[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Majd sokat ismételgetik, hogy úgysem támadnak az oroszok, mert nincs rá pénzük. Ez másfél hónapja is bejött. Ha nem még mindig ott a fokhagymafüzér. :p
A NATO is elismerte, hogy 24 órát tudják tartani a baltikumot.
Azt régen mondták amikor még alig volt védelem a baltikumban, azóta többször is megerősítették. A jelenlegi helyzetükben nem lennének képesek elfoglalni, de még ha igen akkor sem lennének képesek megtartani, mert ahhoz az egész NATO-t le kéne győzniük, de még Ukrajnát sem képesek legyőzni.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 214
4 426
113

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 239
26 993
113
Blokád akkor lenne, ha tenger felul is lezárnák, de mivel tenger felé a forgalmat senki nem korlátozza, ez nem számít blokádnak.
Így van. Ha teljes blokád lenne, akkor a blokádtörés válaszlépésnek számítana, így nem tartozna az 5. cikkely alá.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Nem a tél közeleg az üres tartályok időszaka:) kalibr ezredes jól dolgozik. következetesen.

Érdekes módon hiányzik a háborús tudósításokból az Ukrajnában fennmaradó katonai üzemanyag-készletek becslése. Mivel az oroszok ezek elpusztítására törekednek, és mivel a modern hadviselés energiaigényes, úgy tűnik, hogy az ukrán gázolaj kimerülésének pontja az ukrán hadsereg vereségének idejét jelezné. Ezért ez egy nagyon fontos téma. Gyanítom, hogy az USA és a NATO rendelkezik ezzel az információval, és már előre megjósolták, meddig bírják még az ukránok?
Ezért jelentette be a bohóc minap, hogy gerillaháborúra készülnek. Elengedték már Donbasszt is…
 
  • Tetszik
Reactions: kétkedő

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 946
30 758
113
...
...
...
Igen, a világ nagy részén ez a normális.
Mellékesen készpénzért.
Nem kártyával, vagy ilyenek.
Tudod, ma már nem csak készpénz van...
"Az ukrajnai konfliktus miatt Oroszország ellen bevezetett nyugati szankciók elvágták Moszkvát a globális pénzügyi rendszertől, valamint 640 milliárd dollárnyi arany- és devizatartalékának közel felétől – írta meg a Liner.hu."

 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 214
4 426
113
Több védelmi támogatás = több ártalmatlanított agresszor = kevesebb porig rombolt város
És a végén ugyanott leszünk ahonnan indultuk mínusz egy tengerpart és két szakadár megye, plusz egy porig rombolt ország ami az 1950es évek színvonalára lett visszacsapva. De legalább lesz hova költeni az US milliárdokat újjáépítés cimen, amikor hogy hogy nem a gáz kitermelése koncessziók a híres végtelen kiváló minőségű földek, közművek érdekes módon ingyen US tulajdonba kerülnek... pár 10.000 ukrán élete árrán de hát mi az nektek.... mert a béke soha nem jó üzlet, a háborúba lehet kavarni.... de tudom az oroszok támadtak vagy inkább vissza ütötték, de azt ahogy évekig az asztal alatt rugdaltátok őket senki nem látta...
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Már alakul a következő szankciós csomag, az EP-ben elsöprő többséggel átment, az összes magyar is megszavazta. Lehet ízlelgetni a Kremlben, jó étvágyat hozzá!

