[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 050
54 234
113
Az ukrán katonák a hazai "Stugna-P" páncéltörő komplexum segítségével megsemmisítettek egy orosz harckocsit....

Erről a katonaság tájékoztatott

Látványos videókat tettek közzé a közösségi oldalakon az orosz megszálló erők tankjának semlegesítéséről. A videókat különböző szögekből ukrán drónok forgatták.

A harckocsit egy ukrán gyártmányú Stugna-P páncéltörő irányított rakéta találta el.


A videón látható, ahogy a lőszer azonnal felrobban a páncéltörő rakéta találata után, a harckocsi egyszerűen darabokra szakad.

Mindezt egy erős robbanás és e tűz és fehér füst kíséri.


A harckocsi maradványai több tíz métert repülnek körbe.


A fotón az is látható, mi maradt meg az ellenség harcjárművéből az ukrán páncéltörő egységgel való találkozás után:

Foto-10-1.jpg
Egy megsemmisült orosz tank maradványai. 2022. március Fotó: Roman Donik

A "Stugna-P" páncéltörő rakétarendszert tankok és más páncélozott célpontok megsemmisítésére tervezték, beleértve a modern dinamikus védelemmel felszerelteket is.
A Stugna-P felvétele a verseny alatt.  Fotó: ArmyInform
A "Stugna-P" Fotó: ArmyInform






Cgi gyanús...
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 444
7 170
113
Van egy olyan érzésem,hogy a tengerparti területeket leakarjak szakítani Ukrajnáról....Mert annak semmi értelmét nem látom,hogy porrá lövik Mariupolt nem kevés orosz katona élete árán elfoglalják Mariupolt, aztán az orosz állam
pénzén újjáépítik, és végül átadják Ukrajnának....
földrajzilag dnr része, tehát eldöntött hogy marad
inkább a mariopultól nyugatra eső rész az érdekes herszonig
hogy az milyen jogcímen marad az oroszoknál
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 304
113
Az Egyesült Államok azon dolgozik, hogy hajók elleni rakétákat juttasson Ukrajnába – mondta a Fehér Ház egyik tisztviselője a NATO-csúcson, miután Mariupol és Odessza kikötői is folyamatos fenyegetésnek vannak kitéve a tenger felől.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241436/

Borrell: "az EU-nak most Ukrajna felfegyverzésére kell összpontosítania"
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241435/

Lengyel gázszolgáltató: az orosz szállító nem módosíthat a szerződésben rögzített fizetési feltételeken
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241430/

Csak úgy törekednek és törekednek a békére. :D
Nem kell izgulni. Az oroszoknak már megvan a válasza:
FOneoGrX0AAFiuT
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 231
93
A tervek szerint halad az orosz offenzíva az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője kijelentette, hogy a konfliktus, amelyet Oroszország „különleges katonai műveletnek” nevez, a tervek szerint halad, és az összes célkitűzésüket el fogják érni – számolt be róla a Sky News.
Ha csak meg nem fagynak a katonáik addig. Kijevben ma is +10 fok volt. Brrrrr...
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Pedig logikus... II. vhb. "békaugrás-hadművelet" az amerikaiak a japánokkal szigetről szigetre így számoltak le...csak itt a szigetek a ukrán városok körülölelve az orosz kiskatonák általi "óceánon". A "szigetre" meg mehet be harcolni a csecsen, a tapasztalt szíriai zsoldos, a speciális alakulatokkal légierővel és tüzérséggel megtámogatva. Aztán jöhet a következő stratégiailag fontos város(sziget) kisöprése, aztán a következő ...legalábbis én így csinálnám
Maruipol és a többi elesett 1-2 település margójára..városról városra...haladnak szépen lassan...az idő nekik dolgozik, a szankciók nemsokat érnek. Ellenben brutális tapasztalatokat szerez újfent az orosz sereg. Mindig súlyos veszteségeket szenvednek, de mindig felszivják magukat, taktikát és stratégiát váltanak, alkalmazkodnak, most már lesz "skill"jük natos fegyverek és taktika ellen is a városi harcok mellett. Akik nem ismerik jól a történelmet: az igzán kemény orosz harci szellem és erő jelenleg még csak 25-30%-on sincs!!! Ezért is borzalmas amit szerencsétlen ukránokkal csinálnak a sajátjaik a nyugatiak meg az oroszok is. Még az azovos gyerekek is megvezetett, agymosott, befolyásolt, doppingolt fiatalok, apák stb.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 660
55 639
113
Rákerestem, március 5-e a BBC szerint, úgy látszik mégis Irpin.


