[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 898
35 683
113
Legyen meg az idézet egy cikk alapján is:

„2030 környékén, amikor mindenfajta nagy átrendeződések lesznek a világban, amiről most már nincs időm beszélni, de Amerikától az Európai Unióig sok minden történni fog. Arra a 2030 környéki időpontra, ami minden nemzetet megpróbál majd, és komoly – ennél a mostani pandémiánál sokkal nagyobb stresszteszt alá helyez majd –, arra a 2030-ra a mi nemzetünknek, a mi nemzeti közösségünknek – ideértve annak a gazdaságát – olyan állapotban kell lenni, hogy azokat a kihívásokat ott és akkor majd bírjuk, sőt gyarapodásra tudjuk fölhasználni. Ez van előttünk."

Lehet ötletelni, mik lesznek ezek a megpróbáltatások. Már eddig is az volt az érzésem, hogy így lehet. Most viszont az ország vezetője erősít rá erre a megérzésre. Minden esetre remélem a haderőfejlesztés elkészül addigra, és segíthet átvészelni a válságos időket.
Eltévedt vagy 8-10 évvel.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 061
83 298
113
Ezt pont láttam.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
1 033
2 492
113
Igen, késésben vagyunk, pont mit a 2. világháború előtt és be vagyunk tagozódva egy szövetségi rendszerbe amit csak a Háromhatalmi Egyezményhez tudok hasonlítani.
Ebből megint iszonyat nagy bukta lesz, ha nem változtatunk a felálláson.
Drukkolok, hogy legalább 2026-ig megússzuk. Már akkor is nagyságrendekkel jobban fog állni a honvédség mint most. Feltéve ha a kormány és a haderőfejlesztés marad. Utána már minden békeév amit a gyarapodásra fordítunk az valójában ajándék lesz.
 

polyfag

Well-Known Member
2019. január 8.
92
353
53
Legyen meg az idézet egy cikk alapján is:

„2030 környékén, amikor mindenfajta nagy átrendeződések lesznek a világban, amiről most már nincs időm beszélni, de Amerikától az Európai Unióig sok minden történni fog. Arra a 2030 környéki időpontra, ami minden nemzetet megpróbál majd, és komoly – ennél a mostani pandémiánál sokkal nagyobb stresszteszt alá helyez majd –, arra a 2030-ra a mi nemzetünknek, a mi nemzeti közösségünknek – ideértve annak a gazdaságát – olyan állapotban kell lenni, hogy azokat a kihívásokat ott és akkor majd bírjuk, sőt gyarapodásra tudjuk fölhasználni. Ez van előttünk."

Lehet ötletelni, mik lesznek ezek a megpróbáltatások. Már eddig is az volt az érzésem, hogy így lehet. Most viszont az ország vezetője erősít rá erre a megérzésre. Minden esetre remélem a haderőfejlesztés elkészül addigra, és segíthet átvészelni a válságos időket.
Nem kell ide nagyon ötletelni, világrend váltás van,struktúra váltás, ennek már most tanúi vagyunk, a kellős közepében vagyunk 2015 óta. A liberális nyugaton agyament folyamatok indultak be, pár év és a gazdasági elsőséget átveszi Kína, utána jöhet katonai dominanciája. USA elveszti vezető szerepét minden téren. Két utas Európa, közép Európai államok kiválása, esetleg új közösségé alakulása (gyakorlatilag ez a különállás ideológiailag már most megvan csak jogilag nincs lefektetve) nyugat kelet közötti puffer zóna kialakítása.NATO átalakulása, angolszász csoport kiválása. Huntington sokat emlegetett civilizációk összecsapásának folyamatai.