  • Felszólítja Oroszországot, hogy azonnal vonuljon ki hadseregével Ukrajna teljes területéről.
  • Felsorolja, hogy milyen nemzetközi szerződéseket sértett meg Oroszország, köztük van a Budapesti Memorandum is.
  • Vlagyimir Putyint háborús bűnösnek nevezi, és több nemzetközi törvényszéket is felszólít eljárások elindítására az orosz katonák által meggyilkolt, megkínzott és megerőszakolt civil áldozatok ügyében.
  • Támogatja a tagállamokat, hogy külön-külön szállítsanak fegyvereket Ukrajnának, és azt is, hogy az EU további közös fegyverbeszerzéseket intézzen, újabb 500 millió euró értékben.
  • Humanitárius folyosók megnyitását követeli a civilek kimenekítésére a harcok elől, és még több segélyt Ukrajnának. Támogatni akarja a menekülteket ellátó és befogadó tagállamokat is.
  • Az EU-nak politikailag messzemenőkig ki kell állnia Ukrajna mellett, és elismernie, hogy Ukrajna az európai értékek védelmében harcol.
  • Támogatja, hogy haladjanak a tárgyalások Ukrajna felvételéről az EU-ba.
  • Felszólítja Oroszországot, hogy ne használjon tömegpusztító fegyvereket, és vigye el a katonáit az atomerőművek közeléből.
  • Üdvözli az eddigi szankciókat Oroszország ellen, és további szankciókat is követel az Európai Tanácstól.
  • Felszólítja a tagállamok kormányait, hogy az ENSZ-ben szervezzék meg békefenntartók küldését az ukrajnai atomerőművekhez.
  • Felszólítja a tagállamok kormányait, hogy érjék el Oroszország kizárását számos nemzetközi szervezetből, többek között a G20 csoportból és a WTO-ból is.
  • Felszólítja a Tanácsot és a tagállamokat, hogy a kivetett szankciókat szigorítsák, ne lehessen trükökkel megkerülni azokat.
  • A tagállamok a saját igazságszolgáltatásukkal is csapjanak le a szankciókat kikerülő cégekre, személyekre.
  • Terjesszék ki a szankciókat az agresszív háborús propagandát terjesztő orosz személyekre is.
  • Felszólítja az európai cégeket, hogy teljesen szakítsák meg minden üzleti kapcsolatukat Oroszországgal.
  • Új szankciókat is követel: az összes orosz bankot kapcsolják le a SWIFT-rendszerről, az összes orosz érdekeltségű hajót tiltsák ki a kikötőkből, terjesszék ki a kereskedelmi szankciókat a közúti fuvarozásra is, és harmadik országokban regisztrált teherautókat se engedjenek az EU területéről kereskedni Oroszországgal és Fehéroroszországgal.
  • Teljes energetikai szankciót követel, azaz a gáz, olaj, szén és nukleáris fűtőelemek importjának teljes tilalmát.
  • Az EU szerezzen új forrásokat energiára és nyersanyagokra is.
  • Az összes EU-s tagállam állítsa le az orosz együttműködésben épülő atomerőművét, itt külön megemlíti a határozat Magyarországot. A Roszatom helyett nyugati cégek folytassák a munkát.
  • Minden közös energetikai együttműködést állítsanak le.
  • Tiltsanak ki minden Putyin közelében lévő befolyásos személyt az EU-ból, és akiknek van már vízumuk vagy letelepedési engedélyük, azoktól ezeket vonják meg. Ez az összes oroszországi kormányzóra és polgármesterre is vonatkozzon.
  • Ukrajna kapjon hatalmas újjáépítési segélycsomagot.
  • Kobozzák el az orosz oligarchák EU-ban tartott teljes vagyonát.
  • Kapjanak anyagi segítséget a menekültek és az energia-embargó miatt bajba került tagállamok az EU-tól.
  • Az európai testvérvárosok és más együttműködési szervezetek mondjanak fel minden szövetséget orosz partnereikkel.
  • Kapjon segítséget Ukrajna az idei mezőgazdasági munkák elkezdéséhez, vetőmagot, műtrágyát, gázolajat.
  • Támogatja a hágai nemzetközi törvényszék eljárását az orosz háborús bűnösökkel szemben.
  • Csapjanak le a tagállamok a korrupt orosz üzletemberekre.
  • Minden háborús bűnös elfogásához adjon segítséget az EU is.
  • Az orosz állami tévék európai sugárzását minden technológiai eszközzel lehetetlenítsék el.
  • Jelentsék be az EU-nak az európai bankok és pénzügyi szolgáltatók, hogy milyen orosz tulajdonú számlákat, eszközöket tartanak náluk. Vizsgálják ki, hogy vannak-e köztük a háborúért felelős személyek.
  • Támogatja, hogy a nemzetközi sport- és kulturális rendezvényekről kitiltsák az orosz államot képviselő személyeket.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Már alakul a következő szankciós csomag, az EP-ben elsöprő többséggel átment, az összes magyar is megszavazta. Lehet ízlelgetni a Kremlben, jó étvágyat hozzá!

