[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 032
14 131
113
Lesz határrevízió, és nem mi kapjuk Kárpátalját. Aki látta a NATO csúcs utáni fotózáson Orbán arcát, az akár ezt is kiolvashatja ezekből a jelekből.



Szerintem nem azért van, egésszen más az ok.

Választások után megoldja...

...4.-én "mondom"! ;) + :oops:


...legfeljebb tévedek.! ...de szerintem/szinte biztos, hogy NEM! :cool:

.



.
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 210
2 694
113
Lesz határrevízió, és nem mi kapjuk Kárpátalját. Aki látta a NATO csúcs utáni fotózáson Orbán arcát, az akár ezt is kiolvashatja ezekből a jelekből.

De egyebbkent hova tegyek? Lvov-ba, amit mar neha lonek az oroszok? o_O Ok is latjak, hogy ide meg nem hull az alldas - lehet epp amiatt mert azon a teruleten keresztul nem mennek fegyverek.

Tudom ez is "whishfull thinking" de egyszer mar vegre a helyi lakosok is eldonthetnek mar hova akarnak tartozni...pedig mennyire fura gondolat ez a hatalmak szempontjabol :eek:
:confused: o_O
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 492
18 033
113
Az orosz nagykövetség utcáját Prágában mától úgy hívják: Ukrán hősök utcája.
Nálunk meg az 1-es metró Bajza utcai megállóját (ahol az orosz nagykövetség van) átnevezték Ukrajna megállóra.

 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 492
113
Lesz határrevízió, és nem mi kapjuk Kárpátalját. Aki látta a NATO csúcs utáni fotózáson Orbán arcát, az akár ezt is kiolvashatja ezekből a jelekből.

Ez még nem lefutott. A török pl. minket fog támogatni ha lesz ilyen, és most jönnek ide katonáik. Meg a mi seregünk nagyobb, mint a szlovák, és innen a síkság felől gyorsabban, is tudunk mozogni. Egyszerűen a káoszban rá kell előzni. Ungvárra hamarabb beérnek, de Munkácsot, a magyar területeket meg úgy Kárpátalja 80%-ában helyzeti előnyben vagyunk. És hogy magyaráznád meg, hogy szlovák kisebbség, még 0,2%-ot se éri el. Azt a világnak nem tudod eladni. Inkább az a veszély áll fenn, hogy egy maradék banderista ukrán-gallicia államában hagyják bennt a területet.
Én egyetlen esélynek azt látom, ha az oroszok eljönnek, nyugat-ukrajnában, és már Lemberg-et közelítik, akkor Putyinnal kötni hátsó alkut,hogy ne lőjön szét mindent fél órán belül ott, és ezzel egy időben a NATO-val megbeszélni, egy felmentési hadműveletet, amivel biztosítanánk a Kárpátokat. És 1 nap alatt végrehajtani, csak a hágókig bevonulni és biztosítani, legjobb lenne itt lévő török és olasz segítséggel. Utána meg ráérünk vitatkozni a terület hovatartozásáról. És megszervezni a szabad csapatok békés lefegyverzését, népszavazást, stb. stb.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 973
36 053
113
Lesz határrevízió, és nem mi kapjuk Kárpátalját. Aki látta a NATO csúcs utáni fotózáson Orbán arcát, az akár ezt is kiolvashatja ezekből a jelekből.

Az oroszok fogják egyenlőre eldönteni, hogyan tovább ukrajnában, a nato meg lesz csapkodva, ha be meri tenni oda a lábát, akár atommal is. Amilyen szemetek a szlovákok az oroszokkal, azok nem kapnak ukrajnából lópikulát sem. Hozzáteszem amíg nato tagok vagyunk mi sem.
 

