[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 946
93
Ennek a háborúnak nem lett volna szabad soha elkezdődnie, hányingerem van az egésztől.
Remélem Putyin tudja, hogy mit csinál, mert érzésem szerint célegyenesbe fordult a világ egy atomháborúhoz.
Köszi Mindenkinek, aki videót és egyéb infót hoz ide (nálam ebbe beletartozik az önálló vélemény és ötlet is), de már leginkább csak a vélemények/ötletek érdekelnek, a videókból csak módjával eszek.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 793
113

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
4

Az amerikaiak még OBL kinyírasakor a pusztában IS vesztettek helit. Iráni túszmentés?

Ahol nem heteken át bombáztak, ott mozdulni se mertek.

Ehhez képes az oroszok az első nap óta Kijevben, pár kmre a NATOtól, aki ugyanúgy végignézi, mint tette azt 1939ben a nyugati szövetségesek.

Szerintem, ne szapuljuk az oroszokat! Amit csinálnak, szerintem így még senki se csinálta így, ilyen háttérrel meg pláne!
az amerikai benasag kimondasa hogy jon az orosz benasag megvedesehez?

az egyik hibaja a masike is, ne legyunk reszrehajloak. mindket hatalom kepes elkurni dolgokat. Kina is.

a NATO eddig zsurfiu volt, mert ott tobb politikai erdekek mozgatja a katonai erdekeket, nem egy politikus erdeke. ha viszont megtanuljak, hogy Moszkva csak az erobol ert, akkor majd sutba dobjak ezt.

ekkora egysegre 28 europai orszag kozott keves dologban volt pelda az elmult evtizedekben.

ez gamechanger lehet.

a negy nap meg ot, mer mar 23-an megkaptak legkesobb a parancsot.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 960
5 887
113

Az ukrán fegyveres erők sürgősen elhagyják Donbászt​

Az előzetes adatok szerint az ukrán hadsereg egységei Volodimir Zelenszkij elnök utasítására elhagyják a Donbászt, és Kijevbe és Harkovba szállítják őket.

Andrej Rudenko, az Összoroszországi Állami Televízió- és Rádióműsorszolgáltató riportere számol be erről.

„Volt olyan információ, hogy Zelenszkij parancsot adott az Ukrán Fegyveres Erők egységeinek, hogy a DPR-vel és az LPR-rel együtt hagyják el az erődített területet, és induljanak el Kijevbe és Harkovba, hogy segítsenek megtartani ezeket a területeket.



A Donbasztól hosszú az út Kievig.
Ha ezt orosz légierő kihagyja akkor tényleg tegyék inkább le a fegyvert
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
az amerikai benasag kimondasa hogy jon az orosz benasag megvedesehez?

az egyik hibaja a masike is, ne legyunk reszrehajloak. mindket hatalom kepes elkurni dolgokat. Kina is.

a NATO eddig zsurfiu volt, mert ott tobb politikai erdekek mozgatja a katonai erdekeket, nem egy politikus erdeke. ha viszont megtanuljak, hogy Moszkva csak az erobol ert, akkor majd sutba dobjak ezt.

ekkora egysegre 28 europai orszag kozott keves dologban volt pelda az elmult evtizedekben.

ez gamechanger lehet.

a negy nap meg ot, mer mar 23-an megkaptak legkesobb a parancsot.
Kizárt. Ez annyira semmilyen, hogy ez biztos nem így volt megtervezve.
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
497
1 688
93

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 793
113
!!!!
Ha ezt összehizza Szijjártó akkor kimaxoltuk az ukrán háborút.
Megszólalt Zelenszkij: Budapesten is sor kerülhet az orosz-ukrán béketárgyalásokra

