[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 901
11 367
113

Zelenszkij: Isten ítélőszéke elé fogtok kerülni!​


Az ukrán elnök szerint az oroszok „továbbra is elképzelt nácik után kutatnak, akik ellen állítólag meg akarják védeni népünket”.

Az ukrán vezető szerint Jeruzsálem megfelelő helyszín lehetne egy orosz-ukrán csúcstalálkozóhoz. Volodimir Zelenszkij hétfőre virradóra közzétett videóüzenetében az orosz katonák téves elképzeléseit állította pellengérre.

Továbbra is elképzelt nácik után kutatnak, akik ellen állítólag meg akarják védeni népünket és még mindig nem találnak olyan ukránokat, akik virágokkal fogadják őket

– hangsúlyozta Zelenszkij, hozzátéve, hogy az ukrán hadsereg segítségével Isten ítélőszéke elé fognak kerülni- írja a mandiner.hu.


Varhato, hogy hamarosan az Istent is felszollitja, hogy villamaival sujtsa halalra az orosz agresszorokat!
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 764
17 859
113
Az tény hogy lett volna több módja is annak, hogy a Nyugat megelőzze ezt a háborút..
Már régóta mondogatom, hogy:

  • a politikához 3 dolog kell: pénz, pénz, pénz
  • a pénzhez meg 3 dolog kell: haború, háború, háború.

Innentől fogva meg egyértelmű, hogy mi lesz és miért. És ez sem ég rá az amcsikra - független attól, hogy az oroszok a támadók.

Mondom, nagyon szeretném látni, hogy mi lenne az amcsi válasz, ha holnap Mehíkóban bejelentenék, hogy Kína San Diego-tól 300 tengeri mérföldre tengeralattjáró bázist nyit és csatlakoznak az RNB-alapú olaj/gáz elszámoláshoz.

Gyanítom, nem almáspitével mennének az alapkőletételi ünnepségre.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Az Egyesült Államok és Törökország az S-400-asok Kijevbe szállításáról tárgyal

March 20, 2022

| RT


A hírek szerint az Egyesült Államok és Törökország tárgyalásokat folytat arról, hogy Ankara orosz gyártmányú S-400-as rakétavédelmi rendszereit Ukrajnába küldje, cserébe Washington által NATO-társával szemben kiszabott szankciók eltörléséért.

„Folyamatosan tárgyalunk Ankarával arról, hogy feladja az S-400-as rendszert, és Kijevbe küldje” – mondta a Pentagon egy meg nem nevezett tisztviselője a Sky News Arabiának vasárnap. A tisztviselő szerint cserébe Törökország „visszatérhet a [NATO] F-35-ös programjához, és feloldhatja a Washington által bevezetett szankciókat”.

A Reuters egy korábbi, szombati jelentése három forrásra hivatkozott, amelyek szerint az Egyesült Államok az elmúlt hónapban Törökország elé terjesztette az ötletet. A Reuters szerint még nem nyújtottak be hivatalos kérelmet, amely szerint „valószínűtlen”, hogy Törökország mégis beleegyezne az ötletbe.
nem zörög a haraszt, ha nem fúkodják. és már az RT is átveszi...
 
W

Wilson

Guest
Az orosz légideszant erők egységei kiszorították Kijev külterületéről az ukrán nemzeti zászlóaljak katonáit
áll az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának üzenetében.


- Az Orosz Légideszant Erők egységei kiszorították a Kijev külvárosában található településről a nemzeti zászlóaljak és az ukrán fegyveres erők katonáit, akik visszavonulva elhagyták a harckocsikat, páncélozott szállítójárműveiket rengeteg kézi lőfegyvert, harckocsik elenni fegyvereket és a hozzájuk való lőszert – áll a katonai osztály közleményében.

Megállapították, hogy az ukrán biztonsági erők elhagyták a T-64BV és T-72B harckocsikat, a német Panzerfaust 3 gránátvetőket és több más harceszközt.

