[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 866
113
Erre tekintettel esetleg nem kellene-e nekünk is egy kicsit készülni a Kárpátaljai békefenntartásra?
Én ettől félek. Van magyar-ukrán alapszerződés. Garantáljuk Ukrajna területi integritását. A Krímet se ismertük el OO részeként.

Ha felajánlják, itt bukhat a kormány, ha elfogadjuk, és bukhat, ha nem. Ha nekünk nem kell, viszik a Szlovákok. Ezt a szitut, Trianon ide, Trianon oda, sajnos nem lehet megnyerni. Addig fognak bukni a kormányok, ameddig vmelyik el nem fogadja. (Lengyelek, románok, ha lesz ilyen, detto.) Utána megbukik az is, amelyik elfogadta. Szerintem, de csak megérzés.
 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Az UA hadügy is írta, hogy egyértelmű hb bűncselekmény, amit kivizsgálnak.
Ami nyinvánvaló azt kár tagadni. A tobbi csak maszlag ,majd megpróbálják elkenni valahogy ha elul a felháborodás hulláma. Nem tett jót a reputációjuknak az biztos . Ami a borzasztó az egészben az az hogy szerintem a fejfájást nem az okozza az ua hadugynek ami tortént hanem az hogy kitudódott.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Ami nyinvánvaló azt kár tagadni. A tobbi csak maszlag ,majd megpróbálják elkenni valahogy ha elul a felháborodás hulláma. Nem tett jót a reputációjuknak az biztos . Ami a borzasztó az egészben az az hogy szerintem a fejfájást nem az okozza az ua hadugynek ami tortént hanem az hogy kitudódott.
Ha igaz, persze.
Egyébként mit vár/tok tőlük, mit kéne tenni az adott helyzetben?
Az meg csak feltételezés, hogy mi okozza a ffájást.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Igen mikor a Black Hawk Down-ban szerencsétlen srác elvérzett, mert nem tudták csipesszel kihúzni a comb artériát :(
Az pontosan úgy is van a valóságban is. :(
Az amcsiknak van erre nagyon komoly cuccuk, de az is csak korlátozottan használható. Videót láttam a használat demonstrálásáról, egy malac egyik lágyékartériáját vágták el és szórták bele ezt a speciális port, ami szinte azonnal megköt és teljesen blokkolja a vérzést. De azt a cuccot nem egy CLS felcser fogja használni rajtad, oda már sebész kell és nagyon gyorsan... És utána nagyon gyorsan egy érsebészhez kell kerülj, különben ugrik a végtag. Szerintem aki járt CLS képzésen az lehet szintén látta ezt a videót. Pár nyugati egyenruha egyébként eleve beépített érszorítókkal készül (főleg klg erőknél lehet látni), több helyen van befűzött madzag amikkel szinte azonnal elszorítható a véráram.
 
W

Wilson

Guest
Harkov régióban laz ukránok által zsákmányolt 2C23 "Nona-SVK" orosz önjáró tüzérségi löveg.


Trofej.jpg
Zsákmányolt orosz "Nona-SVK". 2022. március

A 2C23 "Nona-SVK" egy orosz zászlóalj önjáró tüzérségi lövege volt, amelynek fő fegyvere egy 120 mm-es löveg.

Az orosz hadseregben valószínűleg 50 db szolgálhat..(by Wilson)



NONA.jpg


 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül
W

Wilson

Guest
Meg abban, hogy a lengyeleknek megjön az eszük, és együtt mennek neki a Szovjetuniónak.



Ja, csak ilyenekkel is tud foglalkozni:
Igen tud.....
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
Jajj, ezt nem tudta rajtad kívül senki.
Mit nem értesz?
Az oroszok támadtak.
Ukrajnában az ukrán védekezik. A fejlett világ támogatja Ukrajnát, hogy az orosz ráébredjen:

  • Nem nagyhatalom.
  • Nem fenyegethet senkit. Sem atommal, sem gázzal. Öt sem fenyegeti senki, hisz továbbra is atomhatalom.
  • Nem csalhat, hazudhat.
  • A nemzeti érdekeit csak a gazdasági és politikai súlyának, lehetőségeinek megfelelően tudja érvényesíteni. Másképp nem.

Ezért:
  • Be kell tartania a nemzetközi jogszabályokat.
  • El kell fogadnia a szomszédos országok önállóságát. Szuverenitását.
  • Nem ellenségként, hanem partnerként, egyenrangú félként kell elfogadnia a gazdasági és politikai szereplőket a világban.
  • Nem nagyhatalom.
  • Öt sem fenyegeti senki, hisz továbbra is atomhatalom.
Oké! :) :)
 

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
223
979
93
Az ukrán ejtőernyősök Mikolajiv régió felett lelőttek egy orosz rakétát, és megmutatták annak roncsait.

