[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Ez az első amit olvastam ez alapján legyen 2% al alacsonyabb az oszták gdp mint szankciók nélkül. Ennyit az összeomló iparról...
Az orosz ipar/GDP ellenben brutál pofont fog kapni és nem 2% na bummot.

Életveszélyes az az lenne, ha nem álltak volna bele. Oroszoo még bátrabban menne tovább a köv célpontjára.

Olvastál EU -s elemzéseket a gazdasági és energetikai hatásokról? Most az utóbbival kapcsolatban áram és gáz nélkül mennyire fog dübörögni a gazdaság? OK, a jelenlegi elemzésekben e kettő együttálásának még kevés százalék valószínűséget jósolnak, de ...

A többszörösére ugró számláidnál is ekkora lesz a "harci kedv"? Milyen következő célpontra gondoltál?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 047
54 202
113
Gyenge az orosz morál. Hogy a fenébe be lenne. "Kistonákat vittek gyakorlatozni majd kiderült, hogy át kell menniük a határon, azt sem tudták szinte hol vannak. (nincs GPS meg mobil náluk). Anyanyelvökön szidják őket fasisztának, megszállónak, mamák, papák, gyerekek is. Veszélyben is vannak, rettegnek egy ATGM, RPG nehogy kilyukassza a páncéljárnűvüket, amiben korlátozott a kaja és a nafta.. Ott vannak és nem értik miért és minek, nem érti az őrmester, a hadnagy, a százados és az ezredes sem, csak annyit hogy Moszkva vagy Putyin adott parancsot. Nem látnak fasisztákat, emberevő ukránokat, olyan falvakat városokat látnak mint a sajátjuk, ciril betüvel, boltokkal emberekkel.. Mi a fenétől lenne nagy a morál????



Ja, olyan lassan haladnak, hogy még....
Anyám borogass.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 765
48 044
113

A 444-en futtatott ukrán fiatalember, Andrij Ljubka konkrétan megfenyegeti a kárpátaljai magyarokat és megzsarolja őket, éreztetve velük, hogy túsznak tekinthetik magukat. Ezt ünnepli Szily.
Majd azon háborog az ukrán "költő", hogy Orbán humanitárius segélyt mer küldeni Kárpátaljára. Ilyen stílusban uszít a 444-es Szily László hőse:

"Orban Viktor bejelentette, hogy 600 millió forintban nyújt Zakarpattyának. Egy egyszerű kárpátaljai kérdésem lenne: nem szégyelled magad?!
Kárpátalja ma nem szorul segítségre. Legyen lelkiismeret furdalásod, fogd ezt a pénzt, vegyél gyógyszereket és küldd Kijevbe és Harkivba"


Két hete nem néztem facebookra, de ezt most sajnos elolvastam... meg a kommenteket is. Majdnem behánytam. Van, aki már azt javasolta a költő uraságnak, hogy nyomja fel az országot a Hágai Nemzetközi Bíróságon, mert milyen dolog az, hogy a gaz magyarok nem küldenek és nem engednek át fegyvereket.
Én nem kívánok ezzel az Ukrajnával egy sorsközösséget vállalni az EUban.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 712
8 815
113
azt a részt magyarázza már meg valaki, ha azok a drónok ott valós létező nem videójátékból származó dolgok, hogy lehet nem megtalálni a kezelőiket meg hogy honnan szálldosnak fel? a drónnak is kell valamekkora reptér, nincs az oroszoknak egy listájuk a lehetséges repterekről, amit aztán le kellene leltárazni, akár egy orosz drónnal?
Elvileg a drónokat egy üres útszakaszon is simán fel lehet küldeni és 20 órát tudnak repülni.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 963
5 917
113
Na de nem olyannal vonulnak, tehát ilyen a helyzet.