Mondjuk a lényegen nem változtat, hogy egy részét már elöntötte a folyó, úgyhogy oroszok valszeg leléptek ha ott voltak egyáltalán.
Nem egy filmet forgattak a hidon?
Ott állt jobbra a kis Smart.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Jóval a különleges művelet megkezdése előtt volt egy vicc a hálózaton, hogy Amerika harcolni fog Oroszországgal az utolsó ukrán katonáig.

Ezeket a felvételeket nézve megértheti, hogy a viccek ideje lejárt. Ha Zelenszkij nem tér észhez, és úgy dönt, hogy megállítja az ellenállást, akkor az lesz.

Az ország tapasztalata a Bandera elleni küzdelemben óriási. Csak az eszközök és módszerek változtak.

Videó 18+

 
W

Wilson

Guest
Ömlenek az információk a neten, hogy Mariupol elesett, van aki sir, van aki boldog, van aki örömködik, hogy az Azovosokat kivégezték.
Igaznak tűnik.
0rosz helyzetértékelés....

Röviden Ukrajnáról. 2022.03.24.

1. Mariupol.
Komoly előrelépés a városban. A szervezett ellenállás gyengül, és a városon belül felgyorsul a támadócsoportok előrenyomulása. A városból származó anyagok azt mutatják, hogy az ellenség súlyos veszteségeket szenved. Egyre gyakoribbak az ellenséges katonák kísérletei arra, hogy valamilyen módon megszökjenek Mariupolból.
Este Kadirov arról számolt be, hogy a Levoberezhny körzetet felszabadították az ellenségtől.

2. Ugledar.
A Novomikhailovka-Konstantinovka vonalon folytatódnak a heves harcok. Velyka Novoselka esetében nem jelentettek előrenyomulást.

3. Marinka.
Kisebb előrelépés a településen, de még mindig van mit tenni. Az ellenség továbbra is nagyon makacsul ellenáll.

4. Avdeevka.
A település külterületén folytatódtak a harcok. Északon Novobakhmutovka és Novoselka-2 térségében zajlottak a harcok.

5.LNR.
Lysychanskban és Severodonetskben nem történt változás. Popasna közelében az LNR hadserege elfoglalta Novoalexandrovka falut. Magában Popasnában folytatódnak a harcok. Rubizhne ágyúzása is folytatódik.

6. Kijev.
Irpin és Bucha közelében folytatódtak a heves harcok. Mindkét fél aktívan harcol a tüzérséggel. A Brovary térségétől északkeletre és keletre is aktív harcok folytak. Csernyihiv közelében nem volt jelentős változás. Ukrán források Szlavuticsért folytatott harcokról számoltak be, de erről kevés információ áll rendelkezésre.

7. Nyikolajev.
A frontvonalon nincsenek nagyobb változások. Valamint a csoportosulásnak az a része, amelyik Krivoj Rogba és Nikopolba ment.

8. Izyum.
A MOD bejelenti, hogy Izyumot elfoglalták. Harkiv kormányzója szerint a város déli részén még mindig van ukrán haderő. Helyszíni források szerint a harcok folytatódnak Kamenkáért, mindkét fél további erőket vonultat fel. Izyum maga is súlyosan megsérült a harcokban.

