[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 401
10 145
113

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 476
18 395
113
Nem tudom mekkora realitása van, de ha tényleg sikerül az kellemetlen lesz az oroszokra nézve. Ukrán részről jó volna ha a Dnyeppertől nyugatra lévő orosz erőket felszámolnák.

Majd meglátjuk.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
Pár kép...
Herszon régió, mentesítés (lehet jól jött volna még,, hiszen az ukrik épp ellentámadnak ! :D:D:D)

9_KmZlyTG9k.jpg

f807gVRWFqQ.jpg

XDirOF1Wga0.jpg

hTeui37ZPYs.jpg
jUtfwIjQvuI.jpg

PY-8W_SoxDc.jpg

BKdm5a3s47w.jpg

hN_8bMexkUY.jpg
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 168
83 870
113
Nem hiszem hogy az ukránok tényleg atomfegyvert akartak volna, de ha mégis akkor se lett volna értelme Oroszország ellen bevetni. Nem véletlen hogy csak akkor lett élesben atomfegyver bevetve amikor még csak egy országnak volt.

Amúgy figyelembe véve hogy Ukrajna az atomfegyverzetének leszereléséért cserébe garanciát kapott a területi épségére érthető hogy átverve érzik magukat.

"Médiánkban újra és újra beszámolnak arról, hogy Putyin szóba hozta az atomfegyvereket. Azt is hallottad?
Igen, Vlagyimir Putyin február 27-én 1. szintű készültségbe helyezte nukleáris erőit. De ez csak a fele a történetnek. Február 11-12-én Münchenben tartották a biztonsági konferenciát. Zelenszkij ott volt. Jelezte, hogy nukleáris fegyvert szeretne szerezni. Ezt potenciális fenyegetésként értelmezték, és kigyulladt a piros lámpa a Kremlben. Ennek megértéséhez emlékeztetnünk kell az 1994-es Budapesti Megállapodásra. Ez arról szólt, hogy a volt szovjet tagköztársaságok területén megsemmisítik a nukleáris rakétákat, így csak Oroszország marad atomhatalom. Ukrajna az atomfegyvereket is átadta Oroszországnak, Oroszország pedig cserébe biztosította határainak sérthetetlenségét. Amikor 2014-ben a Krím visszakerült Oroszországhoz, Ukrajna azt mondta, hogy az 1994-es megállapodást sem fogja többé betartani.

Vissza az atomfegyverekhez. Mit mondott valójában Putyin?
Ha Zelenszkij vissza akarja szerezni az atomfegyvereket, az minden bizonnyal elfogadhatatlan lenne Putyin számára. Ha van atomfegyvere közvetlenül a határon, nagyon kevés a figyelmeztetési idő. A Macron látogatása utáni sajtótájékoztatón Putyin világossá tette, hogy ha túl kicsi a távolság a NATO és Oroszország között, az akaratlanul is bonyodalmakhoz vezethet. A döntő elem azonban az Ukrajna elleni hadművelet kezdete volt, amikor a francia külügyminiszter megfenyegette Putyint azzal, hogy a NATO atomhatalom. Putyin erre úgy reagált, hogy megemelte nukleáris erői készültségi szintjét. A mi médiánk ezt természetesen nem említette. Putyin realista; földhözragadt és céltudatos."

Minden más: 4982. oldal
 

ender

Well-Known Member
2014. november 9.
51
514
83
Több helyen olvasom a külföldi médiában friss hírként, hogy Shojgu színinfarktust kapott.
Ez még a múltkori eltűnéséhez kapcsolódik, vagy valami újabb álhír?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://podiji.karpat.in.ua/?p=78526&lang=hu
"Újabb polgármestert rabolhattak el az oroszok, és már övék a csernobili munkások városa
Vlagyimir Putyin erői időközben ellenőrzésük alá vonták azt az ukrán várost, ahol a néha csernobili atomerőmű munkatársai élnek.
Szombat délelőtt Olekszandr Pavljuk, Kijev régiójának kormányzója arról tett jelentést, hogy az oroszok ellenőrzésük alá vonták Szlavutics városát, ahol a csernobili atomerőmű munkásai élnek. A bejegyzésében arról is említést tett, hogy az orosz csapatok a helyi kórházat is bevették, valamint elrabolták a polgármestert – írja a Sky News.
Tegnap Ukrajna még arról számolt be, hogy visszavertek egy város felé közeledő orosz csapatot, annak első támadását. Ha igazak a hírek, akkor az oroszok kevesebb mint 24 órával később már sikerrel jártak.