Ha Armatájuk lenne, akkor meg azzal vonulnának, akkor aztán lenne pitty-putty...
Na de nincs nekik, csak egy parádéra való díszelgő alakulat, pedig 2015 óta megállás nélkül "sztárolják", hogy téged idézzelek. :)

Ne nekem tegyél szemrehányást, hogy nem olyannal vonulnak, ez nem kívánságműsor.
Meg hát te sztárolod a ezeket a orosz tankokat, hogy hát mennyire csodafegyver, aztán a félisten ukránok meg kilövik.

Tudod, hogy szarok, de jó színben tünteted fel azokat, csak, hogy aztán az azokat kilövő ukránokat még jobban tudjad.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Állítólag romba dőlt Kijevben egy holokausztemlékmű, ami a TV torony mellett állt... Abramovics papi ennek nem fog örülni. :)
 
  • Vicces
Reactions: theo

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 796
30 615
113
Nem kell nekik? Nézd végig az orosz történelmet.
Mindig expanzióban voltak -kivéve a SZU felbomlása utáni pár évet.
Mit nézzek rajta? A világ legnagyobb országa, nagyobb, mint az EU vagy az USA, altalajkicse mindenből van, a világ legagyobb ivóvízkészlete, erdős területe, konkértan semmi nincs amiért neki terület kellene. Ukrajna egyedül ahoz kell, hogy ne tegyenek a határához támadó fegyvereket, mert akkor nagyon lecsökken a reakcióideje. De nem kell nekik terület, mert van bőven.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
A köv hónapok, év egyik nagy kérdése, hogy az EU milyen gyorsan és milyen szinten tudja kiváltani az orosz gázt. Akár más forrással akár szénnel, akár zöldel, akár atommal. Szóval fordítva. A kérdés az EU milyen sebességgel tudja elzárni az orosz gázt és nem az, hogy az Oroszok. És már ha csak a felét sikerül kiváltani az nem 2%.
A zöldek szénnel, olyan szép ez. :D

Korábban írtam, hogy a csupa jót akaró usánka első nap bejelentette, hogy 3300milliárd dollárért cserébe hoz nekünk annyit, amennyi a német-holland gázfogyasztás felét fedezi.
Aztán jöhetnek a hidrogén autók 10 év múlva, addig meg végre mindenki lefogy a sok sétától. ;)
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 538
31 999
113
Ha nem lett volna puccs, nem lett volna ez az egész.
A 6000 nuki töltetet nem feltétlenűl akarják használni, de ha a másik odatelepszik melléje a fegyvereivel, akkor lerövidül az a ablak, amikor használhatja, ha mégis arról döntene. De mond valamit neted a kubai válság? Akkor is csak odavittek volna némi nuki cuccot az amcsik közelébe és majdnem atomháború lett miatta. Pedig az amcsiknak akkor több töltetük volt, mint most a kettőnek összesen. Arra is jaj szegeny amcsiztal?
Az oroszoknak nem kell terület, van nekik elég, ha tárgyalással meg tudták volna oldani, akkor 8 év hússzor annyi idő, mint ami ehez szkséges. De ugye ott volt a Minszk meg a Minszk 2, mind a kettőre szartak az ukránok, ez lett az eredménye, ha a diplomácia nem játszik.
Na de tovább olvasva csak valami fizetett hülye vagy, uh kár az energiámat rád pazarolni.
Éppenséggel mind Minszki I,mind a II után az oroszok szartam az egyezményre,és támadtak utána.Az orosz regularis erők,csak szaki zászló alatt.....
Van olyan is,hogy valóság,nem kéne anulalni
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 678
113
Az, hogy valami menő vagy nem menő, nem függ össze azzal, hogy a diplomácia folytatása. Nagyjából a Sumér kor óta. Ez alatt a rövid idő alatt volt 50 év, ahol ez kevésbé játszott.
Európában meg nem játszották ezt.
De most igen.
Szerinted a pogromok, a kisebbségek elnyomása , a kultúrális genocídium, és a krími ökológiai katasztrófa (ami csak azért nem lett konkrét népírtás, mert az oroszok a lakosságot el tudták látni vízzel) nem indokol egy háborút. Az oroszok szerint igen. És ez amúgy az elmúlt 1000 évből 950ben konkrétan külön külön is elégséges indok volt egy háborúra. Ettől nem lesz kevésbé kegyetlen. De lépjünk már túl a semmi jogis indoka nem volt az oroszoknak narratíván.
Persze. Csak hát az ember mindig reménykedik benne, hogy tanultunk a történelemből.
Ezért is lenne jó, ha a nem témába vágó utalások, beszólások külön szobában lennének (mind2 oldalról), mert csak hergeljük a másikat kvára fölöslegesen, mert nem itt fogjuk meggyőzni egymást :D
Én részemről a témáról szeretnék értekezni. Csomó kérdésem lenne pl. De felteszem, elmegyek h@gyozni és már betelt egy oldal.
 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
311
1 003
93
Ha nem lett volna puccs, nem lett volna ez az egész.
A 6000 nuki töltetet nem feltétlenűl akarják használni, de ha a másik odatelepszik melléje a fegyvereivel, akkor lerövidül az a ablak, amikor használhatja, ha mégis arról döntene. De mond valamit neted a kubai válság? Akkor is csak odavittek volna némi nuki cuccot az amcsik közelébe és majdnem atomháború lett miatta. Pedig az amcsiknak akkor több töltetük volt, mint most a kettőnek összesen. Arra is jaj szegeny amcsiztal?
Az oroszoknak nem kell terület, van nekik elég, ha tárgyalással meg tudták volna oldani, akkor 8 év hússzor annyi idő, mint ami ehez szkséges. De ugye ott volt a Minszk meg a Minszk 2, mind a kettőre szartak az ukránok, ez lett az eredménye, ha a diplomácia nem játszik.
Na de tovább olvasva csak valami fizetett hülye vagy, uh kár az energiámat rád pazarolni.
Ha jól tudom, az orosz birodalom területén és a világtengereken szétszórt nukleáris csapásmérő erők bármikor tömeges ellen csapást tudnak indítani egy váratlan nyugati atomtámadás esetén, induljon az "bármilyen közelről is". Gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy az Franciaország vagy Ukrajna területéről startolnak a rakéták, pláne tök mindegy, hogy Lengyelország vagy Nyugat-Ukrajna a helyszín...