Ezek nem új keletű dolgok csak a következő években ezek többsége egyszerre fog rajtunk végigfolyni, nem lesz kellemes. Az eddigi életünk , a világról alkotott képünk valószínű gyökeresen fog megváltozni.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 386
10 075
113
Lehet ötletelni, mik lesznek ezek a megpróbáltatások.
Lekerül egyes térségekről az USA keze, egyszerűen annyi és olyan fejlett kihívással néznek szembe amivel nem fognak bírni. Ez egy rakat politikai mozgalomnak és nem állami szereplőnek egy nagy zöld jelzés lesz, az államok közötti konfliktusok mellé államokon belüliek is jönnek Európában is.
Amit most "agyament nyugatként" jellemzünk, az több jel szerint kínai pszichológiai hadviselés eredménye és/vagy eszköze, ez is kifut majd valahova.
Érik egy új biológiai fenyegetés, covid x10.
Környezeti, ökológiai katasztrófák sora jön amiről tudunk egy ideje, de mindenki a homokba dugja a fejét. Itthon pl. a Homokhátság sivatag lesz, holott pusztán vízügyi szemléletváltással és a föld tulajdonjogok újragondolásával az egyik legkiválóbb mezőgazdasági adottságokkal rendelkező ország lehetnénk. Ja, hogy ez érdekeket sért... Majd megisszuk a levét. Dél-Amerikában ugyanez lesz, a Nílus-mentén szintén (mennyi ember fog innen útnak indulni?), a ""fejlett"", technológiai központú nyugati mezőgazdaság egy ellátásilánc-sérülés esetén (mint most az orosz műtrágya 2 hónapos kiesése mutatja) könnyen lehet, hogy nem fog tudni eleget termelni.

Szóval éhínség, katasztrófák és harcok. De ami a legfontosabb, hogy nem fogunk unatkozni!

Idáig off. De ezekre a kihívásokra kell felkészíteni a MH-t is, illetve nem csak a Honvédséget hanem a teljes országot és a védelmi rendszerünket. Csökkenteni kell minden függőségünket, a fegyver és lőszer ennek csak egy kis szelete. Újra fel kell halmozni hidegháborús szintű készleteket élelmiszerből, minden egyébből is. Széleskörű polgári védelmi ismereteket kell adni a lakosságnak.
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 009
7 202
113
Csak a következő globalista programpont ami során még jobban befognak szívatni minket+ jogok nyirbálása elmebeteg globalista vezetőknek köszönhetően...
Elnézve hogy a Fidesz hogyan táncolt ahogy a WHO+globalisták fütyültek, a jövőben sem számíthatunk jobbra, főleg ha maradnak a mostani táborban mint hit hű szövetségesek akiknek kuss a neve. De kitudja...a végén még megtalálják a töküket és mernek nagyok lenni.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 106
13 525
113

Listát küldött Magyarországnak Ukrajna arról, mivel tudnak segíteni a védekezésben

https://azonnali.hu/cikk/20220222_l...n-interju-ukrajna-magyarorszagi-nagykovetevel

Átadtuk a magyar félnek a védelmi képességeink erősítésére vonatkozó igények listáját is.

Ez egy nagyon széles lista, amely tartalmaz különböző kaliberű lőszereket, védősisakokat és golyóálló mellényeket, különböző katonai felszereléseket, beleértve a pilóta nélküli légi járművek elleni védekezési eszközöket, optikai megfigyelő eszközöket, digitális kommunikációs eszközöket, speciális egészségügyi járműveket és még sok mást.

A listán szerepelnek a nem halálos katonai-technikai segítségnyújtás eszközei is: katonai élelmiszercsomagok, mobil konyhák, sátrak, hordozható víztisztító állomások, dízelgenerátorok, stb. Megértjük, hogy minden országnak más lehetőségei vannak, és reméljük, hogy Magyarország is megtalálja a lehetőséget az ilyen jellegű segítségnyújtásra.

