Vigyázott a vetésre.....aha .. függőlegesen zuhant le ...![]()
A méretek-arányok sem stimmelnek...
Azért nem kis munka egy ilyet össze fotostoppolni...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Vigyázott a vetésre.....aha .. függőlegesen zuhant le ...![]()
Tűzálló a föld és nem deformálódik és minden függőlegesen esik be.
Az szólásszabadság, hogy letiltanak portálokat, Twitter-használókat? Hogy a hivatalos média manipulatív tartalmakat terjeszt? Hogy meghekkelnek, támadnak honlapokat? Ebben a kommunikációs rendszerben nem egyforma esélyekkel indul egy szervezet és az egyed. Messzemenően egyenlőtlenek az információhoz való hozzáférés lehetőségei. Szóval a jog szép dolog, de az érvényesíthetősége az igazán lényeges.Ilyen ez a kihívásokkal teli szabad világ, a szólásszabadságnak az az ára, hogy nem feltétlen mindenki azt a nótát húzza ami a te fülednek kedves. De itt legalább jogodban áll és lehetőséged is van vitába szállni, cáfolni, leleplezni, rákontrázni.
Persze van alternatíva: a hópihéknek ott van mindjárt az ignore-buborék vagy ha az kevés, akkor a Kim Jong Un és hasonszőrű elvtársai által menedzselt pártállami safe space, ahol nem kell holmi zavaró ellenvéleménnyel vagy cenzúrázatlan hírekkel szembesülni, igaz, oda emigrálni kell, de biztos tárt karokkal fogadják a reverz módon disszidálókat.
Amúgy ez már volt, a Szu-35ös topikban ki is van tárgyalva.aha .. függőlegesen zuhant le ...![]()
70000 szem az kb egy zsak nem? Most igy emlekeim szerint/ezermagtomeg.Nem háborús, de következménye, és ha már szóba került: Pár napja voltam vetőmagot venni, aztán épp előttem volt egy finnyásabb gazda, hogy neki olyan kukorica vetőmag kell, amit eddig vetett, talán Pioneer, de azon belül meg pláne nem emlékszem a pontos nevére. Mondták, hogy nincs és nem is lesz az a típus, mert Ukrajnából jönne és nem tudja szállítani a forgalmazó. Az árak meg szerintem az egekben, egy 50 ezer szemes zsák, az olcsóbbik fajtából 34 ezer, de a Pioneer mittudoménmármi 70 ezer szemes hetvenvalahányezer ft. Igaz, a felvásárlási ár is magas.
Bocsánat: mögé a helyes alak!Az szólásszabadság, hogy letiltanak portálokat, Twitter-használókat? Hogy a hivatalos média manipulatív tartalmakat terjeszt? Hogy meghekkelnek, támadnak honlapokat? Ebben a kommunikációs rendszerben nem egyforma esélyekkel indul egy szervezet és az egyed. Messzemenően egyenlőtlenek az információhoz való hozzáférés lehetőségei. Szóval a jog szép dolog, de az érvényesíthetősége az igazán lényeges.
És kik hópihék? Ez mit jelent számodra? Tudod, a nyelv nagyon érzékeny, összetett rendszer, a szavaknak nem csupán fogalmi jelentése van, hanem értékbeli, érzelmi és stílusbeli jelentésrétege is. Érdemes ezt meggondolni, mielőtt használod őket.
Merkel asszony családja is reverz disszidens volt, ennek ellenére ő lett Németország vezetője.
Néha a felszín mőgé is kellene nézni.
Oszt hogyan? Nincs légi bázisú comint-jük. Csak nem a helyszínen vannak?@aquarell neked nincs véletlenül Dér Spiegel előfizetésed?