9. Szlavjanszk-Kramatorsk.
Az agglomeráció katonai létesítményei továbbra is rendszeresen támadják az üzemanyag- és kenőanyagraktárakat, valamint a felszereléseket.

10. Zaporizzsja.
Nincs jelentős változás a frontvonalon. Estefelé világossá vált, hogy Ukrajna megpróbálja visszafoglalni a Gulyaypoltól keletre fekvő településeket, amelyek korábban nem szerepeltek a jelentésekben. Malinovkáért folyik a harc.
A régió fő eseménye a Berdjanszk kikötőjében lévő Szaratov hajón lévő tűz volt (az okot hivatalosan még mindig nem jelentették be - vannak verziók - Tochka-U, Smerch, szabotázs, gondatlanság. A hajó súlyos károkat szenvedett, és a rakpartfal közelében elsüllyedt . A robbanásban egy másik BDC is megsérült, a rajta keletkezett tüzet a kikötőből való elindulás után eloltották. Elég szerencsétlen veszteség.
Érdemes megemlíteni a polgári-katonai közigazgatás tekintélyének megerősítésére irányuló munka intenzívebbé válását a felszabadított zaporizzsjai és herszoni területeken, de természetesen van még tennivaló.

Colonelcassad
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 964
27 986
113
"a szankciók nemsokat érnek"
no no
Rövid távon igaz lehet.
De nézze meg 2014. óta /lemondott pogoszján emlékszik még rá valaki/ 2020.-ig mennyi pak-fa pak-da armata gép lett átadva?
Mennyi lett betervezve 2020-ig?
És a akkori szankciók nem voltak valami súlyosak.
Csak épp azoktól a szankcióktól lett Oroszország importőrből gabona-exportőr.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

Íme, Mariupol mészárosa: ez a tábornok rendelte el a város porrá bombázását​


Mihail Mizincevnek hívják a vérszomjas orosz tábornokot, aki akár háborús bűnökkel is gyanúsíthatnak. A parancsnok felelős a Mariupol elleni véres bombázásért. A 400 ezres város közel kilencven százaléka semmisült meg a tűzparancsa által.​



A cikk alapján maga a Sátán ez a vezérezredes.
Nem kellene még blikk szintjén se lejáratniuk magukat ezzel a nemzetközi büntetőjogosdival.
Hágában a délszláv balhé kapcsán valami 30 + év múlva lettek ítéletek.
Gondoljunk bele hogy nürnbergben vagy tókióban 1966 magasságában ki is mondták volna hogy gőring meg tojo háborús bűnöket követtek el.
Itt tart ma a emberiség.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
"a szankciók nemsokat érnek"
no no
Rövid távon igaz lehet.
De nézze meg 2014. óta /lemondott pogoszján emlékszik még rá valaki/ 2020.-ig mennyi pak-fa pak-da armata gép lett átadva?
Mennyi lett betervezve 2020-ig?
És a akkori szankciók nem voltak valami súlyosak.
Ez igaz! Én arra gondolok hogy a harci morál és elszántságukat így ukrajnában nem törhetik meg.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and theo

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 525
13 054
113
földrajzilag dnr része, tehát eldöntött hogy marad
inkább a mariopultól nyugatra eső rész az érdekes herszonig
hogy az milyen jogcímen marad az oroszoknál

Segítek. Csak, mert. Miért kéne bárkinek is megfelelniük?.. hogy valami számotokra elfogadható magyarázatot próbáljanak adni. Nem értem a felvetést sem, az ő helyzetükben ehhez semmilyen jogcím nem kell.
Erre szerintem nyugati elkényelmesedett közegben van csak szükség (vegyi fegyverek, terrorizmus vádja), ahol a különféle liberális, blm es más megmozdulásoktól "félnek" az egyes politikai irányzatok. Gyakorlatilag a gyengeség jele.