---
(megjegyzés: ha kuldenek nekik gatyát, @krisss fellázad ;) )
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 901
27 609
113

Listát küldött Magyarországnak Ukrajna arról, mivel tudnak segíteni a védekezésben

https://azonnali.hu/cikk/20220222_l...n-interju-ukrajna-magyarorszagi-nagykovetevel

Átadtuk a magyar félnek a védelmi képességeink erősítésére vonatkozó igények listáját is.

Ez egy nagyon széles lista, amely tartalmaz különböző kaliberű lőszereket, védősisakokat és golyóálló mellényeket, különböző katonai felszereléseket, beleértve a pilóta nélküli légi járművek elleni védekezési eszközöket, optikai megfigyelő eszközöket, digitális kommunikációs eszközöket, speciális egészségügyi járműveket és még sok mást.

A listán szerepelnek a nem halálos katonai-technikai segítségnyújtás eszközei is: katonai élelmiszercsomagok, mobil konyhák, sátrak, hordozható víztisztító állomások, dízelgenerátorok, stb. Megértjük, hogy minden országnak más lehetőségei vannak, és reméljük, hogy Magyarország is megtalálja a lehetőséget az ilyen jellegű segítségnyújtásra.

---
(megjegyzés: ha kuldenek nekik gatyát, @krisss fellázad ;) )
Vazelint tudunk felajánlani. Azt is csak akkor, ha eltörlik a nyelvtörvényt.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 898
35 683
113

Listát küldött Magyarországnak Ukrajna arról, mivel tudnak segíteni a védekezésben

https://azonnali.hu/cikk/20220222_l...n-interju-ukrajna-magyarorszagi-nagykovetevel

Átadtuk a magyar félnek a védelmi képességeink erősítésére vonatkozó igények listáját is.

Ez egy nagyon széles lista, amely tartalmaz különböző kaliberű lőszereket, védősisakokat és golyóálló mellényeket, különböző katonai felszereléseket, beleértve a pilóta nélküli légi járművek elleni védekezési eszközöket, optikai megfigyelő eszközöket, digitális kommunikációs eszközöket, speciális egészségügyi járműveket és még sok mást.

A listán szerepelnek a nem halálos katonai-technikai segítségnyújtás eszközei is: katonai élelmiszercsomagok, mobil konyhák, sátrak, hordozható víztisztító állomások, dízelgenerátorok, stb. Megértjük, hogy minden országnak más lehetőségei vannak, és reméljük, hogy Magyarország is megtalálja a lehetőséget az ilyen jellegű segítségnyújtásra.

---
(megjegyzés: ha kuldenek nekik gatyát, @krisss fellázad ;) )
A pofátlan mocskos bandájukat, még követelőznek?! Küldjünk nekik nagy múanyag lókukikat avval meg tudják .aszni magukat.
 

polyfag

Well-Known Member
2019. január 8.
92
353
53

Listát küldött Magyarországnak Ukrajna arról, mivel tudnak segíteni a védekezésben

https://azonnali.hu/cikk/20220222_l...n-interju-ukrajna-magyarorszagi-nagykovetevel

Átadtuk a magyar félnek a védelmi képességeink erősítésére vonatkozó igények listáját is.

Ez egy nagyon széles lista, amely tartalmaz különböző kaliberű lőszereket, védősisakokat és golyóálló mellényeket, különböző katonai felszereléseket, beleértve a pilóta nélküli légi járművek elleni védekezési eszközöket, optikai megfigyelő eszközöket, digitális kommunikációs eszközöket, speciális egészségügyi járműveket és még sok mást.

A listán szerepelnek a nem halálos katonai-technikai segítségnyújtás eszközei is: katonai élelmiszercsomagok, mobil konyhák, sátrak, hordozható víztisztító állomások, dízelgenerátorok, stb. Megértjük, hogy minden országnak más lehetőségei vannak, és reméljük, hogy Magyarország is megtalálja a lehetőséget az ilyen jellegű segítségnyújtásra.

