[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 511
113
Letartóztatták az FSZB egyik magasrangú vezetőjét, aki Ukrajnáról informálta az orosz elnököt
Külföldi jelentések szerint házi őrizetbe helyezték Szergej Beseda vezérezredest, az FSZB (a KGB utódja) titkosszolgálat egyik magasrangú vezetőjét, aki Vlagyimir Putyin orosz elnököt látta el hírszerzési információkkal Ukrajnáról a háború előtt. "Úgy tűnik, két héttel a háború után Putyinnak végre feltűnt, hogy teljesen félrevezették. A részleg az esetleges retorióktól tartva úgy tűnik inkább azt mondta, amit Putyin hallani akart" - kommentálták az esetet Irina Borogan és Andrej Szoldatov orosz oknyomozó újságírók.
Az orosz hatóságok nem erősítették meg azokat a híreket, amelyek szerint Beseda házi őrizetben van. Ugyanakkor szombaton egy amerikai tisztviselő azt mondta a The Wall Street Journalnak , hogy a Beseda házi őrizetbe helyezéséről szóló hírek "hitelesek", hozzátéve, hogy viszály alakult ki az FSZB és az orosz védelmi minisztérium között az ukrajnai invázió kapcsán.
(Jerusalem Post)

(PestiSrácok)
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 997
23 117
113
Szerintem nem ez a lényeg, hanem az ha Zelenszkij nem Kijevben lenne hanem pl már Lengyelországban az nagyon hamar kiderülne, és az nem kell mondanom mit jelentene az ukrán morálra nézve.....
szerintem semmit .. Zselé is az előre típusú vezető .. ha az utánam típusú lenne akkor talán jelentene valamit az esetleges távozása vagy halála, azért gondoljunk csak bele milyen szar lehet egy olyan országban élni,ahol a kb 40 millió emberből csak egy parodista lesz jó elnöknek.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
8ccd70b1d73e7793bcae0fb106b528a0.jpg
Harkov régió
Egy besült Szmercs rakéta
Aztak.rva!!! Az oroszok már házhoz vitt beépített régi pvc csőből és ráapplikált kályhalemezekből eszkábált rakétákat inditanak amit egy láthatóan gondosan levett konyhaszekrénybe támasztanak be??? A csempét is milyen szépen meghagyták a szakemberek! De mi a f.sznak véste oda valaki azt a sokkal kisebb, felfelé gyanúsan szűkülő, más szögben elhelyezett lyukat a plafonban??

Vaaagy ez lehet csak valami bádogos szakmai féltékenység, egy elrettentő üzenet lehet...amit mi nem érthetünk meg... biztos sok lehet a frissen odakerült konkurens orosz bádogos kisvállalkozó...mert ezt a csődarabot cégérként (kihasználva a helyzetet) reklámként viszik mindenhová az ukránok magukkal! Ukrán parkolóba, ukrán autók oldalába, ukrán garázs tetejébe...mindenhol teljesen oda nem illő indokolatlanul ott lévő vagy nem látszodó becsapodási pontokkal.

Egy biztos... kizárt (!) hogy ukrán propaganda legyen mert a CNN is leadja!!!!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
 
W

Wilson

Guest
szerintem semmit .. Zselé is az előre típusú vezető .. ha az utánam típusú lenne akkor talán jelentene valamit az esetleges távozása vagy halála, azért gondoljunk csak bele milyen szar lehet egy olyan országban élni,ahol a kb 40 millió emberből csak egy parodista lesz jó elnöknek.
Azért szerintem ez nem így van, szeríntem, ha híre menne Ukrajnában annak , hogy Zelenszkij elhagyta Ukrajnát és pl már Lengyelországban van, azt az ukránok úgy értelmeznék, hogy az ország vezetése elmenekült, és már nincs remény....
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 624
55 107
113
Ma 19 éve bombázta le az Egyesült Államok Bagdadot
1 millió iraki halt meg. A háború hazugságokkal kezdődött. Nincs szankció. Nincs háborús bűnök bírósága. Bush ma virágot helyezett el az ukrajnai áldozatok templomában, és a háborús bűnösök megbüntetését követelte. Milyen őrültség ez? – írja egy Kim Dotcom nevű német-finn politikai aktivista a Twitteren.