Nero von Schwartz

Well-Known Member
2020. december 16.
445
1 469
93
De egyebbkent hova tegyek? Lvov-ba, amit mar neha lonek az oroszok?
Akár Lvov, akár Ivano-Frankovszk, akár Kijev, ha már több közép-európai csatlós törpeország is belengette az utóbbit a felhorgadó nagy harci kedvében.
Senki ne gondolja, hogy a csehszlovákok esetében Ungvár véletlen választás. Fenik rá a fogukat, sokkal inkább, mint mi.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 492
113
Akár Lvov, akár Ivano-Frankovszk, akár Kijev, ha már több közép-európai csatlós törpeország is belengette az utóbbit a felhorgadó nagy harci kedvében.
Senki ne gondolja, hogy a csehszlovákok esetében Ungvár véletlen választás. Fenik rá a fogukat, sokkal inkább, mint mi.
A Szlovákoknak még annyira sincs mivel bevonulni mint nekünk. De Versenyeznünk kell velük ez tény. És ehhez a lehető legtöbb támogatót kell nyernünk magunk mellé. Na meg Putyin beleegyezését. Mert most az ő homokozójának a csücskét kell elkérni.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
"Kijevből Ungvárra helyezte át ukrajnai nagykövetségét a szlovák külügyminisztérium is. A helyettes szlovák nagykövet már ott dolgozik, csütörtökön érkezett meg Ungvárra."

Ha visszaemlékeztek a "Hungaroszláviás" elképzelésemre, annak pont az volt az egyik célja, hogy megelőzze Csehszlovákia újra létrejöttét azáltal, hogy Magyarország Szerbiával kötött stratégiai szövetsége segítségével Szlovákiát még azelőtt behozzuk a Magyar-Szláv Államszövetségbe, mielőtt még Csehszlovákia létrejöhetne újra.
És most ott tartunk, hogy az elképzelésemet sokan kiröhögték (ugyanakkor szerencsére mintha a kormány legalábbis részben ezt követné), és most kezd alakulni újra Csehszlovákia - hiszen a cseheknek csak úgy van lehetőségük megszerezni Kárpátalját, ha Szlovákiát is visszaszerzik...
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Ettől tartok én is. Nem véletlen, hogy Csehország és Szlovákia oda tetette át a követségét. Egyértelműen jelzik, hogy a Trianoni rablás során szerzett területszerzésre igényt tartanak.
Egyébként nem tudom, hogy itt volt-e valakinek olyan illúziója, hogy a nyugat bármit is jóvátesz az ellenünk elkövetett Trianoni vétkeiből. A valóság az, hogy bármit megtesznek annak érdekében, hogy a Párizs környéki békében kialakított rend ne változzon, és ha igen, akkor rajtunk kívül mindenki jól járhat, csak mi nem.
Egyedül akkor nem jön össze a tótok és csehek terve, ha az orosz megnyeri a háborút és elfoglalja az egész Ukrajnát. Mi pedig akkor remélhetnénk valamit, ha a háborút nem hagyná abba és K-Európát is bevágná a hóna alá a medve. Akkor lennének igazán nagy határváltozások.
"Mi pedig akkor remélhetnénk valamit, ha a háborút nem hagyná abba és K-Európát is bevágná a hóna alá a medve."
Aha... Ezzel a NATO-t támadná meg Oo. Arról nem is beszélve, hogy a Nyugat ezt nem nézné ölbe tett kézzel (Ukrajnát sem nézik, pedig az nem is NATO tag)... Kelet-Európa alatt egyébként milyen országokat értesz? A lengyelek és baltiak nem fogják adni magukat, ez biztos. Csehek, szlovákok, románok sem. Lengyelország a legerősebb a térségben, őket mindenképpen le kéne gyűrnie az oroszoknak, ami nem lenne sétagalopp (finoman szólva)... Arról nem is beszélve, hogy amilyen állapotban vannak logisztikailag és kommunikációsan az orosz fegyveres erők, erre jelenleg szinte képtelenek, hacsak nem vetnek be nukleáris fegyvert. Ehhez a "mestertervhez" legalább SZU szintűnek kéne lenni...
 
  • Tetszik
Reactions: Nero von Schwartz

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
A Szlovákoknak még annyira sincs mivel bevonulni mint nekünk. De Versenyeznünk kell velük ez tény. És ehhez a lehető legtöbb támogatót kell nyernünk magunk mellé. Na meg Putyin beleegyezését. Mert most az ő homokozójának a csücskét kell elkérni.