Korábban az orosz védelmi minisztérium bejelentette , hogy március 20-án, vasárnap az Orosz Föderáció fegyveres erői befejezik a "Donbass Battalion" ukrán alakulat legyőzését. Megsemmisült két harckocsi, három gyalogsági harcjármű, hat tábori tüzérségi löveg és aknavető, valamint mintegy 60 ukrán fegyveres. Igor Konasenkov, a védelmi minisztérium szóvivője szerint március 20-án, vasárnap 89 ukrán katonai létesítményt ért találat, köztük parancsnoki állomásokat, több rakétarendszert, tüzérségi fegyvereket, fegyver- és lőszerraktárakat, valamint katonai felszerelések felhalmozódását, hét ukrán drónt lelőtték a levegőben..

https://www.kp.ru/online/news/4672938/
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 417
4 479
113
Egyre inkább az az érzésem, hogy rengeteg puhatestű politikus elemi érdeke, az elmúlt x év gazdasági hibáit és y év koronaszerencsétlenkesését a saját bőrén érző szavazó figyelmét a háborúval lekösse, így a bukott helyzetét nyertesre konvertálja.

Mára nyugaton az ukrán háború lett az lmbtq-agyrém, aki nincs benne a buliban, azonnal oroszbérencz lesz - eddig meg ha nem volt kellően szivárvány-fétisiszta, egyszerre szélsőjobbos náczikok lett.

A német közbeszéd vagy céges kommunikáció olyan szinten egyenirányított, hogy ihaj. Muszáj mindenkinek megnyilatkozni és visszaböfögni a mintát, különben az "EU iránti elkötelezettsége megkérdőjeleződik".

Mára az új narratíva a szélsőjobbos-náczikokról az orosz-bérencz lett - persze az ukrán náczikok olyan fogalmi eufemizmuson estek át, mint a "mérsékelt lefejezős" bagázs.

Emiatt hányok sugárban a nyugattól. Nincs egy kikristályosodott és szilárd véleménye, mert a relatív erkölcs mindent elmosott - mára csak a hitvány political-reality'show megy.

Emiatt hullottak ki a reálpolitikusok és lettek komikusok/celebek/gyakorló pszichopaták/ideológiai potentátok a politika fejesei. Bennük a metszet, hogy mind álomvilágban élnek és nem beteg nézeteiket próbálják a valósághoz kalibrálni, hanem a valóságot és a világot akarják a lázálmaik megvalósulása irányába vinni...
Segítek. Azért ilyen egyöntetű a világon az oroszok elítélése, úgy itthon mint külföldön, mert egyszerűen fel lehet fogni hogy egyik nap béke volt Ukrajnában, másnap orosz katonák lőtték rommá. Ez nem egy láthatatlan koronavírus amit amit a félrészeg építőmunkás meg a bolond Gödény nem ért.
Látja mindenki. Ezt nem lehet kamuhírekkel lefojtani, mert Ukrajna romokban van az emberek menekülnek. Az oroszok lőnek, az oroszok hibája.
Hiába fáj de ebben az ország a világ nagyon egységes.

Az hogy ki húzza a száját az oroszok elítélésénél, kitűnő lakmuszpapír hogy mennyire lehet számítani rá csapatszinten egy cégénél vagy nemzeti szinten egy államnál, főképp ha az egy NATO tag.

Ezt a konfliktust nem fogja senki gaslightinggal elterelni. Itt gyorsan kiderül ki a bolond, háborútagadó.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 146
12 124
113
A lviv-i repülőgépgyár elleni csapás aránytalanul nagyobb eredményt hozott, mint azt általában gondolják,

cirkáló rakéták lepték el a Bayraktarov raktárt, megsemmisítve az Ukrán Fegyveres Erőkben lévő török drónok

„Bayraktars” összlétszámának egyharmadát, amelyek száma eléri. a teljes összeg 30%-áig.

