[BIZTPOL] Szlovákia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
563
1 398
93

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 784
25 323
113
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 398
23 316
113
Milyen harciasak a szlovák óvónők mostanában:

 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 784
25 323
113
"Bár továbbra sem tudni, mi lesz az Sz-300-as légvédelmi rendszer sorsa, az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov kihangsúlyozta, Oroszország meg fogja akadályozni, hogy azok eljussanak az ukrán hadsereghez, írja a Ma7.sk.
..
Lavrov egy hétvégi tévés interjúban arról is beszélt, a korábbi szerződések pontosan rögzítik, hogy a rendszert használói nem adhatják át harmadik félnek, ennek jogi akadályai is vannak. Ezen felül pedig, emelte ki megint, az orosz hadsereg megakadályoz minden ez irányú kísérletet.
..
A DenníkN utánajárt: valóban léteznek ilyen szerződések, amelyeket még az éppen szétesőben lévő Szovjetunió kötött az ún. Szlovákiával 1990-ben (a rendszer 1992-ben meg is érkezett). A szlovák védelmi tárca elismerte, hogy az eladó, azaz itt Szovjetunió/Oroszország engedélye nélkül valóban nem adható át harmadik félnek a haditechnika, de a jogi akadály nem jelenti azt, hogy az Sz-300-ast ne küldenék el Kijevnek.
..
Jelenleg három EU-tagállam használ szovjet Sz-300-as eszközöket: Görögország, Szlovákia és Bulgária. Egyelőre sem Szófia, sem Athén nem tervezi, hogy fegyvereket küldene Ukrajnába."
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 128
13 577
113

Exkluzív felvételek: Éjszaka keletre helyezték át az S-300-as légvédelmi rendszert​

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/155126-s-300
Légvédelmi rendszer részenként kelet felé halad. Tegnap este (március 28-án) sikerült felvenni az egyik oszlopot, amely Rozsnyó felől Kassán át Nagymihály felé tartott. A védelmi miniszter megerősítette, hogy ez S-300.
 
  • Tetszik
Reactions: Terminator

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 128
13 577
113
https://dennikn.sk/minuta/2790781/

35 orosz diplomatának kell elhagynia Szlovákiát, a Külügyminisztérium létszámleépítésről döntött. A határozatról a megidézett orosz nagykövet diplomáciai jegyzéket kapott.

„A megbeszélésen átadtak neki egy diplomáciai jegyzéket, melyben tájékoztatták a Külügyminisztériumot a Bécsi Diplomáciai Kapcsolatokról szóló Egyezmény 11. cikke értelmében a Szlovák Köztársaság azon döntéséről, amely szerint 35 fővel csökkentik a pozsonyi orosz nagykövetség létszámát, meghatározva a maximális létszámot, diplomata- és szolgálati útlevéllel rendelkezők számát ez a diplomáciai képviselet” – írta a minisztérium.

„Ez a lépés szükséges válasz az orosz nagykövetség munkatársainak folytatólagos tevékenységére, amely ellentétes a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezménnyel, a Szlovák Köztársaság érdekeivel és az Orosz Föderációval való partnerség fejlesztésére irányuló erőfeszítésekkel. Ezzel összefüggésben sajnáljuk, hogy az elmúlt két évben az orosz diplomaták korábbi kiutasításai után az orosz diplomáciai képviselet nem mutatott érőfeszítést a területünkön való megfelelő működés iránt” – tette hozzá.

A Denník N két évvel ezelőtti megállapításai szerint Szlovákiában akkoriban 45 hivatalosan elismert diplomata tartózkodott. A külügyminisztérium a nagykövetségek és konzulátusok további 30 alkalmazottját vett nyilvántartásba, akik nem szerepeltek a diplomáciai listán.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1
H

Hummen23

Guest
Milyen harciasak a szlovák óvónők mostanában:

Náci tótok.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 071
6 634
113
Szlovákia megkapja a Patriot rendszert az átadott Sz-300-ért cserébe.
Mindenki tudja, hogy nem kapja meg. Német, holland és amerikai egységek érkeznek, a szlovákok pedig kapnak kiképzést, de a rendszer nem az övék, addig marad ott, amíg úgy ítélik meg, hogy szükség van rá és a "tanácsadók" is ott maradnak amíg marad a rendszer. Viszont majd ha vesznek sajátot, akkor már nem kell a kezelőket kiképezni.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 939
35 896
113
Amenyiben egy másik komány nem húzza keresztul ezt a elképzelést és nem kuld mindent vissza (amíg nincsen rájuk papírunk, addig benne van a pakliba). Naď úgy komunikálta, hogy ez az egész kizárolag a szlovák oldalon múlik.
Ez már a sokadik feketeponty a Putyin bácsi nagykönyvébe szlovákiának.
 
Status
Not open for further replies.