Putyin beleegyezését nem kapjuk meg a NATO-ból való kilépésünk nélkül. Ezenkívül figyelmeztetnék mindenkit, hogy az orosz terv szerint Kárpátalja sem eladó, az oroszok a teljes Szovjetuniót akarják visszaállítani az 1945-ös határok szerint. Tehát leginkább az a kilátás, hogy semmiképp nem adják nekünk az oroszok Kárpátalját. Hogy aztán Csehszlovákia 2.0 megszerzi-e NATO oldalon, az más kérdés.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Érdekes, Románia nem problémázott ilyenen annó, de egyik szomszédos ország sem problémázott ilyenen!
És most övék is az összes probléme, ami addig a miénk volt.
Ha a történelem úgy hozná, Magyarországhoz kerülni kizárólag népszavazással lehet. Ráadásul a "kárpátaljai magyaroknak" a fele cigány. A másik fele meg itt van.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 411
27 603
113
Hruscsov vissza akarta adni a Nagyszőlősi járást, de Kádárnak nem kellett. Másodszorra sem. Isten mentsen az egész Kárpátaljától. Mi a faszt csinálnánk egymilió ukránnal?
Ukránnal semmit, ámde ruszinnal!
k-rp-talja.jpg
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
A Szlovákoknak még annyira sincs mivel bevonulni mint nekünk. De Versenyeznünk kell velük ez tény. És ehhez a lehető legtöbb támogatót kell nyernünk magunk mellé. Na meg Putyin beleegyezését. Mert most az ő homokozójának a csücskét kell elkérni.
Teljes mértékben Putyinon múlik, hogy ad-e és ha igen, mit és kinek.
Én arra tippelek, hogy a háború első szakaszának lezárását követően, amikor is elfoglalja a teljes Ukrajnát, még nem fog senkinek semmit adni, főleg Kárpátalját nem. Ha ugyanis tovább akar lépni, azaz a II. szakaszba, akkor az a terület kell neki a NATO elleni katonai felvonuláshoz. Ha ránéztek a térképre, egy Kárpátaljáról induló és magyar alföld Tiszántúli (Párciumot is magába foglaló) részen vagy a Duna-Tisza közén déli irányba elindul (mert itt is elég akadálymente a terület), egyrészt el tudja vágni a Romániában lévő NATO erőket a nyugati fő seregrészektől, másrészt összeköttetést tud létesíteni Szerbiával, és így a Délszláv országokkal. Katonailag pedig nem leszünk képesek megvédeni, ezt, még ha lesznek is nagyobb számú NATO egységek errefelé.
Na és ekkor legyünk majd okosak!
Mert ha a medvét nem tudja a NATO kiverni, akkor Mo. minimum kettő (Ny-Mo és Duna-Tisza köze vs. Tiszántúl), de lehet, hogy három részben lesz (Duna-Tisza köze sem lesz magyar fennhatóság alatt). könnyen lehet, hogy a Tiszántúl jó esetben szláv korridor (Oo.-nak ez is megteszi Dobrudzsa helyett), rosszabb esetben - az addigra már átállott - Románia területe lesz, főleg ha ezek addigra behízelgik magukat.
Hülyeség? Szerintem is.
De azt se feledjük, hogy jelen állás alapján, minden és annak ellenkezője is megtörténhet.
Másik lehetőség, hogy megáll a medve félúton és lesz egy kicsi Ukrajna a nagy orosz foglalás mellett, na meg ami leesik a kicsiknek. Ebben az esetben, azon múlik, hogy mit kapunk, hogy elpackázzuk-e a medvénél még meglévő bizalmat, pl. azzal, hogy mi is elkezdjük segíteni az ukrikat, ölni az oroszt.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 974
19 231
113
De egyebbkent hova tegyek? Lvov-ba, amit mar neha lonek az oroszok? o_O Ok is latjak, hogy ide meg nem hull az alldas - lehet epp amiatt mert azon a teruleten keresztul nem mennek fegyverek.

