America LHA osztály (USA)

Az előnézeti kép ne tévesszen meg senkit :) (03:15-től kezdődik az LHA 8 rövid összegzése, ha nem onnan indulna egyből a videó)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Én úgy tudom, hogy a fél tucatnyi F-35B a teljes osztályra nézve biztosított lehetőség.

Nem egészen, a "szabvány" egységbe tartozik 6db F-35B, 12db MV-22, 3-4db CH-53K, 2db MH-60 és 6-8db AH-1Z illetve UH-1Y. Ez persze rugalmasan van kezelve, de az alapfelállás ez. A Flight 0 esetében is...

A Flight 0-át képviselő, dokkmentesített USS America és USS Tripoli esetében viszont elméletileg megoldható akár 20 db F-35B hurcolása is, ha semmi mást nem visznek. Azaz a Bőrnyakúak végül is összerakattak maguknak 2 "kis" rephordozót, amit gyanítom lényegében sohasem fognak tisztán olyan konfigban használni.

Ez elméletnek szép, de akkor pontosan zéró tengerészgyalogost tudnak a partra eljuttatni. Akkor meg mi a frászkarikának van 1600 bőrnyakúnak priccs? Szóval ez a koncepció szép, de akkor meg van egy LHA, amely valójában CV szinten működne, de van egy csomó kihasználatlan hely rajta. Ez így egy vicc...

A 3. egységgel kezdődik majd a Flight 1*, amin már ismét lesz well-deck - ennek helyet a Flight 0 megnagyobbított hangárjának, illetve a kórházrészleg kisebb visszanyesésével szorítanak. A végeredmény: az America és Tripoli hangárjainál kicsit kisebb hangár és a Wasp-ok well-deckjeinél kicsit kisebb elárasztható dokkfedélzet. Na meg kisebb kórházrészleg és egyéb, nem részletezett belső terek. További variálás, hogy a kisebb hangár miatt az Osprey-ek karbantartása részlegesen felköltözik a repfedélzetre, ahol ennek a felépítmény kisebb átalakításával szorítanak majd helyet. Szóval ja...

Irtó mókás, hogy anno a USS America lényegében az MV-22-höz lett méretezve, de a végén mégse az a fontos. Gondolom mennyire örül majd a karbantartó-személyzet, hogy a fedélzeten kell a szabad ég alatt dolgozniuk...

Döbbenetes, és félelmetes, hogy 3,5 milliárd dolláros, 50k tonnás hordozókkal sikerült ez a "nem is tudom, igazából mit akarok" hozzáállás. Egy America akkora, mint a CdG! :eek:

• Tetszik
Reactions: fip7
Közben találtam konkrét adatokat. Az oldal közepe felé össze van vetve az utolsó Wasp példány, a Flight 0 és Flight 1 America: http://www.navyrecognition.com/inde...-design-by-huntington-ingalls-industries.html

Azaz a 3 helyett 2 LCAC kapacitású lesz.

Lehet,hogy csak vak vagyok de mi a helyzet a szarazföldi texhnikával?Belefér egy ilyen hajóba egy egész TGY dandár(ez kb az 1600 fő)összes tehnikája?Tanktól a quadig bezárólag minden?

Lehet,hogy csak vak vagyok de mi a helyzet a szarazföldi texhnikával?Belefér egy ilyen hajóba egy egész TGY dandár(ez kb az 1600 fő)összes tehnikája?Tanktól a quadig bezárólag minden?

Az America osztály Flight 0 egységeibe nem - mivel nincs Well Deck.
Az előd Wasp-osztálynál a következő szárazföldi járművek férnek 1600-1800 bőrnyakú mellé:

• 4-5db M1A1 Abrams harckocsi
  • 25db AAV7 kétéltű harcjármű
  • 68db terepjáró és teherautó
  • 8db M198 vagy M777 tarack
  • 12db kiegészítő jármű

• Tetszik
Reactions: molnibalage
Az America osztály Flight 0 egységeibe nem - mivel nincs Well Deck.
Az előd Wasp-osztálynál a következő szárazföldi járművek férnek 1600-1800 bőrnyakú mellé:

• 4-5db M1A1 Abrams harckocsi
  • 25db AAV7 kétéltű harcjármű
  • 68db terepjáró és teherautó
  • 8db M198 vagy M777 tarack
  • 12db kiegészítő jármű

Nem is a Flight 0-ás America egységekre gondoltam természetesen.
Köszi!

Miért kötöznek az amcsi tengerészgyalogosok könnyű páncélozott harcjáművet (stryker) a repülő fedélzethez?

Miért kötöznek az amcsi tengerészgyalogosok könnyű páncélozott harcjáművet (stryker) a repülő fedélzethez?

Ez most felvezetés volt, vagy valódi kérdés?

Meg a HIMARS teszt is. Vajon eljön a "hová tűnt Kohn" pillanat, amikor valaki feláll és megkérdezni, hogy miért nem készül olyan "hadihajó", amire csak ráparkol egy Patriot osztály, egy NASAMS osztály meg néhány jármű?
:D

DykoTdnX0AARCQD.jpg

Egy érdekes előtervezet az America-osztályhoz, ahol igyekeztek minimális kompromisszummal megoldani a növelt csapásmérő kapacitást, anélkül, hogy fel kellene adni a desszantolási képességből. Egy, a korábbiaknál sokkal nagyobb hordozót képzeltek el, a teljes hossz 292 méter, a szélesség 42 méter lett volna, a vízkiszorítás 69 000 tonna. Két felépítményt kapott volna a középvonalban, az F-35-ösök a repülőfedélzet jobb oldaláról üzemeltek volna, itt (először amerikai hordozó esetében) kialakítottak volna egy síugró sáncot a felszállás segítésére, míg a helikopterek és MV-22-esek bal oldalról. A hajó tatjában pedig kialakítottak volna egy klasszikus, elárasztható fedélzetet. Ezzel gyakorlatilag elérték volna a Kuznyecov- és Queen Elizabeth-osztályú repülőgép-hordozók méret kategóriáját. Néhány jellegrajz és koncepció kép, hát elég masszív dögök lettek volna!

ECAAi7_UwAA7qcC

ECACHN4UcAAzppX

file.php

file.php