[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Ez igaz, de a jelenlegi helyzetben ugye, hogy mindenki önti a pénzt és a támogatást, így az a helyzet áll szerintem elő, hogy mire beveszik Kijevet, kb a világ összes páncéltörő rakétája és manpad-je ott lesz nyugat ukrajnában, és ez az egész egy vég nélküli konfliktussá válik. Ahogy azt szerintem nyugaton eltervezték...

Pont ez a baj, hogy elvileg öntik a fegyverkereskedők egyik fő beszerzési helyére a relatív modern fegyverzetet.
Ami ha összeomlik szabadrablás lesz.
Aztán 2 év múlva lepottyan egy Airbus Ferihegynél egy lelkes allahu akhbarosnak hála...

azt hiszem @Busho3301 rakott fel képet egy olyan azt hiszem műanyag eszközről amelyet a rakéta támadás segítése érdekében helyeznek ki....

Én meg belinkeltem utána, hogy aliexpress-en 300ft-ért vásárolható ledes kulcstartó...
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Az egyik opció a 3. világháború, fasza :mad:

Nyugi, Biden nem úgy értette. Így érvelt amellett, hogy miért válasszák a szankciókat inkább a ww3 helyett.

NEW YORK, February 26. /TASS/. US President Joe Biden said an alternative to tough sanctions that Washington has slapped on Russia would be the Third World War.

"You have two options. Start a Third World War, go to war with Russia, physically. Or two, make sure that the country that acts so contrary to international law ends up paying a price for having done it," Biden said in an interview with blogger Brian Tyler Cohen. The video was posted on his YouTube page on Saturday.

https://tass.com/world/1412125

Megj.: Biden-nek azért kell így érvelnie, mert az őt kérdező nyugati újságírók VÉRSZOMJASABBAK mint ő, és követelik a még keményebb fellépést. Erre mondja Biden, hogy azt nem lehet, mert az ww3 lenne.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 987
113
A videóban mennyi technika volt? Nem csak egy? Vagy nem jól emlékszem? Ha kifogy, akkor nem nagyjából egyszerre fogy ki?
egy mtlblu meg a párja mögötte egy T72 fedezte. szerintem ez inkább biztosítás. ha annyira kell a benya leszívták volna a kamerás kocsijából aztán kit érdekel. de komolyan...
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Kijev nincs körülvéve, ezt biztosan tudom, este f8 körül jött rajta keresztül az korábbi kommentemben említett ismim.
A déli híd közelében oroszt nem is látott. Valószínűleg óriási mázlija is volt, de Kijev nem lehet körbekeritve, inkább csak észak felől vannak próbálkozások.

Szerintem a Nyizsin-nél lévő csapatok feladata lenne keletről elvágni Kijevet, azt meg kell várniuk.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 017
23 426
113
Nem tudom más észrevette de a tweeteren egyre gyakrabban futok bele olyan török tweetekbe, amelyeken különböző megsemmisített katonai konvojokról (van amikor ukrán)vannak be rakva képek vagy videók, és arról szól a szöveg, hogy ezeket biza az ukránok Bayraktar TB2-es drónokkal semmisítették meg....:)
Úgy gondolják nekik is jár 1 perc hírnév (reklám)
 
T

Törölt tag 467

Guest
Mert ugye azóta ezek az ukránok csak szelidültek. Akkor az oroszbarát kormányuk erőit szeretgették meg így, most szerinted mi lesz ha oroszt látnak? Ajánlom figyelmedbe a harkivi készülődésről a videót! Azon van pár száz Molotov-koktél, ami az oroszokra vár.
"most szerinted mi lesz ha oroszt látnak?"
Mivel az orosz katonák nem rendészeti céllal érkeznek, így, ha elkezdik ezek a szegény megvezetett párák molotovokkal dobálni, sajnos legéppuskázzák őket, vagy valami nagyobb kaliberből kapnak.

Minden bizonnyal meghal x orosz katona, cserében meghal 5-10-szer x ukrán civil. Istenem, tényleg, legyen már eszük az embereknek.
 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
302
1 832
93
Mert ugye azóta ezek az ukránok csak szelidültek. Akkor az oroszbarát kormányuk erőit szeretgették meg így, most szerinted mi lesz ha oroszt látnak? Ajánlom figyelmedbe a harkivi készülődésről a videót! Azon van pár száz Molotov-koktél, ami az oroszokra vár.