Tudom ez is "whishfull thinking" de egyszer mar vegre a helyi lakosok is eldonthetnek mar hova akarnak tartozni...pedig mennyire fura gondolat ez a hatalmak szempontjabol :eek:
:confused: o_O
Ez a helyi lakosok döntsenek, hogy hova akarnak tartozni duma nagyon veszélyes, orosz rajongó álláspont. Az biztos, hogy az EU-val ne összeegyeztethető. (Skócia, Erdély, Baszk, Katalán, dél-tiroli eseteket figyelembe véve)
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 974
19 231
113
Teljes mértékben Putyinon múlik, hogy ad-e és ha igen, mit és kinek.
Én arra tippelek, hogy a háború első szakaszának lezárását követően, amikor is elfoglalja a teljes Ukrajnát, még nem fog senkinek semmit adni, főleg Kárpátalját nem. Ha ugyanis tovább akar lépni, azaz a II. szakaszba, akkor az a terület kell neki a NATO elleni katonai felvonuláshoz. Ha ránéztek a térképre, egy Kárpátaljáról induló és magyar alföld Tiszántúli (Párciumot is magába foglaló) részen vagy a Duna-Tisza közén déli irányba elindul (mert itt is elég akadálymente a terület), egyrészt el tudja vágni a Romániában lévő NATO erőket a nyugati fő seregrészektől, másrészt összeköttetést tud létesíteni Szerbiával, és így a Délszláv országokkal. Katonailag pedig nem leszünk képesek megvédeni, ezt, még ha lesznek is nagyobb számú NATO egységek errefelé.
Na és ekkor legyünk majd okosak!
Mert ha a medvét nem tudja a NATO kiverni, akkor Mo. minimum kettő (Ny-Mo és Duna-Tisza köze vs. Tiszántúl), de lehet, hogy három részben lesz (Duna-Tisza köze sem lesz magyar fennhatóság alatt). könnyen lehet, hogy a Tiszántúl jó esetben szláv korridor (Oo.-nak ez is megteszi Dobrudzsa helyett), rosszabb esetben - az addigra már átállott - Románia területe lesz, főleg ha ezek addigra behízelgik magukat.
Hülyeség? Szerintem is.
De azt se feledjük, hogy jelen állás alapján, minden és annak ellenkezője is megtörténhet.
Másik lehetőség, hogy megáll a medve félúton és lesz egy kicsi Ukrajna a nagy orosz foglalás mellett, na meg ami leesik a kicsiknek. Ebben az esetben, azon múlik, hogy mit kapunk, hogy elpackázzuk-e a medvénél még meglévő bizalmat, pl. azzal, hogy mi is elkezdjük segíteni az ukrikat, ölni az oroszt.
Ha elindul a NATO ellen, akkor vége, vagy totális atomháborúba torkollik a dolog nagyon rövid úton, mert nukleáris első csapás nélkül az oroszok nem elég erősek ehhez.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 974
19 231
113
Hruscsov vissza akarta adni a Nagyszőlősi járást, de Kádárnak nem kellett. Másodszorra sem. Isten mentsen az egész Kárpátaljától. Mi a faszt csinálnánk egymilió ukránnal?
És mi a faszt kezdünk, úgy, hogy átmenekültek? Épp ugyanazt a problémát kell megoldanunk, csak a Tisza forrásvidéke nélkül.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
"Mi pedig akkor remélhetnénk valamit, ha a háborút nem hagyná abba és K-Európát is bevágná a hóna alá a medve."
Aha... Ezzel a NATO-t támadná meg Oo. Arról nem is beszélve, hogy a Nyugat ezt nem nézné ölbe tett kézzel (Ukrajnát sem nézik, pedig az nem is NATO tag)... Kelet-Európa alatt egyébként milyen országokat értesz? A lengyelek és baltiak nem fogják adni magukat, ez biztos. Csehek, szlovákok, románok sem. Lengyelország a legerősebb a térségben, őket mindenképpen le kéne gyűrnie az oroszoknak, ami nem lenne sétagalopp (finoman szólva)... Arról nem is beszélve, hogy amilyen állapotban vannak logisztikailag és kommunikációsan az orosz fegyveres erők, erre jelenleg szinte képtelenek, hacsak nem vetnek be nukleáris fegyvert. Ehhez a "mestertervhez" legalább SZU szintűnek kéne lenni...
Ne tévesszen meg az amit most látsz!
 
  • Hűha
Reactions: kriss02