Der Spiegel: A német hírszerzés lehallgatta az orosz katonaság beszélgetéseit, amelyek a buchai civilek meggyilkolását tárgyalták
2022. április 7., 12:14
Forrás: Der Spiegel
A német szövetségi hírszerzés lehallgatta az orosz hadsereg rádiókommunikációját, amelyben civilek meggyilkolását tárgyalták az ukrán, Kijev melletti Bucha városában. Erről a Der Spiegel számol be (a cikk a kiadvány előfizetői számára elérhető).
A kiadvány szerint a titkosszolgálat április 6-án jelentette ezt a Parlamentnek. A jelentés anyagai között több lehallgatott kommunikációról készült felvételt is bemutattak. Így az egyik párbeszédben a katonaság egy kerékpáros meggyilkolását tárgyalta, egy másik rádióüzenetben a férfi azt mondja, hogy először ki kell hallgatni a katonát, majd le kell lőni.
A lehallgatott beszélgetések arra is utalnak, hogy a gyilkosságok más oroszok által megszállt területeken is történhettek, így a több hete ostrom alatt álló Mariupol környékén is.
A német hírszerzés arra a következtetésre jutott, hogy a civilek meggyilkolása nem véletlen vagy valamilyen (az orosz haderőben) alulról jövő kezdeményezés. A különleges szolgálat szerint ők egy "egyértelmű stratégiának" részesei lehetnek "a polgári lakosság megfélemlítésére és az ellenállás elnyomására", és ebben az orosz PMC "Wagner" zsoldosai is részt vehetnek.
![]()
Der Spiegel: немецкая разведка перехватила переговоры российских военных, обсуждавших убийства мирных жителей в Буче — Meduza
Федеральная разведка Германии перехватила радиопереговоры российских военных, в которых они обсуждали убийства мирных жителей в украинском городе Буча под Киевом. Об этом сообщает Der Spiegel (статья доступна подписчикам издания).meduza.io
50 ezer is...70000 szem az kb egy zsak nem? Most igy emlekeim szerint/ezermagtomeg.
Féltem a kutyust. Nekem is ilyen fekete szőrmókon van, puli.Orosz tengerészek Mariupolban:
attól még viccesTűzálló a föld és nem deformálódik és minden függőlegesen esik be.
Minden tankot a vöröscsillag anyagával kellene bevonni, mert ilyen zuhanás után is így megmarad.
Na, ez ránézésre kamu
Nincs kb 1978 óta. Már akkor elegem lett belőle. Azóta ignoreon van nála.@aquarell neked nincs véletlenül Dér Spiegel előfizetésed?
Der Spiegel: A német hírszerzés lehallgatta az orosz katonaság beszélgetéseit, amelyek a buchai civilek meggyilkolását tárgyalták
2022. április 7., 12:14
Forrás: Der Spiegel
A német szövetségi hírszerzés lehallgatta az orosz hadsereg rádiókommunikációját, amelyben civilek meggyilkolását tárgyalták az ukrán, Kijev melletti Bucha városában. Erről a Der Spiegel számol be (a cikk a kiadvány előfizetői számára elérhető).
A kiadvány szerint a titkosszolgálat április 6-án jelentette ezt a Parlamentnek. A jelentés anyagai között több lehallgatott kommunikációról készült felvételt is bemutattak. Így az egyik párbeszédben a katonaság egy kerékpáros meggyilkolását tárgyalta, egy másik rádióüzenetben a férfi azt mondja, hogy először ki kell hallgatni a katonát, majd le kell lőni.
A lehallgatott beszélgetések arra is utalnak, hogy a gyilkosságok más oroszok által megszállt területeken is történhettek, így a több hete ostrom alatt álló Mariupol környékén is.
A német hírszerzés arra a következtetésre jutott, hogy a civilek meggyilkolása nem véletlen vagy valamilyen (az orosz haderőben) alulról jövő kezdeményezés. A különleges szolgálat szerint ők egy "egyértelmű stratégiának" részesei lehetnek "a polgári lakosság megfélemlítésére és az ellenállás elnyomására", és ebben az orosz PMC "Wagner" zsoldosai is részt vehetnek.