---
(megjegyzés: ha kuldenek nekik gatyát, @krisss fellázad ;) )
Víztisztításban jók vagyunk :)
 
M

molnibalage

Guest

Csak emlékeztetőül, az I. vh azzal kezdődött, hogy a Monarchia lerohanta Szerbiát...
Mo. annak tagja volt.
Innentől fogva mindig mosolygok azon, hogy Tiranon kapcsán úgy teszünk, mintha a fenti meg sem történt volna.

Az tény, hogy a határokat túlzó módon húzták meg, meg kicsit kintebb lett volna értelmes, az etnikumi eloszláshoz közelebb.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 034
32 480
113
Amit most "agyament nyugatként" jellemzünk, az több jel szerint kínai pszichológiai hadviselés eredménye és/vagy eszköze, ez is kifut majd valahova.

Jó, hogy nem a KGB-t és Bezmenovot emlegeted. Az említett folyamat "homegrown", vagy legalábbis Ahasvérus örökké nyughatatlan fiainak és lányainak ("idő kovászai" - Ady) munkálkodása van mögötte, akik befoglalták az egyetemeket és a "tudatipart" (média). Meg persze a valós társadalmi folyamatok. De a projekt, hogy létrehozzák az "antifasiszta" szép új világot, amely mindenben ellentétét képezi annak, amit a hohmecolók "autoriter társadalomnak/személyiségnek/struktúráknak" azonosítottak, lebont (dekonstruál) minden ilyet, az persze jócskán rásegített ezekre a folyamatokra. A kínaiak nem is értik igazán a nyugati kultúrát, képtelenek lennének ilyen "pszichológiai hadviselésre", eredményesen. Inkább őket fenyegeti, hogy a fertőzés rájuk is túlzott hatással lesz a továbbra is USA-centrikus tömegkultúrán át.

Bezmenov is lehet, hogy nagyon nagy tudás birtokosának hitte magát a KGB tanfolyamon tanultak szerint, de a tanárai is csak tanítványok voltak...
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113

Csak emlékeztetőül, az I. vh azzal kezdődött, hogy a Monarchia lerohanta Szerbiát...
Mo. annak tagja volt.
Innentől fogva mindig mosolygok azon, hogy Tiranon kapcsán úgy teszünk, mintha a fenti meg sem történt volna.

Az tény, hogy a határokat túlzó módon húzták meg, meg kicsit kintebb lett volna értelmes, az etnikumi eloszláshoz közelebb.
Akkor azt is keresd ki, hogy mit is szavazott a háborúról Tisza István.
Ha megvan, akkor tessék megkeresni azt is, hogy az azt megelőző mondjuk 100 évben mi is lett az ilyen össznépi bulik végeredménye a határokat számolva.
Ha már itt tartunk esetleg keresd vissza a szégyenletesnek mondott vasvári béke valós okát.
Esetleg, hogy a török kiűzésekor ki is támadta hátba a szent ligát?
De ha itt nézzük az előzményeket, akkor esetleg 56 előzményeit is keressük elő...
 
M

molnibalage

Guest
Akkor azt is keresd ki, hogy mit is szavazott a háborúról Tisza István.
Irreleváns, az OMM össznépi vezetése megszavazta.
Ez van.
Ha megvan, akkor tessék megkeresni azt is, hogy az azt megelőző mondjuk 100 évben mi is lett az ilyen össznépi bulik végeredménye a határokat számolva.
Ennek mi köze ahhoz, hogy bebukta az országa háborút, amit indított?
Ha már itt tartunk esetleg keresd vissza a szégyenletesnek mondott vasvári béke valós okát.
Hogyan jön ide?
Esetleg, hogy a török kiűzésekor ki is támadta hátba a szent ligát?
Hogyan jön ide?
De ha itt nézzük az előzményeket, akkor esetleg 56 előzményeit is keressük elő...
Ha a SZE rádióval és a jönnek jenkik dumával jössz, akkor igen hamar elvesztesz...