  • Felszólítja Oroszországot, hogy azonnal vonuljon ki hadseregével Ukrajna teljes területéről.
  • Felsorolja, hogy milyen nemzetközi szerződéseket sértett meg Oroszország, köztük van a Budapesti Memorandum is.
  • Vlagyimir Putyint háborús bűnösnek nevezi, és több nemzetközi törvényszéket is felszólít eljárások elindítására az orosz katonák által meggyilkolt, megkínzott és megerőszakolt civil áldozatok ügyében.
  • Támogatja a tagállamokat, hogy külön-külön szállítsanak fegyvereket Ukrajnának, és azt is, hogy az EU további közös fegyverbeszerzéseket intézzen, újabb 500 millió euró értékben.
  • Humanitárius folyosók megnyitását követeli a civilek kimenekítésére a harcok elől, és még több segélyt Ukrajnának. Támogatni akarja a menekülteket ellátó és befogadó tagállamokat is.
  • Az EU-nak politikailag messzemenőkig ki kell állnia Ukrajna mellett, és elismernie, hogy Ukrajna az európai értékek védelmében harcol.
  • Támogatja, hogy haladjanak a tárgyalások Ukrajna felvételéről az EU-ba.
  • Felszólítja Oroszországot, hogy ne használjon tömegpusztító fegyvereket, és vigye el a katonáit az atomerőművek közeléből.
  • Üdvözli az eddigi szankciókat Oroszország ellen, és további szankciókat is követel az Európai Tanácstól.
  • Felszólítja a tagállamok kormányait, hogy az ENSZ-ben szervezzék meg békefenntartók küldését az ukrajnai atomerőművekhez.
  • Felszólítja a tagállamok kormányait, hogy érjék el Oroszország kizárását számos nemzetközi szervezetből, többek között a G20 csoportból és a WTO-ból is.
  • Felszólítja a Tanácsot és a tagállamokat, hogy a kivetett szankciókat szigorítsák, ne lehessen trükökkel megkerülni azokat.
  • A tagállamok a saját igazságszolgáltatásukkal is csapjanak le a szankciókat kikerülő cégekre, személyekre.
  • Terjesszék ki a szankciókat az agresszív háborús propagandát terjesztő orosz személyekre is.
  • Felszólítja az európai cégeket, hogy teljesen szakítsák meg minden üzleti kapcsolatukat Oroszországgal.
  • Új szankciókat is követel: az összes orosz bankot kapcsolják le a SWIFT-rendszerről, az összes orosz érdekeltségű hajót tiltsák ki a kikötőkből, terjesszék ki a kereskedelmi szankciókat a közúti fuvarozásra is, és harmadik országokban regisztrált teherautókat se engedjenek az EU területéről kereskedni Oroszországgal és Fehéroroszországgal.
  • Teljes energetikai szankciót követel, azaz a gáz, olaj, szén és nukleáris fűtőelemek importjának teljes tilalmát.
  • Az EU szerezzen új forrásokat energiára és nyersanyagokra is.
  • Az összes EU-s tagállam állítsa le az orosz együttműködésben épülő atomerőművét, itt külön megemlíti a határozat Magyarországot. A Roszatom helyett nyugati cégek folytassák a munkát.
  • Minden közös energetikai együttműködést állítsanak le.
  • Tiltsanak ki minden Putyin közelében lévő befolyásos személyt az EU-ból, és akiknek van már vízumuk vagy letelepedési engedélyük, azoktól ezeket vonják meg. Ez az összes oroszországi kormányzóra és polgármesterre is vonatkozzon.
  • Ukrajna kapjon hatalmas újjáépítési segélycsomagot.
  • Kobozzák el az orosz oligarchák EU-ban tartott teljes vagyonát.
  • Kapjanak anyagi segítséget a menekültek és az energia-embargó miatt bajba került tagállamok az EU-tól.
  • Az európai testvérvárosok és más együttműködési szervezetek mondjanak fel minden szövetséget orosz partnereikkel.
  • Kapjon segítséget Ukrajna az idei mezőgazdasági munkák elkezdéséhez, vetőmagot, műtrágyát, gázolajat.
  • Támogatja a hágai nemzetközi törvényszék eljárását az orosz háborús bűnösökkel szemben.
  • Csapjanak le a tagállamok a korrupt orosz üzletemberekre.
  • Minden háborús bűnös elfogásához adjon segítséget az EU is.
  • Az orosz állami tévék európai sugárzását minden technológiai eszközzel lehetetlenítsék el.
  • Jelentsék be az EU-nak az európai bankok és pénzügyi szolgáltatók, hogy milyen orosz tulajdonú számlákat, eszközöket tartanak náluk. Vizsgálják ki, hogy vannak-e köztük a háborúért felelős személyek.
  • Támogatja, hogy a nemzetközi sport- és kulturális rendezvényekről kitiltsák az orosz államot képviselő személyeket.
Ez már nagyon vergődés. Sok újdonság nincs benne.
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

Az USA feketelistára tesz egy orosz hajóépítő és egy gyémántbányászati vállalatot​

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma hivatalosan is feketelistára tette az orosz gyémántbányászatot és az orosz hajóépítést, megakadályozva ezzel azt, hogy hozzáférjenek az amerikai pénzügyi rendszerhez. A szankciók leginkább az orosz állami tulajdonú United Shipbuilding Corporationt és az Alrosa gyémántbányászati vállalatot célozzák.
Az Alrosa a világ legnagyobb gyémántbányászati vállalata, a globális gyémántbányászat 28 százalékát adja. Csak 2021-ben több mint 4,2 milliárd dollár bevételt termelt. A szankciókat bejelentő amerikai tisztviselők közleménye szerint a United Shipbuilding Corporation pedig „Oroszország szinte összes hadihajójának megépítéséért felelős”. (BBC)
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Ez már nagyon vergődés. Sok újdonság nincs benne.
Ez az eddigi legkeményebb javaslat. Az összes cég kivonulása, az összes bank lekapcsolása, teljes energetikai szankció, az összes hivatalnok kitiltása, az összes elérhető vagyon lefoglalása, az összes propaganda letiltása, az összes háborús bűnös megbüntetése.

Nincs benne új?
 
  • Vicces
Reactions: ehnaton