![]()
Der Spiegel: немецкая разведка перехватила переговоры российских военных, обсуждавших убийства мирных жителей в Буче — Meduza
Федеральная разведка Германии перехватила радиопереговоры российских военных, в которых они обсуждали убийства мирных жителей в украинском городе Буча под Киевом. Об этом сообщает Der Spiegel (статья доступна подписчикам издания).meduza.io
Nem ez volt a múltkor betéve lángok nélkül?
A der Spiegel kb. a blikk és index/444 szerelemgyermeke több pénzbőlNincs kb 1978 óta. Már akkor elegem lett belőle. Azóta ignoreon van nála.![]()
Ezt a kepet minden heten elohoztak eddig. Szerintem ugyanazak a szemelyek raadasul. A meretaranyok mar par hete nekem is feltuntek, elboronalt foldon eleg kicsi ez a gep, raadasul nincs elvaltozas a talajban korulotte.aha .. függőlegesen zuhant le ...![]()
passz, arról lemaradtamNem ez volt a múltkor betéve lángok nélkül?
Szerintem egyikert se kar, igy jart aki odament. En mar elegettem volna ott azt a gyarat ahogy a darazsfeszket.
Amugy nem gondolom hogy ott bent kikepzok lennenek. Inkabb ugynokok.
De ahogy az Azovos gardistak ugy ok is elhagyhattak volna civilben a teruletet mar. Ha nem tettek akkor nem is akartak. Ebbol az kovetkezik hogy ha ott vannak meg, akkor egy huron pendulnek a naci gardistakkal. Osszekotok, akik informacioval latjak el az Azov fegyvereseit.
Egyre durvul a Magyar-ukrán helyzet szerintem. Ha így megy az adok kapok, ami szerintem nem véletlen, nem zárom ki egy idő elteltével a katonai összetűzés lehetőségét. Na nem a mi részünkről. Annál Vityának kisebb a faxa...ukrán részről. Akár a konfliktus lezárása után....Magyar parasztosan szólva. "Na akkor most pofázzá magyar...mi vót az a mútkó?" Alapból utálnak minket. Erről írtam egy értekezést pár hete, hogy a több 10-100 ezer követővel rendelkező ukrán videósok-influenszerek milyen állításokat nyomnak rólunk szerteukriban. Pláne ahol nem is tudnak rólunk semmit. Tehát nem Kárpátalján. Borzasztó dezinfó megy a magyarokról h mennyire köcsögök vagyunk velük. Ezt meg ott is megkajálják mint iss a kefehajú csőnacis hülyék (is). Nem fosok, mert alapvetően technikailag kivéreztetett ukrajna lenne. Mondjuk mi sem vagyunk hű de mittoménDe a mi korosztályunk menne. kb most lenne a tarcsikkal együtt 40 k. A határt sztem tartani lehetne. Légierejük úgy sincs. Viszont. Abszolút nem számítok a nato segítségére. Max akkor szólna bele, ha a Tisza, vagy a Duna vonalánál lennének az ukránok. A'la 1919-20 Románok....
Nyugi mire odajutna a dolog lehet már nem lesz nekik nagyon mivel emberkedni. A légifölény meg úgy is a miénk volna.
Az mondjuk érdekes lenne, ha a NATO csendben maradna. Már az első puskalövés után háború lenne a NATO és Ukrajna között.
Én azt remélem nem lesz kivel. Nem tudnék hónapokig, évekig úgy harcolni, hogy a gyerekem(im) az feleségem otthon nélkülöz, mert állnak a gyárak, nincs fizetés, mert ugye én a hazát védem, ők meg fejadagon élnek.
De.
Olvastam
Pl. fordítóval ukrinform.ua-t.
Picit más a leányzó fekvése.
De lehet a világot csak budapestről is nézni.
Mi az oka ennek ?Rengeteg haditechnikát elhagynak az oroszok.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..