[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 535
15 261
113
Egyébként napsugaras vasárnap reggelt :D
Tegnap deliriumban (péntek este óta) fetrengtem -máshogy nem lehet kibírni ezt a stresszt.
Volt vmi említésre méltó esetleg péntek óta?

thx
Igen, a Klingonok partra szálltak Washington mellett, elhárító harcok folynak. A Csillagflotta megsemmisített három Klingon csatahajót, de közben a Szaturnusz mellett a Romulánok áttörtek. Az Enterprise és Kirk meg Kijev felett repdes.... :)
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
elég spec IT terület de másik nagy multi is kivonul Ooból nevet nem akarok mondani. A nagyon spec vonal miatt van is fejvakarás mert 2000+főt itt globál se 2nap leakasztani.
Ismerve céget kapnak egy vaskos végkielégítést cég nagyon korrekt. Viszont nagyon nehéz lesz máshol elhelyezkedniük (a megszerzett tudást kb kidobhatják.) Nagyon jól fizető pozik voltak.

Nézzük az előnyét egy jó részt MO, Lengyel és Németből akarják potolni.

Ami most felmerült a support marad?
Avaya?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 501
46 901
113
haplo csoportokat szabad. ezeket úgy használni, ahogy te, pont olyan, ahogy az azovosok a náci jelképeket :)

kb. az azovosok szintjén vagy, papa :)
Mi az, hogy haplocsoportokat vizsgálni szabad? Mit gondolsz, vannak haplocsoportok, akiknek a csontját megvizsgálják. Egyének csontjait lehet vizsgálni, már ha nem hamvasztással temetkeztek. Egyébként is többfajta vizsgálat van, most a legmodernebb a teljes genom vizsgálata. De nem terhelem ezzel a topicot, nézzétek meg Török Tibor vagy Neparáczki Endre videóit!
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 574
32 070
113
Na akkor egyet fixáljunk;)
Én Magyarországon élek, Miskolcon méghozzá. Ott is fentartok egy háztartást. Itt most g...i leszek de egy centet se fizetek. Itt a cég áll mindent szállás, rezsi stb. Nekem csak az üzemanyag és a kaja, cigi. Na de helyezkedni tudni kell! A másik hogy szerinted miért mennek a nyugati nagy cégek hozzánk? Mert kevesebb a fentartása egy üzemnek mint itt! Plusz ugye a bérek. Na de mível Magyar olcsóban veszi az orosz gázt mint egy itteni szolgáltató így olcsóbban is tudja adni. Itt nincs viszont eladó mint nálunk hanem itt a válalatok egyből a tuszkitól veszik és nincs hosszú távú szerződés. De mivel nőt itt is a kereslet mert számoltak az ÉÁ2-vel így most beszopták. A kancellár elvtárs ezért jelentette be hogy LNG tárolására alkalmas telephelyeket építenek az északi tengeren.

Na de ennyit az Off-rólne haragudjatok!
Azért olcsóbb itt nekik,mert magyar adófizetői pénzből állami támogatást,meg adókönnyitéseket,vagy egyenesen adőmentességet kapnak.És még az olcsó magyar biodroid.
Az viszont tény,hogy a németek beszopták az idióta energiapolitikájukat-meg mi is.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Azért olcsóbb itt nekik,mert magyar adófizetői pénzből állami támogatást,meg adókönnyitéseket,vagy egyenesen adőmentességet kapnak.És még az olcsó magyar biodroid.
Az viszont tény,hogy a németek beszopták az idióta energiapolitikájukat-meg mi is.
a magyarnál olcsóbb az ukrán, itthon 1000 forint alatt is elvállal órabért.
 
  • Tetszik
Reactions: Negan

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 535
15 261
113
Nem Boki védelmében.......de...
Ő már nagyon sok anyagot hozott ide... törzstag.
SOHA nem vitatta, hogy orosz érdekeket képvisel.... Látsz itt olyat, aki bevallja, hogy a CIA vagy a Pentagon alkalmazottja?
Majd ha MINDEN gumitalpú vagy annak látszó tárgy bevallja identitását, akkor jogos lesz hozzászólásod... :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 082
66 859
113
téged is megbüntetnének ezért, mert nincs HÁBORÚ!

különleges hadművelet, az van :D

amúgy szörnyű. de itt is kitiltanak mindenkit, ha olyat posztol, és még háborús... akarom írni, olyan különleges hadművelet van.
Ha jol tudom hadiallapot van bejelentve Oroszorszagban. Innettol had ne reszletezzem. Nyugaton sok helyutt a covidod se lehet tagadni nem?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 082
66 859
113
Egy marha gyors kérdés:

Ugye ilyen nincs és soha nem is volt az ukránoknak?
Kizárt hogy fogtak egy pár darabot, kitették a kőre, körbefényképezték és most kijelentették az áldozat szerepben való feltűnés miatt, hogy kazettással szórja őket a VKS?
Par napja epp azzal buszkelkedtek hogy ilyennel bombaztak orosz konvolyt.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 969
28 027
113
Egyébként napsugaras vasárnap reggelt :D
Tegnap deliriumban (péntek este óta) fetrengtem -máshogy nem lehet kibírni ezt a stresszt.
Volt vmi említésre méltó esetleg péntek óta?

thx
Az SBU(?) kivégezte az ukrán tárgyalódelegáció egy tagját árulásért, utána az ukrán hadügyminisztérium posztumusz kitüntette a csávót, mert UkrajnáNAK kémkedett. Asszem ezen túl minden más jelentéktelen.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 445
7 171
113
sehol semmi hír arról hogy miről beszéltek három órán keresztül
egy három nappal ezelőtti rövid anyagot találtam a bennettől a tárgyban:
nagyon szép emocionális beszéd, de valószínűtlen hogy ezzel ment volna moszkvába és erről diskuráltak volna három órát
egy másik fórumon izraelből irogató olvtárs szerint izraelben a kabinet tagjai se tudtak a bennett útjáról, magángéppel utazott, és a beszélgetés tartalmáról az izraeli médiába se ment ki semmi
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 082
66 859
113
Lehet, ebben a háborúban mindent el tudok képzelni, de amikor pár nappal ezelőtt támadás érte a harkovi civileket jó pár felvétel felkerült a netre tegnap este sokszor átnéztem ezeket a felvételeket és biztos vagyok benne, hogy az egyik felvételen kazettás bombát használtak az oroszok..
Az az uzem vagy mi tetejen pukkano kis izek. Valahonnet ismeros volt nekem is, most hogy irod meg inkabb.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Dokumentálva volt magyar nyomtatott sajtóban egy hadgyakorlat pár éve. 11 gép települt akkor ki éleslövészetre egy másik reptérre. Nem az összes.
az rég volt:

According to the World Directory of Modern Military Aircraft, the Ukrainian air force began its defense against the Russian invasion with 175 aircraft in its inventory, a number that includes helicopters. In all, WDMMA estimates that Ukraine had 28 Su-27s and 21 MiG-29s, along with 12 Su-24 close air support fighters.

március elsejei.

ha 12 van összesen, és két éve kaptak egy kettértörtet összeeszkábálva, akkor maximum 5 lehet repképes, ismerve az ukrán hanyagságot.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby