[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 448
7 198
113
Talan megerne az oroszoknak lekapcsolni a netet ukrajnaban.
vagy ha már kaptak a nyugattól egy hatékony technikai eszközt ingyen amivel el tudják érni az ukrán lakosságot, használhatnák is
szíriában úgy látszott hogy értik a média működését, folyamatosan jött a kiváló kép és hanganyag az első naptól kezdődően, szakszerűen a megfelelő szervek által is kontrollálva hogy mi mehet ki mi nem, és profinak látszó médiamunkások előadásában, teljesen jól felépítve
ebből itt semmi nem valósul meg, a közösségi médiákat az ukránok uralják
orosz oldalon már rég külön-külön médiahadosztályoknak kellene működniük egy közös médiaparancsnokság alatt, ahol egyik hadosztály az ukrán közvéleménynek, egy másik a sajátnak, egy harmadik pedig a nyugatnak gyártja a tartalmat reggel délben és este
érthetetlen dilettantizmus , már csak azért is mert ezt ha hét éve meg tudták csinálni akkor mára mi a fene történt...
 
  • Vicces
Reactions: LMzek 2.0

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 308
10 230
113
Mindeközben Csernobilban minden happy, ukrán nemzeti gárda és oroszok együtt.

FMiaf7IXIAINX-T
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 558
28 074
113
Ehhez jön még az, hogy abból amit tudni lehet az derül ki, hogy az oroszok bizony túlerő ellen harcolnak.
Igen. Ha nézed a videókat, akkor az egységek különféle komponenseinek méretéböl kiderül, hogy a zhcs itt a legnagyobb orosz egység. Sok helyütt dhcs kellett volna...
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 586
14 486
113
Miért, golyóállóak? Az oké, hogy elvetemültek, de jobban céloznak? Gyorsabban mozognak? Láthatatlanná tudnak válni? Kiváló taktikusok? Óriási tűzerejűek?
Amennyit itt összeszedtem az Azovról, nem azt szűrtem le, hogy nagyon beszari arcok lennének...
Azon kívül hogy kifejezetten városi harcra vannak tenyésztve a csecsenek, illetve a nácik által elkövetett dolgok okán morcosak is , sok jóra nem kell számítani az AZOV bohócoknak.
LDNR milicistái ellen sem villogtak katonailag, na most kapnak kifejezetten célra képzett játszópajtásokat.
5-6 osztály Buratínóval megtámogatva.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
8 évük volt, leülni tárgyalni a szakadár vezetőkkel, a minszki egyezmények értelmében. Zelenszkijnek ebből 3. Nem akkor kell próbálni telefonálgatni, amikor már lezárták az oroszok a légteret, ami az utolsó jel szokott lenni egy háború előtt.

SŐT, itt Lukasenko elmondja, hogy ők megpróbálták felhívni Kijevet telefonon éjjel, MÉG MOST A HÁBORÚ előtt, hogy tárgyaljanak az oroszokkal, mert támadni fog Oroszo.! FIGYELMEZTETTÉK KIJEVET ELŐRE, de azok nem vették fel a telefont.

Tessék itt a videó:

A videóban az is benne van, hogy Belarusz még nem harcol Ukrajnában, mert az oroszokat biztosítják Lengyelo.-gal és a Baltiakkal szemben.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 448
7 198
113
Igen, ez erősen kétesélyes. De ha a csecsenek hozzák a formájuk, akkor az több mint kellemetlen lesz Putyinnak. Nagy rizikót vállal, hogy beveti őket.
Nem igazán értem, miért teszi.
mert a csecsen vagy meg tudja és akarja különböztetni a mariupoli civilt az azovostól, vagy nem
a tos1a nem tudja megkülönböztetni, feléget mindent