"Mínusz egy ellenséges cirkáló rakéta. Légvédelmi rakétaegységeink katonáink, mint mindig, most is magasban vannak” – áll a közleményben.

Az ejtőernyősök fényképeket mutattak be egy orosz cirkálórakéta maradványairól, beleértve annak alkatrészeit és a fedélzeti eszközöket.

1-1-1.jpg

1-2-1-768x575.jpg

1-3-2-768x575.jpg

1-4-768x1027.jpg

1-5-768x575.jpg


Lehet tévedek, de egy közel Mach sebességgel repülő bármilyen eszköz, ha letérítik a pályájáról ( lelövik ) és alkatrészei földet érnek, azok az alkatrészek, talán nem ilyen állapotban maradnak meg ?
 
  • Tetszik
Reactions: Totya

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
Moszkva követeli az orosz katonák kínzását bemutató videófelvétel kivizsgálását

A Kreml vizsgálatot kezdeményez egy, a közösségi médiában terjedő videófelvétellel kapcsolatban, amelyen elfogott orosz katonákat bántalmaznak ukrán fegyveresek – számolt be a német n-tv internetes kiadása.

Dmitrij Peszkov, az prosz elnöki hivatalának szóvivője szerint a felvétel „felkavaró jeleneteket tartalmaz”, amelyeket „haladéktalanul ki kell vizsgálni, és a bűnösöket felelősségre kell vonni”.


Ag a szomorú, hogy vannak olyan agyhottak (magyar kommentek között, magyar ildalakon IS) akik azt mondják, hogy hát ez elfogadható morálisan, mert hát oroszok kezdték, meg civileket lőttek.

Felháborító!
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
És amikor NATO, EU tagországok nem tartják be ezeket az smafu? Vagy épp Izrael? Ukrajna betartotta pl a minszki megállapodást?
Ébredj már fel Te szerencsétlen, a nemzetközi jogot mindig csak akkor emlegetik, amikor épp nekik kedvez vagy érdekükben áll...
Ukrajna pedig egy utolsó szarfészek latorállam volt különösen az elmúttnyóccévben...
Olvassd el még egyszer.
Oroszország nem nagyhatalom. Hiába szeretnéd, nem az.
Ezt most bizonyítja be.
Ezért fröcsöghetsz, akkor is így van.
Korábban sem tartotta be azokat a bizonyos normákat, csak a katonai eredményei segítették, például Grúziában, 2008-ban.
Most viszont Ukrajnában beszopott.
Putyin kockáztatott, nem jött be.
Nagy kockázatot vállalt, nagyot bukik a végén.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Ramzan Kadirov az egy hete "meghalt" orosz tiszttel pajtizik, Mariupolban:

A halálhíre:

FO70OfYXsAkhlhK
Erről irtam a minap... ő már a 175. amelyik feltámadt.

Jaaaj neeeemááár b.szki!! Most majd a nyáron a szokásos kultúrált iszogatások során (amely mindig komoly diplomás belpollal elemzéssel kezdődik és Korda Györgyre való asztalontáncolásra végződik hajnali 6-ra ) már látom ahogy ezmiatt jön egy-két "tipikus összeesküvéses" haverom:" Ez a háború full kamu ám! Elnehidd!!És igazából Zele Putyin kottájából játszik együtt kitalálták az egészet! ...Nem is volt! ...Nézd! És ezt is nézd!! Mind él...Te elhiszed ami a médiából jön??? :D Haahh... Most megmondom mind CGI volt! Így akarnak bezárni minket! Mind összejátszik ellenünk!"
Most majd hallgathatom ezt a sok sz.rt...de legalább már a virust lecserélik ukrán-oroszra. Kis változatosság!
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 162
10 905
113
Nekem ez sem tetszik. Jó, nem lövik le őket, de miért kell megalázni?

Na, azért nem szart etetnek velük. Az én gyerekkoromban ehhez hasonlók, talán kikötözés nélkül, de még voltak itthon iskolákban.

Újabb két ukronáci távozott Banderához

Az első - "Lviv Knight" március 23-án megsemmisült az LPR területén.
A második - Maxim Kagal, becenevén "Piston", március 25-én megsemmisült Mariupolban.

ISG3p8sNVJU.jpg

5pxPaMMNTic.jpg

Talán elesett.
De mi ez a paintes X-elés? Elképesztően igénytelen. :(
 
  • Tetszik
Reactions: sixtus and tomippo