Sehol megemlekezés, semmi. :(
Nem tudok eleget hányni a "szabad vilàgtól".
És nem azert, hogy olyanok, amilyenek, hanem mert màs mércével mérik a saját cselekedeteiket, mint màsèt. Vizet prédikálnak, bort isznak. Semmivel nem jobbak, mint Kina, Oo. Stb.
Talán kivéve az életszinvonalat. És mèg azt se mindenki számára..
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 997
23 117
113
Azért szerintem ez nem így van, szeríntem, ha híre menne Ukrajnában annak , hogy Zelenszkij elhagyta Ukrajnát és pl már Lengyelországban van, azt az ukránok úgy értelmeznék, hogy az ország vezetése elmenekült, és már nincs remény....
ezt annyiban cáfolnám,hogy emlékezz mit is írtál pár nappal ezelőtt .. ne adj Isten nálunk lenne egy ilyen szitu,hát elhiheted hogy Orbán,MZ/X,Fletó, Karácsony,Vona,Jakab meg az összes szarházi az elsőként pattanna le az országból,hogy mittudomén honnan pl Bernből ossza az eszet,mi meg itt maradnánk magunkra .. nem tudom hogy feladnánk-e .. lehet igen.lehet nem .. de biztos nem a politikusok távozása miatt döntenénk úgy hogy feladjuk.
 
W

Wilson

Guest
A katonaság legyőzte az oroszokat és elfoglalta az UR-77-est az MSTA-S-től

2022. március 20 Elfogott Msta-C- Ukrajnában. 2022. március

A katonaság legyőzte az oroszokat és elfogta az UR-77-t az MSTA-S-t...​


Az ukrán katonaság páncélozott járművekkel okozott veszteséget az orosz hadseregnek, speciális felszereléseket és tüzérséget foglalt le.
Erről a katonaság számolt be.
A déli irányú csatában az orosz hadsereg iratait is lefoglalták.

A katonaság megkapta az 1. Gépjárműves Lövészzászlóalj (Hegyi) 3. Gépjárműves Lövészszázad tűztámogató szakaszának személyi névsorát.
Elfogták az orosz hadsereg dokumentumát
Az orosz hadsereg dokumentuma

Ezenkívül az orosz hadsereg elveszített egy UR-77 "Meteorit" aknamentesítőt. És zsákmányoltak egy sértetlen, 152 mm-es önjáró tarackot a 2C19 „Msta-C”.
Elfogták az orosz hadsereg UR-77 meteoritját Ukrajnában.  2022. március UR-77 "Meteorit" Ukrajnában. 2022. március
Elfogták az orosz hadsereg Msta-C-jét Ukrajnában.  2022. március Msta-C-jét Ukrajnában. 2022. március

Az orosz hadsereg MT-LB és BTR-80 páncélozott szállítói járművei is megsemmisültek.

Megsemmisültek az orosz hadsereg páncélozott járművei Ukrajnában.  2022. március
Megsemmisültek az orosz hadsereg páncélozott járművei Ukrajnában. 2022. március

A T-72B3 is megsemmisült. A harckocsiban lőszerrobbanás történt, és a torony leszakadt a testről