Köszi, mindenki önti a dezinformációs szart az internetre, nagyon jó, ha te még ezen kívül DIREKT raksz be 2014-es videókat ide, sokat segít a tájékozódásban....

Köszönjük!
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Akárhogy nézem az Oroszország által kreált háborúk Ukrajna területén sokkal több orosz állampolgár halálához is vezettek eddig, mint amennyi orosz ukrán állampolgár meghalhatott az ukrán nacionalizmus miatt.

Wut? :eek: Mondanám, hogy nincs több kérdésem (mert ugye jelen esetben sem válaszoltál), de ez azért érdekes megvilágításba helyezi a hsz -eidet, melyben a megkérdőjelezhetetlen kinyilatkoztatásaidat teszed.

További érdekesség, hogy folyamatosan hangoztatod, hogy te nem Zelenszkij -t véded. Hát, az az érdekes, hogy folyamatosan azt teszed. Meg persze ennek tapsolsz ami most van. Úgy gondolom ennyit elég is tudni rólad és akkor nem is kell foglalkoznod olyanokkal, hogy egy egyszerű kérdésre válaszoljál ...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 903
27 637
113
Mert ugye azóta ezek az ukránok csak szelidültek. Akkor az oroszbarát kormányuk erőit szeretgették meg így, most szerinted mi lesz ha oroszt látnak? Ajánlom figyelmedbe a harkivi készülődésről a videót! Azon van pár száz Molotov-koktél, ami az oroszokra vár.
Azóta hányan léptek le Nyugatra és pucolnak wécét Berlinben, Amszterdamban vagy Londonban, a lelkes nagyonukránok közül?
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 440
10 244
113
Csak arról vannak információk, hogy Mariupolt nyugatról és keletről az oroszok erők körülzárják....
Bárhogy is van, ha valóban elkezdenek bedurvulni az oroszok és ez eddig csak a nyúl kiugrasztása volt a bokorból, és azért nem erőltették a menetoszlopok szétverését (ugye kettőt láttunk eddig) hogy bátrabban meginduljanak a bekerítést elkerülendő, akkor most lesz az amit Szíriában láttunk, nem zárják be a zsák száját csak leszűkítik és aki kimegy rajta azt lemészárolják, aztán bezárják és aki nem adja meg magát az halott lesz.
Ha emlékszünk ott is mindig itt értetlenkedtünk, akkor is mikor a lefejezősök támadáshoz vontak össze, meg zsákolásoknál is hogy miért nem bombáznak már, aztán a vége mindig pár száz vagy ezer elfüstölt szakállas lett, igaz ez az SAA nak mindig jelentett komolyabb veszteséget, de bevállalták hogy egy helyen legyen az ellenség a mészárláshoz.
Kíváncsi vagyok hogy most is ezt fogják e csinálni.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Nyugi, Biden nem úgy értette. Így érvelt amellett, hogy miért válasszák a szankciókat inkább a ww3 helyett.

NEW YORK, February 26. /TASS/. US President Joe Biden said an alternative to tough sanctions that Washington has slapped on Russia would be the Third World War.

"You have two options. Start a Third World War, go to war with Russia, physically. Or two, make sure that the country that acts so contrary to international law ends up paying a price for having done it," Biden said in an interview with blogger Brian Tyler Cohen. The video was posted on his YouTube page on Saturday.

https://tass.com/world/1412125
Nem vagyok nyugodt, a felvetése is irritál, főleg ha a világ legerősebb katonai potenciáljának főparancsnoka mondja ki.

Az a legveszélyesebb, hogy már nem a tudatalattiban van, hanem a két potenciál nyíltan fenyegetődzhet vele/teheti talonba.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
"most szerinted mi lesz ha oroszt látnak?"
Mivel az orosz katonák nem rendészeti céllal érkeznek, így, ha elkezdik ezek a szegény megvezetett párák molotovokkal dobálni, sajnos legéppuskázzák őket, vagy valami nagyobb kaliberből kapnak.

Minden bizonnyal meghal x orosz katona, cserében meghal 5-10-szer x ukrán civil. Istenem, tényleg, legyen már eszük az embereknek.
Ha így folytatják, akkor egymást dobálják telibe -mert sötétben minden spárduc fekete- meg egymást vadásszák le.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 972
91 842
113