Bár ha tippelnem kell Baku lesz.
 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
Hallod, vedd már észre hogy miről beszélek. Itt vagy évek óta ne csinálj már úgy mintha nem tudnád hogy boki meg kis bot bandája milyen célt szolgál ezen a fórumon. Macknek már rég külön kellett volna választania az ukrán fórumot egy hír fórumra meg egy sima fórumra ahol ahol botok elböföghetik hogy most éppen miért minden szép a ruszkiknál és miért érdemlik meg az ukránok hogy minden nap lövessék őket.
Ha tényleg ennyire zokon veszed hogy nem veszik észre az emberek a munkádat amivel híreket hozol ide akkor mint tudod itt lehet javasolni hogy válasszák szét az ukrán fórumot. Így nem fognak a híreid elveszni a harmadrangú propaganda tevékenységben, ami mellesleg nyilván a céljuk.
Végre megszólalt a "HTKA szakmaisága", ami miatt velem együtt anno ide jártak azok, akik magas szakmai szinten akartak olvasni haditechnikáról, aktuális konfliktusokról katonai vonatkozásukban...

Számomra hihetetlen az, hogy ez az oldal abból odáig süllyedt hogy egy ilyen komoly, és valószínűleg a világ geopolitikai stratégiai jövőjét is meggatározó konfliktus "tárgyalása"
ilyen elmeroggyant ZS-kategóriás konteós szinten zajlik ma itt...

Az első értelmes komment ez az elmúlt 500-oldalon ez...
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 304
113
Tehát....
Akkor ma jön egy vonat,tele cuccal...
Keletről visszavonulnak az ukránok....
Ha a légierő nem csapkodja végig őket és a vonat is célba ér akkor már azt kell feltételeznem hogy nem bevethető az orosz légierő.
Más....
Az eddigi infók alapján nincsennek megfogva az oroszok. Szabadon manővereznek, vesztesegük a hadműveletek jellegéhez képest elfogadható szinten vannak, mondhatni minimális ahhoz képest hogy komplett teherautó oszlopok kóvályognak az utakon.
Moder tech minimálisan van bevetve még mindíg.
Prec csapások elenyésző mennyiségben csupán.
Ukrán oldalon a Javelin-ek? Stinger-ek? Bayraktar-ok?
Nem hallok róluk, pedig itt most tarolniuk kellene, többszáz páncélosnak kellene füstölnie mindenhol, és helikó roncsoknak kellene takarnia a sztyeppét de nem...
Elképzelhető hogy ilyen szinten megbénítsák a harci övezetek civil telekommunikációját?
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 454
113
Miről is akart Zelenszkij tárgyalni? Hogy semleges lesz Ukrajna. Ezt invázió nélkül is elérhették volna az oroszok, mert az esély Ukrajna Nato tagságára nagyjából nulla volt. Most viszont a háború miatt még ennek az esélye is megnőtt: ha talpon marad Ukrajna lehet, hogy csak azért is felveszik a nyugati hatalmak a Nato-ba, hogy kib..szanak az oroszokkal.
Azt meg, hogy Kijev külső kerületeiből miért vonultak vissza az oroszok szerintem hagyjuk: mondjuk azért mert csúnyán kiverték őket. Elég ha megnézed a Molotov koktéllal felgyújtott 2 orosz BTR-t. Ez egyébként arra is jó példa, hogy "nem hazudnak az oroszok". Bejelentették, hogy eddig egyetlen orosz katona sem esett el. A 2 lángoló BTR-ből senki sem tudott kiszállni.
Atyaég! Nagyon nem vagy képben.
Csak egy példa. Ha valakit megállítanak egy városi harcban, akkor arra nem az a válasz, hogy teljesen elhagyom a már megszerzett ÖSSZES városrészt.
Ja úgy verték ki őket, hogy közben az ukrán városvezetés tatott szájjal vakargatta a fejét, hogy ez most mi a tök. Mert egyszerűen az oroszok otthagyták őket. Azt sem tudták mi a csöcs van. Így gondoltad, hogy "kiverték" őket?
Ha valakit kiűzök a városomból, akkor legalább tudom, hogy hogyan csinálom.
Hogyan vehetnének fel egy aktív háborúban álló országot a NATOba???