A kubai rakétaválság idején még valóban szempont volt, hogy "toljuk minél közelebb a várfalhoz az ágyukat", de ez a modern időkben már jelentőségét vesztette.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
.
Persze. Csak hát az ember mindig reménykedik benne, hogy tanultunk a történelemből.
Ezért is lenne jó, ha a nem témába vágó utalások, beszólások külön szobában lennének (mind2 oldalról), mert csak hergeljük a másikat kvára fölöslegesen, mert nem itt fogjuk meggyőzni egymást :D
Én részemről a témáról szeretnék értekezni. Csomó kérdésem lenne pl. De felteszem, elmegyek h@gyozni és már betelt egy oldal.
Na igen. Ezzel azért egyet értek. De hát pörög itt minden is.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 217
11 057
113
Az ilyen és ehhez hasonló videókat kellene propagálni a nyugaton, meg elküldeni Ursula mamának

Ha csinálsz hzzá angol feliratot, én megosztom mindenhol

Mondjuk nem mintha az oroszok nem tudnák, hogy hol vannak katonai létesítmények Kárpátalján.

Ők építették

A halott donbasziak meg igazán kit érdekelnek.

Ha csinálsz tematikus gyűjteményt, én továbbosztom.

és ha van egy millióból 10 ilyen, aki kutyának nevez minket, akkor mi van? oroszoknak ott van Zsirinovszkij, vagy a szlovák Slota. idióta magyargyűlőlő politikusokkal tele van a környék. szerencsére mi sem szeretjük a románt, az ukránt, az oroszt, a szlovákot :D

És hol vannak az elhatárolódások?
Hol vannak az elítélő felszólalások?

Tényleg a franszoáknak maradt egy csöpp kis esze talán

Ők hagyományosan bele tudnak bújni az oroszok seggébe.