishbed and Venom85
A vélasztásokig semmiféle nagyobb bejelentés szerintem nem lesz. (Ha lenne is szándéknyilakozat azt is titkolnák).
Egyébként a MARSII koncept amelyet látok, és a sötét web-en lett rákeresre, ahhoz annyit, hogy hasonlót láttam valószínűleg a Diehl Defence-től, az egyik Bundeswehr napon Meppenben. De még makett sem volt csak ilyen vázlatrajz szerűség. Ezért nem fotóztam le. Ja meg persze volt ott MARS I dinamikus és a MLRS statikusan bemutató.

https://military-technology.blog.hu/admin/post/edit/15986284
Én úgy gondolom ez a HIMAR üzlet le lett zsírozva! Viszont én is úgy látom, hogy választások előtt kizárt, hogy bejelentsenek egy 1 mrd dolláros fegyvervásárlási üzletet!