Forrás: liner.hu"
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 432
7 065
113
egyre jobb ez a kígyó szigetes történet
először meghaltak
aztán aláirattak velük egy papírt hogy innentől civilek és buszokra rakták őket és hazaküldték őket
aztán innen is visszatértek és fogolycserélődtek
holnap lehet megint előkerülnek
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 306
10 628
113
Napi 500 Javelin és Stinger? Milyen hatékonysággal dolgozhatnak akkor ezek a rendszerek? Ez testvérek között is napi 40-50 harckocsi veszteséget jelentene (vagy legalább 20-30 repgépet) az orosz oldalon. Ennek a töredéke sincs, ha néha eltalálnak egyet-egyet hatféle irányból fotózzák és Wilson 12-szer fogja belinkelni különböző forrásokból. :D Akkor most vagy a Javelin és a Stinger gagyi, vagy az ukrán "harcosok" b@lfaszok, vagy az oroszoknak van egy titkos harckocsigyáruk napi 50 db termelékenységgel. :D Esetleg valami törzsi varázsló segíti őket, hogy duplikálja a "megvarázsolt" terchnikát... :D
Vagy roppant mód megnőtt a fekete piacon ezek forgalma...
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
Oroszország képtelen nagy mennyiségben preciziós fegyvereket gyártani.
Akkor meg nem kell bevonulni egy 40 milliós lakta országba és közben vagánykodni a NATO-nak .
Még a Damocles konténer licencét sem tudják gyártani, nem hogy modernebbeket.
Írtam mindig évekkel ezelőtt hogy miért nem szereznek be Kínából drónokat és prec fegyvereket ,mert pénz volt csak otthon letolt gatyával álltak az iylen cuccok előtt . Mikor meg saját fejelsztés ment lásd a altuis drón sztorit ahol csak a állami pénzt vették fel és csúsztatták ameddig lehet . Ez van az összes orosz fejlesztésnél .

Alapból a háború megmutatta oroszország hagyományos haderejének szinte minden gyengeségét,

Mert azzal érvelnek/tek hogy micsoda gépparkja van az orosz légierőnek az ukránhoz viszonyítva !
Igen csak épen a géphez lévő kiegészítőket nem nézték sose . Mert ahhoz akár 2 VH bombát is rakhattak a politikusok ahhoz hülyék .
Vagy 4-5 fajta aktív védelmi eszközt muttattak e tankokra,
Arena-M évekkel ezelőttről . "Ez megállítja a javelin rakétát is " akkor okkal teszi fel az ember hogy hol van ez is ?


EJhdCPVWsAE8t_T.jpg
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 128
13 577
113
Nem arról volt szó hogy megtarthatják és még az adónyilatkozatba sem kell beleírni (ez hivatalos, az ukrán adóhivatal adta ki közleményben)?
Na ennyit a jogbiztonságról! :confused::D:D:D:D:D
Attól még el lehet kobozni, hiszen háború van! Adót pedig nem fizettek, akkor mi a baj? :oops:

---
Ha már háború ...
Oroszok Mariupolban:

Azovosok pedig Vilkhivkában:
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 492
113
megadták magukat:(
Sorozott kiskatonáknak néznek ki. A saját szemszögükből ez volt a legjobb döntés, mert reguláris haderővel szemben tették le a fegyvert, így hadifogolyként védik a nemzetközi egyezmények. Amit egy reguláris erő sokkal inkább betart, mint a szabadcsapatok, legyenek azok bármelyik oldalon is.