Érthető az ukrán fél hallgatása, aki beismeri egy ilyen fájdalmas veszteséget.
Érdekesebb az orosz fél hallgatása, ami bizonyos cselszövésre utal.

Feltételezem, hogy az orosz védelmi minisztérium hallgatása összefüggésbe hozható azokkal az információforrásokkal, amelyek ekkora célt adtak.

Nem vagyok az egzotikus elméletek híve, de igena valósághű változat a török oldalról lefolyó .

Így Erdogan két legyet üt egy csapásra - egy kis apróságot adott Oroszországnak, csökkentve ezzel a Kreml nemtetszését UAV-szállításaival, és "felmelegítette" a piacot - elvégre kihez mennek majd kárpótlásért az ukránok. veszteség.

A 18-a óta megfigyelhető Bayraktars használatának hosszú szünete is a hangos verzió mellett szól.

Megpróbálok az elhangzott verzió megerősítését vagy cáfolatát találni.
Colonelcasad
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
Az Egyesült Államok és Törökország az S-400-asok Kijevbe szállításáról tárgyal

March 20, 2022

| RT


A hírek szerint az Egyesült Államok és Törökország tárgyalásokat folytat arról, hogy Ankara orosz gyártmányú S-400-as rakétavédelmi rendszereit Ukrajnába küldje, cserébe Washington által NATO-társával szemben kiszabott szankciók eltörléséért.

„Folyamatosan tárgyalunk Ankarával arról, hogy feladja az S-400-as rendszert, és Kijevbe küldje” – mondta a Pentagon egy meg nem nevezett tisztviselője a Sky News Arabiának vasárnap. A tisztviselő szerint cserébe Törökország „visszatérhet a [NATO] F-35-ös programjához, és feloldhatja a Washington által bevezetett szankciókat”.

A Reuters egy korábbi, szombati jelentése három forrásra hivatkozott, amelyek szerint az Egyesült Államok az elmúlt hónapban Törökország elé terjesztette az ötletet. A Reuters szerint még nem nyújtottak be hivatalos kérelmet, amely szerint „valószínűtlen”, hogy Törökország mégis beleegyezne az ötletbe.


Oroszok voltak hülyék, hogy nem írták le feketén-fehéren, hogy csak belegyezéssel lehet eladni, továbbadni.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Egyre inkább az az érzésem, hogy rengeteg puhatestű politikus elemi érdeke, az elmúlt x év gazdasági hibáit és y év koronaszerencsétlenkesését a saját bőrén érző szavazó figyelmét a háborúval lekösse, így a bukott helyzetét nyertesre konvertálja.

Mára nyugaton az ukrán háború lett az lmbtq-agyrém, aki nincs benne a buliban, azonnal oroszbérencz lesz - eddig meg ha nem volt kellően szivárvány-fétisiszta, egyszerre szélsőjobbos náczikok lett.

A német közbeszéd vagy céges kommunikáció olyan szinten egyenirányított, hogy ihaj. Muszáj mindenkinek megnyilatkozni és visszaböfögni a mintát, különben az "EU iránti elkötelezettsége megkérdőjeleződik".

Mára az új narratíva a szélsőjobbos-náczikokról az orosz-bérencz lett - persze az ukrán náczikok olyan fogalmi eufemizmuson estek át, mint a "mérsékelt lefejezős" bagázs.

Emiatt hányok sugárban a nyugattól. Nincs egy kikristályosodott és szilárd véleménye, mert a relatív erkölcs mindent elmosott - mára csak a hitvány political-reality'show megy.

Emiatt hullottak ki a reálpolitikusok és lettek komikusok/celebek/gyakorló pszichopaták/ideológiai potentátok a politika fejesei. Bennük a metszet, hogy mind álomvilágban élnek és nem beteg nézeteiket próbálják a valósághoz kalibrálni, hanem a valóságot és a világot akarják a lázálmaik megvalósulása irányába vinni...
Hibátlan értékelés.
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
15000 betolakodó denacifikálva.
FOXEcvRX0AI7xup