 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
Azért ne felejtsd el, hogy a nyugati oldalon is megy ezzel kapcsolatban ezerrel a dezinfó, jaj mi lesz velünk ezeket nem tudjuk megállítani..stb.Miközben az egész nagy részt szerintem arról, szól, hogy további pénzekhez jussanak a Pentagontól, arról nem is beszélve, hogy én is ezt mondanám a helyükbe, akkor meg pláne ezt mondanám, ha igazából le tudnám lőni ezeket a fegyvereket ...
A pénzes rész az igaz, de mivel lövöd le? A haditechnikai fejlesztések következő nagy feladata lesz a tömeges dróntámadás elleni védelem és a hiperszonikus cuccok fejlesztése ill. az ellenük való védelem. Szerintem a páncéltörő rakéták fejlesztése is a nagy sebesség fele fog mozdulni, mint a félbehagyott MGM-166 LOSAT.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 218
4 571
113
Nem tudok eleget hányni a "szabad vilàgtól".
És nem azert, hogy olyanok, amilyenek, hanem mert màs mércével mérik a saját cselekedeteiket, mint màsèt. Vizet prédikálnak, bort isznak.
Off
Lehet ám költözni a szerinted nem kettős mércével mérő helyekre. Van erről egy régi könyv; Politikai zarándoklatok" címmel. Javaslom indulás előtt elolvasni.
On
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Letartóztatták az FSZB egyik magasrangú vezetőjét, aki Ukrajnáról informálta az orosz elnököt
Külföldi jelentések szerint házi őrizetbe helyezték Szergej Beseda vezérezredest, az FSZB (a KGB utódja) titkosszolgálat egyik magasrangú vezetőjét, aki Vlagyimir Putyin orosz elnököt látta el hírszerzési információkkal Ukrajnáról a háború előtt. "Úgy tűnik, két héttel a háború után Putyinnak végre feltűnt, hogy teljesen félrevezették. A részleg az esetleges retorióktól tartva úgy tűnik inkább azt mondta, amit Putyin hallani akart" - kommentálták az esetet Irina Borogan és Andrej Szoldatov orosz oknyomozó újságírók.
Az orosz hatóságok nem erősítették meg azokat a híreket, amelyek szerint Beseda házi őrizetben van. Ugyanakkor szombaton egy amerikai tisztviselő azt mondta a The Wall Street Journalnak , hogy a Beseda házi őrizetbe helyezéséről szóló hírek "hitelesek", hozzátéve, hogy viszály alakult ki az FSZB és az orosz védelmi minisztérium között az ukrajnai invázió kapcsán.
(Jerusalem Post)

(PestiSrácok)
"Az orosz elit egy része merényletet fontolgat Vlagyimir Putyin ellen - jelent meg az ukrán hírszerzés Facebook oldalán. Kiemelték azt is, hogy az új elnök a merénylet után az FSZB-t vezető Alekszandr Bortnyikov lehet, aki kikerült az elnök kedvencei közül, miután kiderült: a titkosszolgálat elégtelen információkat szállított Ukrajnáról a háború kezdete előtt."
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 304
10 211
113
Ma 19 éve bombázta le az Egyesült Államok Bagdadot
1 millió iraki halt meg. A háború hazugságokkal kezdődött. Nincs szankció. Nincs háborús bűnök bírósága. Bush ma virágot helyezett el az ukrajnai áldozatok templomában, és a háborús bűnösök megbüntetését követelte. Milyen őrültség ez? – írja egy Kim Dotcom nevű német-finn politikai aktivista a Twitteren.

 
  • Tetszik
Reactions: Firga bácsi
W

Wilson

Guest
A pénzes rész az igaz, de mivel lövöd le? A haditechnikai fejlesztések következő nagy feladata lesz a tömeges dróntámadás elleni védelem és a hiperszonikus cuccok fejlesztése ill. az ellenük való védelem. Szerintem a páncéltörő rakéták fejlesztése is a nagy sebesség fele fog mozdulni, mint a félbehagyott MGM-166 LOSAT.
Volt erről egy diskurzus a hiperszonikus fegyverek topikban.....
 
  • Tetszik
Reactions: oregbogaras

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Azért szerintem ez nem így van, szeríntem, ha híre menne Ukrajnában annak , hogy Zelenszkij elhagyta Ukrajnát és pl már Lengyelországban van, azt az ukránok úgy értelmeznék, hogy az ország vezetése elmenekült, és már nincs remény....
Ha híre menne, azt hazudnák, hogy orosz propaganda. Remény az van, ha gyorsan kiegyzenének, csak ahoz nem a lelépett kormánnyal kell tárgyalni, hanem valakivel, aki még ott van. Mikor beveszik Kijevet, és nem lesz ott Zenelszki (mert nem fog visszafutni, hogy helybe tartóztassák / lőjjék le) akkor úgyis kiderűl.